۸۶۲۶۱۹
۳ نظر
۵۰۰۹
۳ نظر
۵۰۰۹
پ

استقبال دیده‌بان حقوق بشر از مصوبه مجلس

مدیرکل بخش خاورمیانه و شمال آفریقای سازمان دیده بان حقوق بشر امروز (یکشنبه) با استقبال از تصویب کلیات لایحه اعطای حق شهروندی به فرزندان بانوان ایرانی الاصل، ابراز امیدواری کرد که دیگر کشورهای خاورمیانه نیز بزودی اقدام مشابهی انجام دهند.

خبرگزاری ایرنا: مدیرکل بخش خاورمیانه و شمال آفریقای سازمان دیده بان حقوق بشر امروز (یکشنبه) با استقبال از تصویب کلیات لایحه اعطای حق شهروندی به فرزندان بانوان ایرانی الاصل، ابراز امیدواری کرد که دیگر کشورهای خاورمیانه نیز بزودی اقدام مشابهی انجام دهند.

'سارا لیاه ویتسون' در پیامی توئیتری نوشت که در انتظار تصمیم و اقدام مشابه دیگر کشورهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا مانند اردن، لبنان، عربستان سعودی، امارات متحده عربی و قطر است.

وی در این پیام افزود: ایران پس از سال ها مبارزه کنشگران، تصمیم نهایی را در این باره گرفته است.

دیده بان حقوق بشر خود را به عنوان سازمان بین المللی غیردولتی مستقر در نیویورک معرفی کرده است که در حوزه های حقوق بشری، فعالیت های پژوهشی و دفاعی می کند.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی امروز با کلیات لایحه اصلاح قانون تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی موافقت کردند.

'معصومه ابتکار' معاون امور زنان و خانواده و 'لعیا جنیدی' معاون حقوقی ریاست جمهوری در نشست امروز مجلس حضور داشتند.

'محمود رحیمی جهان آبادی' نماینده مردم تربت جام در موافقیت با این لایحه گفت: در سال ۱۳۱۳ قانون انتقال تابعیت از طریق پدر تصویب شده است، زمانی که زن را به عنوان یک کالا و وسیله در نظر می گرفتند، امروز که زن به عزت و کرامت رسیده و تحصیلات و جایگاه والایی در کشور دارد، بر اساس کدام منطق اعطای تابعیت یا انتقال خون از مادر به فرزند را رد و زن را از این حق محروم می کنید.

وی افزود: ما برای احیای حق زنان ایرانی تلاش می کنیم، زنانی که عشق آنان به وطن و کشور همیشگی است، فرزندان دارای مادر ایرانی حق دارند که تابعیت ایران را داشته باشند.

'عبدالرضا مصری' نماینده مردم کرمانشاه نیز در موافقت با کلیات این لایحه اظهار داشت: ما گرفتار ماده ۹۷۶ قانون مدنی شده ایم، قانون مدنی تابعیت ذاتی را صرفا از پدر نقل می کند، در صورتی که این قانون مغایر آیه شریفه قرآن است که می فرماید ما شما را از زن و مرد آفریدیم. ما تاکنون تابعیت را به حضور مرد تلقی کردیم در صورتی که تولد یک نوزاد به دست یک زن و مرد است، باید در این مورد تجدید نظر کنیم.

'مصطفی کواکبیان' نماینده مردم تهران هم در مخالفت با کلیات این لایحه گفت: مخالفت من با این لایحه مشروط است، به این مفهوم که در جهت ارتقای منزلت زن ایرانی و همچنین حفظ حقوق فرزندان آنها باید برنامه ریزی دقیق داشته باشیم. وی افزود: اگر بدون برنامه ریزی و حساب و کتاب عمل کنیم مشکلاتی خواهیم داشت، بعضی در تشریح این موضوع، مبحث شرعی بودن ازدواج زنان را مطرح می کنند در صورتی که این موضوعی حقوقی است.

'فرهاد تجری' نماینده مردم قصرشیرین در مجلس در مخالفت با کلیات این لایحه گفت: ما قانون اعطای تابعیت را داریم، این قانون باز کردن دریچه کشور برای کسانی است که ممکن است به لحاظ امنیتی برای کشور مشکل ایجاد کنند. ما در زمینه کار و اشتغال و معیشت جوانان مشکل داریم، در این شرایط به دنبال اعطای تابعیت به کسانی هستیم که ممکن است در این زمینه برای کشور ایجاد مشکل کنند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بی بصیرت

      بر سر مجلس. اخرش مجبورند همون کاری را باهشون بکنن که میانمار با مسلمانان روهینگیا کرد

    • بدون نام

      اقا هرکی فهمید چی نوشته به ما هم بگه لطفا.

    • وانک علا خلق عظیم

      فرزندان مادران ایرانی وپدران عزیز اف افغانی دیگه خارجیش کجا بوده یا عراقی اخیرا هم با زنان ایرانی ازدواج کردن باید متشکل شویم دایی افغانیا وعراقیا بشیم بقول برادران لرمون خوارزامون میشن یعنی خواهر زاده مون میشن وطنم پاره تنم

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج