۷۷۲۳۹۲
۱۵ نظر
۵۰۱۱
۱۵ نظر
۵۰۱۱
پ

چرا تلگرام از دل مردم بیرون نمی‌رود؟

کارشناس فضای مجازی با اشاره به دلایل اقبال عمومی مردم از تلگرام گفت: این پیام رسان بسته به تغییرات شرایط، آپشن‌های جدیدی برای رفع نیاز مخاطبان خود ارائه می کند و همین باعث ماندگاری این پیام رسان در فضای مجازی شده است.

خبرگزاری ایسنا: حسین اعتصامی، با اشاره به اینکه زمانی که یک پیام رسان یا شبکه اجتماعی در دنیا عرضه شده و شروع به عضوگیری می‌کند، وارد فضای رقابتی می‌شود، اظهار کرد: اگر این پیام رسان یا شبکه اجتماعی بتواند در طول زمان و با توجه به تغییر فرآیندها به نیاز مخاطب خود پاسخ دهد مورد اقبال قرار می‌گیرد در غیر این صورت جذابیتی برای جامعه هدف نداشته و به زودی نادیده گرفته می‌شود.

این کارشناس فضای مجازی افزود: تب استفاده از تلگرام به دلیل به روز شدن مداوم مانند برخی بازی های کامپیوتری که به بازار آمده و مدتی فضا را درگیر خود می‌کرد و سپس محو می شد نبوده و هنوز نیز التهاب استفاده از این پیام رسان وجود دارد.

چرا تلگرام از دل مردم بیرون نمی‌رود؟

وی با اشاره به اینکه این روزها اینستاگرام نیز با بازنگری در شیوه خدمات دهی به صف رقیبان سرسخت تلگرام پیوسته است، تصریح کرد: تا یک سال پیش اینستاگرام بیش تر از 800 میلیون نفر عضو نداشت اما با بروزرسانی خدمات و ارائه تماس صوتی و ارسال فیلم های یک ساعته اکنون بالغ بر یک میلیارد نفر عضو دارد.

اعتصامی با بیان اینکه در کشور ما سیاست درستی برای استفاده از فضای مجازی وجود ندارد، یادآور شد: با توجیه این مطلب که پیام رسان های خارجی، اطلاعات مهم کاربران را از فضای مجازی به خارج از کشور منتقل می‌کنند به جای حل مساله، صورت مساله پاک شد و فیلترینگ در دستور کار قرار گرفت، اما همین امر برای کشورهای دیگر نیز رخ داد و چیزی که جالب توجه بوده شیوه برخورد با این مساله است.

این کارشناس فضای مجازی با اشاره به اینکه در اتحادیه اروپا قانون 100 صفحه‌ای حفاظت از داده های خصوصی تدوین شد، گفت:در این قانون مقرر شد اگر پیام رسانی، شبکه اجتماعی و یا سایتی در داخل اتحادیه اروپا مشغول خدمات دهی است باید در خصوص دسترسی به اطلاعات خصوصی کاربران شفاف سازی کند. همچنین هر شبکه‌ای که اطلاعات مخاطبان را دریافت می‌کند، حق خروج این اطلاعات را از داخل اتحادیه اروپا ندارد.

اعتصامی تصریح کرد: متاسفانه در کشور ما قانون مدونی برای سر و سامان دادن به فضای مجازی وجود ندارد.

این کارشناس فضای مجازی، فیلترینگ را برای جذب اعضای پیام رسان های داخلی توجیه نادرستی دانست و یادآور شد:حتی مدیران پیام رسان‌های داخلی معتقدند برای رشد و توسعه نیاز به رقابت با پیام رسان های خارجی است، فیلترینگ نه تنها مخاطب را جذب نمی‌کند بلکه باعث عدم اعتماد به پیام رسان های داخلی خواهد شد. چه بسا پس از فیلترینگ تلگرام نه مهاجرت معناداری از این پیام رسان توسط مخاطبان صورت گرفت و نه تعداد عضوهای قابل توجهی به پیام رسان های داخلی اضافه شد.

اعتصامی، پیام رسان‌های داخلی را در فاصله زیاد با نقطه مطلوب دانست و اظهار کرد: اصل ساز و کار پیام رسان های بومی بر این است که به هر طریقی وابسته به دولت نباشد اما پیام رسان های داخلی کشور با قول های دولتی در پی کسب استفاده از تسهیلات بوده و به توسعه کار خود توجهی ندارند.

این کارشناس فضای مجازی ادامه داد: برای ایجاد مخاطب اگر هدف حذف پیام رسان های خارجی و حمایت از گزینه های بومی است نباید کپی شده ای از تلگرام به نام تلگرام طلایی و هاتگرام را به بازار ارائه کنیم. رای توسعه پیام رسان های داخلی نخستین گام، ارتقا فنی است، پس از این مرحله باید به دنبال افزایش اعتماد عمومی بود و خود را به روز نگه داشت.

پیش از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با انتشار توییتی درباره فیلتر شدن پیام رسان تلگرام توضیحاتی ارایه کرده بود.

در توییت محمدجواد آذری جهرمی آمده بود: دسترسی شهروندان به منابع اطلاعات، توقف ناپذیر است؛ هرچند استفاده از یک نرم‌افزار متوقف شود. نرم‌افزارهای بدیل، شناسایی و جریان آزاد اطلاعات، مجددا فعال و در گردش خواهد بود.

این خاصیت و لازمه‌ی دسترسی آزاد به اطلاعات در عصر ارتباطات است. فناوری به خودی خود، نه مجرم است نه مفسد و نه منحرف؛ این بشر است که با استفاده نادرست از آن، جرم یا فساد در فضای زندگی مجازی را ترویج می‌کند؛ چندان که در فضای واقعی نیز چنین می‌کند که امریست گریزناپذیر و علی حده.

توسعه فناوری نیز پیوسته و توقف ناپذیر است، چرا که مکث در این مسیر پرجذب و جوش لایتناهی، آن هم در روزگار سرعت تکنولوژی، بس سخت و مستصعب است و خود تحریمی از دنیای نوین عقب ماندگی را به دنبال خواهد داشت.

سیاست‌گذاری برای رسانه‌های نوین و به رسمیت شناختن آن‌ها در جهت پاسداشت حقوق شهروندان، نیازمند اقدامی عاجل است که تعارض کشور با شبکه‌های اجتماعی را کاهش و باعث وحدت عمومی و مانع سلب اعتماد خواهد شد.

در این میان نباید از عدم وجود استانداردی جهانی برای حفظ حاکمیت کشورها در نرم‌افزارهای فضای مجازی گذشت، این تعارضی است که برای اکثر کشورها وجود دارد. زمانی که مقررات کشورها محترم شمرده نشود، عکس‌العمل حاکمیت‌ها امری غیرطبیعی و غیرمعقول نمی‌نماید.

چندی پیش دادستانی تهران دستور قضایی مسدودسازی پیام رسان تلگرام را منتشر کرد و در متن دستور خود اعلام کرد: "با توجه به اعلام شکایات متعدد علیه شبکه اجتماعی تلگرام به دادسرای عمومی وانقلاب تهران و تقاضاهای فراوانی که در خصوص جلوگیری از فعالیت شبکه مذکور از ناحیه شهروندان به این دادسرا واصل شده.

هم چنین درخواست ضابطان و سایر نهادهای ذی ربط مبنی بر برخورد قانونی و اتخاذ تصمیم نسبت به جلوگیری از ادامه فعالیت بدون ضابطه و غیر قابل کنترل پیام­رسان تلگرام و با عنایت به این‌که شبکه تلگرام (به نشانی اینترنتی TELEGRAM.ORG ) با سرمایه گذاری خارجی و بدون رعایت قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران اقدام به فعالیت غیرقانونی و بی­‌ضابطه در فضای مجازی کشور نموده.

و این اقدامات بستر امنی برای فعالیت گروه ­های تروریستی بین­‌المللی گردیده بنحوی که عملیات تروریستی گروهک های معاند از جمله عملیات تروریستی گروهک داعش در مجلس شورای اسلامی و حرم مطهر امام راحل که در خرداد ماه سال گذشته منجر به شهادت ۱۷ نفر وزحمی شدن ده‌ها نفر از مردم شریف ایران گردید و همچنین اقدامات گروهک‌های معاند در اغتشاشات دی ماه ۱۳۹۶ که منجر به شهادت و زخمی شدن جمعی از شهروندان کشور و خسارات مالی فراوان به اموال خصوصی و عمومی شد و بسیاری از اقدامات ضدامنیتی دیگر ازطریق این پیام رسان سازماندهی و هدایت شده است.

لذا در اجرای ماده ۱۱۴ قانون آیین دادرسی کیفری و ماده ۷۵۱ قانون مجازات اسلامی و به استناد اصل ۱۵۶ قانون اساسی و مواد ۴۹۸، ۵۰۰، ۵۱۲، ۵۱۳، ۵۱۴، ۶۰۹، ۶۱۰، ۶۳۹، ۶۹۷، ۶۹۸، ۷۰۰، ۷۲۹ الی ۷۳۱ و ۷۴۲ الی ۷۵۰ قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات و ماده ۶ قانون مطبوعات، دستور مسدودسازی پیام رسان تلگرام صادر و اعلام می­گردد.

با توجه به مراتب فوق کلیه ارائه دهندگان خدمات دسترسی به اینترنت کشور خصوصاً شرکت ارتباطات زیر ساخت و اپراتورهای تلفن و دارندگان پروانه ارائه خدمات ارتباطات ثابت مکلف‌­اند از تاریخ۹۷/۰۲/۱۰ نسبت به اعمال مسدودسازی کامل وب سایت و اپلیکیشن شبکه اجتماعی تلگرام اقدام نمایند. متذکر می­‌گردد اعمال مسدودسازی باید بنحوی اجرا شود که محتوای شبکه مذکور با هیچ نرم افزاری (اعم از فیلترشکن و نظایر آن) در کشور قابل دسترس نباشد تخلف از اجرای این دستور مستوجب تعقیب کیفری خواهد بود."

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • حمید معصومی نژاد

      ولی باور کنید سروش نهایت لایتناهی پیام‌رسان های همه ی دوران هست بجان بشار اسد اگه خالی بندی کرده باشم

      پاسخ ها

      • حمید دکوراد

        فهمیدنش سخت نیست واسه این از دل ما بیرون نمیره چون زمانی که اپراتور های خارجی متن های بلند و عکس ساپورت میکردن اپراتور های ما داشتن پول پارو میکردن و به فکر زیر ساخت نبودن و فقط چپاول و سیم کارتی که همه جای دنیا مجانی میدادن اینا یک میلیون پیش فروش میکردن من خودم یک فیلم دیدم قبل از اینکه تلگرام اصلا تو ایران بیاد با موبایل برای هم تصویر میفرستادن ولی ما داشتیم یک پیام ساده رو چهل تیکه میکردیم که تبدیل به چند رسانه ای نشه که ارسال بشه فقط همین در همین حد واقعا برای خودمون متعصف هستم از ماست که بر ماست

    • گنزق

      همه چیز باید در انحصار دولت و توابع باشد حرف اضافه هم نباشه

    • مهدی

      یعنی الان تروریستها دسترسی به فیلتر شکن ندارن که بتونن وارد تلگرام بشن !!!!!بعد جالبته که 17 تروریست از تلگرام برای اهدافشون استفاده کردن و جالبته یعنی این 18 نفر ارجعیت دارن به 80 میلیون ایرانی !!! واقعا عقل جن هم دیگه خطم نمیده که اینا اهل کدوم سراط و جهانی هستن....

    • رضا

      من بی تلگرام زیستن نتوانم

    • میثم تشویق

      تو خیلی غلط کردی ! از دل ما که بیرون رفته

    • ali

      ما نمک خوردیم و نمکدان نمیشکنیم

    • بدون نام

      بهترین مسنجره

    • بدون نام

      با توجه به اینکه تروریست‌ها از طریق خیابان به هدف خود حمله کردند باید تمام خیابانهای کشور منفجر و مسدود شود

      پاسخ ها

      • بدون نام

        بله بله صحصح است

    • بدون نام

      لعنت به سروش
      جونم تلگرام

      پاسخ ها

      • بدون نام

        لعنت به سروش
        لعنتتتت

    • م

      با حمایت احمقانه از پیام رسان‌های کلاهبردار داخلی یه لجنزار دیگه‌ای مثل ایرانخودرو درست کنید که هر روز یه تعداد مردم کشور را به کشتن بده

      پاسخ ها

      • بدون نام

        آفرین دقیقا :)

    • بدون نام

      چه چیزی باعث ورشکستگی رایتل شد؟ مدعیانی که باوجود مشاهده پیشرفت تکنولوژی و ارسال یک تصویر ساده وطنی از رایتل مخالف بودند لذا مردم مجبور شدند عطای این محصول وطنی وG3 را به لقایش ببخشند و حال با دهها پیامرسان متنوع و کامل مواجه هستیم علاوه بر اینکه یک موج میلیونی بی اعتمادی به پیامرسانهای بومی و بعضی اشخاص مطرح ایجاد شد.صداقت همراه تکنیک وخدمات حرف اول را در دنیا میزند ودانش بالای مردم سره را از ناسره بخوبی تشخیص میدهد تا روسیاهی به ذغال ماند.

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج