۷۸۱۰۴۰
۱۳ نظر
۵۰۱۱
۱۳ نظر
۵۰۱۱
پ

عروس‌ها مشتری انحصاری بازار لوازم‌خانگی!

بازار لوازم‌خانگی که همچنان با کاهش توزیع کالا مواجه است، افزایش قیمت‌هایش از ماه و هفته به روزانه تبدیل شده و از ابتدای سال تاکنون افزایش ۶۰ درصدی قیمت را تجربه کرده است که این شرایط باعث کاهش قدرت خرید شده و عمده مشتریان این بازار خریداران جهیزیه هستند که به گفته فروشندگان "به دلیل نداشتن قدرت خرید، متقاضی کالاهای ایرانی شده‌اند".

خبرگزاری ایسنا: بازار لوازم‌خانگی که همچنان با کاهش توزیع کالا مواجه است، افزایش قیمت‌هایش از ماه و هفته به روزانه تبدیل شده و از ابتدای سال تاکنون افزایش ۶۰ درصدی قیمت را تجربه کرده است که این شرایط باعث کاهش قدرت خرید شده و عمده مشتریان این بازار خریداران جهیزیه هستند که به گفته فروشندگان "به دلیل نداشتن قدرت خرید، متقاضی کالاهای ایرانی شده‌اند".

در ماه‌های اخیرافزایش چشمگیر قیمت لوازم خانگی و همچنین کاهش عرضه این محصولات از سوی تولیدکنندگان بارها خبر ساز شده است، تا جایی که در اواسط مرداد ماه و در پی افزایش ۴۰ درصدی قیمت لوازم‌خانگی و فروش قطره چکانی در این بازار، ستاد تنظیم بازار مصوب کرد تا کارگروهی برای کنترل و رصد وضعیت بازار لوازم خانگی تشکیل دهد و به تولید کنندگان برای تامین و بهبود این وضعیت مهلت ۱۵ روزه داد. همچنین برای پیشگیری از احتکار و انبار لوازم خانگی، مقرر شد دوره زمانی کوتاهی برای فعال شدن گارانتی در نظر گرفته شود.

به این ترتیب در صورت عدم استفاده از لوازم خانگی، در دوره زمانی مقتضی پس از فروش، گارانتی کالا ابطال می‌شود.

اما در نهایت نوسانات نرخ ارز باز هم بازار را آشفته کرد و هیچ یک از این اقدامات برای کنترل بازار لوازم خانگی کارگر نیفتاد، چراکه حدود ۷۰ درصد بازار لوازم خانگی وارداتی است و وضعیت نرخ دلار خیلی زود اثرات خود را در اجناس مختلف این بازار نشان داد، به طوریکه بر اساس گزارش میدانی ایسنا، قیمت لوازم خانگی از اردیبهشت رشد چشمگیری را تجربه کرده و به گفته فروشندگان از ابتدای امسال تاکنون حدود ۶۰ درصد افزایش در این بازار داشته‌ایم. آنها مدعی هستند که "هر ماه نسبت به ماه قبل قیمت‌ها به صورت میلیونی تغییر می‌کند".

بیشتر مشتریان بازار را رصد می‌کنند تا خرید

این بازار که بیشتر میزبان افرادی است که برای تهیه جهیزیه مراجعه کرده‌اند، کمتر شاهد معامله است و بیشتر متقاضیان وضعیت بازار را رصد می‌کنند که فروشندگان هم نسبت به "نبود تقاضا در بازار" معترض هستند و می‌گویند " ۹۰ درصد بازار خریداران جهیزیه هستند که با شروع ماه محرم وضعیت فروش در این بخش بدتر هم شده است".

همچنین بیشتر مغازه‌داران می‌گویند "با توجه به افزایش بی‌رویه قیمت‌ها و کاهش قدرت خرید مردم، فروش محصولات ایرانی در حال حاضر در بازار بیشتر است".

کارخانه‌ها جنس نمی‌دهند، ما هم نه قیمت داریم و نه می‌فروشیم

از سوی دیگر ‌به گفته مغازه‌داران، کاهش عرضه این محصولات از سوی تولیدکنندگان و همچنین عدم ترخیص کالاها از گمرک به بهانه‌های واهی، باعث شده است حتی تعداد کمی از مغازه‌داران از اعلام قیمت و فروش جنس خودداری کنند. آن‌ها می‌گویند "کارخانه به ما جنس نمی‌دهد، پس نه قیمت داریم و نه می‌فروشیم".

از طرف دیگر، همه مغازه‌داران در مورد عرضه نشدن محصولات از سوی کارخانه‌ها و واردکنندگان اتفاق نظر دارند. آن‌ها می‌گویند "جنس به اندازه کافی برای فروش ندارند و کارخانه‌ها از عرضه محصولات خودداری می‌کنند؛ به طوریکه برای مثال در گذشته از هر محصولی پنج عدد خریداری می‌کردند در حال حاضر کارخانه بیشتر از یک محصول به ‌آن‌ها نمی‌فروشد که آن هم برای پیشگیری از رویارویی با تعزیرات به اتهام احتکار است".

لوازم‌خانگی در انبارها فراوان است اما نمی‌فروشند!

همچنین همه کسبه روی این موضوع تاکید دارند که "لوازم خانگی در انبار تولیدکنندگان و واردکنندگان وجود دارد اما به دلیل شرایط مبهم اقتصادی از عرضه آن خودداری می‌کنند، چراکه هیچ کس نمی‌داند فردا قیمت دلار چقدر است".

یکی از فروشندگان، درباره علت کاهش عرضه لوازم خانگی می‌گوید "اجناس ایرانی همواره با افزایش قیمت روبرو است و اگر فروشنده‌ای بخواهد جای اجناس فروخته شده را پر کند حتما باید کالای جدید را گران‌تر بخرد و از طرف دیگر شرکت‌های خارجی نیز گیت فروش خود را بسته‌اند واردات انجام نمی‌شود".

یکی دیگر از فروشندگان نیز ضمن گلایه از افزایش دیگر محصولات اعم از مواد غذایی، می‌گوید "در این وضعیت نمی‌توان از بازار لوازم خانگی انتظار ثبات داشت". وی همچنین با ابراز نارضایتی از عدم حضور ناظران در بازار اجناس مختلف می‌گوید "فقط گاهی فروشندگان را به سود تعزیرات جریمه می‌کنند".

قیمت انواع لوازم‌خانگی در بازار

در بازار لوازم خانگی که یخچال و فریزر، ماشین لباسشویی، گاز، جاروبرقی، آبمیوه‌گیری و چرخ گوشت از جمله اصلی‌ترین کالاها به حساب می‌آیند، تنوع بسیار زیادی در بازار دارند و بسته به امکانات و نوع برند، با قیمت‌های مختلفی عرضه می‌شوند.

یخچال فریزرهای ایرانی از پنج میلیون و ۵۰۰ هزار تا ۱۶ میلیون تومان و معادل خارجی آن از ۱۶ میلیون تا ۳۰ میلیون تومان در بازار عرضه می‌شود که برخی مدل‌ها تا ۴۵ میلیون تومان هم فروخته می‌شود.

ماشین لباسشویی نیز به طور میانگین از چهار میلیون تا ۱۵ میلیون تومان قیمت دارد.

گاز فردار ایرانی از یک میلیون و ۵۰۰ هزار تا سه میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و گاز خارجی تا ۱۵ میلیون تومان نیز در بازار فروخته می‌شود.

جاروبرقی از ۵۰۰ هزار تومان تا پنج میلیون تومان عرضه می‌شود.

چرخ گوشت هم در برندهای مختلف به طور میانگین از ۴۸۰ هزار تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قیمت دارد.

آبمیوه‌گیری بسته به کارایی‌های مختلف از ۳۵۰ هزار تا دو میلیون تومان در بازار لوازم خانگی مشاهده می‌شود.

لازم به ذکر است که در بررسی میدانی از بازار لوازم خانگی تهران در خیابان امین‌حضور، ویترین هیچ یک از مغازه‌ها را خالی مشاهده نشد و به طور تقریبی متقاضیان در این بازار حضور داشتند؛ البته بیشتر از خرید و فروش، پرس و جو انجام می‌شد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • کاووس

      لااقل به داد عروس وداماد ها برسید هر کس ازدواج می کند لااقل کمکی بهش بکنید

    • بدون نام

      خدا باعث و بانیش را لعنت کند.

      پاسخ ها

      • بی نام

        الهی آمین

    • بدون نام

      بخدا من تازه نامزد کردم اما نمیتونم وسایل بخرم بخاطر گرانی

    • بدون نام

      خدا لعنت کند دلالان کثیف و احتکارگران رو , اونهایی که حاضر هستند به قیمت بدبخت کردن مردم پول به جیب بزنند خدا نابودشون بکنه

      پاسخ ها

      • بدون نام

        داداش تاريخ فقط تكرار ميشه
        همين افراد تو دوران جنگ هم بودن
        مردم خط مقدم داشتن خون مي دادن، همين از خدا بي خبرا داشتن پشت جبهه خون مردمو مي كردن تو شيشه

    • بدون نام

      طفلکی خانواده های دختر دار....بیچاره پسرا....هر کی ازدواج میکنه واقعا داره جهاد میکنه تو این زمونه

    • کامبیز

      خدا ریشه تدبیروامیدی که باعث تبحیرامید مان شده رااز ریشه بکند!؟

      پاسخ ها

      • ندای عشق

        انشالله، فقط من موندم از اون عبا و لباس مقدس خجالت نمیکشن، البته مادر بزرگم میگفتن در قدیم اومدن گفتن شنیدی روحانیه مشروب خور شده یک عالمی گفت اشتباه نکنید اون مشروب خوره بوده که لباس روحانیت رو پوشیده حالا حکایت این‌ها هستش، خدا آخر و عاقبتمون رو بخیر کنه...

    • و

      بدی کار اینه که هرچه لوازم خانگی ازخارج اومد شد جزء جهیزیه عروس خانم .وبرای هم پز دادیم وخریدیم .وبرای جهیزیه هم حدو مرزی تعیین نکردیم .اون وقت حالا توش موندیم.

    • بدون نام

      در جامعه ما رسم بدی شده هنوز فرزند به دنیا نیامده کلی اسباب بازی مخرند که هیچ ارزشی ندارد واگر هم دارد در سن وسال او نیست .چرا که اقا داماد بدش نیاد .بی منطقی

    • منهی

      باید برای عروس وجهیزیه اش حدواندازه ای معلوم کرد .آنهم ساده وتمام ایرانی

    • بدون نام

      این وسط همه بفکر جیب خودشون هستن بیچاره عروس وداماهایی که امسال میخواستن جهیزیه بخرن

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج