۸۰۳۹۹۱
۸ نظر
۵۰۰۳
۸ نظر
۵۰۰۳
پ

آمار شوک برانگیز از تُجاری که دلار دولتی گرفتند

یکی ازچالش‌های بزرگ این روزهای کشور این است که صادرکنندگانی که برای صادرات از معافیت‌های مالیاتی چشمگیر برخوردار شده‌اند حاضر به برگرداندن ما به ازای دلاری درآمدهای نفتی شان نیستند.

خبرآنلاین: یکی ازچالش‌های بزرگ این روزهای کشور این است که صادرکنندگانی که برای صادرات از معافیت‌های مالیاتی چشمگیر برخوردار شده‌اند حاضر به برگرداندن ما به ازای دلاری درآمدهای نفتی شان نیستند.

امید قالیباف در برنامه گزارش خبری شبکه دو سیما میزبان سلاح ورزی نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و مهدی کسرایی پور معاون تدوین مقررات ارزی بانک مرکزی بود و روی خط تلفنی این برنامه هم پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس قرار داشت.

این سه قرار بود در برنامه امید قالیباف درباره بخشنامه‌های ارزی جدید بانک مرکزی و کارایی‌شان سخن بگویند.کلیت این بحث تخصصی درباره گلایه‌های تجار درباره بخش‌نامه های ارزی بود. اینکه همین چند روز قبل هم محسن جلال‌پور رئیس پیشین اتاق بازرگانی ایران با انتقاد از رویه دولت اعلام کرده بود به دلیل مشکلات قوانین داخلی کشور، ترجیح می دهد مثل خیلی دیگر از تجار بزرگ دست از صادرات بکشد.

البته پورابراهیمی نماینده مجلس حاضر در برنامه به عنوان حکم ماجرا تاکید داشت که این تعدد دستورالعمل‌ها مشکلاتی را برای صادرکنندگان ایجاد کرده . او تاکید داشت دولت در سال ۹۸ باید دلار را تک نرخی کند و صادرات به کشورهای همسایه چون افغانستان و عراق که بزرگترین شرکای تجاری ما هستند باید بر پایه ریال یا ارز این کشورها باشد.

او همچنین از دلار ۴۲۰۰ تومانی انتقاد کرد و گلایه‌هایی داشت که چرا شبه دولتی های حاکمیتی مثل شرکت های پتروشیمی که زیر نظر نهادهای نظامی ، صندوق های بازنشستگی و ارگان های دولتی و حکومتی هستند، دلارهای شان را در سامانه نیما عرضه نمی کنند. نکته ای که امید قالیباف مجری برنامه هم به آن اشاره داشت اما نماینده بانک مرکزی از پتروشیمی‌ها تشکر کرد که باز آنها تنها شرکت‌هایی بوده اند که بعد از سیاست ارزی مردادماه دولت ، در سامانه نیما عرضه دلار داشته اند.

بخش جنجالی و جالب این ماجرا جایی بود که سلاح ورزی تاکید داشت به دلیل سخت گیری‌های انجام گرفته از سوی بانک مرکزی، تجار شناسنامه دار سعی کرده اند صادرات نداشته باشند. اینکه فروش دلارهای صادراتی با قیمت ارز نیمایی به صرفه نیست و باید دولت نرخ ارز سنا یا نرخ کف بازار را برای آنها در نظر بگیرد. او البته در حرف‌هایش تاکید کرد با این شرایط سخت بازگشت پول و این اخذ تعهدات صادراتی که به نوعی نقض قانون پیمان گیری از صادرکنندگان است، تا پایان سال جاری درآمدهای صادراتی کشور از بخش غیرنفتی کاهشی چشمگیر خواهد داشت و دولت باید بگذارد صادرکنندگان دلارهای شان را با نرخی بالاتر از نرخ نیمایی بفروشند.

آمار کسرایی پور که از بانک مرکزی آمده بود اما باورنکردنی بود.

او یکبار از آمار ۶ میلیارد دلار صادرات ارزی سخن گفت که به کشور برنگشته است و در پاسخ به سلاح ورزی هم گفت:«صادرکننده ای ۱۲۳ میلیارددلار از سامانه نیما و ارز پایه ۴۲۰۰ تومانی برای تولید محصولات صادراتی اش ارز گرفته در طول ۶ ماهه نخست اما می دانید حتی یک ریال ارز به کشور وارد نکرده است؟»

آمار شوک برانگیزی که هرچند نماینده پارلمان بخش خصوصی اگر درباره دشواری برگرداندن پول به کشور سخن بگوید هم قابل قبول نیست و البته با این همه اصرار این تاجر سرشناس بر جایگزینی رقم ارز بازار به عنوان نرخ ورود ارز صادرکننده بخش خصوصی در تناقض بود.

طوری که مجری برنامه هم با اشاره به شرایط سخت تحریم های اقتصادی کشور، این حرکت صادرکنندگان را به باد انتقاد بگیرد.

اینکه آنها برای عدم عرضه دلارهایی که بر پایه مبالغ سوبسیدی گرفته اند، برایش از معافیت های مالیاتی برخوردار شدند و پاداش صادرات هم برای‌شان در نظر گرفته می‌شود را به این بهانه که قیمت بازار بالاتر از دلار دولتی است به کشور وارد نکنند، رفتاری است نابخشودنی.

البته نماینده بانک مرکزی در همین برنامه آماری ارائه داد که نشان می دهد تفاوت نرخ دلار نیمایی با کف بازار دلار آزاد هم مبنای عدم بازگشت این دلارها نبوده است.

کسرایی پور گفت:«در میانه مرداد که سیاست‌های ارزی جدیددولت اعلام شد ، تقریبا نرخ برابری دلار نیمایی و بازار آزاد در یک نقطه بود اما باز هم شاهد بودیم این بازگشت دلارهای صادراتی و عرضه در سامانه نیما رخ نداد.»

گفته‌هایی که ضرورت شفاف‌سازی بانک مرکزی در برخورد با تجار متخلف را به اثبات می‌رساند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • علیرضا

      عجب بخور بخوری دور هم راه افتاده
      اصلا فکرشو بکن یه تاجر دلار دولتی بگیره شریک نداشته باشه
      بسه دیگه ما دیگه خریتی نمونده
      عجیب دیدن داره تو ورودی جهنم خیلی هارو کنار خودم میبینم

    • سلام سانسورچی

      بابا اینقد نق نزنید.خوب یه سفره ایی پهنه دور همی نشستید دیگه.نوش جونتون.خلایق هرچه لایق

    • بدون نام

      مردم کشور ما باید اجناس و مواد غذایی خودشان را گران بخرن تا یک عده منابع ملی و کشاورزی این کشور را صادر کنند تا تراز صادرات و دلاری کشور مثبت شود

    • بدون نام

      پس عجب کشوری داریم و عجب دولتی به بهانه های صادرات و .... زمینه دزدی از بیت المال مردم و خروج ارز از کشوررا فراهم کرده اند .وقتی که فقط یک نفر به بهانه صادرات میتواند 123 میلیارد دلار ارز 4200 تومانی راآنهم با امتیاز ببرد و بر نگرداند یعنی این کشور اکنون از پایه و اساس ورشکسته و ویران شده است . البته این ارمغان حق این مردمی است که خودشان خوابند و خرشان بارشان را میخورد.

    • بدون نام

      شوک نداره این یک امر طبیعی تو کشورمان است.

    • خدا

      دمشون گرم چه بخور بخوری ،دیروز گفتن 4 میلیارد دلار را به نرخ 4200 حساب کردن و ریال اش را واریز کردن خزنه،دستشون درد نکنه اما تفاوت اش با بازار آزاد میشه 30،000 میلیارد ناقابل کجارفت؟؟؟

    • reza

      یعنی حدود 500 هزار میلیارد تومن
      که باید با ارز نیمایی حدود هزار هزار میلیارد پس بده؟
      مگه میشه!؟

    • قدیر عزیزی

      فکر میکنید چه اشخاصی دلارهای دولتی گرفتن؟؟؟؟
      نکنه این دلارها هم مردم مستضعف گرفتن و قرارهای این ها پس بدهند ؟؟؟؟
      تو رو خدا هیچی نگید بهتره
      بزارید مردم فقط دنبال گرفتاری خودشون باشند

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج