جاباما
۸۴۰۷۰۳
۲ نظر
۵۰۰۵
۲ نظر
۵۰۰۵
پ

بدون چربی یا پر چرب؟ مسأله این است!

شیرهای بدون چربی و کم چرب و ماست‌های طعم‌دار نه تنها به اندازه همتایان پر چرب خود در ایجاد احساس سیری و رضایت از غذا خوردن موفق نیستند، بلکه اغلب سرشار از قندهای افزوده بوده و حتی ما را از فواید سلامت لبنیات پر چرب محروم می‌کنند.

عصر ایران به نقل از "هلث" نوشت: شیرهای بدون چربی و کم چرب و ماست‌های طعم‌دار نه تنها به اندازه همتایان پر چرب خود در ایجاد احساس سیری و رضایت از غذا خوردن موفق نیستند، بلکه اغلب سرشار از قندهای افزوده بوده و حتی ما را از فواید سلامت لبنیات پر چرب محروم می‌کنند.

شیر پر چرب بار دیگر در کانون توجهات قرار گرفته و محبوبیت آن رو به افزایش است. در شرایطی که سال‌ها به مردم توصیه می‌شد تا به واسطه محتوای کالری زیاد و چربی اشباع از مصرف محصولاتی مانند شیر و ماست پر چرب پرهیز کنند، اما آنها در حال باز پس گرفتن اعتبار خود به عنوان گزینه‌هایی سالم در مقایسه با جایگزین‌های کم چرب و بدون چربی خود هستند.

به گفته فرانس لارجمن روت کارشناس تغذیه، جریان ترس از چربی در دهه ۱۹۹۰ موجب شد تا توصیه رایج سازمان‌ها و کارشناسان سلامت بر پرهیز از مصرف این ماده، از جمله کنار گذاشتن مصرف محصولات لبنی مانند شیر، استوار باشد.

همان گونه که افراد بیشتری استفاده از لبنیات کم چرب یا بدون چربی را مد نظر قرار می‌دادند، شرکت‌های تولید کننده لبنیات نیز برای بهبود عطر و طعم این قبیل محصولات افزودن قند و مواد مصنوعی دیگر به آنها را آغاز کردند. از این رو، تنها مصرف یک وعده ماست میوه‌ای در روز می‌تواند تقریباً کل مقدار مصرف توصیه شده روزانه شکر را تأمین کند.

شیرهای بدون چربی و کم چرب، و ماست‌های طعم‌دار نه تنها به اندازه همتایان پر چرب خود در ایجاد احساس سیری و رضایت از غذا خوردن موفق نیستند، بلکه اغلب سرشار از قندهای افزوده بوده و حتی ما را از فواید سلامت لبنیات پر چرب محروم می‌کنند.

به طور جالب توجهی، لبنیات پر چرب ممکن است به ما در حفظ وزن سالم کمک کنند. طی یک مطالعه که شرایط ۱۸ هزار زن میانسال با وزن سالم را برای یک دهه دنبال کرد، مشخص شد، افرادی که شیر کامل و لبنیات پر چرب بیشتری مصرف می‌کردند، در مقایسه با زنانی که هیچ گونه لبنیات پر چربی مصرف نمی‌کردند، احتمال کمتری داشت با اضافه وزن یا چاقی مواجه شوند.

مطالعه‌ای کوچک که در نشریه European Journal of Clinical Nutrition منتشر شد نیز نشان داد که مصرف روزانه شیر کامل به بهبود سطوح کلسترول خوب (HDL) در شرکت کنندگان کمک کرده است، در شرایطی که مصرف شیر بدون چربی چنین نتیجه‌ای به همراه نداشت.

برخی مطالعات دیگر نشان داده‌اند کودکانی که شیر کامل مصرف می‌کنند، نسبت به آنهایی که شیر کم‌چرب مصرف می‌کنند، از سطوح بالاتر ویتامین D در خون خود برخوردار هستند. پژوهشگران فکر می‌کنند که چربی شیر ممکن است در جذب کارآمدتر ویتامین D نقش داشته باشد زیرا این ماده مغذی محلول در چربی است.

خوشبختانه، شرایط در حال تغییر است. افراد بسیاری آگاهند که دلیلی برای هراس از چربی‌های سالم وجود ندارد.

برخی دوستداران غذا خوردن سالم ممکن است به مصرف ماست و دیگر محصولات لبنی ساده و بدون چربی عادت کرده باشند تا از مصرف چربی‌های اشباع پرهیز کرده و استفاده از منابع چربی خوب مانند مغز دانه‌ها را در دستور کار خود قرار داده باشند.

اگر شما نیز از افراد این دسته هستید، شاید بهتر باشد همچنان مصرف گاه به گاه لبنیات پر چرب را مد نظر قرار دهید.

در شرایطی که هر دو انتخاب‌های خوبی هستند، اما محصولات لبنی تهیه شده از شیر کامل ارگانیک فواید دیگری مانند محتوای بالای اسیدهای چرب امگا -۳ و همچنین اسید لینولئیک کونژوگه که برای حفظ وزن سالم مفید بوده و ممکن است به مدیریت دیابت نوع ۲ نیز کمک کند را ارائه می‌کند.

همانند هر گروه غذایی دیگر، مصرف بیش از حد لبنیات نیز ایده خوبی نیست. اگر به خوبی می‌توانید لبنیات را تحمل کنید، به مقدار مصرف توصیه شده روزانه سه وعده پایبند باشید. شیر و محصولات لبنی دیگر منبع خوبی برای کلسیم هستند و زنان به دریافت ۱,۰۰۰ میلی گرم کلسیم در روز نیاز دارند.

اگر در گوارش لاکتوز، قند طبیعی موجود در شیر، با دشواری مواجه هستید می‌توانید محصولات لبنی بدون لاکتوز را انتخاب کنید. همچنین، ماست یونانی و پنیرهای سخت محصولاتی با لاکتوز بسیار کم هستند، از این رو، مصرف آنها برای افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز معمولاً مشکل آفرین نیست.

محصولات لبنی پر چرب ممکن است بهترین انتخاب برای افرادی که رژیم غذایی دش (DASH) را برای درمان پرفشاری خون دنبال می‌کنند، نباشند. پزشک یا کارشناس تغذیه شما ممکن است استفاده از محصولات لبنی کم چرب را در رژیم غذایی دش توصیه کند که سرشار از میوه‌ها، سبزی‌ها و لبنیات کم چرب است.

برای افراد دیگر، مصرف روزانه لبنیات پر چرب مشکل ساز نیست و در صورت دسترسی به گزینه‌های ارگانیک، آنها انتخاب بهتری هستند.

نتایج یک بررسی شامل چندین مطالعه نشان داد که شیر تهیه شده از گاوهای ارگانیک از اسیدهای چرب چند غیر اشباع، اسیدهای چرب امگا ۳، ویتامین E، آهن و اسید لینولئیک کونژوگه CLA بیشتر نسبت به شیر گاوهای دیگر برخوردار است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
درآمد ماهیانه 5-20 میلیون از توی خونه با موبایل

آموزش رایگان کسب درآمد 5-20 میلیون ماهیانه از خونه و فقط با یه موبایل ساده رو در یک وبینار رایگان آموزشی یاد بگیر

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      شیرو لبنیات تازه طبیعی فقط .شرکتها که نه شیر است و خدا میداند این پنیر و ماست از چیست روی یکی از محصولات لبنی گاوی کشیده اند که دارد می خنده به این مردم و قسم میخوره که از شیر ما گاوها نیست ...

    • محمد بستانسرا

      لطفا به شرکتهای تولیدی لبنیات سری بزنید وگزارش مستند تهیه کنید .شیرهای پاکتی مخلوطی از ۳۰ درصد شیر و۷۰ درصد یخ داخل ظروف پلاستیکی بعنوان شیر یارانه ای بسته بندی میشود .ماستهای ترشیده تبدیل به دوغ میشود .ماستهای برگشتی وتاریخ گذشته به ماست موسیر تبدیل میشود ماستهای پر چرب از شیر وشیر خشک تهیه میشود .مستند ومفید.اینجا ایران است .مدیر کل واعضای انجمن صنفی این شغل همه از افراد وصاحبان همین شرکتها هستند وتمام تصمیماتشان به نفع خودشان است نه مردم

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج