۸۵۱۴۹۶
۳۸ نظر
۵۰۱۰
۳۸ نظر
۵۰۱۰
پ

پیش‌شرط ده‌گانه برای طلاق همسر در دادگاه

معاونت امور زنان و خانواده رییس جمهور با هدف حمایت از بنیان خانواده و مقید و محدودسازی حق طلاق از سوی شوهر، لایحه پیشنهادی اصلاح ماده (۱۱۳۳) قانون مدنی را جهت بررسی و تصمیم هیئت دولت ارائه کرده است. مطابق این لایحه پیشنهادی، شرایط ده گانه‌ای برای طلاق از سوی زوج پیش بینی شده که مشابه همان شرایط مقرر در ماده فوق است و زوج برای تقاضای طلاق، باید بر حسب مورد آن را برای دادگاه اثبات کند.

خبرگزاری ایسنا: معاونت امور زنان و خانواده رییس جمهور با هدف حمایت از بنیان خانواده و مقید و محدودسازی حق طلاق از سوی شوهر، لایحه پیشنهادی اصلاح ماده (۱۱۳۳) قانون مدنی را جهت بررسی و تصمیم هیئت دولت ارائه کرده است. مطابق این لایحه پیشنهادی، شرایط ده گانه‌ای برای طلاق از سوی زوج پیش بینی شده که مشابه همان شرایط مقرر در ماده فوق است و زوج برای تقاضای طلاق، باید بر حسب مورد آن را برای دادگاه اثبات کند.

تأملی در تاریخچه قانون‌گذاری در ایران، گویای این حقیقت است که سیستم حقوقی اسلام و به تبع آن نظام حقوقی ایران، خانواده را به عنوان یکی از مهم‌ترین و اساسی‌ترین نهادهای اجتماعی مورد توجه قرار داده است. به نحوی که در مقدمه قانون اساسی ایران، خانواده واحد بنیادین جامعه و کانون اصلی رشد و تعالی است.

بر مبنای نظام حقوقی ایران، نهاد خانواده با ازدواج تشکیل می‌شود و تابع مقررات و نظاماتی قرار می گیرد که هم از این نهاد حمایت می‌کند و هم مسئولیت‌ها و محدودیت‌هایی را برای آن بوجود می‌آورد. از آنجایی که تشکیل و تأسیس نهاد خانواده بر طبق موازین قانونی ایجاد می‌شود، انحلال و بر هم خوردن آن (طلاق) نیز بر مبنای مقررات خاص قانونی است که به آن انحلال، ارزش قانونی می‌دهد.

به طور کلی مطابق قانون، طلاق در سه محور قابل طرح است: یا به صورت توافقی، یا از سوی زوجه، یا از سوی زوج. در طلاق از سوی زوجه، سخت گیری‌های قانونی و قضایی وجود دارد و وقتی زن می‌داند، نمی‌تواند شرایط طلاق را بر حسب مورد برای دادگاه اثبات نماید از تصمیم به طلاق منصرف می‌شود. قطعاً اگر برای زوج هم همین اتفاق بیفتد و نتواند شرایط پیش‌بینی شده را به عنوان دلیل تقاضای طلاق ثابت نماید در نتیجه یا خود به دنبال طلاق نمی‌رود یا دادگاه درخواست طلاق را رد می‌کند بنابراین این امر در کاهش وقوع طلاق مؤثر خواهد بود.

سهل و آسان بودن شرایط طلاق می‌تواند در افزایش آمار طلاق و در بوجود آمدن پرشتاب این نوع آسیب اجتماعی مؤثر باشد. یکی از سیاست‌های اصولی نظام نسبت به خانواده، تحکیم و ماندگاری آن است. در حالی که ماده (۱۱۳۳) قانون مدنی برخلاف چنین سیاست و اصولی است زیرا شوهر برای طلاق و برهم زدن جمع خانواده، نیازمند هیچ دلیل و برهان و ادله‌ای نیست و حتی دادگاه نمی‌تواند در این خصوص رای به رد تقاضای طلاق شوهر بنا به مصالح خانواده صادر نماید زیرا درخواست طلاق از سوی مرد خود بالاترین دلیل طلاق است.

از طرف دیگر سیاستی دوگانه در امر طلاق وجود دارد، چنان که درخواست طلاق زوج یک جانبه و بدون قید و شروط است و ضرورتی برای برای ارائه دلیل به دادگاه وجود ندارد و این شوهر است که تصمیم می‌گیرد که طلاق بدهد یا ندهد. در این میان مصالح کودکان و زوجه اصلاً مطرح نمی‌شود. در حالی که امروزه خانواده محور سیاست دولت‌ها است.

موجبات طلاق زوجین در مقررات فعلی:

در حال حاضر قانون مدنی مصوب ۱۳۱۴ و اصلاحیه های بعدی و نیز قانون حمایت خانواه مصوب سال ۹۱ حاکم بر روابط زوجین و شرایط طلاق آنان می باشد:

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر هیئت دولت، طلاق به اراده شوهر (ماده ۱۱۳۳) قانونی مدنی که هر وقت می توانست زوجه را طلاق دهد. ماده مذکور در سال ۱۳۸۱ از نظر ادبیات نگارش تغییر نمود مبنی بر اینکه مرد می تواند با رعایت شرایط مقرر در این قانون با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را کند. البته شرایط مقرری در قانون مذکور پیش بینی هم نشد.

به موجب مواد ۱۱۲۹، ۱۱۳۰ قانون مدنی، طلاق به درخواست زن با شرایط ذیل صورت می گیرد:

استنکاف یا عجز شوهر از دادن نفقه

عسر و حرج مصرحه در ماده ۱۱۳۰ قانون مذکور

غیبت شوهر پیش از ۴ سال

وکالت زن در طلاق

توافق زوجین طبق مواد ۱۱۴۶ و ۱۱۴۷ قانون مدنی

در سال ۱۳۷۱ مجمع تشخیص مصلحت نظام در قانونی مشتمل بر ماده واحده و هفت تبصره مقررات طلاق را اصلاح کرد.

از تاریخ تصویب این قانون زوج هایی که قصد طلاق و جدایی از یکدیگر را داشتند بایستی جهت رسیدگی به اختلاف خود به دادگاه مدنی خاص مراجعه و اقامه دعوی می نمودند. چنانچه اختلافات فی مابین از طریق داگاه و حکمین که برگزیده دادگاه اند حل و فصل نمی گردید دادگاه با صدور گواهی عدم سازش آنان را به دفاتر رسمی طلاق می فرستاد.

در صورت اثبات عسر و حرج، به نظر می رسد قاعده عسر و حرج قاعده ای عقلایی و شرعی است قواعد ثانوی حاکم بر احکام مانند قاعده لاضرر و لاحرج و مانند آن به عنوان اصول مسلم حقوقی و پشتوانه احکام می تواند مستند محاکم قرار گیرد در ماده واحده سال ۷۱ دلیلی بر نفی مقررات ماده ۱۱۳۰ وجود ندارد در حالت غیرعادی مانند عسر وحرج مفاد ماده ۱۱۳۰ حاکم است. ضرورت انطباق احکام قانونی با مقررات شرعی چنین تفسیری را تایید می کند.

قانون حمایت خانواده مصوب سال ۹۱ علیرغم اینکه نوآوری های شکلی به نفع زنان داشته اما نه تنها حق و اختیار زوج در طلاق طبق ماده ۱۱ آن تأیید شده و حق زوج در طلاق را مقید و مشروط ننموده بلکه تعدد زوجات و ثبت ازدواج موقت را نیز قانونی نموده است.

طبق تعریف دکتر کاتوزیان - طلاق ایقاعی است که از طرف مرد انجام می شود درباره شرایط درستی ایقاعات قانون مدنی حکم خاصی ندارد ولی شرایط اساسی قراردادها را تاجایی که با طبیعت این گونه اعمال موافق باشد، باید در ایقاعات نیز لازم دانست به اضافه اهمیت طلاق سبب شده که قانون پاره ای از این شرایط را درطلاق تکرار کند مانند لزوم اهلیت و داشتن قصد برای مرد و حتی شرایط خاصی بر قواعد عمومی قراردادها بیفزاید. مانند لزوم منجز بودن طلاق با آنکه زن بعنوان اصیل هیچ دخالتی در طلاق ندارد، اما قانون شرایط خاص را دارد و شرط کرده است. مانند لزوم پاکیزگی و گذشتن مدتی از آخرین نزدیکی.

متن «ماده واحده پیشنهادی برای اصلاح ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی»:

مرد می تواند حسب مورد و با رعایت شرایط ذیل با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را ارائه دهد:

۱-توافق زوجین برای طلاق

۲-استنکاف زوجه از ایفای حقوق و وظایف قانونی، در صورت صدور حکم قطعی الزام زوجه به تمکین از زوج و خودداری زوجه از اجرای حکم قطعی دادگاه.

۳-سوء رفتار و ناسازگاری و اعمال خشونت زوجه به حدی که ادامه زندگی زناشویی را برای زوج غیر قابل تحمل کند.

۴-ابتلا زوجه به امراض غیر قابل علاج و ساری به نحوی که ادامه زندگی زناشویی برای زوج مخاطره ­آمیز باشد.

۵-ابتلا به جنون و بیماری اعصاب و روان غیرقابل علاج زوجه، در مواردی که به جهت حدوث بعد از عقد، امکان فسخ برای زوج منتفی گردیده باشد.

۶-نازایی غیرقابل علاج زوجه با نظر قطعی پزشک

۷-محکومیت قطعی زوجه به مجازات حداقل ۵ سال حبس در صورتی که زوج مسبب ارتکاب جرم توسط زوجه نباشد.

۸-صدور حکم قطعی علیه زوجه به هرگونه رابطه نامشروع با هر میزان مجازات.

۹-اعتیاد زوجه به هرگونه مواد مخدر و روان گردان و مشروبات الکی

۱۰-در صورت غایب مفقودالاثر بودن زوجه با رعایت مقررات غایب مفقود الاثر بودن (مواد ۱۰۲۹ و ۱۰۲۳ قانون مدنی)

گفتنی است لایحه پیشنهادی مقید و محدودسازی حق طلاق شوهر در کمیسیون لوایح هیئت دولت درحال بررسی است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      شما تورم رو کاهش بدید طلاق بطور معمول کاهش پیدامیکنه.

      پاسخ ها

      • بدون نام

        اینها دنبال علت نیستن کار خودشونو میکنن در فکر لا یحه بند و قانون نوشتن از اینجور سرگرمی ها هستن .

        لطفا گزینشی چاپ نکنید

      • AAAAABBAAAAA

        ای بابا ما مرد ها یک‌کلمه گفتیم بله حال باید برای طلاق ۱۰۰۰ بهانه بیاوریم
        میخواهید ما‌مرد ها را‌نجات دهید یا نه
        به قول باکویان:
        اتر علی
        یا یوتر علی

      • بدون نام

        آفرین گل گفتی عامل اصلی تمام اعصاب خوردی ها وبد رفتاریها وگرفتاریها بی پولی وبی کاری است اگر درآمد باشه هما مشکلات حل میشه پس دولت مردان بجای این همه تصمیمات بی اساس مشکل قتصاد را حل کنند

      • بدون نام

        مشکلی راحل نمیکندزن درمقابل مرددوام ومی اوردهزارراه دیگربرای آزارواذیت زنان وجودداردکه زن وادارشودخوددرخواست طلاق نماید

      • بدون نام

        مشکلی راحل نمیکندزن درمقابل مرددوام ومی اوردهزارراه دیگربرای آزارواذیت زنان وجودداردکه زن وادارشودخوددرخواست طلاق نماید

    • بدون نام

      بنده هشت سال است ازهمسرم جدازندگی میکنم مهریه اش رادادم ۱۵بارهم به زندان منو انداخته نفقه هم دادم چندین باربه جرم تدک انفاق هم شکایت برعلیه من کرده، منم دادخواست طلاق دادم قاضی ردکرده دادخواست تمکین دادم قاضی قرارعدم صلاحیت داده، یعنی همه چی ومیدان دست زنم است هرکاری بخواهدبرعلیه من بکند دادگاه های ما ازاولش غلط بوده وهست راه چاره که پیداکردم بعد۸ سال که هم مالم هم جانم هم آبرویم رفته قرص مرگ آوراست تهیه کردم خودکشی کنم ۴۳ سالمه ۸ساله زندگیم بهم خورده همه چی رادادن دست زن ها، خودم دیدم قاضی شماره تلفنش رابه همسرداد گفت هرکاری داشتی درخدمتم وبقیه یعنی...

      پاسخ ها

      • بدون نام

        در جامعه اسلامی؟؟؟؟

      • پسرررر

        وای خدا چ بد

      • دونالد ترامپ

        دنیا خیلی نامرد شده و مردم عین چیزی که نشون میدن نیستن امیدوارم خدا جفتشون رو عذاب سختی بده

      • دونالد ترامپ

        دنیا خیلی نامرد شده و مردم عین چیزی که نشون میدن نیستن امیدوارم خدا جفتشون رو عذاب سختی بده

      • sajjad

        زن منم دو ماهه رفته خونه باباش هر کاری میکنم نمیاد هر کی رو هم فرستادیم پادرمیونی فقط ی کلمه میگفت طلاق. 6 ساله زنمه با ی بچه 3 ساله یهویی از این رو ب اون رو شده عاشقم بود متنفر شده بی دلیل

      • محسن یاوری

        درست می گویید ، من هم شرایط مشابه داشتم. اصلا قانونی وجود ندارد ، بلبشو است ، بی نظمی بیداد می کند ، من که هیچ امیدی به دادگاه نداشتم و ندارم. صلاحیت ندارند.

      • بدون نام

        بگو چی به سرش آوردی که حالا به این روز افتادی؟وقتی اینقدر راحت تهمت میزنی دیگه باید تا تهشو خوند!هیچکس نمیگه ماست من ترشه تو هم نمیگی من بدی کردم میگی سرتا پام خوبی بود دادگاه همینجوری الکی حق به زنم میده وگرنه هرکسی میدونه برای دادخواست تمکین به این راحتی عدم صلاحیت نمیدن اصل ماجرا رو بگو که چه کردی که دادگاه حکم عدم صلاحیتتو داده؟

    • رضا

      سلام
      چرا عنواین‌ اینقدر مبهم نوشته شده است...
      تمام عنوانینی که در مقاله مذکور تحت عنوان "شرایط لازم، یا در شرایط ذیل..." به گونه‌ای نوشته شده که گویی وجود کلیه شرایط معنون‌ لازم و ضروری است‌، در حالی که چنین نیست‌.
      با ایجاد هر یک از شرایط مذکور در مقاله، زوجه‌ می‌تواند‌ درخواست طلاق‌ و زوج می‌تواند‌ ازدواج مجدد کند‌...

      پاسخ ها

      • بدون نام

        خواسته با کلاس حقوقی حرفش رو بیان کنه بی خیال .زحمت بکش ۴ سال حقوق قضایی و مبانی فقهی و استنباط بخوان از غم دنیا دور شوی وگرنه همش چرت و پرته

    • بی نام

      یکی نیست به این خر دانشمند بگه ، آخه احمق اون زندگی که یکی قصد طلاق داشته باشه و نتونه طلاق بگیره ، زندگی نیست که جهنمه ! نتیجه زندگی زوری هم خیانته !!! این نابغه ها دارن برای مردم بدبخت قانون گذاری میکنن ، بیچاره ملت ...

      پاسخ ها

      • بدون نام

        !!!

      • بدون نام

        راست میگی برادر واقعا شرایط راطوری کردن تایکی ازطرفین دستش به خون آلوده بشه

    • بدون نام

      خدا گذر هیچ کس رو به دادگاهها نندازه ولی به نظر من با مواردی که از اطرافیان دیدم کلاً قانون به نفع آقایونه وزن هیچ ارزشی نداره بعد هم اگه مجامع بین المللی بگن حقوق بشر تو ایران رعایت نمیشه بهمون بر میخوره به خدا درنظام خانوادگی ۹۸درصد زنها سنگ زیرین آسیابند وباید بسوزن وبسازن

    • afshin

      کلا زن وشوهر مشکل ندارن همه زن وشوهر هادعواشون میشه یا مشکل پیدا میکنن ولی دو عامل مهمه یک بزرگترها که حتما باید بیان وسط حل کنن همانطور که در ازدواجشان جمع شدن ووصلشان کردن.در صورتی که بزرگترها پس از اتحادشون نتونستن تصمیم بگیرن باید دادگاه انقدر کش بدهد که زندگیشان وصل شود همین تنها راه هست وگرنه اشتباه مال انسان هست وهردو اشتباه میکنن باید خانواده ها و زوجین قبل از ازدواج انقدر تحقیق کنن که چنین نشود وشد جمع وجور کنن .وگرنه قانون الان ما جوری است تازن قهر میکند سریع یک وکیل دادگاه بهش میدهد ووکیل هم کارش جدا کردن است نه وصل کردن متاسفانه دلیل اصلی طلاقهای زیاد جامعه

    • بدون نام

      من یک زنم اگه عرصه زندگی بهم بد فشار بیاره یا شوهرم معتاد بشه ،زن بگیره ادم دست بزن بشه میرم برای طلاق طلاق دادن که هیچ ندادن میرم تو پارک میخابم یا درهرجا که بشه تو خیابون بودن بهتر از حقارت کشیدن هست به خودش هم گفتم

      پاسخ ها

      • بدون نام

        برو خونه ننت چرا میری تو پارک

    • بدون نام

      همه حق های قانونی وبا مرده توفامیل هامون مرده رفته یه زن از توخیابون پیدا کرده اورده زن اول گفته باشه عیب نداره برای من خونه جدا بگیر خرج من رو نه ولی دوتا بچه هارو بده مرده میگه باید تو یک خونه باشی الان نزدیک هفت ساله زنه از خونش رفته به خدای احدو واحد انقدر زن خوب ونجیبی هست که خدا میدونه تقاضای طلاق هم کرده

    • تهران

      قانون زنان پرو کرده

    • بدون نام

      عجب دلیلی یعنی اگر مثلا یک زنی مورد ازار شوهرش قرار گرفته باشه باید بسوزه و بسازه .خححخح

    • بدون نام

      میگه خشونت زوج علیه زوجه اما وقتی زن میره دادگاه راحت حق و به شوهر میدند نهایت اگه دیدند زن داره زیر دست و پای مرد میمیره یه تذکر به شوهر میدن اما اجازه بدن که جدا بشن خیر تا شوهز نخواد نمیشه حتی اگر زن و بکشه باید زن بمونه این قانونها زن رو لایق هیچ ارزش و حقی نمیدونن

    • بدون نام

      حالا تکلیف شوهر بده چی میشه ؟؟!

    • بیخیال از همه چیز

      خوب کار قانون گذار هم همین که بنشیند قانون تعریف و تصویب کند،ما هم کار خودم را می کنیم،حالا این چند سال عمر بی برکت و زجر آور که هیچ رمقی نگذاشته دیگر چه ارزش دارد که فکر خودمون را مشغول کنیم دنبال این دادگاه آن زندان گرفتار بشویم،آدم یا زن نمی گیرد یا اگر گرفت درست حسابی می گیرد ،و اگر نااهل در آمد ولش کن برو جائی که عرب نی انداخته، و آنهم آنقدر دنبال این قانون ها برود تا صبح دولتش بدمد ،

      پاسخ ها

      • گنزق

        ای ول

    • بدون نام

      دخترم بخاطر شوهر بی عرضه ودهن بین وبچه ننه که بار ها ودوماه ودوماه می رفت و ور دل مامانش می خوابید وموقع طلاق اصلا دادگاه ها به طرف مرد ها بود وخلاصه مهریه که نگرفتیم و آن مردک از ما مهریه گرفت تا طلاق داد زن تو ایران بد بخته بخاطر قوانین

    • بدون نام

      مطمئنا اگر زوجین برای طلاق با مشکلات عدیده ای مواجه شوند برای جلوگیری از چنین مشکلی در آتیه ،تن به ازدواج نمی دن و این خود یک معظل بزرگی است که بر جامعه حاکم می شه و کشور به سوی میانسالی حرکت می کنه.بهتره مشکلات اقتصادی مردم حل بشه ؛که یکی از علل وفور طلاق همین بحران اقتصادی است، که بر مردم تحمیل شده. ای کاش اشخاص متخصص، قبل از وصلت زوجین، مشاوره مجانی در اختیار زوجینی که قصد ازدواج دارند، قرار دهند؛ تا اینقدر آمار طلاق در جامعه وجود نداشته باشه.

    • بدون نام

      داستان های واقعی تری هم هست که مرد بعد شش ماه عقد دختری که همسر دائمی و شرعیش بوده اومده بنای ناسازگاری زده به زنش گفته بیا توافقی جدا شیم نخواسته خونه بگیره زیر تعهد ببره خودشو قانون به نفع مردها بیشتر نوشته شده تا زنها

    • بدون نام

      این معاومت زنان یه چیزالکی پوچ هیچ قانون اساسی ندارودنبال نابودکردن بنیان خانوادس باغرب زدگی روسن فکری به اصطلاح سابقه اینهاروبدونیدخودتون میفهمین چیکاره هستن وبه کجاارتباط دارن عوام فریب وطن فروش

    • بدون نام

      امروزه جوانان با هدف تشکیل خانواده ازدواج میکنند ولی دختران با هدف طلاق وگرفتن مهریه ازدواج یکنند 1/5 میلیارد مسلمان مهریه ندارند ومجالس کشورهای مسلمان مبلغیحداکثر کمتر از 10 ملیون تومان تصویب کردند بنابراین درکشورهای مسلمان شیربها نقدی است ومهریه ظرف 25 سال است در فرهنگ ازدواج ایران برای سو استفاده وکلاهبرداری شکل گرفته وهمه مسایل حاشیه ای بهانه دختران برای طلاق و مهریه است .

    • سارا به sajad

      آقای سجاد هیچ زنی از شوهرش بی دلیل سرد نمیشه
      زنا تشنه محبتو ناز کشیدنن اولا.
      دوما خیانت مرد.بی محلی و بی توجهی مرد.بی مسئولیتی مرد به زندگی.خسیس بودن مرد ...اینا دلایل یزن میتونه باشه واسه جدایی و حتی خیانت
      اینو چون خودم یه زنم و هم جنسای خودمم دیدم میگم
      اگه مرد آهی در بساط نداشته باشه ولی محبت کردن بلدباشه میتونه زنشو همیشه اسیر و عبید خودش کنه

      پاسخ ها

      • بدون نام

        همش حرف مفته شما زنا اگه شوهرتون یک روز بگه پول ندارم باورتون نمیشه که نداره میگین خسیسه میرین تقاضای طلاق میدین فقط ازدواج مبکنین که مهریه تونو بگیرین بس همتون مثل همین اون زنای قدیم بودن که با مهرو محبت نرم میشدن زنای حالایی همشون سنگدلن فقط دنبال پولنو بهترین خونه بهترین
        ماشینو چشمو هم چشمی

    • بدون نام

      کاربر۱۴:۴۱ آقای محترم من شهردیگه زندگی میکنم اونم شهردیگه زندگی میکنه چون همسرم شهردیگه زندگی میکنه قراعدم صلاحیت درشهری که من زندگی میکنم راصادروپرونده رابه شهری که همسرم زندگی میکنه فرستادن الاغ نمیدونی درکت نمیرسه سوادنداری زر نزن بیشعورعوضی

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج