جاباما
۸۰۸۴۲۸
۱۳ نظر
۵۰۱۸
۱۳ نظر
۵۰۱۸
پ

اولین گام ظریف برای انتخابات ۱۴۰۰

حزب ندای ایرانیان در کنگره خود یک مهمان ویژه داشت. وزیر خارجه ایران! محمدجواد ظریف در کنگره این حزب از ضرورت دیپلماسی گفت و از کیهان و صدا و سیما انتقاد کرد. مشابه صحبت‌هایی که شکوری‌راد و کرباسچی و صادق خرازی و مجید فراهانی مطرح کردند.

رویداد ۲۴: حزب ندای ایرانیان در کنگره خود یک مهمان ویژه داشت. وزیر خارجه ایران! محمدجواد ظریف در کنگره این حزب از ضرورت دیپلماسی گفت و از کیهان و صدا و سیما انتقاد کرد. مشابه صحبت‌هایی که شکوری‌راد و کرباسچی و صادق خرازی و مجید فراهانی مطرح کردند.

نمی‌توان گفت ظریف متعادل حرف زد و دیگری تندتر. ظریف روز جمعه یک اصلاح‌طلب بود که از دیپلماسی دفاع می‌کرد. اما حضور ظریف در کنگره حزب ندا حامل چه پیامی بود؟ همه می‌دانند وزارت خارجه برای حضور وزیران در احزاب محدودیت‌هایی تعیین کرده است. اما نه تنها وزارت خارجه، که حتی سایر وزیران هم تمایلی به عضویت در احزاب ندارند چنانچه وقتی حزب کارگزاران سازندگی اعلام موجودیت کرد، با نظر بزرگان نظام، وزیران دولت هاشمی از عضویت در هیات موسس آن انصراف دادند و در دولت روحانی نیز، محمود حجتی و محمدعلی نجفی، از عضویت در احزاب اتحاد ملت و کارگزاران سازندگی اجتناب کردند.

در این شرایط، آیا محمدجواد ظریف به خاطر رودربایستی و رفاقت قدیمی با صادق خرازی به کنگره حزب ندا رفته یا باید منتظر افزایش کنش ظریف در سیاست داخلی ایران و ورود او به رقابت‌های ریاست جمهوری ۱۴۰۰ باشیم؟

پیش از ظریف، ولایتی هم با سابقه حضور در وزارت خارجه، مدعی نشستن بر صندلی ریاست جمهوری بود. ولایتی البته از سال ۶۴ که به عنوان نخست وزیر به مجلس معرفی شد همواره یکی از گزینه‌های در سایه اصولگرایان بوده است. سال ۸۴ یکی از گزینه‌های جدی جریان اصولگرا بود، اما اعلام کرد تحت هیچ شرایطی با هاشمی رفسنجانی رقابت نمی‌کند. او در سال ۹۲ سرانجام نامزد انتخابات شد و از قضا از منتقدان سیاست خارجی جلیلی بود، اما با وفات هاشمی بار دیگر به ریشه‌های خود بازگشت و به خصوص در دانشگاه آزاد، عرصه را برای یاران قدیمی باز کرد.

ظریف، اما روشی متفاوت پیش گرفته است. او بر خلاف ولایتی کارنامه درخشانی در وزارت خارجه داشته است. از طرفی ناامیدی اصلاح طلبان از عارف باعث شده قسمتی از این جریان به دنبال یک منجی باشد. به خصوص اینکه از ابتدای امسال، احزاب بزرگ اصلاح طلب در کنگره‌های خود از محمدرضا عارف دعوت نکرده‌اند و گاه صریح و گاه در خفا از ریاست او بر شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان، انتقاد کرده‌اند و همزمان با این انتقادها، خبر‌هایی از فعالیت احزاب نزدیک به عارف نیز به گوش نمی‌رسد.

در این سال‌ها ظریف چند بار درباره سیاست داخلی صحبت کرده و البته این صحبت‌ها، مثل مواضع او در سیاست خارجی، با استقبال افکار عمومی مواجه نشده است. از صحبت‌های او با رضا رشید پور درباره اینکه این سبک زندگی انتخاب ایرانیان بوده تا صحبت‌هایی که او درباره FATF کرده است و اخیرا باعث شده جمعی از اصولگرایان مجلس به دنبال استیضاح او باشند.

با این حال ظریف اگر بخواهد به پاستور برسد، به مشاوران زبده‌تری در سیاست داخلی ایران نیاز دارد. مشاورانی که باید به او هشدار می‌دهند برای اولین حضور در یک حزب داخلی، شاید ندا بهترین انتخابات ممکن نباشد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
درآمد ماهیانه 5-20 میلیون از توی خونه با موبایل

آموزش رایگان کسب درآمد 5-20 میلیون ماهیانه از خونه و فقط با یه موبایل ساده رو در یک وبینار رایگان آموزشی یاد بگیر

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      ظریف کارنامه اش بابرجام سیاه شداگرجان کری بشه ریس حمهورظریف جان هم رای میاره فقط بلدسرشانه اش تکان بده ژست ژرلانیس هارادربیاره آقای التماسی نابلددیپلماسی

      پاسخ ها

      • بدون نام

        ظریف کارنامه اش با برجام ورفاقت با کری سیاه است در زمان وزارت خارجه چه کار کرده که بخواهد در پاستور کاری کند

      • hassan.h

        نگاه دکتر ظریف برای حل مشکلات به بیرون مرزها و از جمله کاهش تنش با غربیهاست ایشان قبل از اینکه رئیس جمهور شود یک پرده از ذهنیاتش را در قالب برجام بازی کرده است
        اگر چه پذیرش برجام یا چیزی مشابه آن اجتناب ناپذیر بود ولی لغو برجام توسط آمریکا نشان داد که آرزوهای دکتر دست نایافتنیست
        زیرا غربیها و از جمله آمریکا بدنبال مصالحه نیستند آنها تسلیم ایران را پیگیری می کنند

    • بدون نام

      درود بر دکتر ظریف

    • @

      ظریف عضو *دارو دسته نیویورکی* بیاد توضیح بده منظور از *روح برجام* چی بوده؟ در طول مذاکرات چرا اینهمه جاسوس و نفوذی کنارشون بود!

    • بدون نام

      ظریف لیاقت ریس جمهوری را دارد .
      البته دیگر توانش کاهش یافته .

    • بدون نام

      ظریف لیاقت ریس جمهوری را دارد .
      البته دیگر توانش کاهش یافته .

    • بدون نام

      بااین گندی که زده این وروحانی ۱نفرم بهش رای نمیده شایدخانواده وادمهای خودش بهش رای بدن

      پاسخ ها

      • بدون نام

        اتفاقا مردم ایران موقع انتخابات از روی لج و لجبازی رای میدهند

    • وانک علا خلق عظیم

      واقعآ ظریف وزیر خارجه خیلی فعال وخوب بود ودوستش داشتم

      پاسخ ها

      • بدون نام

        بله بود اما الان چی؟؟؟/

    • بدون نام

      شتر در خواب بیند پنبه دانه!

    • مردم

      برو كشكتو بساب
      توي افتضاح برجام مونديد حالا مجلس رو مي خايد به فنا بديد
      بس نيست
      ...

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج