۸۳۹۳۲۷
۳۷ نظر
۵۰۰۸
۳۷ نظر
۵۰۰۸
پ

اقتصاد کشور سال آینده به کدام سو خواهد رفت؟

مخالفت با سامانه «نیما» و عدم ارائه ارز حاصل از صادارت محصولات و خدمات ایرانی تا کجا پیش خواهد رفت؟

خبرآنلاین: کاهش شدید ارزش پول رایج کشور، معاملات غیرقانونی ارز، رشد مجدد تورم، خروج سرمایه و غیره از تهدیدهایی هستند که اگر چه همه آنها مستقیماً بر امنیت کشور تاثیر نمی گذارند اما می توانند تاثیرات بزرگ و موازی با سایر تهدیدها داشته باشند.

برخی بر این باورند که ثابت نگه داشتن نرخ ارز با توجه به شرایط تورمی کشور طی چند دهه اخیر باعث و بانی کاهش قدرت محصولات صادراتی کشور شده است. با این وجود بر اساس سازوکاری که نظام تخصیص ارز بر آن استوار شدرانت بالایی برای اشخاص و شرکت هایی به وجود آمد که بر اساس توان و سابقه در صادرات دسترسی بیشتری به این امتیاز داشتند.

از ابتدای سال جاری که معاون اول رئیس جمهوری تک نرخی شدن ارز را اعلام کرد بسیاری از صادرکنندگان با وجودی که پیش از آن درخواست های مکرر از دولت برای یکسان سازی نرخ ارز داشتند با آن به مخالفت پرداختند.

مخالفت های برخی صادرکنندگان و تجار تا بدانجا پیش رفت که حتی با سامانه الکترونیکی «نیما» نیز مقابله کردند. یکی از این صادر کنندگان اردیبهشت ماه سال جاری در حالی از سامانه نیما انتقاد می کرد که هنوز حتی یک دلار از ارزهای حاصل از صادرات کالاهای ایرانی را در آن سامانه اظهار و ثبت نکرده بود.

عجیب تر آنکه اغلب صادرکنندگان و بخش خصوصی که همیشه داعیه حمایت و همراهی دولت در صادرات و ارزآوری را دارد به دنبال این انتقادها رفته و بدون تامل در هدف و ماموریت اصلی سامانه نیما به تخریب آن پرداختند.

دولت از طریق وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنین بانک مرکزی اقدام به شناسایی و معرفی صادرکنندگانی کرد که می توانستند بدون عرضه دلارهای حاصل از صادرات در سامانه نیما به صادرات و واردات بپردازند.

رضا رحمانی وزیر صنعت،‌معدن و تجارت در جمع فعالان اقتصادی آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه ۶ هزار صادر کننده از ۸ هزار صادرکننده کشور که درآمدی کمتر از یک‌میلیون دلار داشتند از عرضه ارز حاصل از صادرات خود در سامانه نیما معاف شدند، گفت: تنها ۲ هزار صادرکننده که درآمد بیش از یک میلیون دلار داشتند ملزم به عرضه ارز در این سامانه شدند.

اما متاسفانه به رغم سیاست هایی که در جهت اصلاح عملکرد نظام ارزی کشور صورت گرفته، برخی از متولیان امر صادرات خصوصا غیر نفتی با عملکرد خود آسیب های بزرگی را به اقتصاد کشور وارد کردند.

یکی از اشکالاتی که منتقدان دولت بارها از ان به عنوان اشکالی اساسی در حوزه درآمدها و ذخایر ارزی دولت نام بردند عدم شفافیت در درآمد و هزینه ارزی بود. با راه اندازی و فعالیت سامانه نیما قطعا این اشکال برطرف شده اما همچنان بخشی از اعضای اتاق‌های بازرگانی با این راهکار و اجرای آن بر طبل مخالفت می کوبند و معلوم نیست که قصد دارند درآمدهای ارزی صادراتی خود را کجا و در چه پستویی نهان دارند؟

طی روزهای گذشته باز هم انتقاداتی از جانب یکی از بزرگترین صادرکنندگان کشور از سامانه نیما در رسانه ها منتشر شد. این انتقادات به گونه ای نیما و عملکرد آن را نشان داده بود که گویی این سامانه تمام درآمدها و حاصل زحمات وی را مطالبه و توقیف خواهد کرد.

اما منفعت‌طلبی‌های شخصی بیش از پیش در این برهه از زمان خود را نشان می دهد.در حالی که با توجه به شرایط حاصل از تحریم در کشور، این انتظار می رود تمامی فعالان اقتصادی اعم از دولتی و خصوصی برای عبور از چالش‌های ملی و اقتصادی و حفظ آسایش مردم گام بردارند.

سوال دیگری که اغلب کاربران خبرآنلاین و مخاطبان رسانه ها بعد از دعوای رسانه ایی این صادرکننده مطرح می کردند این بود که مگر نه این است که صادرکنندگان با بهره مندی و فعالیت در بازار اقتصادی ایران محصولات خود را تولید و صادر میکنند ولی چه می شود که منافع حاصل از محصولات و خدمات ایرانی به جیب اقتصادکشور برنمی‌گردد ؟

با مدیریت ارزهای حاصل از صادرات محصولات نفتی و پتروشیمی، دولت تمام تلاش خود را به کار بسته تا برای سال آینده ذخایر ارزی را تقویت و آمادگی لازم برای مقابله با مشکلات ناشی از گرانی ارز را داشته باشد اما این میسر نیست مگر با افایش درآمدهای ارزی.

درآمدهای ارزی که از محصولات و خدمات مردم ایران و صادرات آن حاصل خواهد شد. بنابراین این سوال مطرح است که آیا جز این که این دلارهای پنهان باید به دست دولت رسیده تا از التهابات آینده و کاهش بیشتر ارزش پول ملی پیشگیری کند راه دیگری وجود دارد یا نه؟

آن دسته از صادرکنندگانی که نسبت به شفافیت حساسیت داشته و از اعلام درآمدهای ارزی خود خودداری می کنند، آیا قصد دارند سال آینده نیز ارزهای حاصل از صادرات خود را باز هم در بازار سیاه عرضه کنند تا فشار بیشتری بر تولیدکننده ایجاد شود؟ آیا همین ارزهای پنهان نبود که امسال با به هم زدن بازار ارز، ارزش پول ملی را تا بدانجا کاهش داد که مواد اولیه و دارو برای مردم و تولیدکنندگان نایاب شد؟

در پایان می توان چنین برداشت کرد که وقتی مبادلات ارزی در داخل به یکباره با التهابات و بازار سیاهی مواجه می‌شود که برای همگان سوال پیش می‌آید که این دلارهای گران موجود در این بازارهای سیاه متعلق به چه کسانی است؟

سوال اصلی که از مردم از دولت و بخش خصوصی دارند این است که منافع شخصی اقتصاد کشور را سال آینده به کدام سمت خواهد برد و خانوار ایرانی تا کجا تحمل فشار ناشی از این منفعت طلبی های شخصی را خواهد داشت؟

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • حسن

      با این وضع خدا بداد مردم برسد تا روحانی سرکار هست وضع درست نمیشود چون تمام مدیرانی که نصب میکند میگوید دروغ میتوانی بگویی اگر گفت بلی بعد پست میدهد چون با مردم روراست نیست

      پاسخ ها

      • بدون نام

        بسمت جهنم

      • بدون نام

        باید اجناس گران کرد که به قیمت جهانی نزدیک بشه وگرنه کشور غارت میشه و بعدش حقوق ها را افزایش بدن اونم در صطح جهانی تنها علاج اقتصاد

      • AAAAAAAAAAA

        حسن جان با توجه به اینکه نام روحانی حسن است پیشنهاد میکنم نام خود را عوض کنی ،
        نام های پیش نهادی،
        مهدی
        محمد
        سالار
        علی
        این فقط یک پیش نهاد بود.
        حال خود دانی.

    • بدون نام

      اقتصاد مال خر است.

      پاسخ ها

      • مملی

        فلج شده دیگه به هیچ سو نمیره

    • مهدی

      این خبرها را من نمیخونم، یک راست میام نظرات را بخوانم چون دولت فقط دروغ و برعکس میگه ولی مردم دردشان را فریاد می زنند

      پاسخ ها

      • بدون نام

        دقیقا حقه باز تر از اینها نیست

    • بدون نام

      به سوی جهنم!

    • بدون نام

      به قهقهرا....اینم سوال داره

    • بدون نام

      به سوی بدبختی

    • بدون نام

      ای کاش معنی "سو" را در زبان لری میدانستید تا میفهمیدید اقتصاد به کدام سو خواهد رفت.

    • بدون نام

      تباهی و دره

    • بدون نام

      با این دولت به سمت نکبت میره

    • بدون نام

      ویرانی

    • بدون نام

      سال 97به سوی فاضلاب با داشتن کلید و تدبیر و امید سال 98با مغز تو موال اقتصاد مال خره

    • بدون نام

      قهقرای کامل بدون کوچک تربن سک و‌شبهه ای
      عاقبت در افتادن با ابر قدرت دنیا به جای همزیستی مسالمت آمیز همینه

    • کارمند

      چیزی که عیان است چه حاجت به بیان است

    • بدون نام

      به سمت فنا خواهد رفت

      پاسخ ها

      • رضا

        اگه روحانی باشه عمدا به قهقرا و دیار باقی خواهیم رفت

    • بدون نام

      بفنا

    • بدون نام

      به سوی
      ادغام ۵ بانک وموسسه وحل مشکل پولی ای یی
      ارازنی بیش از حدگرانی بصورت لحظه ای
      هفته ای یکبار یادازگوشت ومرغی که سالهای قبل درسفره مردم بوده نه نه نه تشریف مقتدرانه داشته اند
      کفاف حقوق کارمندان برای استنشاق هوای پاک
      حسرت ناتوانی درتهیه پ نه نه حیسسسسسسته وآجیل در سبدعید امسال
      وحسن عزیز (لطفا با ضمه که سوء تفاهم نشود) اقدس هادی ...........................................
      ............................................................
      .............نه بابا زن شوهرنیستن منظورهمان اقتصادی است

    • بدون نام

      تحملی باقی نمونده واسه ایرانی ....سیگار روش نوشته 3500فروش ...بعد 5000تومن دارن میفروشن ...سیگار 1500تومانی بوده که قیمت 3500روش خورده در تاریخ مهرماه و بالای سیصد در صد تورم رو یک قلم کالا نمونه ...شما دنبال تحمل خانوار ایرانی میکردید ...شعار عزا عزا بازنشستگان را نمی شنوید ...کارگر گرسنه گرسنه چطور ...فشاری به مردم وارد کردید که خودتان هم نمی دانید پایانش کجاست و چه عقوبتی دارد

    • بدون نام

      ادامه‌ی نابودی امسال
      به شکل بسیار بدتر
      کشور را با کولبری نمیتوان اداره کرد

    • بدون نام

      بسوی فلاکت و بدبختی

    • بدون نام

      سالی که نکوست از بهارش پیداست باشیب ملایم الا برکت۰۰۰

    • مسئولان بیسرف،مردم بیسعور

      به جهنم

    • بی نام رنجبر

      اقتصاد ایران مستقیم نقدی به جیب مبارک اقایان میرود.

    • بدون نام

      بسوی بدبختی علی برکه الاه

    • AAAAAAAAAAA

      اگر مشکلی برای دارایی مردم اتفاق بیفتد مقصر روحانی نیست
      مقصر مجلس و َشورای نگهبان است که اصلا هیچ واکسنی روی َشکست های روحانی نشان نداده اند

    • بدون نام

      به ته چاه

    • ممم

      روحانی استعفا... مردم پاشید یه کاری کنید وگرنه از این رییس جمهور و کارمندانش واسه ما کاری نمیشه خودتون یه کار کنید مرگ بر گرانی

    • بدون نام

      ترسم نرسی به کعبه ای اعرابی ..این ره که تومیروی. به ترکستان است

    • بدون نام

      خودتان اعتراف میکنیدتعدادی دلال وصادرکننده شخصی اقتصادایران راگروگان گرفته شماهافقط نظاره گریدوکاری نمیتوانیدبکنیددرحالی که باامریکادرافتاده ایدکه اقتصاددنیارادرقبضه خودداردایاعقل چه حکمی دارد؟آیامیتوان تکیه امید به شماکرد؟ایااین حکومت میتواندمنجی ملت باشد؟خخخخخخخییییییلللللییییی ناامیدم!!!!!!!

    • ش.س

      به سمت ونزوئلا، آخه روی برخی از خودپردازن سطح شهر نوشته بانک مشترک ایران و ونزوئلا

    • محمد بستانسرا

      سی مو نه

    • اسد

      مشخصه اقتصاد ایران سال اینده به قهقرا خواهد رفت مردم بدونند اگه‌پول مول توبانک دارید بکشید بیرون طلا وسکه وخودرو وزمین وکالاهای با دوام بخرید که ارزش پول ملی خاک بر سر خواهد شد البته رکود اقتصادی مملکت را فلج خواهد کرد بخصوص پالرمو را هم که تصویب نشد دیگه بدتر خواهد شد البته این یک نظر شخصی است البته امیدوارم اینطوری نشود انشالله

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج