۸۴۳۶۱۰
۹ نظر
۵۰۰۶
۹ نظر
۵۰۰۶
پ

عبدی: چرا بر سر FATF دعوا می‌کنید؟

پیشرفت‌های فناوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات، قدرت ماهواره‌ها را بسیار افزایش داده است. اقتصاد دیجیتال و فناوری اطلاعات که طی سه دهه گذشته رشد شدیدی داشته است و در حال تبدیل شدن به بخش اصلی اقتصاد است با حضور فناوری فضایی یک گام بزرگ به جلو برخواهد داشت.

عباس عبدی در روزنامه ایران نوشت: پیشرفت‌های فناوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات، قدرت ماهواره‌ها را بسیار افزایش داده است. اقتصاد دیجیتال و فناوری اطلاعات که طی سه دهه گذشته رشد شدیدی داشته است و در حال تبدیل شدن به بخش اصلی اقتصاد است با حضور فناوری فضایی یک گام بزرگ به جلو برخواهد داشت.

فناوری فضایی بجز در امور نظامی در بسیاری از زمینه‌ها چون کشاورزی، هواشناسی، حمل‌ونقل، تصادفات، محیط زیست، جلوگیری از قاچاق، حوادث طبیعی مثل زلزله و سیل، نفت و گاز و معادن و اکتشافات، مسائل ثبتی و... می‌تواند راهگشا و اثرگذار باشد.

این فناوری موجب چند تحول اساسی دیگر نیز شده است. اولین تحول، از میان رفتن یا حداقل کم‌رنگ شدن مرزهای کشوری است. ما می‌توانیم از همه کشورهای دیگر همان اطلاعاتی را به دست آوریم که آنان از ما می‌توانند به دست آورند. چه بسا اطلاعات مربوط به ایران را از کشورهای دیگر خریداری کنند. مثلاً فرانسه می‌تواند اطلاعات سطح زیر کشت ایران را با همه جزئیات به شرکت‌های پاکستانی بفروشد تا در برنامه‌ریزی برای صادرات به ایران استفاده کنند.

در ادامه همین ویژگی، باید به بی‌معنا شدن مفهوم محرمانگی اطلاعات اشاره کرد. اکنون می‌توان تحرکات روی زمین را در اندازه عابر یا حتی پلاک اتومبیل پیگیری کرد و از آن مهم‌تر از طریق ترکیب اینترنت اشیا و فناوری فضایی کل اطلاعات لازم را به دست آورد و در عین حال در ایران همچنان بر سر حضور در fatf دعواست!

نکته مهم دیگر، از میان رفتن مفهومی به‌ نام فیلترینگ است. با پیشرفت‌های موجود دیر یا زود روش بدون سیم و فضایی برای ارتباطات اینترنتی تجاری خواهد شد و به احتمال فراوان مفهومی به‌ نام فیلترینگ بلاموضوع شده و به خاطرات تاریخی خواهد پیوست.

به علاوه، این فناوری چنان بر قیمت تولیدات اثرات کاهنده‌ای خواهد گذاشت که اگر از آن استفاده نکنیم، قدرت رقابت اقتصادی را از دست خواهیم داد و بیش از پیش در سیاه‌چاله فقر فرو می‌رویم. نقش مهمی که این صنعت در افزایش بهره‌وری تولیدات دارد، موجب کاهش قیمت تمام شده خواهد شد.

پیشرفت‌های کشور در این صنعت بجز آنکه شامل ساخت و پرتاب ماهواره‌های ایرانی از جمله ناهید می‌شود، موارد دیگری نیز دارد. ساخت بالن‌های ارتباطی که این روزها دیدن آن در آسمان تهران عده‌ای را به تعجب واداشته است از این نمونه است. بالن‌هایی که برای موارد اضطراری مثل حوادث می‌توانند بسرعت به منطقه حادثه دیده چون زلزله‌زده یا سیل‌زده گسیل شوند و ضمن ارائه اطلاعات دقیق از میزان خرابی‌ها و منطقه نیازمندتر تصویر کاملی را در اختیار مدیریت بحران قرار دهند و ارتباطات تلفنی را با مردم منطقه آسیب دیده برقرار نماید و این کار خسارات حوادث را بشدت کاهش خواهد داد.

سرعت پیشرفت جهان در این فناوری خیلی بیشتر از ماست و این تفاوت سرعت ما را دچار پس‌افتادگی شدیدی خواهد کرد و حتی امنیت اقتصادی ما را به خطر خواهد انداخت. باید این فناوری را از حالت محرمانگی و نظامی خارج و به فاز اقتصادی و کسب‌وکار وارد کرد. دستاوردهای صلح‌آمیز و اقتصادی و تولیدی آن بسیار مهم‌تر از وجه نظامی آن است.

متأسفانه همه توجهات ما به موشک و پرتاب‌کننده ماهواره است. در سال گذشته بیش از ۱۲۸ میلیارد دلار در این حوزه سرمایه‌گذاری شده است و با شیب تندی در حال افزایش است. رقابت آینده میان کشورها در این حوزه است. این صنعت باید از حالت دولتی بودن خارج و بخش خصوصی در آن فعال شود. چنین تحولی موجب تغییر نگاه مدیریت کشور به موضوع فناوری و رویکرد اقتصادی و اداره کشور نیز خواهد شد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • سید

      با این تفاسیر که شما میگی ،چرا هم پیاله های شما و آمریکا و ... دنبال تصویب FATF هستند؟؟ برن با همون پیشرفت ها شون اطلاعات لازم رو به دست بیارن چه کاریه که پیگیر تصویب تو مجلس باشن...
      آقای عبدی خودتی ...

      پاسخ ها

      • ضد امریکا

        آقای عبدی.واقعا تحلیل مزخرفی گفتی.

    • بدون نام

      فقط با این حرفهای به ظاهر قشنگ میخواستید مثل قضیه برجام همه چیز را به cft ربط دهید و در حالی که کشورهای دیگر هزاران برابر ایران صرف خرید جنگ افزار میکننر ساخت موشک جهت دفاع از کشور و مردم را زیر سوال ببرید اینکه همان حرفهای آمریکا و اروپائیان هست .امیدوارم به خود بیائید که با این تفاسیر به ظاهر قشنگ و عامه پسند همانگونه که نشد جلو جنایات صدام را گرفت نمیشود جلو تهدیدات روز افزون دشمنان منجمله آمریکا و عربستان و اسرائیل را گرفت آقای روشنفکر!

    • بدون نام

      عبدی جون خواهشا صنعت فضایی رو خصوصی نکن که ما مردم فردا بایستی تو صف موشک بایستیم،بخش خصوصی ما ظرفیتش پایین است،اینهمه تلاش کردیم تو صنعت هسته ایی دورش سیم خاردار کشیدیم با گزینش عمل کردیم اخرش اطلاعاتمان را نه از بالای جو بلکه یکمشت ادم از خدا بیخبر بردند فروختند ،که هیچ دانشمندان ما را هم عین گنجشک تو خیابان زدند،فعلا بایستی درمقابل این موضوع fatf مقاومت کرد،بگذار دشکن برای تهیه اطلاعات از ما دچار هزینه شود.

    • بدون نام

      آقای عبدی بیشتر مراقب موضوعات ومطالبی که می گوید باشید وبا انها دشمنان این ملت عزیز را همراهی نکنید .چرا با عنوان کردن fatfتلاش می کنید عید وشادی ملت را زهر کنید اوضاع اقتصادی مردم مثل شما ودارودستتان عالی نیست مردم را خون بدل کردید .

    • 555

      آقای عبدی شما هرچه می فرماید درست
      لطفا حضرتعالی و دوستانتان به این سئوال جواب بدین (با این افاضات شما) چرا غرب اصرار داره که حتما باید fatf را تصویب کنید مگه شما نمی فرماید اونها به اطلاعات ما دسترسی دارند
      آیا خودشان را مسخره کرده اند؟
      یا شما می خواهید سرتان را در برف فرو کنید؟
      من صد در صد عرض می کنم این کار به غیر از ایجاد مشکل هیچ فایده ای برای کشور و ملت نخواهد داشت.

    • بدون نام

      فقط میدانم بجای امریکا تو دامن شوروی موذی هستیم اینهمه مکافات خوب اگر بجاش با آمریکا بودیم که خیلی بهتر بود چقدر هزینه ملت بابت این لجبازی با آمریکا دادند اینه فرق بین این ابر قدرت وان ابر قدرت کلی هزینه ملت ایران مظلوم

    • بدون نام

      با با یکی این رفیق رو بازیش بده
      خیلی دوست داره تو هر چیزی که اصلا نه تخصص داره و نه بهش مربوطه دخالت کنه

    • بدون نام

      اگه واقعا ادعای دموکراسی میکنید، این معضل FATF را به رفراندوم بزارید تا ملت هشتاد میلیونی تصمیم بگیرن نه اینکه چند خاص که خدا شاهده که سوادشو هم ندارن چون اگه واقعا سوادشو داشتن وضع کشور اینگونه داغون نبود برای ملت هشتاد میلیونی تصمیم بگیرن. واقعا یعنی بیش از ۹۰ درصد کشورها عضوش هستش به اندازه شما نمیفهمن

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج