۷۳۶۴۵۱
۵۰۰۹
۵۰۰۹
پ

توسعه پوست الکترونیکی با قابلیت احساس درد

گروهی از محققان "دانشگاه جانز هاپکینز" (Johns Hopkins University) و "موسسه آسیب شناسی عصبی سنگاپور" (Singapore Institute of Neurotechnology) یک "پوست الکترونیکی" (electronic skin) توسعه داده‌اند که این دستگاه، کاربر را قادر می‌سازد تا درد را حس کند.

ایسنا: گروهی از محققان "دانشگاه جانز هاپکینز"(Johns Hopkins University) و "موسسه آسیب شناسی عصبی سنگاپور" (Singapore Institute of Neurotechnology) یک "پوست الکترونیکی"(electronic skin) توسعه داده‌اند که این دستگاه، کاربر را قادر می‌سازد تا درد را حس کند.

توسعه پوست الکترونیکی با قابلیت احساس درد

به نقل از گیزمگ، این پوست الکترونیکی با استفاده از سنسورهای الکترونیکی که نورون‌های حسی عصبی بدن را تقلید می‌کنند، می‌تواند دو حس درد و لامسه را در فرد ایجاد کند.

این پوست از پارچه و لاستیک تشکیل شده و درون آنها نیز سنسورهای الکترونیکی تعبیه شده است. این فناوری احساسات را از طریق روش "تحریک الکتریکی عصبی محیطی" (TENS) به پوست می‌رساند.

تصور می‌شود که این فناوری می‌تواند احساس "اندام خیالی"(phantom limb) را در افراد قطع عضو تداعی کند.

در این مطالعه محققان از "نوار مغزی" یا "الکتروانسفالوگرافی"(EEG) استفاده کردند تا ثابت کنند که احساسات اندام خیالی در طول تحریک پوست الکترونیکی طی 10 ها ساعت آزمایش احساس می‌شود.

اندام خیالی به احساسی گفته می‌شود که اندام قطع شده یا جدا شده(یا حتی یک عضو مثل آپاندیس) همچنان به بدن متصل است و به شکل سابق قابل استفاده است. تقریباً 60 تا 80 درصد افرادی که دچار قطع عضو شده‌اند، اندام خیالی را حس می‌کنند و اکثریت آنها این حس را دردناک می‌دانند. این حس حتی گاهی در اندام‌های غیر قابل حرکت یا دستکم غیر قابل حرکت به شکل ارادی مانند دندان و پستان نیز ایجاد می‌شود. حس اندام خیالی اغلب برای بازه زمانی کوتاهی رخ می‌دهد ولی در شرایط بدتر ممکن است به فشار روانی و اضطراب طولانی مدت نیز منجر شود.

"نیتیش ثاکور"(Nitish Thakor) نویسنده ارشد این مطالعه گفت: برای اولین بار، یک اندام مصنوعی توسعه داده‌ایم که می‌تواند احساسات واقعی یک عضو را تقلید و احساسات را به بدن کاربر منتقل کند.

در حال حاضر این پوست الکترونیکی قادر به تشخیص اشیاء منحنی و نوک تیز و گرما است. محققان می‌گویند اکنون با توسعه این فناوری می‌توان به آینده اندام‌های مصنوعی امیدوار بود.

این مطالعه در مجله " Science Robotics"منتشر شد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج