۸۶۳۴۰۶
۱۴ نظر
۵۰۱۰
۱۴ نظر
۵۰۱۰
پ

مدت زمان انتظار برای خرید خانه به ۳۳سال رسید

در حالی که وزیر راه وشهرسازی مدعی است مدت زمان خرید مسکن در کشور ۳ سال است، کارشناسان مسکن می‌گویند این شاخص در کشورمان با مصرف یک سوم درآمد خانوار به ۳۳ سال رسیده است.

خبرگزاری ایلنا: در حالی که وزیر راه وشهرسازی مدعی است مدت زمان خرید مسکن در کشور ۳ سال است، کارشناسان مسکن می‌گویند این شاخص در کشورمان با مصرف یک سوم درآمد خانوار به ۳۳ سال رسیده است.

بازار مسکن رکود ۴ ساله را با افزایش قیمت بیش از ۱۰۰ درصدی پشت سر گذاشت و تنها چند ماه رونق با شیب ملایم قیمت‌ها در بازار دوام آورد. درسال ۹۷ هم پس از هجوم تقاضا به بازار و جهش ناگهانی قیمت‌ها ، بلافاصله رکود آغاز شد و در حال حاضر هم به گفته کارشناسان اقتصادی با توجه به کاهش قدرت خرید مردم و افزایش قیمت مسکن، بازار وارد دوره رکود تورمی شده است.

با افزایش چند برابری نرخ ارز و سقوط ارزش ریال، مردم سرمایه خود را از ریال به کالا و دارایی بادوام تبدیل کردند و از آنجایی که به طور سنتی بازار مسکن یکی از سودده‌ترین بازارهای سرمایه‌ای محسوب می‌شود، تقاضای قابل توجهی به این بازار سرازیر شد که در شرایط کمبود عرضه افزایش جهشی قیمت‌ها در بازار مسکن رخ داد.

به طوری که بر اساس آماری که وزارت راه و شهرسازی و دفتر اقتصاد مسکن استخراج کرده و همچنین آمار بانک مرکزی، قیمت بازار مسکن افزایش قیمت ۱۰۴ درصدی را تجربه کرد. این افزایش قیمت‌ها در بازار هنوز هم ادامه دارد و بدون منطق اقتصادی قیمت مسکن به ویژه در کلان شهرها در حال افزایش است. این در شرایطی است که قدرت خرید مردم کاهش پیدا کرده و جمعیت قابل توجهی از خانوار در کشورمان اجاره نشین هستند که به طور قطع با این شرایط معیشت این افراد تحت فشار قرار می‌گیرد.

*70 درصد مردم توان خرید مسکن را ندارند

فردین یزدانی، کارشناس اقتصاد مسکن با اشاره به وضعیت بازار مسکن، گفت: با توجه به افزایش قیمت‌های یک سال گذشته در بازار مسکن و عدم افزایش قدرت خرید مردم، در حال حاضر ۶۰ الی ۷۰ درصد جامعه دیگر توان خرید مسکن را ندارد.

وی ادامه داد: موثرترین راهکار دولت برای خروج بازار مسکن از رکود می‌تواند افزایش قدرت خرید مردم باشد. بدون افزایش سقف تسهیلات بانکی امکان افزایش قدرت خرید مردم وجود ندارد مگر اینکه قیمت زمین از هزینه خرید ملک حذف شود و این موضوع هم نیاز به حمایت دولت دارد.

این کارشناس اقتصاد مسکن تاکید کرد: با شرایط فعلی امکان خرید مسکن برای اقشار متوسط رو به بالا هم وجود ندارد مگر اینکه مگر اینکه وام ساخت را تبدیل به فروش اقساطی بلند مدت کنند.

یزدانی با بیان اینکه بخشی از شرایط حال حاضر بازار مسکن که از تعادل خارج شده، ناشی از اثرات سیاست‌‌های خارجی و تحریم و نوسانات نرخ ارز بوده است، گفت: متاسفانه در سال‌های اخیر حجم نقدینگی کنترل شد و بخشی از این نقدینگی وارد بخش وارد بخش غیرمبادله‌ای اقتصاد مانند مسکن و مستغلات شد.

وی درباره مدت زمان انتظار برای خرید مسکن در کشور به چند سال رسیده است، گفت: نسبت متوسط قیمت یک واحد مسکونی به درآمد خانوار شاخصی است که به آن توان پذیری مسکن می‌گویند. قبل از افزایش قیمت مسکن در سال گذشته مدت زمان انتظار برای خرید خانه ۱۱ سال بوده اما با شرایط امروز قطعا به بالای ۱۳ سال رسیده است.

یزدانی تاکید کرد: این اعداد در شرایطی است که مردم از حقوق و دستمزد خود هیچ مصرفی نداشته باشند اما اگر خانوار یک سوم از درآمد خود - درآمد متوسط جامعه- را مصرف کنند و مابقی را برای خرید مسکن پس انداز کنند، مدت زمان انتظار برای خرید مسکن به ۳۳ سال می رسد.

افزایش زندگی سوئیتی

در حالی که کارشناسان مسکن از افزایش مدت زمان انتظار برای خرید مسکن می‌گویند و بر این باور هستند که طولانی شدن مدت زمان خرید مسکن دامن خانوار و دهک‌های متوسط رو به بالا را هم گرفته است اما محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی اسفند ماه سال گذشته اعلام کرد که مدت زمان انتظار برای خرید مسکن در کشور حدود سه سال است.

گزارش میدانی از مشاوران املاک در سطح شهر تهران که بیشترین میزان افزایش قیمت مسکن را در طول یک سال گذشته تجربه کرده نشان می‌دهد که با توجه به شرایط اقتصادی تقاضا برای خرید خانه‌های کم متراژ در بازار بیش از گذشته افزایش یافته است و قبل از گرانی‌ها اگر عنوان خانه کم متراژ به خانه های کمتر از ۷۰ متر اطلاق می‌شد امروز به خانه‌های ۴۰ متری و کمتر از آن (سوئیت) مسکن کم متراژ گفته می‌شود و متوسط قیمت این واحدها هم به بیش از ۱۰ میلیون تومان رسیده است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      البته اگه عمرش به دنیا باشه صاحب خانه می شود و گرنه ارزوی خونه دار شدن را بایس به گور ببرد

      پاسخ ها

      • KKKKKKKKKKK

        میشه بگویی با ۳۳۰ میلیون کجا خانه میدهند

      • بدون نام

        لایک لایک لایک

      • بدون نام

        الان این محاسبه برای امروزه هر روزی که میگذره بازم به این ۳۳ سال اضافه میشه

      • KKKKKKKKKKK

        واقعا یک مشت آدم بیسواد خنگ دارند برای آینده کشور نتیجه گیری میکنند
        محاسبه ۳۳ سال کار کرد یک کارمند را بررسی کن
        این نشانه این است کشور را چه کسانی محاسبه میکنند

    • بدون نام

      مبارکه. یواش یواش باید یه نسل جمع کنه تا شاید نسل بعدی بتونه خونه بخره. اونوقت میگن کشور خوبی داریم.
      امیدوارم همتون رو به زودی مثل کثافت بریزن توی دریا.

      پاسخ ها

      • بدون نام

        به امید خدا نزدیکه اونروز

    • بدون نام

      از ما که گذشت بدبخت جوانها نه کار نه مسکن نه ماشین چگونه میتوانند ازدواج کنن .

      پاسخ ها

      • بدون نام

        کسی ازدواج نمیکنی!!

    • بدون نام

      خوب دیگه آن موقع وقت مرگه نه خونه نخریدن

    • بدون نام

      دنبال راه حل باشید نه این که دایم خودتون آتش بیار معرکه باشید

    • بدون نام

      چطوری حساب کردید ۳۳ سال؟با حقوق کارگری مگه میشه پس انداز کرد بعدشم پس اندازم کنیم هر سال مسکل ۲ برابر میشه همون پس انداز میشه پول پیش خونه باز

    • بدون نام

      بعد از سی سالگی کار میدا کنیم ماهی یک و نیم هم بدن تا دویست سال دیگه هم صاحب خانه نمیشویم حتی دیگه تا 33 سال هم شاید بشه فقط خانه عبدی خرید اونم ته بهشت زهرا

    • بدون نام

      البته با این حقوقها که نمی شود تا 33سال بلکه شاید بشود 330سال بعد خانه دار شد اگر تورم صفر باشد و عمری باقی (باز هم توهم زدیم)

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج