۸۷۵۵۱۲
۶۲ نظر
۵۰۱۰
۶۲ نظر
۵۰۱۰
پ

تصمیم جدید ایران برای کاهش تعهدات برجامی

سخنگوی سازمان انرژی اتمی اعلام کرد که ایران ۶ تیر از سقف ۳۰۰ کیلو گرم اورانیوم غنی شده که پیش‌تر تعیین شده بود، عبور خواهد کرد.

خبرگزاری ایسنا: سخنگوی سازمان انرژی اتمی اعلام کرد که ایران ۶ تیر از سقف ۳۰۰ کیلو گرم اورانیوم غنی شده که پیش‌تر تعیین شده بود، عبور خواهد کرد.

بهروز کمالوندی، در جریان بازدید نمایندگان رسانه‌ها از مجتمع آب سنگین اراک گفت: از امروز شمارش معکوس برای عبور از ذخیره ۳۰۰ کیلو اورانیوم غنی شده آغاز می‌شود و تا ۱۰ روز دیگر یعنی ۲۷ ژوئن (۶ تیرماه) از این سقف عبور می‌کنیم.

نمایندگان رسانه‌های داخلی امروز (دوشنبه) برای اطلاع از اقدامات انجام شده در گام اول کاهش تعهدات برجامی ایران، به مجتمع نیروگاهی آب سنگین اراک رفته‌اند.

دیگر آب سنگین را به عنوان یک ماده اولیه صادر نمی‌کنیم

سخنگوی سازمان انرژی اتمی در ادامه صحبت‌های خود در جمع خبرنگاران در مجتمع آب سنگین اراک ادامه داد: ما تصمیم بر آن داریم که دیگر آب سنگین را به عنوان یک ماده اولیه صادر نکنیم. ممکن است در سنوات آینده میزان استفاده از آب سنگین در داخل به حدی افزایش یابد که نیاز به صادرات نباشد.

وی در این ارتباط توضیح داد: این قضیه به مانند صدور گاز است که ما گاز را به عنوان ماده اولیه صادر نمی‌کنیم بلکه آن را در مواد پتروشیمی استفاده می‌کنیم و در آن قالب صادر می‌کنیم.

کمالوندی با بیان اینکه حرکت در این راستا از نظر اقتصادی ارزش بالایی دارد، ادامه داد: البته ما در این راستا نمی‌خواهیم تعهداتی که در گذشته به بازارهایمان داده‌ایم را کنار بگذاریم و در کنار حفظ تعهد، به حفظ بازار خود نیز توجه داریم.

اروپایی‌ها هنوز فرصت تصمیم گیری دارند

سخنگوی سازمان انرژی اتمی با تاکید بر اینکه آب سنگین دارای مواد استفاده متعددی در رشته‌های مختلفی از جمله پزشکی است و به درمان و تشخیص بسیاری از بیماری‌ها در نوزادان کمک می‌کند، در بخش دیگری از صحبت‌های خود در مورد اجرای مرحله دوم کاهش تعهدات برجامی ایران تصریح کرد: ما در ارتباط با این موضوع منتظر تصمیم مقامات مسئول کشور هستیم. هنوز برای اروپایی‌ها فرصت برای تصمیم گیری وجود دارد. ما دیگر صبر نداریم. حدود یک سال صبر کردیم دو ماه نیز به آنها فرصت دادیم اکنون مدت محدودی از این زمان باقی مانده و آنها می‌توانند از این فرصت استفاده کنند.

وی با بیان اینکه اگر از این فرصت استفاده نشود، ما می‌توانیم دو تحلیل ارائه کنیم، خاطرنشان کرد: تحلیل اول این است که آنها نمی‌خواهند که به تعهداتشان عمل کنند و تحلیل دوم این است که نمی‌توانند این کار را انجام دهند. توانایی فنی و داخلی لازم را ندارند یا اینکه نمی‌توانند در مقابل رقیب خود قرار بگیرند.

کمالوندی با تاکید بر اینکه مقامات وزارت خارجه همچنان با مقامات اروپایی در مذاکره هستند و تماس دائمی بین آنها وجود دارد، ادامه داد: همانطور که در جریان هستید، خانم اشمید در روز شنبه با آقای عراقچی دیدار داشت و گفت وگوهایی در این دیدار انجام شد.

دیگر صبر نخواهیم کرد

وی تاکید کرد: آنچه که مهم است این است که جمهوری اسلامی ایران بیش از این برای به نتیجه رسیدن اقدامات آنها صبر نخواهد کرد و آنها باید از فرصت باقی مانده برای اجرای تعهداتشان استفاده کنند.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی در ادامه نشست خبری خود اظهار کرد: نکته دیگر به خصوص برای اروپایی‌ها این است که اگر اقدامی که در مرحله اول زمان‌بر بود انجام شد برای اقدامات بعدی به خصوص غنی سازی بیش از ۳.۶۷ درصد زمان زیادی را نخواهد گرفت و از متخصصان خودمان هم سوال کردم یک یا دو روز بیشتر فرصت وجود ندارد.

اقدامات ایران در راستای پاراگراف ۲۶ و ۳۶ برجام انجام شده است

وی افزود: ذخایر ایران با روند و شتاب بیشتری ادامه پیدا می‌کند و اگر مهم است که برجام را حفظ کنند باید در این زمینه تلاش کنند. در واقع اقدامات جمهوری اسلامی ایران در راستای پاراگراف ۲۶ و ۳۶ برجام انجام شده که بخش‌های اولیه برجام مربوط به تعهدات ایران و از آن به بعد تعهدات سایر کشورها است. بنابراین وقتی به پاراگراف ۲۶ و ۳۶ برجام می‌رسیم حقوقی هم برای کشورها قائل شده‌اند و اگر ایران احساس کند که تحریم‌ها برداشته نشده می‌تواند بخشی از تعهدات خود را به حالت تعلیق درآورد و این همان کاری است که ما انجام دادیم اما به موجب اینکه تعهدات خود را انجام دهند به حالت اولیه برمی‌گردد.

کمال‌وندی خاطر نشان کرد: بنابراین این اقدامات در چارچوب برجام است و امروز هم که در خدمت متخصصان خودمان بودیم آنچه دستور دارند از مقامات عالی، این است که هر دو راکتور را با هم جلو ببریم، هم طراحی و هم بازطراحی و اینکه جمهوری اسلامی ایران هم تصمیم بگیرد که به رآکتور قبلی برگردد دیگر در قالب یک معما یا راز نیست. در سطح بین‌المللی هم مطرح شده و با توجه به امکاناتی که ایران در اختیار دارد این راکتور قابل اجراست.

اروپایی‌ها وظایف‌شان را طبق برجام ادامه دهند

وی افزود: بنابراین آن‌ها نشان دهند که صادق هستند و وظایف‌شان را طبق برجام ادامه دهند. بیشترین نگرانی این بود که راکتور قبلی پلوتونیوم تولید می‌کند اما این تصمیم زمانی گرفته شده بود که توانایی تولید سوخت غنی شده نداشتیم اما آنچه مسلم است این است که ما در هر دو قسمت داریم تلاش می‌کنیم تا کارها را به نحوی جلو ببریم و اگر تصمیم گرفته شد که فلان راکتور فعال باشد آن را انجام می‌دهیم.

سطح غنی‌سازی بر اساس نیاز کشور صورت می‌گیرد

وی ادامه داد: در ارتباط با افزایش ۳.۶۷ درصدی غنی سازی سناریوهای مختلف را در نظر گرفتیم که حتی از ۳.۶۸ تا هر درصد دیگری می‌تواند وجود داشته باشد که هر کدام از آن‌ها شرایطی دارد که نیازهای کشور آن را تعیین می‌کند و نیازهای کشور هم به راحتی تا ۲۰ درصد تعریف شده است.

طی دو و نیم ماه آینده از سقف ۱۳۰ تن آب سنگین عبور می‌کنیم

وی ادامه داد: فکر می‌کنیم طی دو و نیم ماه آینده برای عرضه تولیدات می‌توانیم تا ۱۳۰ تن هم افزایش دهیم که در اینجا باز نقض برجام هم نیست. در برجام پذیرفتیم که مازاد ۱۳۰ تن را به بازارهای بین‌المللی عرضه کنیم و آنچه که می‌گوئیم انجام نمی‌دهیم عرضه کردن تولیدات به عنوان بخشی از تعهدات خودمان است. اینکه فکر می‌کنند اگر ما تولیداتمان را عرضه نکنیم و کسی خریداری نکند اتوماتیک‌وار تعطیل می‌شود، مثل همان چیزی که ترامپ عنوان کرد آب سنگین ایران را کسی نخرد در حالی این فقط در ذهن آن‌ها است. ما بازارهای خودمان را داریم، انواع محصولات جدید را هم تولید می‌کنیم.

وی خاطر نشان کرد: در زمانی هم که دور هم نیست هر چه آب سنگین تولید کنیم مصرف می‌کنیم و اگر هم نفروختیم به این معنی نیست که در همان میدانی داریم بازی می‌کنیم که مورد نظر آن‌ها است. همان طور که می‌دانیم این صنعت به خوبی پیشرفت می‌کند و ما در برنامه‌های خود بازدیدهای دیگری را هم باید برگزار کنیم. به عنوان مثال در سایت فوردو نیمی از ماشین‌ها آماده هستند و ما آزمایشگاه ملی مواد را هم ایجاد کردیم که بیش از این در کشور نداشتیم که چنین آزمایشگاهی بتواند تشخیص مواد را به صورت استاندارد انجام دهد. همچنین آزمایشگاه خلأ هم ایجاد شده که می‌تواند بسیاری از نیازهای صنایع مانند نفت را پوشش دهد و ما این مرکز خلأ را در فوردو داریم.

در نطنز می‌توانیم غنی سازی یک میلیون سو انجام دهیم

وی ادامه داد: در نطنز هم دیدید که فعالیت‌ها به گونه‌ای است که بتواند در غنی سازی یک میلیون سو به کار گرفته شود. لذا در شرایط بسیار خوبی قرار داریم، تمام امکانات هم وجود دارد و منعی از این لحاظ وجود ندارد که انشاالله این پیشرفت‌ها به توسعه اقتصادی کشور و رفاه کمک کند.

کمال‌وندی یادآور شد: آن‌ها شرکت تولیدکننده رادیو داروی ما را تحریم کردند، هیچ اتفاقی نیفتاد. درست است که آمریکا می‌گوید غذا و دارو را تحریم نمی‌کند ولی شرکت مرتبط با این‌ها را تحریم می‌کند که این یک کار غیرانسانی است.

هم طراحی قبلی راکتور اراک و هم بازطراحی آن مد نظر است

کمالوندی در پاسخ به سوالی با توجه به اینکه در گام دوم یکی از اقدامات می‌تواند برگشت به طراحی راکتور قدیمی اراک باشد، چنین اقدامی چقدر زمان می‌برد؟ پاسخ داد: فعالیت‌ها در این زمینه مستلزم کار فنی است. ما برای هر کدام سناریوهای مختلفی را دیده‌ایم. در این چارچوب هم طراحی قبلی راکتور اراک مد نظر ماست و هم بازطراحی آن و همان طور که اشاره شد برای هر کدام سناریوهای مختلفی را در نظر گرفته‌ایم.

معاون امور بین الملل، حقوقی و مجلس و سخنگوی سازمان انرژی اتمی ادامه داد: در مخزن کالندریا بخشی از تجهیزات قبلی را داریم و در صورت لزوم می‌توانیم از آن‌ها استفاده کنیم. مسئله اصلی در بحث راکتور مسئله کالندریا است. درمورد زمان بازگشت به رآکتور قبلی باید متخصصان فن نظر بدهند ولی طبق شنیده‌ها می‌تواند این اقدام در یک دوره شش ماهه تا یک ساله انجام شود.

تعهد برگشت نکردن به راکتور قبلی را براساس مرحله دوم کنار می‌گذاریم

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره طراحی جدید رآکتور اراک ادامه داد: در این زمینه بحث تأمین تجهیزات مدرن مطرح است و اگر آن‌ها (اروپایی‌ها) به تعهداتشان عمل کنند ما می‌توانیم این تجهیزات را فراهم کنیم. البته ما تعهدی نمی‌پذیریم که حتماً بازطراحی داشته باشیم. ما تعهد برگشت نکردن به راکتور قبلی را براساس مرحله دوم کنار می‌گذاریم.

در بحث بازطراحی راکتور اراک همکاری خوبی با چین داریم

کمال‌وندی با اشاره به همکاری‌های ایران و چین در بحث بازطراحی راکتور اراک ادامه داد: علیرغم فشارهای آمریکا همکاری‌های خوبی صورت گرفته است. ما طراحی می‌کنیم و تأیید طراحی‌ها توسط آن‌ها صورت می‌گیرد. در حال حاضر در این زمینه بحث تأمین تجهیزات مطرح است. این تجهیزات باید توسط کشورهای اروپایی تأمین شود و این محک خوبی برای آن‌هاست. اگر آن‌ها به این تعهدات عمل کنند این می‌تواند بر روی تصمیمات آن‌ها اثر بگذارد. صرف نظر از اینکه راکتور قبلی را داشته باشیم یا نه و یا هر دو را داشته باشیم. در حال حاضر بحث طراحی‌ها در حال کامل شدن است و ما وارد بحث تجهیزات می‌شویم که همان طور که گفتم همکاری کشورهای اروپایی در این زمینه مهم است. روند تأمین تجهیزات روندی طولانی‌تر است و اگر اروپایی‌ها تجهیزات را به ایران بدهند این خود یک نشانه است و اگر از ارائه تجهیزات خودداری کنند این نیز یک نشانه دیگر است و همان طور که گفتم این‌ها در روند تصمیمات ما اثر می‌گذارد.

وی خاطر نشان کرد: فشارهای آمریکایی‌ها در این چارچوب بود که این بازطراحی صورت نگیرد ولی خوشبختانه همان طور که اشاره کردم چینی‌ها در این روند همکاری خوبی با ما داشتند.

کمالوندی در ادامه صحبت‌های خود در این راستا خاطر نشان کرد: ما بخشی از این تجهیزات را می‌توانیم خودمان تولید کنیم ولی اگر اروپایی‌ها به ما این تجهیزات را بدهند کار سرعت بیشتری پیدا می‌کند.

سناریوهای مختلفی برای عبور از سقف غنی‌سازی ۳.۶ داریم

معاون امور بین الملل، حقوقی و مجلس و سخنگوی سازمان انرژی اتمی در مورد عبور ایران از سقف غنی‌سازی ۳.۶ گفت: در این ارتباط سناریوهایی مطرح است، یکی این است که غنی‌سازی را فراتر از ۳.۶ برای نیاز بوشهر تعریف کنیم. یک سناریوی دیگر این است که آن را برای راکتور تحقیقاتی تهران تعریف کنیم.

اگر اوضاع به همین سبک ادامه یابد عملاً برجامی باقی نمی‌ماند

کمالوندی درباره این که آیا گام آخر ایران خروج از برجام خواهد بود؟ گفت: اگر به همین سبک ادامه دهیم عملاً همین اتفاق می‌افتد. اگر بگوییم خارج می‌شویم یا نمی‌شویم خیلی مهم نیست کما این که الان شاید خود آمریکا هم متوجه شده باشد که اشتباه کرده که از برجام خارج شد. ممکن با عدم اجرای تعهدات از سوی اروپا و تعلیق‌های ما به جایی برسیم که عملاً برجامی وجود نداشته باشد. این اتفاق دارد می‌افتد مگر این که تغییری ایجاد شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر یا اروپا وقت کشی می‌کند یا نمی‌تواند کاری انجام دهد که در این وضعیت نمی‌تواند برجام ادامه یابد. اگر شرایط این باشد برجامی باقی نخواهد ماند که بخواهیم در آن بمانیم یا نمانیم.

گزارش اخیر آژانس مثبت و موید پایبندی ایران بود

کمالوندی در خصوص گزارش آتی آژانس با بیان این که گزارش اخیر آژانس مثبت و موید پایبندی ایران بود گفت: آژانس قاضی نیست و ناظر است. در گزارش بعدی مقدار را می‌نویسند نه این که نقض یا خلافی صورت گرفته. آژانس رأی مشخص نمی‌دهد که نقض و خلاف صورت گرفته فقط آمار و ارقام می‌دهد.

وی ادامه داد؛ تفسیر ما این است که کاری خلاف برجام انجام نمی‌دهیم و درباره گزارش بعدی نگرانی نداریم.
آژانس همین مطلبی را خواهد گفت که ما امروز داریم اعلام می‌کنیم.

معاون امور بین الملل، حقوقی و مجلس و سخنگوی سازمان انرژی اتمی در پایان در پاسخ به سوالی درباره موضع شورای حکام گفت: برجام قبل از این که موضوع شورای حکام باشد موضوع برجامی هاست و شورای حکام باید به آن با عینک برجام نگاه کند نه با عینک پادمانی.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      بلف سیاسیه

      پاسخ ها

      • بدون نام

        بلف که کار ترامپ عمووو

      • @ S S T E @

        چند موشک اتمی هم بیاورید امتحان کنید تا زمان تمام نشده است.

      • ایرانی

        پس اون هزینه قبلی که شده بود ،و میلیارد دلاری خرجش شده بود و بتون ریختین کشک،دوباره باید همون هزینه های سنگین تو این شرایط سخت مردم انجام بشه،چرا قدم به قدم با اونا پیش نرفتین یه قدم شما برمیداشتین بعد منتظر اقدامی از اونا هر چند اندک میشدین،ن با بتون ریزی اینهمه زحمت و هزینه ای که شده بود به باد بره

    • بدون نام

      ایران رو نابود میکنن

      پاسخ ها

      • بدون نام

        به نظرت الان ایران آبادی وجود داره که نابودش کنن؟

    • بدون نام

      جان بِکَنید ، زودتر

    • سید حسن

      هرکشوری یک قله اورست داره که باید فتح کنه!
      تو ایران قله اورستت هسته ایه!
      استقلال در خودرو وپالایشه!
      اگه فتح نکنی وخودتا گول بزنی ،در بقیه عمر تکنوژیکال جهان باید کولکش سایر کشورها بشی

      پاسخ ها

      • بدون نام

        سید حسن فوقش هسته ای شد بعدش چی !!! ؟ این چند سال نداشتند چه اتفاقی افتاد !!! مردم میخواهند زندگی کنند نه همش تنش ....

      • سعید

        سید جان قله ها دوره احمدی نژاد داشت فتح میشد


        حسن کلید ساز اومد قفل زد درب همش رفت

      • بدون نام

        موافقم

    • پویا

      خدایا آیندمون چی میشه

      پاسخ ها

      • بدون نام

        الانمون چیه ک ایندش چی باشه!

      • ناصر

        وزرا پرفسور روحانی سوال شما جواب دادن """ همینکه هست + اش کشک خالته..... """

    • بدون نام

      بابا ول کنید خودتان را سرکار گذاشتين هیچ کاری نمیتوانید بکنید

      پاسخ ها

      • بدون نام

        خیلی خودباخته ای!!!

    • بدون نام

      اینا به کنار تاسیسات اراک رو میخواید چکارکنید دودش کردید رفت

      پاسخ ها

      • بدون نام

        از جیب منو تو برمیدارن درست میکنن نگران نباش

      • بدون نام

        کلی اشتغال در ایران از بین رفت بعد برجام
        بسیاری از کارخونه ها تعطیل شدن و کارمنداش بیکار... بسیاری از کارمندا و دانشمندای هسته ای هم اخراج شدن و بیکار

    • بدون نام

      یک نفر رفته بودلبه پرتگاه که خودکشی کند، ازهمان جاهی میگفت خودمو میکشم، نیایدجلو، چند با تکرار کرد، دید کسی بهش اهمیتی نمی‌دهد، داد زد، ای بابا یکی بیاد منو نجات بده، سرم داره کیج میره...

    • بدون نام

      يك اشتباه ميتونه مردم و به خاك و خون بكشه

      پاسخ ها

      • بدون نام

        بکشه
        مرگ با عزت بهتر از زندگی با ذلت هست

      • احمد

        بله مثل اشتباه های مکرر دلباختن به غرب

      • ایرانی

        چی میگی دود میشیم ،اشتباه همون تصویب 20دقیقه ای برجام و اعتماد ظریف به جان کری بود ،که هر چی هزینه این چند سال شده بود به باد رفت،بخوان هم برگردن دوباره همون هزینه های میلیون دلاری باید خرجش بشه بجای اینکه همه تعهداتو یه جا انجام بدن چرا به اونا نگفتن یه تعهد ما انجام میدیم یه تعهد شما، بعد تعهدات یعدی نه اینکه ما همه تعهدات رو باهم انجلم بدیم بعد منتظر باشیم ببینیم اونا چکار میکنن،این دیپلماسیه ،آخه

    • مهدی سالاروند

      یعنی شماها این دنیارو باخاک یکسان میکنید ...

      پاسخ ها

      • محمد

        اون نوکرای امریکا توی منطقه باید بترسن

      • ف.م/1370

        دنیارو هم نباشه بلاخره این آب و خاک و کشور عزیزمون ایران رو بلاخره از دم تیغ جنگ و آمریکا میگذرونن و باخاک یکیش میکنن خدایی نکرده!!

    • بدون نام

      عالی

    • آزاد

      سفره خالی تر و فقر بیشتر

      پاسخ ها

      • بدون نام

        دگ از جنازه هامونم ک بر اثر گرسنگی وفقر مردن هم فکر نکنم ک صدای اعتراضی در بیاد بر علیه این وضع...

      • حاجات سرخه

        ایران به جایی نخواهد رسید چون مسولان از امریکا میترسن اگه هرچی آمریکایی و اسراییل جلوش بودنابودمیکرد ازش حساب می بردند ولی حیف چنین کسانی را نداریم پس شکست خورده میدان ماهستیم @

    • کهنه سرباز وطن

      در مدتی که ۱+۵ با ایران فرجام رو تصویب کردند تا کنون کشورمان از حداقل مزایای فرجام بهره مند نشده است طرفهای مقابل فقط شعار ِداده اند ولی عمل نمی کنند باید آنها جدیت مسئولین کشورمان مقابله به مثل ما روبیلیند تا بفهمند که با کسی شوخی نداریم تا حساب کار دستشان بیاید فقط روز به روز جدی تر باشیم تا میدان بازی رو واگذار نکنیم

      پاسخ ها

      • بدون نام

        جدی بودن یعنی مثل بقیه یک روزه خارج شویم از برجام مقتدرانه... نه اینکه با حقارت و ذلت هر روز این همه تعهد رو ادامه بدیم

    • علیرضا

      گنجشکی که از مترسک بترسد،مستحق مرگ است.
      دس خوش آق علی

    • بدون نام

      ظاهرا بعضی ها دلشون برای جنگ تنگ شده!!

      پاسخ ها

      • بدون نام

        جنگ؟ جنگ ایران با صدام که مقصرش شاه پهلوی بود که بارها به عراق و صدام حمله کرد و اونام به ما حمله کردن وگرنه بعد انقلاب جنگ نداشته ایران به خاطر اقتدار بی نظیرش در جهان

    • بدون نام

      این کار باعث میشه که بقیه کشور ها حتی بصورت صوری هم دیگه پشت ایران نباشند و پرونده ایران رو به شورای امنیت میبرند که دیگه رسما بدبخت شدیم.
      عزیزی میگفت فوقش میشیم مثل کره شمالی
      علف می خوریم.

      پاسخ ها

      • بدون نام

        بدبختی یعنی کل کشورهای دنیا هر روز دارن فناوری هسته ای و صنعتی شون رو بیشتر میکنن؛ ولی ما به خاطر برجامی که با ساده لوحی دولت و مجلس اصلاح طلبا تصویب کرد تا الان چند سال از دنیا عقب افتادیم و تمام فناوری هامون پلمپه...

    • گلسنگ

      هر دم از این باغ بری میرسد
      کاشکی برای یک بار هم که شده نظر مردم در این مورد میخواستن بعد از زبان ملت ایران سخن میگفتن

      پاسخ ها

      • بدون نام

        مردم ایران از دولت و مجلس اقتدار میخواهد در جواب ظلم دشمن نه ظلم پذیری و حقارت... همین ظلم پذیری و بی تدبیری دولت و مجلس باعث شده این همه گرانی در ارز و سکه بعدش هم در خودرو و مسکن اتفاق بیفته

    • محمدمعنایی

      چرااینچنین کارهارا فوق سری ومحرمانه انجام نمی دهند؟چراهراختراع نظامی داریم سریع سازمیشود؟ چراناظران خارجی رابیرون نمیکنن؟

    • بدون نام

      یعنی‌دوبارا‌برگشتین‌به‌اواسط‌دهه‌۸۰،اون‌موقع‌دیگه‌این‌افتخار‌داره؟؟؟؟برگشت‌به‌۱۵‌سال‌پیش‌رو‌چه‌طوری‌توجیه‌مکنین‌؟؟؟خجالت‌اوره‌واقعا!!!!

    • بدون نام

      تصمیم جدید ایران برای نابودی مردم

      پاسخ ها

      • بدون نام

        با هر روز باقی ماندن در برجام یک طرفه آینده مردم و ایران سیاه تر میشه

    • بدون نام

      بشنو وباور نکن

    • سعید

      دیگه خبری از کیک زرد نیست!!!

      پاسخ ها

      • بدون نام

        نه... اون دوران احمدی نژاد بود که هر روز جشن پیشرفت صنعت هسته ای میگرفتیم الان دوران اصلاح طلبای قفل سازه که کلا صنعت هسته ای رو در ازای هیچ، قفل و نابود کردن

    • m

      انرژی هسته ایی کاربردهاش خیلیه که فقط یکیش سلاح هسته اییه..برای ایرانی که کشوره خشکیه برای شیرین کردن آب دریا و صنایع کشاورزی و تکنولوژی نگهداری مواد غذایی در صنعت بسته بندی و غیره هزار برابر نفت با ارزشتره.این چیزیه که آیندگان و فرزندان ایران بهش نیاز دارن.ایران نباید از این تکنولوژی عقب بمونه که سالهای آینده مثل خودروسازی بخواییم محتاج چند تا کشور بشیم..اینا برای این خاک با ارزشه.کسی که دم از ایرانی پو آریایی بودن میزنه بره تحقیق کنه بعد نظر بزارید..ممنون"

      پاسخ ها

      • بدون نام

        دقیقا
        به نظرتون چرا اینقدر دشمن خوشحاله هر روزی که ما تو برجام میمونیم و با تهدید و تشویق نمیذاره ما از برجام بیرون بیایم؛ چون هر یک روزی که ما از پیشرفت فناوری هسته ای عقب بمونیم دشمن جشن میگیره

    • بدون نام

      خخخخخخ

    • بدون نام

      این جماعت خون آشامان بیش از ۶۰۰ ساله که ایرانیان را قتل عام میکنند وکشورش را تکه تکه کرده ا

    • بدون نام

      اما این دفعه ایران فرق میکنه
      دهن تمام خون آشامان را به گل خواهد گرفت بخصوص غرببهارا

    • بدون نام

      توکل بخدا بریم که حال این بی شرفارو بگیریم

    • حسین امیری

      بیایید واقع بین باشیم اختلافات سیاسی و عقیده ای را کنار بگذاریم غرب نه عاشق ما هست نه دلسوز تو این دنیا اگه قدرت داشته باشی از تو حساب میبرن پس بهتر اینه که زودتر به هسته ای دست پیدا کنیم نمونه بارزش روسیه دنیا ازش حساب میبرن ریا کار تر از اروپا وجود نداره

    • بدون نام

      آخه اینکه بزنم بزنم نمیخواد.شما مثل چین و کره شمالی کار خودتون رو بکنید.چرا توجه گدایی می کنید آخه؟

    • مردجنوبی

      من فقط میگم هرکاری میخواید بکنید زودتر انجام بدین، یا فرجام لعنتی رو پاره کنید یا برید مثل ال سعود تسلیم شیطان بزرگ بشید، که قطعا آدم عاقل و مقاوم گزینه اول که همان ساخت بمب هسته ای هست رو انتخاب میکنه، با ساخت بمب هسته ای همه دنیا به کشورمون زانو خواهد زد، اگر اینطور نبود اینهمه نمی ترسیدن !!

    • بدون نام

      بادکنکو وقتی زیاد باد کنی میترکه الان شما زیادی باد شدید

    • ...

      چرا دهم تیر
      از یک تیر بسم الله رو بگین تا ذلت و خوار شدنه اروپا و امریکا رو ببینیم که هیچ غلطی نمیتونن کنن
      بی صبرانه منتظر 10 تییییییرم
      الهی به امید تو
      نه امید ترامپ و اروپا

    • ایران بزرگ

      دوباره باید همون هزینه های سنگین تو این شرایط سخت مردم انجام بشه،چرا قدم به قدم با اونا پیش نرفتین یه قدم شما برمیداشتین بعد منتظر اقدامی از اونا هر چند اندک میشدین،نه با بتون ریزی اینهمه زحمت و هزینه ای که شده بود به باد بره،مردم اگاهن از خیلی از مسایل

    • بدون نام

      این چیزا برای مردم نون و آب نمیشه

    • بدون نام

      همش تقصیر کلید سازه انقدر سنگ فرجام به سینه میزد حال بفرما

    • منصور

      اگه همین الان همه چی درست بشه باز هم سن من برنمیگرده

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج