جاباما
۸۶۴۲۸۲
۱۸ نظر
۵۰۱۰
۱۸ نظر
۵۰۱۰
پ

ایران، جزو ۵کشور پذیرای بیشترین پناهنده در دنیا

پژوهشگر حقوق پناهندگان دانشگاه یورک تورنتو گفت: در حالی که کشورهای ثروتمند اروپایی و آمریکایی معمولا تلاش می‌کنند تا به هر طریق ممکن از پذیرش پناهنده جدید در کشور خود خودداری کنند، ایران جزو پنج کشوری هست که بیشترین تعداد پناهنده را دارند.

خبرگزاری ایرنا : پژوهشگر حقوق پناهندگان دانشگاه یورک تورنتو گفت: در حالی که کشورهای ثروتمند اروپایی و آمریکایی معمولا تلاش می‌کنند تا به هر طریق ممکن از پذیرش پناهنده جدید در کشور خود خودداری کنند، ایران جزو پنج کشوری هست که بیشترین تعداد پناهنده را دارند.

«آذر معصومی» پژوهشگر امور پناهندگان در دانشگاه یورک کانادا با اشاره به اظهارات اخیر سید عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه گفت: جامعه بین الملل خصوصا کشورهای ثروتمند، باید بسیار بیشتر از چیزی که امروز انجام می شود در خصوص مسئله پناهندگان مسئولیت بپذیرند.

منتها باید بدانیم که از لحاظ حقوقی، هیچ قانون، توافقنامه و اساسنامه بین المللی وجود ندارد که این کشورها را ملزم به پشتیبانی مالی، تجهیزاتی و نیروی انسانی به کشور پناهنده پذیر کند.

این دانش آموخته رشته جامعه شناسی گفت: صحبت های اخیرعراقچی چند جنبه دارد؛ از جنبه قانونی کشورهای اروپایی، آمریکایی و برخی دیگر از کشورهای جهان از جمله ایران، به عضویت کنوانسیون ۱۹۵۱ درآمده اند که مطابق با آن، اگر فردی به عنوان پناهنده وارد کشور میزبان شود و در کشور خودش جانش در خطر باشد، حق بازگرداندن او وجود ندارد.

وی با تاکید بر این مسئله که ایران در همه این سال ها به کنوانسیون ۱۹۵۱ وفادار بوده است، افزود: در حالی که کشورهای ثروتمند اروپایی و آمریکایی از جمله کانادا معمولا با روش های مختلف تلاش می کنند تا به هر طریق ممکن از پذیرش پناهنده جدید در کشور خود خودداری کنند، امروز ایران جزو پنج کشوری در دنیا هست که بیشترین تعداد پناهنده را دارند که البته یکی از علل آن موقعیت جغرافیایی ویژه ایران است.

پژوهشگر امور پناهندگان در دانشگاه یورک افزود: وضعیت پناهندگان در کشورهای توسعه یافته و کشورهای در حال توسعه متفاوت است. پناهندگان در کشورهایی مثل کانادا و سوئد از تمام حقوق قانونی و اجتماعی متصور برخوردار هستند. اما در کشوری مثل ایران این حقوق از سطح پایین تری برخوردار است، سطحی که البته از نگاه متخصصین مقبول است چون برای پناهنده شرایطی را فراهم ساخته است تا وی خطر بازنگردد.

معصومی افزود: طبق آمار اعلام شده از سوی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد (UNHCR) بیش از ۲۵ میلیون پناهنده در سطح جهان وجود دارد که ۸۵ درصد از این تعداد در کشورهای در حال توسعه زندگی می کنند.

بنابراین فشار اصلی پناهندگان به کشورهایی می آید که چندان ثروتمند نیستند و به اصطلاح در حال توسعه هستند.

وی یادآورشد: طبق این آمار ترکیه با ۳.۵ میلیون پناهنده رتبه نخست را دارا هست. اوگاندا و پاکستان با ۱.۴ میلیون نفر، لبنان به عنوان کشور کوچکی که در مجموع فقط ۶ میلیون جمعیت دارد، با یک میلیون پناهنده و ایران نیز با حدود یک میلیون پناهنده، در رتبه های بعد این لیست قرار دارند.

این پژوهشگر اجتماعی که پروژه دکترای خود را به سیستم پناهجویی آمریکا اختصاص داده است، گفت: اگر بدانیم کشور کانادا در سال تنها حدودا ۲۰ هزار نفر پناهنده می پذیرد، آن وقت متوجه تفاوت ابعاد ماجرای پناهنده پذیری در کشورهای در حل توسعه ای مثل ایران با کشور توسعه یافته ای مانند کانادا می شویم. لذا از این جنبه با هدف سخنان آقای عراقچی که کشورهای غربی باید در قبال این پناهندگان مسئولیت پذیر باشند، بسیار موافق هستم.

معصومی تصریح کرد: واقعیت این هست که در وضعیت امروز افغانستان، قدرت های غربی نقش زیادی دارند و مسئولیت بخش مهمی از جنگ و بی خانمانی امروز مردم بر عهده آنهاست، اما این کشورها برای نگهداری این پناهندگان هیچ مسئولیتی نپذیرفته اند.

محقق دانشگاه یورک تورنتو افزود: پناهندگان در دنیا بسیار غیرعادلانه تقسیم شده اند و هیچ اساسنامه یا توافقنامه ای وجود ندارد که اگر کشوری میزبان پناهنده ای شد، سایر کشورها ملزم به حمایت مالی، تجهیزاتی یا حتی اعزام نیروی انسانی به کشور میزبان بشوند. بنابراین صحبت آقای عراقچی بیشتر جنبه اخلاقی داشته و تحقق آن نیاز به دیپلماسی قوی دارد.

معصومی تصریح کرد: تنها سازمان بین المللی مرتبط، کمیساریای عالی پناهندگان (UNHCR) هست که در این خصوص می تواند طرف بحث ایران باشد اما در قدرت اجرایی این سازمان برای کمک به ایران، تردیدهای جدی وجود دارد.

این پژوهشگر حقوق پناهندگان خاطرنشان کرد: مسئله ای که در این چالش سیاسی بسیار نگران کننده می شود امکان از بین رفتن امنیت پناهندگان است. درست است که کشورهای غربی مسئولیت بی خانمانی مردمانی که بر اثر جنگ هایی که آن ها راه انداخته اند را نپذیرفته اند، اما این که تعداد بسیار زیادی افغان در ایران موقعیت زندگی شان به خاطر مسائل تحریم و رقابت های قدرت های جهانی و منطقه ای در خطر قرار بگیرد، از جنبه رعایت حقوق بشر بسیار خطرناک و نگران کننده است.

وی خاطرنشان کرد: زمانی که کشور اوگاندا از امپراطوری بریتانیا اعلام استقلال کرد، دولت ضد استعماری و ملی گرای اوگاندا اعلام کرد مسئولیت افراد هندی (هندی هایی که انگلیسی ها آنها را به مستعمرات خود از جمله اوگاندا برده بودند و در شرایطی سخت و ناعادلانه ای نگاه می داشتند) دولت انگلیس است و مهلت ۹۰ روزه ای برای خروج این افراد از کشور را تعیین کرد این اقدام دولت اوگاندا باعث شد تا چند ده هزار انسان به یکباره تبدیل به پناهندگان بی خانمان شوند.

معصومی با بیان این واقعه تاریخی تصریح کرد: هرچند شرایط پناهندگان افغان در ایران با پناهندگان هندی در اوگاندا بسیار متفاوت است، اما هندی های ساکن در اوگاندا گواهی است که نشان می دهد مسئله آوارگی پناهندگان در جهان سابقه داشته و اگر کشوری اراده بر انجام چنین کاری نماید، دیگر کشورهای جهان ابزار مشخصی برای ممانعت از وقوع این فاجعه نخواهند داشت.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
درآمد ماهیانه 5-20 میلیون از توی خونه با موبایل

آموزش رایگان کسب درآمد 5-20 میلیون ماهیانه از خونه و فقط با یه موبایل ساده رو در یک وبینار رایگان آموزشی یاد بگیر

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • وحید

      مگه اینکه از جهنم بیان اینجا پناهنده شن ....فقط اونجاست که ممکنه یه ذره درجه بدبختیشون بیشترازما باشه....اونم فقط ممکنه

    • بدون نام

      اینارو میزاری که چی بشه؟
      خودتو مسخره کردی؟
      دوران گذار در هر صورت میرسه
      مگر اینکه اینا راضی به اصلاحات بشن

    • بدون نام

      حرف عراقچیم همین بود که عده ای بد برداشت کردن البته قبول دارم نوع کلمات به کار برده اش درست نبود کلمه اخراج و نباید میگفت وللی نظر این استاد دانشگاه کانادا درسته استاد نگفت ولی کشورهای غربی که خودشون برای فروش سلاحهاشون و بدست اوردن منابع خاورمیانه جنگ تو خاورمیانه راه انداختن باید به افغانها و مردم کشورهایی که فقط بخاطر فروش اسلحه و منابعشون باعث آوارگیشون شدن (افغانستان عراق سوریه یمن لیبی و ... )پناه میدادن نه اینکه از دادن پناهندگی ابا کنن

    • بدون نام

      پناهندگان در ایران ۱ میلیونن ولی اتباع غیرمجاز افغان دو برابر تعداد پناهندگانن کشورهای غربی باید هم پناهندگان و هم مهاجران قاچاق و میپذیرفتن نه که نپذیرن و سر اختلافات سیاسی با حکومت ایران مانع رسیدن مزایای پناهندگی به ایران بشن چرا به ترکیه و لبنان پول میرسونن ولی به ایران مانع رسیدن کمکهای سازمان ملل میشن سازمان ملل کلا آلت دست چند کشور شده

    • بدون نام

      بااینکه خودش هیچ شرایطی نداری

    • بدون نام

      به باور من، حكومت ايران تنها در قبال يك گروه از مردم هيچگونه تعهد و پايبندى اخلاقى ندارد، يعنى در قبال مردم خود ايران.
      اين را از بابت دشمنى با پناهندگان و همسايگان ننوشتم و خواهان بدرفتارى و آزار رساندن به هيچ بنى بشرى هم نيستم
      صرفا باور خودم را (كه بالاخص حاصل تجارب اين دو سه سال اخير است) بيان كردم.
      ضمنا ميدانم كه بسيارى از مخالفان اين حكومت، حتى از خود اين حكومت هم بدترند و تفاوتشان با حكام صرفا در جايگاه و موقعيت است و نه در سرشت و ماهيت.

    • بدون نام

      اینجا فقط افغانی میاد ولا هیچی

    • بدون نام

      پناهنده های تروریستی میان ایران

      هرچی عراقی افغانی سوری حوثی و... میان ایران

    • پیمان

      خاک تو سر ما همشون افغانی و عراقی پاکستانی

    • بدون نام

      ههه
      البته پناهنده های از خودمون بدتر
      که یه چند وقت دیگه احتمال داره همشون با این وضعیتی که داریم و ارزش پول اونا تقریبا چهار پنج برابر ارزش پول ماست به کشورهای خودشون برمی گردن
      خوبیش اینه که دیگه کسی به افغانی ها توهین نمی کنه
      ولی دیگه مجبورن خودشون چاههای فاضلاب خودشون رو خالی کنن و اینطوری یک میلیون شغل برای اونا مستقیم ساخته خواهد شد.
      یه مدت بعدش هم که تقاضا براش بالا بره واسش آزمون استخدامی میذارن خخخ

    • بدون نام

      متاسفانه

    • بدون نام

      حالا پناهنده هاش کیا هستند

    • سلطان

      البته فقط افغانیها

    • بدون نام

      منظورت فقط افغانه دیگه ؟

    • سلام ایران

      پناهنده؛یا راحت طلب ؛نان گیر خودمان نمیاد؛این افغانها هم سربارایران شدندروزبه روز هم زیادترمیشوند

    • ج

      خوبه دیگه ما خودمون نداریم بخوریم بعدش بدبخت بیچاره میگیریم7

    • آ زاد

      البته بدبختر از خودمون ،ومهاجرت نابغه هایمان به اروپا و آ مریکا و ،ورود عده ی بیچاره تر به کشور ،تا کی مسئولین دروغگو و فاسد کشور می خواهند ادامه دهند و نکبت زادهاشان را به بلاد کفر بفرستند

    • بدون نام

      بیا رینشون بیارینشون بهشون زمین خانه و شغل بدین فردا مملکت مثل فلسطین بباد میدین

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج