طرز تهیه شیرینی خانگی مخصوص عید نوروز
قالیشویی بانو_هدر
رستوران پارسیان_D
قالیشویی بانو_هدر
رستوران پارسیان_D
مجتمع فنی تهران_Fموبایل
کلینیک فرشته_موبایلf
قالیشویی بانو_هدر
رستوران پارسیان_D
سفیر بار ساقدوش_1
لاله زار مال_1
کلاسینو_1
اپیلاسیون نانا 1
ریزخور_1
کلاسینو_3
لاله زار مال_3
ریزخور_3
سفیر بار ساقدوش_3
اپیلاسیون نانا 3
سفیر بار ساقدوش_4
ریزخور_4
اپیلاسیون نانا 4
لاله زار مال_4
کلاسینو_4
ریزخور_2
اپیلاسیون نانا 2
کلاسینو_2
سفیر بار ساقدوش_2
لاله زار مال_2
مجتمع فنی تهران_F
کلینیک فرشته_f
۸۳۷۸۳۷
۱۶ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۷
۱۹۱۱۶۰
امروز در این مطلب، طرز تهیه سه نوع شیرینی برنجی، نخودی و نارگیلی، که از پرطرفدارترین شیرینی‌های خانگی عید نوروز هستند را به شما آموزش خواهیم داد.

برترین‌ها: از زمان‌های قدیم تا به امروز، شیرینی یکی از خوراکی‌های پایه ثابت عید نوروز بوده است. بسیاری از مردم شیرینی‌های عید را به‌صورت حاضری تهیه می‌کنند و خیلی از افراد هم ترجیح می‌دهند با شیرینی‌های خانگی به استقبال نوروز بروند. عطر شیرینی برنجی مادربزرگ‌ها هنوز هم در خاطر بسیاری از ما مانده و قطعا یکی از خاطرات شیرین کودکی، همان دستبرد زدن به شیرینی‌های خانگی مادربزرگ بود که با هزاران ترفند در مخوف‌ترین مکان‌ها مُهروموم می‌شد، اما دست آخر از چشمان تیزبین و جستجو‌های بی‌پایان ما در اَمان نمی‌ماند.

طرز تهیه شیرینی خانگی مخصوص عید نوروز

امروز در این مطلب، طرز تهیه سه نوع شیرینی برنجی، نخودی و نارگیلی، که از پرطرفدارترین شیرینی‌های خانگی عید نوروز هستند را به شما آموزش خواهیم داد. با ما همراه باشید.

شیرینی برنجی

طرز تهیه شیرینی خانگی مخصوص عید نوروز

مواد لازم

  • آرد سفید: ۱۰۰ گرم
  • آرد برنج مرغوب: ۹۰۰ گرم
  • تخم مرغ: ۲ عدد
  • روغن صاف قنادی: ۵۰۰ گرم
  • پودر قند: ۳۵۰ گرم
  • هل: ۱ ق چ
  • گلاب: نصف استکان یا یک هشتم پیمانه

طرز تهیه شیرینی خانگی مخصوص عید نوروز

طرز تهیه شیرینی خانگی مخصوص عید نوروز

طرز تهیه

۱. در ابتدا پودر قند و روغن را با هم می‌زنیم تا کاملا سفید و پوک شوند.

۲. سپس تخم مرغ‌ها را اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم. مرحله‌ی بعد هل و گلاب را اضافه می‌کنیم.

۳. وقتی موادمان را مخلوط کردیم، در آخر آرد‌ها را اضافه می‌کنیم و با دست ورز می‌دهیم. برای اینکه متوجه شوید مقدار ورز دادن خمیر کافی‌ست یا خیر، یک تکه خمیر را گلوله کنید و کمی فشار دهید. اگر ترک نخورد به این معنا است که دیگر نیاز به ورز دادن ندارد، اما اگر ترک خورد یعنی باید بیشتر خمیر را ورز دهید.

۴. وقتی خمیر آماده شد آن را باید ۲۴ ساعت استراحت دهید.

۵. بعد از اینکه ۲۴ ساعت به خمیر استراحت دادیم، موقع پخت دوباره ورز می‌دهیم. بعد گلوله‌های کوچک درست می‌کنیم و با مُهر‌های مخصوص شیرینی، مُهر می‌زنیم و در سینی فر با کمی فاصله می‌چینیم.

۶. روی شیرینی‌ها را خرفه و یا هرچیز دلخواهی مانند زعفران، خلال پسته و ... می‌ریزیم و در فر ۱۷۰ درجه که از قبل هم گرم شده، به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه می‌پزیم. بعد از پخت به شیرینی‌ها دست نمی‌زنیم تا سرد شوند. اگر وقتی شیرینی‌ها داغ هستند آن‌هارا جدا کنید، شیرینی‌ها خُرد می‌شوند.

فوت‌وفن‌ها:

۱. دقت کنید شیرینی‌ها باید به‌اندازه‌ای پخته شوند، که پشت شیرینی‌ها تغییر رنگ ندهد. دمای فر‌ها متفاوتند، به‌همین دلیل همیشه قبل از اینکه سینی اصلی شیرینی‌ها را در فر بگذارید، یک یا دو عدد شیرینی را جداگانه در فر بپزید تا بدانید دمای فر شما به‌چه صورت است.

۲. برای روغن می‌توانید نصف مقدار روغن صاف قنادی بریزید و نصف روغن جامد آشپزخانه؛ که در این صورت باید روغن آشپزخانه را بن‌ماری کنیم (روی بخار کتری بگذارید تا آب شود) و بعد ۲۴ ساعت در یخچال بگذارید تا صاف شود و بعد مصرف کنید.

۳. پودر قند و آرد برنج را باید حتما با الک حریری الک کنید.

۴. می‌توانید مقداری از مواد خمیر را جدا کنید و به آن زعفران بزنید تا شیرینی زعفرانی برنجی نیز داشته باشید.


شیرینی نخودچی

طرز تهیه شیرینی خانگی مخصوص عید نوروز

مواد لازم

  • آرد نخودچی: ۱ کیلو
  • آرد برنج: ۵۰ گرم
  • روغن: ۵۰۰ تا ۶۰۰ گرم
  • پودر قند: ۴۰۰ تا ۵۰۰ گرم
  • زرده تخم‌مرغ: ۱ عدد
  • هل: ۱ ق س

طرز تهیه شیرینی خانگی مخصوص عید نوروز

طرز تهیه

۱. ابتدا روغن و پودر قند و هل را با همزن ۵ دقیقه می‌زنیم تا مخلوط شوند.

۲. سپس زرده تخم‌مرغ را اضافه کرده و هم می‌زنیم.

۳. در این مرحله آرد نخودچی و آرد برنج را اضافه می‌کنیم و ورز می‌دهیم.

۴. کف سینی فر را با نوک انگشت روغن جامد زده و کمی آرد برنج می‌پاشیم.

۵. خمیر را می‌توان همان لحظه پخت و یا تا دو روز در جای خنک بیرون از یخچال نگه داشت. خمیر را به شکل دلخواه قالب بزنید.

۶. برای تزئین شیرینی، مقدار کمی زعفران بسیار غلیظ دم کنید و با انتهای چوب‌کبریت روی شیرینی‌ها بزنید. می‌توانید از خلال و یا پودر پسته نیز استفاده کنید.

۷. در دمای ۱۸۰ درجه ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزید.

۸. تا شیرینی‌ها خنک نشدند به آن‌ها دست نزنید، چون درصورت دست زدن پودر می‌شوند. شیرینی‌ها را به‌صورت دورانی بچرخانید تا از سینی جدا شوند.


شیرینی برنجی نارگیلی

طرز تهیه شیرینی خانگی مخصوص عید نوروز

مواد لازم

  • پودر نارگیل: ۲۰۰ گرم
  • آرد برنج: ۴۰۰ گرم
  • روغن جامد: ۲۰۰ گرم
  • پود قند: ۲۰۰ گرم تا ۲۵۰ گرم
  • اسانس نارگیل: ۴ قطره (قابل حذف)

طرز تهیه شیرینی خانگی مخصوص عید نوروز

طرز تهیه

۱. ابتدا پودر نارگیل و آرد برنج را در آسیاب می‌ریزیم تا نارگیل ریزتر شود و کنار می‌گذاریم.

۲. حالا روغن و پودر قند را با همزن بزنید تا کاملا سفید و پفکی شود.

۳. سپس آرد برنج و نارگیل را اضافه کرده و مخلوط را ۲ الی ۳ بار از چرخ گوشت رد کنید تا خمیر منسجم شود.

۴. وقتی خمیر آماده شد، از خمیر گلوله‌های ۸ گرمی برداشته، گرد کنید و با پودر پسته و یا پودر گردو و ... تزیین کنید.

۵. در سینی با فاصله کم در دمای ۱۸۰ به مدت ده دقیقه تا یک ربع بپزید.

۶. سینی‌های شیرینی را که از فر خارج کردید اجازه دهید شیرینی‌ها خنک شوند بعد جدا کنید.

سوالات و نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

مطالب مرتبط
انتشار یافته: 27
در انتظار بررسی:2
Iran (Islamic Republic of)
10:48 - 1399/12/16
خیلی ممنون بابت رسپی های خوبتون
Iran (Islamic Republic of)
10:48 - 1399/12/16
وای عالین عکساش دلم خواست
Iran (Islamic Republic of)
10:48 - 1399/12/16
بیشتر قشنگی و حال و هوای عید به همین شیرینی های خونگیه
Iran (Islamic Republic of)
10:49 - 1399/12/16
وای چقدر به این دستور نیاز داشتم مرسی
Iran (Islamic Republic of)
10:51 - 1399/12/16
به به چه حوس انگیز چه عکسایی کاش خواهرم امسالم بپزه برامون
Iran (Islamic Republic of)
10:51 - 1399/12/16
عید و شیرینی برنجیش .
Iran (Islamic Republic of)
10:52 - 1399/12/16
من عاشق نخودی و برنجیم
Iran (Islamic Republic of)
10:55 - 1399/12/16
امسال دید و بازدید نیست ولی خوبه برای اینکه حال و هوای سال نو داشته باشیم یه کم شیرینی بپزیم.
پاسخ ها
ایکس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۵ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۶
روغن جامد کجا بود
Iran (Islamic Republic of)
11:06 - 1399/12/16
مگه روغن جامد پیدا میشه؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
11:06 - 1399/12/16
ای بابا آدم دستشو میزنه کمرش میره شیرینی فروشی میخره دیگه این چه کاریه
پاسخ ها
بدون نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۲ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۶
خیلی عالی بودتواین اوضاع کرونایی بهترین کارپختن شیرینی توخونست تمیزبدون الودگی
Iran (Islamic Republic of)
11:30 - 1399/12/16
آخ آخ من عاشق این شیرین هام
Iran (Islamic Republic of)
11:49 - 1399/12/16
حتما پختن شیرینی تو اینروزا حالمونو بهتر میکنه برای من که اینحوریه مرسی دستوراتون خوبه
Iran (Islamic Republic of)
12:09 - 1399/12/16
منم نظرم اینه دستمو بزنم کمرم برم از بیرون بخرم
Iran (Islamic Republic of)
13:53 - 1399/12/16
من همیشه از این جور شیرینی ها و کیکا میپزم. خیلی خوشم میاد
اما خانوادم از بس بی ذوقن آدم کیفش میپره
Iran (Islamic Republic of)
14:16 - 1399/12/16
شیرینی خونگی یه چیز دیگست
Iran (Islamic Republic of)
14:56 - 1399/12/16
حتما درست میکنم. عالیه♡
پاسخ ها
بدون نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۵۳ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۶
من سالهاست کیک و کلوچه میپزم کسانی که می‌خورند همیشه با خوشحالی از اون زمان یاد می‌کنند با خاطرات خوب آن روزها مخصوصا بچه‌ها م
Iran (Islamic Republic of)
17:34 - 1399/12/16
من عاشق شیرینی نخود چی هسم
Iran (Islamic Republic of)
21:12 - 1399/12/16
اون زمان مردم تحرک داشتند و غذاها سالم بودند.الان خدا نکنه با این غذاها کسی قند خون بگیره زندگیش نابود میشه مواظب خودتون باشید درد بدیه حاظرین همه چیز تون رو بدین ولی سالم باشین.
Iran (Islamic Republic of)
00:01 - 1399/12/17
هیچوقت از این شیرینی ها خوشم نمیومد، آرد و شکر خالصن!!
Iran (Islamic Republic of)
00:49 - 1399/12/18
حتما باید روغن صاف قنادی باشه یا روغن ساده هم میشه
پاسخ ها
بدون نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۴ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۸
همه ی اون نکات باعث میشه بافت و طعم شیرینی شما بهتر باشه و شیرینی در دهان ماسیده نشه. پس از روغن صاف قنادی و یا همونطور که در متن گفته از هر دو استفاده کنید.
Iran (Islamic Republic of)
18:57 - 1399/12/19
ببخشید کسی درست کرده؟
نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج
عارفی_1
دکتر نائبی_1
ادیب_1
شیرآلات زمانی_1
خرید باکس 1
سوییچ ایران_1
شرکت ویرا انرژی مهر ماهان_1
شیرآلات زمانی_3
ادیب_3
دکتر نائبی_3
شرکت ویرا انرژی مهر ماهان_3
سوییچ ایران_3
عارفی_3
خرید باکس 3
سوییچ ایران_4
خرید باکس 4
شرکت ویرا انرژی مهر ماهان_4
شیرآلات زمانی_4
ادیب_4
دکتر نائبی_4
عارفی_4
ادیب_2
شرکت ویرا انرژی مهر ماهان_2
سوییچ ایران_2
شیرآلات زمانی_2
عارفی_2
دکتر نائبی_2
خرید باکس 2
آیلین_تزریق چربی موبایل
فنی آتل_فوتر موبایل
دکتر سید مصطفی حسینی_فوتر موبایل
قالیشویی محتشم کاشان_فوتر موبایل
شاخه نبات_ فوتر موبایل
آیلین_فوتر موبایل بلفارو
تنورستان_فوتر موبایل
انجمن پرستاری ایران_فوتر موبایل
پارسیس_فوتر موبایل ساختمان
دکتر عارفی - موبایل فوتر
رستوران پارسیان_فوتر موبایل
تدبیرکالا_فوتر موبایل
قالیشویی نوین_فوتر موبایل
آیلین_فوتر موبایل کاشت ابرو
موسسه خیریه زهرا_فوتر موبایل
کلینیک النا_فوتر موبایل
قالیشویی ادیب_فوتر موبایل
کالازم_فوتر موبایل
قالیشویی بانو_فوترموبایل
اورانوس_فوترموبایل2
رستوران باغ بهشت_فوتر موبایل
شفا_فوترموبایل
تدبیرکالا_فوتر
قالیشویی بانو_فوتر
آیلین_فوتر کاشت ابرو
تنورستان_فوتر
موسسه خیریه زهرا_فوتر
شاخه نبات_ فوتر
پارسیس_فوتر ساختمان
کالازم_فوتر
رستوران پارسیان_فوتر
قالیشویی ادیب_فوتر
آیلین_تزریق چربی
دکتر سید مصطفی حسینی_فوتر
کلینیک النا_فوتر
فنی آتل_فوتر
انجمن پرستاری ایران_فوتر
رستوران باغ بهشت _فوتر
شفا_فوتر
قالیشویی محتشم کاشان_فوتر
آیلین_فوتر بلفارو
قالیشویی نوین_فوتر
اورانوس_فوتر2