جاباما
۸۶۱۸۹۶
۲۵ نظر
۵۰۱۰
۲۵ نظر
۵۰۱۰
پ

آمار عجیبی از ساعات کار ایرانی‌ها در طول روز

فرهنگ کار و تلاش از عناصر بسیار مهم و تعیین کننده‌ای برای تحقق شعار رونق تولید به شمار می‌رود که با آن تمامی کشورها موفق به فتح قله‌های پیشرفت می‌شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان: در میان عناصر مهم و تعیین کننده در پیشرفت و شکوفایی یک جامعه از حیث اقتصادی، صنعتی و تولیدی، فرهنگ کار و تلاش نقش بسزایی را ایفاء می‌کند.

به واقع با اتکای به این مولفه خطیر می‌توان تمامی مشکلات و نارسایی‌های موجودِ پیش روی یک کشور را مرتفع کرد، امری که با مطالعه سیر توسعه جوامع و پیشرفتِ کشورهایی همچون کره جنوبی، ژاپن، آلمان و... این ادعا به روشنی قابل اثبات خواهد بود.

اگرچه فرهنگ کشورهای مذکور در ابعاد گوناگون با فرهنگ ایرانی و اسلامی در تناقص است و از قرابت چندانی برخوردار نیست، اما نمی‌توان این واقعیت را نفی کرد که بسیاری از جوامع توسعه یافته با الگوبرداری از رهنمودهای راهبردی که به کرات در دین مبین اسلام به آن تاکید شده به موفقیت های بسیاری دست یافته اند.

هدف از طرح و تنظیم این گزارش اشاره به شکوه و جلال تمدن ایرانی اسلامی در سده‌های نه چندان دور گذشته نیست، دورانی که کشورهای اسلامی با سرعت و شتاب در حال در نوردیدن پله‌های پیشرفت و ترقی بودند و جوامع غربی که امروزه از آن‌ها به عنوان مهد توسعه در عرصه‌های اقتصادی، صنعتی و تولیدی یاد می‌شود غرق در عُصیان‌های اجتماعی و فساد حاکم بر کلیساها بوده و با گیوتین گردن می‌زدند، اما روزگار گذشت و جوامع غربی با تلاش و کوشش مضاعف (فارغ از مشکلات اجتماعی و اخلاقی که امروز با آن دست و پنجه نرم می‌کنند) توانستند از حیث اقتصادی به نمونه، مصداق و سمبلی از پیشرفت و توسعه مبدل شوند.

البته طرح این موضوع به معنای نفی موفقیت های کشور ایران و بخصوص نظام مقدس جمهوری اسلامی در طول قریب به چهار دهه گذشته نیست و وقتی مانع تراشی‌ها و عداوت دشمنان این مرز و بوم در مسیر توسعه و پیشرفت ایران اسلامی را در نظر می‌گیریم، بیش از پیش به اهمیت و ارزش و بهای این پیشرفت‌ها پی خواهیم برد، اما با همه این اوصاف باید واقع بین بود و به این امر اذعان کرد که در صورت نهادینه شدن فرهنگ کار تلاش و کوشش جمعی در میان طبقات و طیف‌های متعدد اجتماعی جامعه، سطح و تراز پیشرفت و توسعه اقتصادی کشورمان به مراتب فراتر از امروز بود.

متاسفانه یک عادت و فرهنگ غلط در میان بخشی از افکار عمومی جامعه شایع شده که گویی تمامی مشکلات جامعه ناشی از سوء مدیریت است، اما هیچگاه این سئوال مطرح نمی‌شود که برای تسهیل اداره کشور و تسریع روند شکوفایی اقتصادی، صنعتی و تولیدی این مرز و بوم (که یقینا شاه کلید گشایش بسیاری از نارسایی‌ها و انسدادهاست)، ما به عنوان یک شهروند (فارغ از جایگاه حقوقی که از آن برخوردار هستم) و به عنوان یک فرد عادی و حقیقی در جامعه، به چه میزانی تلاش کرده ایم.

پاسخ به این سئوال با مطالعه تحقیقات انجام شده در خصوص میزان کار مفید در کشور به سادگی و سهولت تمام پاسخ داده خواهد شد.

محمد حسین محمدی، کارشناس مسائل اقتصادی درباره میزان کار مفید در کشور می‌گوید: بهره وری کار یا همان کار مفید از عناصر بسیار مهم در توسعه و شکوفایی جامعه به شمار می‌رود، اما با این وجود و با مطالعه میزان کار مفید در کشور و با توجه به گزارش های منعکس شده در رسانه‌ها این واقعیت تلخ عیان می‌شود که میزان کار مفید در جامعه ایران در هفته، حداکثر ۱۱ ساعت برآورد می‌شود و در بخش‌های دولتی نیز این عدد و رقم ۲۲ دقیقه در روز احصاء شده است.

وی افزود: در نقطه مقابل، در کشوری همچون فرانسه میزان کار مفید در طول یک هفته، حدود ۳۰ تا ۳۳ ساعت برآورد می‌شود و به تعبیری می‌توان گفت با کسر روز یکشنبه (به عنوان روز تعطیل) این میزان به حدود پنج و نیم ساعت در روز تخمین زده می‌شود.

این کارشناس مسائل اقتصادی گفت: به واقع کیفیت کار در کشورهای توسعه یافته بسیار بالاست و در حال حاضر نیز جوامع اینچنینی در صدد افزایش میزان استراحت برای نیروی انسانی خویش هستند که این موضوع موید این واقعیت است که افزایش راندمان کاری یا بهره وری آن، صرفا با بالا بردن ساعات کاری محقق نمی‌شود و امید است با الگوبرداری صحیح از سازوکارهای حاکم بر کشورهای توسعه یافته در این خصوص میزان کار مفید در کشور با ارتقای هر چه بیشتری همراه شود که هر آنچه این امر با دقت و درایت بیشتری در مراکز تولیدی و صنعتی نیز اجرایی گردد، به تبع ضریب تحقق شعار سال نیز تقویت خواهد شد.

در صورت افزایش کار و تلاش و کوشش جمعی، موانع پیشروی اقتصادی مرتفع می‌شود

صادق ایزدی، یکی از فعالان تولیدی و صنعتی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص روحیه جهادی و تلاش برای تقویت هر چه بیشتر آن، اظهار کرد: ورود به امور مختلف کشور از سوی تمامی آحاد جامعه اعم از مسئولان، مدیران و مردم و اقشار عادی جامعه با روحیه جهادی گره گشای تمامی مشکلات فعلی موجود در عرصه‌های اقتصادی و تولیدی خواهد بود.

وی افزود:در دهه‌های نه چندان دور گذشته و در دوران دفاع مقدس، عموم مردم و مسئولان با روحیه جهادی به کار و تلاش و مجاهدت پرداختند و نتیجه آن پیروزی و سرافرازی کشور و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در برابر رژیم بعثی عراق و در واقع امر ۴۰ کشور حامی عراق، در آن مقطع بود.

این فعال حوزه صنعتی و تولیدی در ادامه بیان کرد: امروز نیز با همگرایی و وحدت و هم افزایی هر چه بیشتر و تلاش و کوشش شبانه روزی در مراکز تولیدی و صنعتی می‌توان در تحقق شعار سال موفق شد و به موفقیت های ارزنده‌ای نائل شد.

ایزدی در ادامه بیان کرد: در صورت تلاش هر چه بیشتر برای نهادینه سازی فرهنگ کار و تلاش، میزان ضریب تولیدی از حیث کمی با افزایش فزاینده تری همراه خواهد شد و از دیگر سو با اتکای به این روحیه می‌توان کیفیت محصولات و اقلام تولیدی را نیز ارتقاء بخشید و به واسطه آن قادر خواهیم بود بسیاری از بازارها در کشورهای منطقه و عرصه‌های بین المللی را تسخیر کنیم.

وی افزود: با حصول این توفیق، ضریب اشتغالزایی نیز افزون‌تر خواهد شد و معضل بیکاری و مشکلات پیرو آن در کشور حل و فصل خواهد شد.

این فعال صنعتی و تولیدی تصریح کرد: کشوری همچون ژاپن، نمونه و مصداق بارزی از تلاش و کوشش جمعی محسوب می‌شود که با تلاش شبانه روزی و روز افزون از یک کشور ویرانه بعد از جنگ جهانی به یکی از توسعه یافته‌ترین جوامع جهان مبدل شده است.

ایزدی گفت: امروزه، اقتصاد ژاپن در عرصه بین المللی به یک بازیگر اصلی و تاثیرگذار در تحولات اقتصادی نظام جهانی تبدیل شده و می‌طلبد ما نیز با پیروی و توجه به رهنمودهای دلسوزان انقلاب، نظام و کشور مبنی بر لزوم وحدت و تلاش همه جانبه برای حمایت از تولید داخلی و تلاش برای توسعه و آبادانی هر چه بیشتر کشور، چنین مسیری را با سرعت مضاعف طی کنیم.

فرهنگ کار و تلاش، ظرفیت‌های بالقوه کشور را بالفعل می‌ کند

مرتضی صداقتی، یکی از فعالان صنعتی و تولیدی با اشاره به ضرورت افزایش راندمان کاری هر چه بیشتر در کشور، بیان کرد:کشور ایران از ظرفیت‌های بالقوه متعددی در عرصه‌های گوناگون برخوردار است که متاسفانه از بسیاری از این فرصت‌ها آنچنان که باید استفاده نشده و به تعبیری شاهد فرصت سوزی‌های بسیاری در طول سالیان و دهه‌های گذشته بوده ایم.

وی افزود: بدون تردید، با تلاش مضاعف، اقدام و عمل و همسویی تمامی دستگاه‌های ذی ربط و نیروی انسانیِ فعال در جامعه (در حوزه‌ها و عرصه‌های گوناگون) می‌توان به بهترین نحو ممکن از فرصت‌ها و ظرفیت‌های موجود در راستای توسعه کشور و رونق تولید بهره برد.

این فعال صنعتی و تولیدی در ادامه بیان کرد: تدبیر و عقلانیت حکم می‌کند تا از فرصت‌های موجود به بهترین نحو ممکن برای دفع مشکلات بهره برداری شود و قطع به یقین در شرایط فعلی که کشور در جنگ اقتصادی با دشمنان قسم خورده نظام به سر می‌برد، استعدادها و ظرفیت‌های بالقوه موجود می‌تواند خنثی کننده بسیاری از فشارها و تحریم‌ها محسوب شود.

وی افزود: در این میان، نباید از نظر دور داشت که بسیاری از مواد اولیه مورد نیاز کشور در عرصه تولیدی، به لطف و عنایت پروردگار در این مرز و بوم و خاک پرگهر موجود است که تحریم‌ها نیز نمی‌تواند مانع از تزریق آن به چرخه تولیدی کشور شود.

این فعال صنعتی و تولیدی گفت: البته در برخی حوزه‌ها از قابلیت ارزش افزوده و آماده سازی منابع موجود برای تامین مواد اولیه، آنچنان که شایسته و مورد انتظار است برخوردار نیستیم که می‌باید با تلاش مضاعف و بهره گیری از نخبگان و متخصصان داخلی به این توفیق نائل شویم تا به واسطه آن در جهت تامین مواد اولیه مورد نیاز مراکز صنعتی تولیدی که متاسفانه در برخی بخش‌ها باعث بروز مشکلات جدی و عدیده شده، موفق‌تر از گذشته ظاهر شویم.

صداقتی در ادامه بیان کرد: باید این اصل و قاعده به عنوان یک نقشه راه استراتژیک، ملکه ذهن تمامی آحاد جامعه قرار گیرد که جز با تلاش و کوشش و ممارست، کشور قادر به دستیابی به ایده آل‌هایی که برازنده آن است نخواهد شد و قطع به یقین هیچ کوششی، بدون پاداش و ثمره نخواهد بود.

وی در پایان خاطر نشان کرد: می باید تمامی فعالان صنعتی و تولیدی و حتی جامعه کارمند کشور و عناصری که در حوزه‌های غیر تولیدی مشغول به فعالیت هستند به ارتقای رتبه و جایگاه کالای داخلی و تولید ملی، (با خرید محصولات ایرانی و اجتناب از خرید کالاهای خارجی بیندیشند) و در این صورت تولید ناخالص ملی کشور، ضریب صادراتی آن، رقابت پذیری محصولات ایرانی با نمونه‌های مشابه خارجی افزون‌تر از گذشته خواهد شد و البته رفع موانع از مسیر حرکت طبیعی نظام تولیدی کشور توسط دستگاه‌های متولی و هر سه قوه کشور به فراخور وظایف و اختیاراتی که از آن برخوردار هستند از ضروریاتی است که در پیشبرد این اهداف مثمر و تعیین کننده خواهد بود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
درآمد ماهیانه 5-20 میلیون از توی خونه با موبایل

آموزش رایگان کسب درآمد 5-20 میلیون ماهیانه از خونه و فقط با یه موبایل ساده رو در یک وبینار رایگان آموزشی یاد بگیر

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      حالا ببین یکی مثل جناب ولایتی که سی چهل تا شغل و پست و مقام داره، با ۲۲ دقیقه کار در هفته، یعنی برای ایفای نقش در هر شغلش کمتر از ۳۰ ثانیه حتی وقت صرف می کنه. علی برکت ا...

    • ایرانیم

      باباچرخه اقتصادکدومه تموم کارخانجات ورشکسته شدن یاحضرات یاخانوادهاشون کشیدنبالا

    • بدون نام

      فرض کنیم این آماردرست باشدبااین حقوق ماهی ۱۰۰دلارهمین میزان کارهم ازسرشون زیاده

      پاسخ ها

      • بدون نام

        با سلام و احترام به این دوست بزرگوارم
        این دقیقا خطرناکترین تفکری است که در حال حاضر در بین قشر کارمندان و حقوق بگیران دولت رایج شده است و همین تفکر متاسفانه سرلوحه بسیاری از نیروها در میزان عملکردشان شده است البته هستند عزیزانی که با صداقت و احساس مسئولیت به وظیفه خود عمل میکنند.
        البته بنده خودم هم یک کارمند هستم با حقوق پایین که سعی کرده ام در حد امکان نسبت از این تفکر خطرناک (تاکید میکنم تفکر خطرناک) دوری کنم

    • بدون نام

      برای موفقیت اقتصاد باید ابتدا انگل های پروار شده اقتصاد ایران شناسایی ومعدوم شوند.

    • ناشناس

      در سیستم دولتی افراد تو سه نقطه متمرکز هستن جلسه ، نماز و ناهار به نظر۲۲ دقیقه هم زیاده

      پاسخ ها

      • بدون نام

        و کارگران ساده تی که روزانه دوازده ساعت پشت دستگاهی که زبان حالیش نیس ویه تیکه داره کار مکنه یه دقیقه غافل بشی تا ساعت خدا باید تاوانش وبدی

    • ایران تحریم شده از هر سو

      منظورت از پیشرفت رسیدن قیمت پیکان از ۱۴هزار تومن سال ۵۷به ۴۰ ملیون تومن سال ۹۷ هست
      یا کاهش ارزش پول ملی مون به میزان نزدیک به ۲۲۰۰درصد یا فساد افسارگسیخته بین تمام لایه های جامعه از پایین تا بالاترین رده ها
      یا عقب ماندگی شهرها و روستاهامون نسبت به فقیرترین کشورهای همسایه یا بی اعتبار شدن شناسنامه و پاسپورت کشور عزیزمان که قبلا معتبرترین پاسپورت جهان بود
      یایایایا ووووهزاران پسرفت دیگر

    • ابو علی

      لطفا ار کار کرد پرستاران هم بگو ید روزی چند ساعت کار میکنند متشکر

    • مسعود

      ولله که من بیشتر از ساعت کارمان، کار می کنم. بروید آمار کم کاران را دقیقتر در بیاورید شاید مملکت اصلاح شود.

    • خرمشهر

      چرت نگو بابا ، خودم و همکارام روزانه 13 ساعت کار میکنیم غیر از خیلی جوونهای دیگه که با این وضع کشور حاظرن روزانه 18 ساعتم کار کنن

    • sh

      دوست خوب من در شرایطی که کارمند از لحاظ کاری و حقوقی خود را با دیگران مقایسه و پایین تر میبینید در محیط کاری که تبعیض بیداد میکند هیچگاه منتظر معجزه نباشیم.
      یاحق

    • بدون نام

      با این دستمزدها بخدا کارگران و کارمندان ما سنگ تمام مبگذارند شما از کارگری که دستمزدش فقط کفاف 3 روز زندگی او را میدهد توقع 31 کار دارید ؟

    • بدون نام

      واقعا این آمار رو از کجا آوردین؟! یه کارمند بانک ، پرسنل بیمارستان و اورژانس و امثال اینها ۱۰ ساعت مفید برای یک روزش هست!!!! نکنه اومدین ساعت کار مفید دولتمردان و آقایان و آقازاده هارو ملاک قرارردادین؟!

    • بیکاری

      این کارمندان در کشور ما برابر این آمار ( ۲۲دقیقه)
      کار مفید در روز چطور دوام میارن؟واقعا آدم دلش به حالشون می سوزه

    • بدون نام

      متأسفم برای نگارنده آیا واقعا هر کارمند در دستگاههای دولتی روزی ۲۲ دقیقه کار میکند این آمار ابدوغ خیاری به چه نحوی احصا شده ؟؟؟ واقعا این توهین به معلمان زحمتکش...کادر بیمارستانها اعم از پزشکان وپرستاران ..زحمتکشان اداراتی مانند مخابرات...پست..نیست...اینها واقعا روزی ۲۲ دقیقه کار میکنند.لعنت خداوند بر شما که فقط حرف میزنید وهیچ قدمی در را ه مثبت بر نمیدارید.

    • مجید

      من تو یه شرکت خصوصی کار می کنم ماروزی ۱۲ ساعت کار می کنیم که ۱۱ ساعتش کارمفیده
      آمار شرکتهای خصوصی و دولتی رو جدا بگید مردم بدونن!

    • یدرنجی

      باز هم تلاش برای بهره کشی بیشتر از کارگران!

    • فرنوش دخانیات

      مخصوصا اداره اب انزلی

    • بدون نام

      گشادترین مردم جهان مردم ایران هستندبرای همان دراقتصادپیشرفت نداریم

    • سعی

      این آمار مربوط به فک وفامیل مدیرانه ما هفته ای۴۲ساعت کار سخت وزیان آور میکنیم پایه حقوق میگیریم

    • بدون نام

      تلاش وکار زیاد کنیم برا چی.برای مدیران ومسئولان دزد واختلاسگر.کشواری دیگه به حکومت ودولت اعتماد دارن میدونن تلاششون بی نتیجه نیست ایران ولی هیچکس اعتمادی نداره

    • علی

      دروغه از این آمارهای من دراوردی که معلوم نیست براساس چه فاکتوری و چگونه محاسبه شده است فقط برای تخریب و تحقیر کارگران و کارمندان استفاده میگردد تا مبادا زبانشان دراز شود و حقوق خود را مطالبه کنند که چرا طی یکسال همه چیز 4 برابر شده است و حقوق افراد مشابه در همین کشورهای منطقه حدود 20 برابر ما است
      خیلی از کارمندان و کارگران در کشورهای دیگر کار راحت تری دارند و زمانهای استراحت و خدمات درمانی و رفاهی شان بسیار بیشتر است
      چرا ما را تحقیر میکنید آخه

    • بی نام

      مثبت بنگرید!
      این یعنی ما 22 دقیقه ای از پس همه کارا برمیایم

      پاسخ ها

      • علی

        لازم به ذکر است که تا قبل از مشروطیت 90% از افراد جامعه ایرانی به امر کشاورزی اشتغال داشتند و در جامعه کشاورزی با توجه به فرهنگ کم آبی* زمان *جایگاهی بلندی داشت ولی بعد از انقلاب مشروطیت و تزریق فاکتورهای مدرنیته ، صنعت و خدمات جایگاهی پیدا کرد ، در این مرحله جامعه کشاورزی مورد هجوم فاکتو

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج