۸۰۵۹۱۵
۱۸ نظر
۵۰۰۲
۱۸ نظر
۵۰۰۲
پ

راغفر: حضور نظامیان در اقتصاد مشکل آفرین است

حسین راغفر اقتصاددان معتقد است: پس از دفاع مقدس به خاطر اعتماد به نفسی که در نیروهای نظامی به وجود آمده بود از آن ها دعوت شد تا در حوزه اقتصاد هم مشارکت کنند که این مشکل آفرین شد.

خبرگزاری ایرنا: حسین راغفر اقتصاددان معتقد است: پس از دفاع مقدس به خاطر اعتماد به نفسی که در نیروهای نظامی به وجود آمده بود از آن ها دعوت شد تا در حوزه اقتصاد هم مشارکت کنند که این مشکل آفرین شد.

حسین راغفر در نشست یک روزه مبارزه با فساد در ایران: نظامند یا موردی؟ در دانشکده مدیریت دانشگاه تهران گفت: حضور عوامل غیر اقتصادی در اقتصاد کشور درست نیست ، آنها باید مشارکت خود در اقتصاد را محدود و کار را به دست نیروهای اقتصادی بسپارند.

« فساد محصول نابرابری ها است که صرفا محدود به حوزه اقتصادی نیست، یکی از دلایل نابرابری ها نیروهای کم تجربه ای بودند که بعد از انقلاب بر سر کار آمدند.»

راغفر نظام برنامه ریزی و تامین منافع دلالان را یکی از دیگر عوامل نابرابری برشمرد و گفت: نظام تصمیم گیری عامل فساد و نابرابری است پیامد این نابرابری به عنوان مثال مهاجرت است که جوان ایرانی حاضر به مهاجرت به کشوری است که از ایران هم فاسد تر است.

وی با انتقاد از کسانی که فساد را تنها به سوء استفاده از امکانات عمومی به نفع منافع عمومی تعریف می کنند، گفت: در این تعریف فساد بخش خصوصی در نظر گرفته نمی شود در واقع این تعریف درست است اما همه واقعیت را پوشش نمی دهد.

استاد دانشگاه الزهرا این را هم گفت که فساد محصول نابسامانی هایی است که خود هم نابسامانی تولید می کند.

وی در مورد موسسات غیر مجاز هم گفت: دولتی که برای فساد کسان دیگری از جیب مردم پول می پردازد باید بداند که این هنوز اول ماجرا است و ورشکستگی این بانک ها و موسسات ۴۰ تا ۵۰ هزار میلیار تومان برآورد می شود در حالی که خود دولت هم در گسترش این موسسات دخیل بوده و این خود نشان بارزی از فساد و نابرابری است و این نوع دولت داری منشا نابرابری ها می شود.

استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا در مورد منشا شکل گیری نابرابری ها هم گفت: بعد از جنگ یک نوع تفکر خاص اقتصادی در کشور حاکم شد که به دنبال بازاری کردن همه پدیده ها بود . این تفکرهمان نئولیبرالیزم بود که در ادامه پروژه ای برای کنترل دنیا است.

راغفر افزود: یکی از اقدامات بعد از دفاع مقدس حذف یارانه ها بود که باعث بالا رفتن قیمت ها شد اما دستمزدها در این حد بالا نرفت و زمینه نابرابری را ایجاد کرد. سپس خصوصی سازی که منشا فسادهای بسیاری در کشور شد و یکی از اصلی ترین نتایج آن اقتصاد رفاقتی در ایران بود. یعنی کسانی با یک تلفن و یک وام ره صد ساله را یک شبه پیمودند.

این پژوهشگر اقتصادی ادامه داد: یکی دیگر از سرچشمه های فساد در ایران مسئله ارز و توزیع آن است چرا که معلوم نیست سهم هر کس چقدر است و مکانیزم توزیع آن چگونه است.

راغفر با تقسیم بندی سه نوع پاردایم در نگاه به فساد گفت: هر سه این پاردایم ها فاصله وضع موجود با وضع آرمانی مدنظر خود را فساد تلقی می کنند.

وی افزود: پاردایم اول نوسازی است که بر دولت و بر شکل گیری یک نوع بورکراسی خاص تاکید می کند. پاردایم دوم اقتصادی است که بازار مد نظر است و پاردایم سوم هم سیاسی است که بر مشارکت عمومی تکیه کرده است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      ارتش و نیروی انتظامی و راهنمایی رانندگی به مسائل اقتصادی ورود نکرده اند

    • بینام

      احسنت به دکتر راغفر عزیز فقط به خاطر اینکه از دادن مالیات معافند ولی یک شرکت خصوصی هزاران جور مالیات ازش میگیرن

    • بدون نام

      لطفا وقتی میگویید نظامی ها نباید در اقتصاد باشند اشاره کنید که کدام نظامی ها چون همه هشتاد میلیون ایرانی میدانند که ارتش در اقتصاد نیست ،،،،،،،،

    • بدون نام

      زیاد ماهواره نگاه میکنی حرف اوناست

    • علی

      اینهایی که دارن اختلاس می کنن و به سلامتی تشریف میبرن کانادا نظامی اند؟؟؟ اینهایی که اقتصاد ایران رو تاراج کردن نظامی اند؟؟

      پاسخ ها

      • بدون نام

        خوب میشه جواب شما رو بدیم،
        ولی اینجا چاپ نمیکنن

    • رحمانی

      حرف مفت نزن.مگه شرکت هواپیما سازی بوئینگ نظامی نیست.مگه ایرباس نظامی نیست.مگه توتال نظامی نیست.مگه تویوتا نظامی نیست.چطور برای اونا نظامی ها در اقتصاد شرکت کنند اشکالی نداره ولی نظامی در اقتصاد ما دخالت کنه اشکال داره؟ برادر اینا همش حرف مفته که هیچ ارزشی نداره

    • بدون نام

      خوب ماهم میدونیم،که چی؟

    • محمد

      در شرایط کنونی کشور که یا تحریمه یا مشکلات داخلی داره واسه سرمایه گذاربخش خصوصی به صرفه نیست کارکنه حضور نظامیان که به قول آقای زاغفر دارای تجربیاتی بعدازدفاع مقدس بودند غنیمته نبایدانهاراازکار منع کرد چداکه هم کارهاپیش میره وهم کمک به سایر بخشهاست ضمن اینکه اگر آنها هم وارداقتصادنشوندشما بجزبخش خصوصی کم انگیزه کی راداریدبیان میدان وپروژه هایی رادرمناطق دوردست وجاهایی که امنیت آنچنانی ندارن کارکنه؟ البته هرجاسرمایه گذار باشه دولت بایدراه رابرایش بازکنه وشرایطی بوجودبیاره که فعالیت اقتصادی داشته باشن و...

    • بدون نام

      بله درسته ،چون نظامی ها در کار دفاعی ماهرترند تا اقتصادی، ودرضمن وزنه ازدست دولت که مجری اقتصاد کشوره رها میشه....

    • بهلول

      آقای زاغپر لطفا بفرمائید صندوق توسعه ملی را و صندوق ذخیره فرهنگیان را بانک ملت را بانک رفاه را شرکت نفت را که در طی این ۵ سال غارت شدند دست نظامیان در کار بود؟! واقعا خودت را اقتصاد دان میدانی یا افتضا دادن ؟! البته از افرادی مثل شماها انتظاری نیست چون ...

    • بدون نام

      مشکل اقتصادی ما اقتصاددان های بیسواد است نه چیز دیگر والا اون بخش از کارهای قرارگاه خاتم الانبیا به بهترین نحو پیش میره

      پاسخ ها

      • خدا

        مشکل آفرین بود،تموم شد،چیزی از اقتصاد باقی نمونده/اقتصاد یعنی 16،000 میلیارد یه قلم فنا شد!!!قبل از نابودی باید تصمیم درست گرفت ،وقتی سیل اومد و قبلش هیچ فکری نکردی ،دیگه خودتو رها کن بذار سیل ببرتت،الان مردم ما به اون درجه رها شدن رسیدن

    • بابک

      متاسفانه اشتباهاتی که دیگر کشورها دهه هاقبل انجام داده اندو به خطای خود پی برده اند ما آنها را باید مجددا یکی یکی تکرار کنیم و هزینه های گزاف بابت این ندانم کاریها به چند نسل در این کشور وارد کنیم

    • بدون نام

      کدوم اقتصاد؟تواین کشور اقتصاد وجود داره ؟

    • بدون نام

      کاربر رحمانی،گفتی بویینگ و ایرباس و . . نظامی اند.کجاش نظامی هست؟؟؟ اونا شرکت خصوصی هستن که سفارش محصولات نظامی هم میگیرن.تجاری ش هم تولید میشه واسه مصرف مردم.پس بیخود حرف نزن.ولی تو ایران مدیریت دست شبه دولتی یا نظامی وصله

    • اریا

      درود برشما حرف حق را زدی

    • بدون نام

      فقط بلدی حرف بزنی این حرف زدن دولتی سر دولت روحانی است و دارید به ان هم توهین می کنید و گر نه در زمان دولتهای قبلی جرات نفس کشیدن نداشتی

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج