۷۴۳۳۵۴
۱۴ نظر
۵۰۱۹
۱۴ نظر
۵۰۱۹
پ

ظروف مسی برای طبخ غذا مضر است!

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در نامه‌ای مضرات و شرایط استفاده از ظروف مسی را تشریح کرد.

خبرگزاری فارس: چند وقتی است که تبلیغات ظروف مسی در برنامه‌های آشپزی رسانه ملی به شدت رواج پیدا کرده، همین امر نیز باعث گرایش مردم به استفاده از این ظروف شده است.

همین موضوع باعث واکنش زهرا عبدالهی مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت شد.

وی در نامه‌ای به دانشگاههای علوم پزشکی شرایط استفاده از ظروف مسی و مضرات مصرف غلط از این ظروف را یادآور شده است.

در این نامه با عنوان «آموزش رعایت اصول بهداشتی-تغذیه‌ای در استفاده از ظروف مسی»آمده است:‌

بهترین ظروف برای طبخ مواد غذایی ظروف مقاوم به حرارت هستند که به هیچ‌وجه مواد سمی را به مواد غذایی در حال طبخ وارد نمی‌کنند، ازجمله ظروف شیشه‌ای و پیرکس‌ها و در مقابل بدترین ظروف برای طبخ غذا تفلون‌هایی هستند که دچار خراشیدگی هرچند کوچک شده است.

مس از یک طرف فلزی پرواکنش است و در مقابل حرارت با مواد غذایی واکنش نشان می‌دهد و در طولانی‌مدت بدن را دچار مسمومیت و حالت تهوع و استفراغ، اسهال و سردرد می‌کند و با اختلالاتی در عملکرد کبد، تشکیل گلبول‌های قرمز و عملکرد سیستم ایمنی بدن همراه است.

یکی از مضرات ظروف مسی اکسید شدن آنهاست که بسیار خطرناک است و ظروف مسی قدیمی که لعاب ندارند، پخت غذا در آنها صحیح نیست. مس قرمز به‌مرورزمان در مجاورت هوا اکسید می‌شود و به سبز و خاکستری تغییر رنگ می‌دهد که برای سلامت مصر است. استفاده از ظروف مسی در صورتی مجاز است که توسط یک لایه دیگر از فلز دیگر مثل قلع، استیل یا نیکل پوشانده شده باشد و به اصطلاح باید سفید شده باشد تا از ورود مس به غذا جلوگیری کند.

در صورتی که ظروف مس قلع‌اندود نشده باشد، ورود مس به غذا در طولانی مدت سبب تأثیر نامطلوبی بر احشا و اندام داخلی بدن شده و ذخیره شدن آن در کبد به مرور به از کار افتادن این عضو کمک می‌کند.

نکته قابل‌توجه اینکه قلع‌اندود شدن باید به صورت اصولی و بدون سرب انجام شده باشد، در غیر این صورت اگر قلعه همراه سرب باشد آسیب‌های غیرقابل جبرانی به بدن وارد خواهد کرد. سرب واردشده به بدن در کبد تجمع کرده و مسمومیت با آن به مراتب از مسمومیت با مس برای انسان خطرناک‌تر است و در طول زمان موجب آسیب به سیستم عصبی مغز و استخوان‌ها می‌شود و قطعاً کبد قدرت مبارزه با چنین چیزی را نداشته و شخص بیمار دچار مرگ تدریجی خواهد شد.

مس بهترین رسانای حرارت است و بسیار سریع و یکنواخت داغ می‌شود و ازجمله ظروفی است که سبب تخریب و آسیب به روغن‌های مصرفی درون آن می‌شود، بنابراین هنگام استفاده از این ظروف بهتر است از حرارت کم و متوسط استفاده شود.

استفاده از این ظرف باید بسیار با احتیاط و دقت صورت گیرد. مراجع علمی ازجمله سازمان غذا و داروی آمریکا استفاده از ظروف مسی را برای پخت‌ و پز به ویژه غذاهایی که ماهیت اسیدی و ترش دارند توصیه نمی‌کنند؛ چراکه لایه‌های داخلی ظروف را از بین می‌برند و باعث ورود بیش از اندازه مس به غذا می‌شود و همچنین باعث اختلال در جذب کلسیم و آهن شده و در کبد رسوب می‌کند و باعث مسمومیت خواهد شد.

همچنین در هنگام طبخ غذا از قاشق‌های چوبی و پلاستیک استفاده شود چراکه قاشق‌های فلزی ممکن است به لعاب ظرف آسیب برساند یا خش بردارد. ظرف داغ را بلافاصله داخل آب سرد یا فریزر نباید قرار داد. ابتدا باید ظروف به تدریج خنک شود و سپس به آهستگی شسته تا لایه قلع‌اندود از بین نرود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      چرا چرت میگی ما یه عمره داریم تو ظروف مسی غذا میپزیم یه مورد مسمویتم نداشتیم

      پاسخ ها

      • بدون نام

        یعنی چی چرت میگی؟

    • اکبرزاده

      البته خود قلع هم از فلزات سنگین هست که به مرور در غذا حل میشه . به نظر من کلا استفاده از این ظروف را نباید توصیه کرد و در مقابل ظروف استیل ضد زنگ دارای کمترین واکنش شیمیایی حتی در صورت خراشیده شدن هست .اگر هزار سال هم در این ظروف پخت و پز انجام بشه چند گرم اون حل میشه ولی در این خصوص بازهم بهتره متخصصین اظهار نظر کنن

    • بدون نام

      خخخخخخخخخخخخ شاخ در نیارید از دروغ

    • حسن

      من کارشناس شیمی هستم
      حتما هر چند گاهی غذا را ئر ظروف مسی بپزید
      وظروف روی درجه یک را به جای ظروف تفلون استفاده کنید تا بچه ها با جذب روی اشتهای خود را حفظ کنند
      ظروف روی سوراخ سوراخ دارای سرب هستند بیرون بیندازید
      حتما از ظروف آهنی هم استفاده کنید
      یون مس در مقدار زیاد سمی است ودر مقدار کم درمان ومورد نیاز بدن
      حتی استفاده از قاشق مسی هم کفایت میکند
      یک آشپز خوب ظرفشم غذاست
      وغذایش دارو هم هست

    • ایران امن

      این خانم احتمالا کارگاه یا کارخانه تولید ظروف شیشه ایی داره یا با کسی که کارخونه تولید ظروف مسی داره میانه اش شکراب شده یا خواسته بخره بهش گرون حساب کردن واسه تلافی این حرفها رو میزنه
      وگرنه هزاران سال از ظروف مسی استفاده میشده و کسی سرطان معده و روده و هزار تا مرض لاعلاج که آلان گریبان مردم رو گرفته نمیگرفت

    • گراشی

      دروغ است بهترین ظرف ظرف مسی است
      حتما این خانم دارای یک شرکت ظروف سازی است
      وگر نه بنده 51 سال سن دارم هرچه می دانم کسی نگفته که ظرف مس بد است

      پاسخ ها

      • بدون نام

        حالایک کارشناس بگه چی خوبه چی بده؟

    • بدون نام

      چیه مس فروش ها باج بهت ندادند

    • بدون نام

      حالا حق سکونت بدن دیگر اعتراض می خوابد .

    • هم وطن

      درود.

    • حسن

      اتفاقا ظروف شیشه ای کریشتال از درصد بالایی اکسی سرب ساخته میشه وبسیار سمی تر است

    • بدون نام

      تازه دکترها میگویند کسانی که کم خونی دارن غذاشان رو تو ظرف مسی درست کنن....البته این بیچاره حق داره دیده قیمت مس رفته بالا ...مردم نمیتونن بخرند گفت بگذار یک پیشنهاد بدهم..‌‌

    • سعید

      بنده دکتری شیمی از کبک کانادا دارم و مقیم ایران نیستم .توصیه میکنم فقط از ظروف سخت مثل شیشه استفاده بشود و مس واقعا مورد تایید بنده نیست .بعد از شیشه ظروف فولادی بهترین میباشند

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج