جاباما
۷۹۵۰۴۰
۷ نظر
۵۰۰۸
۷ نظر
۵۰۰۸
پ

طرح نمایندگان برای استانی شدن انتخابات مجلس

طرح کامل نمایندگان برای استانی شدن انتخابات مجلس منتشر شد.

خبرگزاری تسنیم: اخیراً ۱۲۱ نماینده مجلس شورای اسلامی طرحی را برای اصلاح قانون انتخابات مجلس تدوین و به هیئت‌رئیسه قوه مقننه تقدیم کرده‌اند.

این طرح از سوی هیئت‌رئیسه پارلمان پس از اعلام وصول به کمیسیون شوراها و امور داخلی برای بررسی بیشتر ارجاع شده است.

متن کامل این طرح به شرح زیر است:

بسمه تعالی

رئیس محترم مجلس شورای اسلامی

احتراما طرح ذیل که به امضای ۱۲۱ نفر از نمایندگان رسیده است جهت طی مراحل قانونی تقدیم می‌گردد.

مقدمه( دلایل توجیهی)

بی‌شک انتخابات مجلس شورای اسلامی را از مهمترین انتخابات در نظام جمهوری اسلامی می‌توان برشمرد. علی‌رغم اینکه مجلس شورای اسلامی قوانین متعددی در زمینه برگزاری انتخابات مجلس منعقد نموده ولی در دو دهه اخیر با اصلاحات بیشماری مواجه شده که این مهم نشان از این دارد که قوانین مربوط می‌تواند دارای ایراداتی باشد و اصلاح آن می‌توان زمینه حضور مردم در عرصه انتخابات را پررنگتر نماید. از طرفی استانی شدن انتخابات نیز دغدغه بسیاری از مسئولین نظام می‌باشد که این طرح پیوستی در قالب یک فوریتی به جهت اصلاح این مهم به شرح زیر ارائه می‌گردد.

عنوان طرح

یک فوریتی اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی

موضوع طرح

ماده ۱- دو ماده ذیل ماده ۷ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی مصوب ۱۳۸۷.۰۹.۰۷ با اصلاحات و الحاقات بعدی به عنوان مواد مکرر یک و دو الحاق می‌شود:

ماده ۷ مکرر۱- در انتخابات مجلس شورای اسلامی محدوده جغرافیایی هر استان به عنوان حوزه استانی انتخابات محسوب می‌شود.

تبصره- تعداد نمایندگان هر حوزه استانی معادل تعداد نمایندگان حوزه‌های انتخابیه موجود در استان است که مستند به قانون تعیین محدوده حوزه انتخاباتی مجلس شورای اسلامی مصوب ۱۳۶۶.۰۱.۳۰ و اصلاحیه‌های بعدی آن تعیین شده است.

ماده ۷ مکرر۲- هر یک از داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی باید منحصرا برای یکی از حوزه‌های انتخابیه موجود در استان ثبت نام کنند. ثبت نام در بیش از یک حوزه انتخابیه موجب لغو ثبت نام و محرومیت در داوطلبی نمایندگی آن دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی می‌شود.

ماده۲- دو تبصره به شرح زیر به ماده ۲۸ قانون الحاق می‌شود

تبصره۱- هر داوطلب نمایندگی باید متولد محدوده جغرافیایی حوزه انتخابیه محل ثبت نام بوده یا سابقه حداقل ۵ سال سکونت در آن محدوده و یا سابقه نمایندگی مجلس شورای اسلامی در آن حوزه را داشته باشد.

تبصره۲- تغییر حوزه انتخابیه ناشی از اجرای قانون تغییر حوزه انتخابیه داوطلبان نمایندگان مجلس شورای اسلامی مصوبه ۱۳۸۲.۱۰.۲۴ باید با رعایت شروط این ماده انجام گیرد.

ماده۳- یک ماده به عنوان ماده مکرر به ذیل ماده ۱۰ قانون الحاق می‌شود

ماده۱۰ مکرر- رأی دهندگان در هر استان می‌توانند برای هر یک از حوزه‌های انتخابیه در استان در بین نامزدهای مربوط به همان حوزه انتخابیه به میزان تعداد کرسی‌های موجود نمایندگان مورد نظر خود را انتخاب نمایند.

ماده۴- ماده ۸ قانون به شرح زیر اصلاح می‌شود

ماده۸- از هر حوزه انتخابیه موجود در استان نامزد یا نامزدهایی که حداقل ۲۰ درصد آرای صحیح مأخوذه حوزه انتخابیه تبصره ذیل ماده ۱ این قانون را کسب کرده و بالاترین رأی را در کل استان به دست آورده اند، نماینده یا نمایندگان استان از آن حوزه انتخابیه محسوب می‌شوند.

تبصره- در صورتی که حدنصاب در این ماده، برای یک یا چند کرسی بدست نیاید نامزد یا نامزدهایی که بیشترین رأی را نسبت به سایر نامزدهای آن حوزه انتخابیه در سطح استان کسب کرده باشند به عنوان نماینده یا نمایندگان آن استان از آن حوزه انتخابیه به مجلس راه می‌یابند.

ماده۵- ماده ۹ قانون و تبصره های ۱، ۳ و ۴ آن حذف می‌شود

ماده۶- ماده ای به شرح زیر به ذیل ماده ۳۲ قانون الحاق می‌شود

ماده۳۲ مکرر- به منظور تجمیع نتایج آرای حوزه‌های انتخابیه موجود در استان هیئتی به عنوان هیئت اجرایی استان در محل استانداری به ریاست استاندار و عضویت مدیرکل ثبت احوال استان، رئیس دادگستری استان و نمایندگان معتمدین محلی عضو هیئتهای اجرایی مرکز حوزه‌های انتخابیه موجود در استان تشکیل می‌شود.

تبصره۱- جلسات این هیئت ب اکثریت مطلق اعضا رسمیت می یابد.

تبصره۲- معتمدین محلی عضو هیئت‌های اجرایی مرکز حوزه های انتخابیه موجود در استان حداکثر یک هفته قبل از روز رأی گیری از میان خود یک نفر را برای عضویت در هیئت اجرایی استان انتخاب و به این هیئت معرفی می کنند.

تبصره۳- فرمانداران و بخشداران مراکز حوزه های انتخابیه موظفند بلافاصله پس از خاتمه رأی گیری و شمارش آرا نتایج حاصله را با هیئت‌های نظارت حوزه انتخابیه خود تطبیق داده و طی صورت جلسه‌ای هیئت اجرایی استان اعلام کنند.

تبصره ۴- رئیس هیئت اجرایی استان مکلف است پس از تجمیع آرا نتایج حاصله را با هیئت نظارت استان تطبیق داده و طی صورت جلسه‌ای به وزارت کشور و شورای نگهبان ارسال و سپس از طریق رسانه‌های گروهی اعلام کند.

ماده ۷- ماده ۲۴ قانون حذف می‌شود

ماده۸- ماده ۵۶ قانون به شرح زیر اصلاح می‌شود

ماده ۵۶- تبلیغات و شیوه‌های تبلیغی مجاز منحصر به موارد مجاز مذکور در قانون بوده و مراجع اداری انتظامی و قضایی موظف به برخورد با تبلیغات غیرمجاز هستند، مدت فعالیت تبلیغاتی برای نامزدهای نمایندگی مجلس شورای اسلامی ۱۵ روز قبل از روز اخذ رأی آغاز و تا ۲۴ ساعت قبل از اخذ رأی ادامه دارد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
درآمد ماهیانه 5-20 میلیون از توی خونه با موبایل

آموزش رایگان کسب درآمد 5-20 میلیون ماهیانه از خونه و فقط با یه موبایل ساده رو در یک وبینار رایگان آموزشی یاد بگیر

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      فهمیدن دیگه تو شهرهای بزرگ رای زیادی ندارند اینکارو میکنند تا از ظرفیت شهرستانهای کوچک و روستاها سو استفاده بشه

    • بدون نام

      ادای انتخابات آمریکا رو در میارند

    • بدون نام

      ای خاک بر سر همه شما نماینده های نا کارآمد که کاری اساسی که درد این مملکت و مردم را درمان کند انجام نمی دهید فقط در فکر حیله گری و کارهای بی ارزشی که بتوانید به نفع خود تان باشد هستید امیدوار م که توفیق پیدا نکنید

    • بدون نام

      وقتی کاندیدا را چهار وزارتخانه تایید میکند معتمدین محلی یعنی اینکه باز افراد مورد نظر خود حکومت و اشکال تراشی برای افراد که تملق چتپلوسی بله قربانگو نیستند این همان نبود ازادی عدالت

    • یعفوب

      غلط بکنم دیگه رای بدم

    • بدون نام

      با این کار نماینده ای از شهرستانهای کوچک انتخاب نمیشود و انگیزه بالای شرکت در انتخابات در این شهرها و روستاها هم از بیم خواهد رفت

    • بابک

      من تاحالا یبارم رای ندادم.ولی حالا که استانی شده حتما حتما حتما رای میدم. از شب قبلش میرم رختخوابمو جلوی مرکز رای گیری میندازم که اولین نفر رای خودمو بندازم

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج