۷۵۸۸۵۳
۳۱ نظر
۵۰۵۲
۳۱ نظر
۵۰۵۲
پ

رجب صفروف کیست؟

ویدوئی از مصاحبه رجب صفروف، یک کارشناس روس، با بی‌بی‌سی فارسی این روزها دست به دست می‌گردد. صفروف در این ویدئو می‌گوید سهم ایران از دریای خزر ۵۰ درصد بوده که در سال ۱۹۹۶ (در زمان ریاست‌جمهوری هاشمی رفسنجانی) ایران پذیرفته سهم‌اش ۲۰ درصد باشد و این پیشنهاد ایران، موجب تعجب فراوان روسیه، قزاقستان، ترکمنستان و آذربایجان شده است.

انتخاب: ویدوئی از مصاحبه رجب صفروف، یک کارشناس روس، با بی‌بی‌سی فارسی این روزها دست به دست می‌گردد. صفروف در این ویدئو می‌گوید سهم ایران از دریای خزر ۵۰ درصد بوده که در سال ۱۹۹۶ (در زمان ریاست‌جمهوری هاشمی رفسنجانی) ایران پذیرفته سهم‌اش ۲۰ درصد باشد و این پیشنهاد ایران، موجب تعجب فراوان روسیه، قزاقستان، ترکمنستان و آذربایجان شده است.

وی ادعا می‌کند که این پیشنهاد ایران، «هدیه الهی» به روسیه و سه کشور تازه‌استقلال یافته بود. رجب صفروف کیست و آیا گفته‌های او صحت دارد؟

همزمان با امضای کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر توسط روسای جمهور ۵ کشور ساحلی این دریا در قزاقستان، مصاحبه جنجالی رجب صفروف با بی‌بی‌سی فارسی به شدت در فضای عمومی خبرساز شده است. رجب صفروف که توسط بی‌بی‌سی به‌عنوان عضو هیأت کارشناسی روسیه در مذاکرات قزاقستان معرفی شده است.

در این مصاحبه می‌گوید طبق معاهدات سال ۱۹۲۱ و ۱۹۴۰ سهم ایران و اتحاد جماهیر شوروی از دریای خزر هر کدام ۵۰ درصد بوده اما پس از فروپاشی شوروی، ایران در «اولین دور مذاکرات کارشناسی در سال ۱۹۹۶» پیشنهاد داده که دریای خزر به طور مساوی بین ۵ کشور ساحلی آن یعنی سه جمهوری تازه‌استقلال یافته قزاقستان، ترکمنستان و آذربایجان و ایران و روسیه تقسیم شود.

وی می‌گوید چون فروپاشی در ۵۰ درصد متعلق به شوروی روی داده بود و هیچ ربطی به ایران نداشت، هیچ‌کس انتظار این پیشنهاد را ایران نداشت و این پیشنهاد «هدیه‌ای الهی» به سایر کشورهای ساحلی دریای خزر بود.

رجب صفروف کیست؟

رجب صفروف اصالتاً یک کارشناس تاجیک است که در ۱۹۵۹ در دوشنبه پایتخت تاجیکستان به دنیا آمده و از این رو به زبان فارسی کاملاً تسلط دارد. نگاهی جزئی به پیشینه و رزومه صفروف نشان می‌دهد که وی در سال ۱۹۹۶ هیچ سمتی در وزارت امور خارجه روسیه و هیئت کارشناسی این کشور در مذاکرات پیرامون رژیم حقوقی دریای خزر نداشته است و خود صفروف نیز در رزومه‌اش ادعای حضور در این هیأت کارشناسی را مطرح نکرده است.

صفروف در سال ۱۹۸۳ از دانشگاه دولتی مسکو فارغ‌التحصیل شده است. وی در رشته‌های علوم سیاسی و همین‌طور تاریخ علم تحصیل کرده است. وی در سال ۱۹۹۱ از تز دکتری خود دفاع کرده و در سال ۱۹۹۴ اولین سمت «مهم» خود را به دست آورده است.

وی در این سال به‌عنوان رئیس انستیتوی سیاست و تجارت مرکزی انتخاب شد و تا سال ۹۶ ریاست این انستیتو را بر عهده داشت. صفروف از سال ۱۹۹۶ تا ۱۹۹۹ عضو شورای سیاسی وابسته به ریاست‌جمهوری روسیه بوده است. همچنین از سال ۱۹۹۴ تاکنون نیز کارشناس دومای کشوری فدراسیون روسیه بوده است.

صفروف ایران را به‌خوبی می‌شناسد و از سال ۱۹۹۷ تاکنون مدیرکل مرکز مطالعات ایران معاصر در روسیه بوده است. رجب صفروف تنها در سال ۱۹۹۷ و به مدت دو سال در یک آکادمی وابسته به وزارت امور خارجه روسیه مشغول به کار بوده و بنابراین، در سال ۱۹۹۶ هیچ سمتی در وازرت امور خارجه روسیه نداشته و صحبت‌های وی در مورد مذاکرات کارشناسیِ رژیم حقوقی دریای خزر نمی‌تواند صحت داشته باشد. وی از سال ۱۹۹۷ تا ۱۹۹۹ در آکادمی دیپلماتیک وابسته به وزارت امور خارجه روسیه، پژوهشگر بوده است.

باید تأکید که وی در هیأت کارشناسی روسیه در مذاکرات مربوط به رژیم حقوقی دریای خزر در دهه ۹۰ میلادی حضور نداشته و حتی رزومه وی نیز این موضوع را تأیید می‌کند.

صفروف ایران را به خوبی می‌شناسد و حتی در وب‌سایت شخصی‌اش شماره موبایل وی که با پیش‌شماره ۰۹۱۲ و متعلق به تهران است، موجود است. وی از سال ۲۰۰۱ تاکنون مدیرکل یک سایت خبری روسی به آدرس https://www.iran.ru است که به سه زبان فارسی، روسی و انگلیسی در دسترس است.

وی سردبیر مجله‌های روسی «ایران معاصر» و «تجارت با ایران» نیز است. صفروف از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۸ رئیس کل شورای بازرگانی روسیه-ایران وابسته به اتاق بازرگانی و صنعتی فدراسیون روسیه بوده است. در حال حاضر نیز وی رئیس کمیسیون ایران در اتاق بازرگانی و صنعتی مسکو است.

اظهارات کذب رجب صفروف

همان‌گونه که دیدیم صفروف در سال ۱۹۹۶ هیچ سمتی در وزارت امور خارجه روسیه و در مذاکرات کارشناسی پیرامون رژیم حقوقی دریای خزر نداشته است و اظهارات وی در این مورد کذب است. رضا نصری حقوق‌دان در توئیتی از جنبه‌ای دیگر کذب بودن ادعای صفروف را اثبات می‌کند.

وی می‌گوید: صفروف می‌گوید سال ۱۹۹۶در اولین جلسه ایران صحبت از ۲۰ درصد کرد! [این] صحیح نیست. چون ۱) ۱۹۹۶ اولین جلسه نبود؛ ۲) سال ۱۹۹۵ ایران و روسیه در یک بیانیه مشترک اعلام کردند فقط معاهدات ۱۹۲۱ و۱۹۴۰ معتبر هستند؛ ۳) سال ۱۹۹۷ ایران مجدداً طی نامه‌ای به سازمان ملل بر همین موضع مشترک تاکید کرد!

مسأله دیگر این است که در هیچ قراردادی ایران سهم ۵۰ درصدی از دریای خزر نداشته و اصولاً در معاهدات ۱۹۲۱ و ۱۹۴۰ سهم ایران و شوروی از دریای خزر تعیین نشده بود.

در معاهده ۱۹۲۱ صرفاً حق کشتیرانی در دریای خزر که به واسطه عهدنامه ترکمانچای از ایران سلب شده بود به ایران داده می‌شود و در معاهده ۱۹۴۰ هم هیچ اشاره‌ای به سهم ایران و شوروی از منابع دریای خزر نشده است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      صفروف از سال ۱۹۹۶ تا ۱۹۹۹ عضو شورای سیاسی وابسته به ریاست‌جمهوری روسیه بوده است

      پاسخ ها

      • فقط خدا

        دروغگو حافظه نداره

      • بدون نام

        معلومه وطن فروشی اطلاعات نادرست میدی به مردم بیاتلگرام تافیلم کامل بیوگرافی این آقا درتلویزیون روسیه پخش شده برات بفرستم تاببینی این کیه

      • م

        طرف پژوهشگر هم بوده پس اصلا نیازی نبوده عضو جایی باشه تا این چیزارو بدونه...

      • یوناس حقی

        کاری به درستی یا اشتباه بودن ادعای صفراف ندارم ،
        تحلیل شما مثل اینه که افرادیکه از واقعه کربلا و روایت آن پول در میارن و ارتزاق میکنند ، همگی بلا استثنا دروغ میگن ، چون هیچکدوم به سنشون نمیخوره که کربلا بوده باشن .
        علی برکت الله

      • بدون نام

        بقیه ش رو هم زودتر بفروشید بره .
        میگن در کنوانسیون ۱۹۴۰ ذکری از ۵۰ درصد نشده
        بله درسته نگفته ۵۰ درصد
        گفته مساوی
        خب خائن وطن فروش مساوی همون ۵۰ درصده
        چرا سفسطه می‌کنی و به شعور مردم توهین .

    • ناصر

      حالا تو مذاکرات بوده یا نبوده.کدوم قسمت این مطلب کذب بودن صحبتهای عمو صفر رو ثابت میکنه.
      شما تقصیر ندارید چون با بودجه ای که از دولت میگیرید بایدم ازشون دفاع کنید.

    • بدون نام

      یعنی پول ملت که میخورید خاکشم دارید میبرید ...

    • بدون نام

      اینها کاری کردند که مغول با ایران نکرد.

    • بدون نام

      با تاریخ چه می کنیم.؟؟!!!

    • بدون نام

      تاریخ این ننگو فراموش نخواهد کرد باید جوابگو باشید شماهم مثل قاجار ایران رو فروختید ننگ بر شما

    • بدون نام

      رجب صفروف یک مرد و انسان است که ار تاج بخش و خاک بخشی سران کشور ما در شگفت است

    • بدون نام

      یعنی درشگفتم تاریخ درمورد شما چه خواهد نوشت........نمیدانم...ایندگان را هم دیوانه میکنید

    • بدون نام

      کاش یکی از همین قراردادهای ننگین مثل کرسنت..یا این ..یا انتقال اب زمان شاه اتفاق می افتاد بعد قضاوت خودتان را میدید و کارشناسی رسانه میلی..

    • بدون نام

      از این همه خیانت شما دیوانه شدم....خاک فروشی..اب فروشی...بخشیدن دریا و معادن کشور..واگذاری ماهیهای خلیج فارس به چین

      پاسخ ها

      • بدون نام

        :((

    • بدون نام

      ماموریت شماها نابود کردن ایران و خاک ایران است که انصافا خوب کارتان را بخوبی انجام دادید...

      پاسخ ها

      • بدون نام

        ماموریت شما چی بود ...خوووو از اب وخاک واقعیتون دفاع میکردین

    • قلی

      عزیزانی که نگران بخشیدن دریاچه خزرند ...مثل اینکه حق کشتیرانی را با حق مالکیت اشتباه گرفته اند ...در ضمن در قرار دادهای گلستان و ترکمان چای ..قرار بر 99 سال در اختیار بودن خاک کشورمان برای مثلا جبران خسارات ارتش تزار بوده ..البته سزاوار ترست مثل چین که چنین قراردادی با انگلیس برسر هنگ کنگ داشت ..توجه آقایان دیپلماسی را به بازگرداندن ..خاک و شهرها طبق همان قراردادهای ننگین معطوف کنیم ..آنوقت قضیه حق مالکیت بر خزر. فرق فوکولنس..

    • بدون نام

      سهم ایران را واگذار کردید حالا هی توجیه کنید هیچ کس باور نمیکنه

    • بدون نام

      ... با مهربونی کشور رو دارن میفروشن! خدایا چه روزگاری شده

    • بدون نام

      وطن فروشی کردید، حداقل ماست مالیش نکنید. پولی که از فروش وطن گرفتند میدن به گردانهای هفت هزار تومنی که صبح تا شب با کامنتهاشون فروش خزر رو توجیه کنند

    • عالمانه

      اتفاقا شبکه افق استاد یامین پور با ایشان مصاحبه ای داشتند بسیار خبره و آگاه به قواعد سیاسی و نقش روسیه در سوریه و نقش ایران در منطقه به نفع روسیه و بسیار کار کشته و من لذت بردم از اطلاعاتی که داشتند وسط آن برنامه آنقدر مو شکافانه و شجاعانه و خیلی جدی بحث کردن تصور کردم وسط برنامه زنده صحبت های ایشان قطع کنند.شیوا تحلیل کردن و اتفاقا از کسانی که با اسرائیل هم مشکل داره و ظاهرا ایران دوست و در رفت و آمده.پس خواهشا کلیپ و سخنان ایشان به نظرم درست و حالا چون واقعیت گفتند دیگه کارشناس نیست.کارشاسی ماهر و عجیب و لحن فارسی هم خوب صحبت می کنند و خلاصه استاد روابط بین الملل

    • بدون نام

      بچه هامون درآینده نفرین خواهندکردنه جنگی بود نه تجاوزی بابی عقلی خاک وآب کشور رارایگان فروختیم

    • بدون نام

      اخه نویسنده مغز نداری یا حافظه ات اندازه حافظه مگسه داری میگی سال ۹۶ سمت سیاسی نداره بعد میگی از ۹۶تا۹۹

    • احمدی

      من به این نتیجه رسیدم که فقط اونای که؟ (کشورهای دیگه) فقط وفقط راست میگن ولا غیر

    • بدون نام

      حالا اینقدر اسمان وریسمان کنید اصل قضیه کم شدن سهم ماراتوجیه بشه

    • امیرعلی

      یه جمله از ستار خان خوندم نوشته بود،خاک میخوریم ولی خاک نمیدیم.اما الان ما هم خاک میدیم هم خاک میخوریم

    • بدون نام

      ...

      اگر مردم هم فروختید بگین تا درجریان باشیم یهو سکته نزنیم

    • حسین

      والا فکر کنم دروغ از مسولین خودمون باشه ما به ای دروغ ها عادت کردیم

    • matin

      تف به زات کسانی که ذره ای از اب و خاک ایران را بفروشند لعنت به این روسیه کثیف و پست تو سوریه هم دنبال متافع خودشون هستند و در خیلی جا ها خیانت کردند زمانی که ۱۰۰موشک زدند به سوریه هیچ مقر روسی را نزدند من اونجا بودم و واقعا برام مشخص شد که این روسیه کشور پست و خیانتکاری است صد رحمت به امریکا

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج