جاباما
۸۸۴۴۱۹
۳ نظر
۵۰۰۷
۳ نظر
۵۰۰۷
پ

نیویورک‌تایمز: حوثی‌ها «ویت‌کنگ یمن» هستند

اماراتی‌ها، هر چند دیرهنگام، به این نتیجه رسیده‌اند که امکان پیروزی ائتلاف تحت رهبری سعودی در جنگ یمن وجود ندارد و به رغم ناامیدی و خشم سعودی‌ها، تصمیم به عقب‌نشینی از یمن گرفته‌اند.

خبرگزاری تسنیم: روزنامه نیویورک‌تایمز گزارشی درباره خروج نیروهای اماراتی از یمن منتشر کرده و این اقدام را ضربه‌ای به تلاش‌های سعودی در این کشور جنگ‌زده عنوان کرده است.

در گزارشی، که توسط «دکلان والش» و «دیوید د کرک پاتریک» تهیه شده، آمده است، امارات طی ۴ سال گذشته بخشی حیاتی در جنگ تحت رهبری عربستان سعودی در یمن بود، به نحوی که حمایت‌های نظامی و مالی تقدیم و هزاران سرباز را در جنگ علیه انصارالله گسیل کرد. نیروهای اماراتی بیشترین نقش را در این عملیات جنگی داشته‌اند و الان تصمیم گرفته‌اند که دیگر نمی‌تواند بیشتر از این در جنگ مشارکت کنند.

این دو روزنامه‌نگار ابراز عقیده کرده‌اند که امارات متحده عربی به سرعت نیروهایش را خارج می‌کند و بدین گونه به صورت دیرهنگام اعتراف کرد که در جنگ ویرانگری، که در آن هزاران غیرنظامی کشته شدند و یمن را به بزرگ‌ترین فاجعه انسانی تبدیل کرد، نمی‌توان پیروز شد.

هفته‌هاست که اماراتی‌ها می‌گویند که نیروهای‌شان را، که شمارشان چند سال قبل ۵ هزار سرباز تخمین زده شد، به صورت مرحله‌ای و جزئی خارج می‌کنند. ولی دیپلمات‌های غربی و عربی می‌گویند که امارات به شکلی واضح از شمار نیروهای‌شان کاسته‌ است و تصمیم ترک میدان یمن به خاطر هزینه گزاف جنگ اتخاذ شده است حتی اگر این عقب‌نشینی، به معنای خشمگین کردن همپیمانان سعودی‌شان باشد.

در ماه گذشته، اماراتی‌ها حجم حضورشان را اطراف بندر الحدیده ۸۰ درصد کاهش دادند، این بندر میدان جنگ در سال گذشته بود که اماراتی‌ها و همپیمانان‌شان برای سیطره بر آن تلاش می‌کردند.

نیویورک‌تایمز: حوثی‌ها «ویت‌کنگ یمن» هستند

طبق گفته 4 مسئول مطلع به روند این عقب‌نشینی، بالگردهای نظامی و تسلیحات سنگین خارج شده‌اند به نحوی که انجام هرگونه عملیات نظامی جدید اطراف این بندر استراتژیکی، که بخش اعظمی از کمک‌های انسانی از آن عبور می‌کند، بعید است.

یک مسئول برجسته اماراتی در توجیه این گام کشورش، گفت که این عقب‌نشینی تلاشی برای حمایت از روند سیاسیِ زیر نظر سازمان ملل متحد است. او با بیان این‌که «تعهدمان به یمن همچنان به قوت خود باقی‌ست»، عنوان کرد که نیروهای اماراتی 90 هزار سرباز یمنی را آموزش داده‌اند تا بتوانند خلأ را در صورت خروج اماراتی‌ها پُر کنند.

عربستان سعودی با تشکیل ائتلافی متشکل از رژیم‌های مرتجع عربی، در 26 مارس 2015 جنگی گسترده علیه یمن را با هدف بازگرداندن «عبد ربه منصور هادی» رئیس‌جمهور مستعفی و فراری یمن به این کشور و نیز سرکوب جنبش انقلابی انصارالله آغاز کرد. «محمد بن‌سلمان» ولیعهد سعودی، به عنوان وزیر دفاع این کشور، این تصمیم را، که با حمایت ایالات متحده همراه شد، اتخاد کرد. او بر این باور بود که این جنگ بیشتر از چند هفته یا چند ماه طول نخواهد کشید.

«مایک هیندمارچ» ژنرال بازنشسته استرالیایی، که فرمانده گارد ریاستی امارات را بر عهده دارد، اخیرا به مهمانان غربی اعلام کرد که جنگ در یمن به باتلاقی تبدیل شده است. او حوثی‌ها( انصارالله) را «ویت‌کنگ یمن» توصیف کرده است.

«مایکل استیونس» پژوهشگر در موسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک در لندن طی اظهارنظری گفت: «عقب‌نشینی اماراتی‌ها چشمان سعودی‌ها را باز خواهد کرد که این جنگ شکست‌خورده است» و به ما این چشم‌انداز را می‌دهد که بازیگران اصلی در جنگ، یعنی عربستان سعودی و امارات، همان ایده‌ درباره کیفیت تحقق پیروزی را ندارند».

دیپلمات‌های غربی گفتند که سعودی‌ها ناامیدی‌شان را از تصمیم امارات ابراز کرده‌اند. مسئولان بارز در عربستان سعودی تلاش می‌کنند شخصا وارد عمل شوند تا اماراتی‌ها را از کاهش نیروهای‌شان منع کنند. برخی از این مسئولان اعلام کرده‌اند که اماراتی‌ها رای جلوگیری از خشم سعودی‌ها، از اعلام درباره عقب‌نشینی‌شان اجتناب می‌کنند. اما مسئولان در سفارت عربستان اخبار درباره عدم رضایت رهبری سعودی را رد کرده‌اند.

یک مسئول، که هویتش فاش نشده است، گفت: «این دو کشور به لحاظ استراتژیک در یمن هماهنگ شده‌اند. تغییرات تاکتیکی و عملیاتی در جریان عملیات امری طبیعی است و اجرای آن با هماهنگی ائتلاف انجام می‌شود.»

نیویورک‌تایمز: حوثی‌ها «ویت‌کنگ یمن» هستند

مسئولان اماراتی تأکید کرده‌اند که از یمن عقب‌نشینی نمی‌کنند و به عملیات مبارزه با تروریسم علیه جنگجویان القاعده ادامه می‌دهند. اماراتی‌ها حضور جزئی‌شان در بندر عدن را حفظ خواهند کرد و به حمایت از ۱۶ گروه شبه‌نظامی، که متشکل از ۲۰ هزار نیرو هستند، ادامه خواهند داد.

یک مسئول اماراتی اعلام کرد که دو پایگاه در «المخا» و «المکلا» را به سعودی‌ها تحویل داده‌اند. شبه‌نظامیان یمنی، که پیشتر تحت فرماندهی اماراتی‌ها بودند، تجربیات میدانی خوبی ندارند و نگرانی‌هایی درباره شورش آنها علیه یکدیگر بعد از این عقب‌نشینی وجود دارد.

پیش‌بینی می‌شود بعد از عقب‌نشینی اماراتی‌ها، دشت‌های نزدیک به الحدیده شاهد درگیری‌های جدیدی شوند به گونه‌ای که خطوط پشتیبانی نیروهای سعودی مستقر در آنجا در معرض خطر قرار بگیرد.

از سال ۲۰۱۵ نیروهای انصارالله تاسیسات حیاتی در عربستان سعودی را هدف قرار می‌دهند. در ماه ژوئن گدشته، سالن ورودی فرودگاه منطقه‌ای «أبها» در جنوب عربستان هدف حملات موشکی قرار گرفت و منجر به زخمی شدن ۲۶ نفر شد. در سال گذشته، اماراتی‌ها عملیاتی نظامی برای سیطره بر الحدیده را رهبری کردند ولی مقاومت انصارالله و نیز مخالفت بین‌المللی از تحت تاثیر قرار گرفتن حمل و نقل در این بندر، اماراتی‌ها را متوقف کرد.

همان‌گونه که حمایت آمریکا از سعودی‌ها- ارائه اطلاعات امنیتی و لجستیکی و هماهنگی- در سیبل انتقادها در ایالات متحده قرار گرفته و این مخالفت‌ها بعد از قتل «جمال خاشقجی» روزنامه‌نگار منتقد عربستانی افزایش یافته است. کنگره قطعنامه ممنوعیت حمایت دولت آمریکا از سعودی‌ها را تصویب کرد که باعث شد «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری علیه آن از وتو استفاده کند.با وجود نقش آمریکا، ولی رهبران پنتاگون از ۲ سال پیش پیش‌بینی ‌کرده‌اند که پیروزی امکان‌پذیر نیست و از سعودی‌ها خواستند که مذاکره کنند.

یک مسئول آمریکایی می‌گوید اماراتی‌ها از بن‌بست و عدم امید به تحقق پیروزی در میدان جنگ خسته شده‌اند، ولی سعودی‌ها، آن‌گونه که «پیتر سلیسبوری» از اعضای گروه بحران‌های بین‌المللی می‌گوید، همچنان امید به پیروزی دارند «و صداهایی در عربستان سعودی شنیده می‌شود که می‌گویند احتمال فشار به حوثی‌ها وجود دارند تا به خواسته‌های ریاض از آنها عمل کنند.»

یک مسئول سعودی با این ادعا، که هدف پادشاهی راه‌حلی سیاسی است که به صلح و ثبات دائمی می‌انجامد، عنوان داشت که هدف از راه‌حل نظامی فشار به حوثی‌هاست تا پای میز مذاکره بیایند. ولی دولت مستعفی عبد ربه منصور هادی در عدن هیچ علاقه‌ای به روند سیاسی نشان نمی‌دهد؛ چرا که جنگ در یمن با محمد بن‌سلمان مرتبط است و نیاز است راه‌حلی اندیشیده شود که آبروی او را حفظ کند.

سالزبری معتقد است که تنها راه برای پایان دادن به جنگ نشستن طرفین پای میز مذاکره است. وی افزود، بهای پایان جنگ برای سعودی‌ها گزاف خواهد بود چرا که با آبروی آنها مرتبط است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
درآمد ماهیانه 5-20 میلیون از توی خونه با موبایل

آموزش رایگان کسب درآمد 5-20 میلیون ماهیانه از خونه و فقط با یه موبایل ساده رو در یک وبینار رایگان آموزشی یاد بگیر

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      مزگ بر امارات و آل سعود

    • بدون نام

      اینا میخواستند یمنو بین خودشون تقسیم کنن پس چی شد بن .

    • بدون نام

      این طرح در راستای صلح سوئد میباشد که با دخالت روسیه و گفتگو با طرفین درگیر اجرا میشه و خروج نیروهای اماراتی با هدف اقناع حوتیها در متعهد بودن به صلح با میانجیگری روسیه اغاز شده ..مارتین گریفیت نماینده سازمان ملل در جنگ یمن به موفقیت طرح روسیه جهت پایان جنگ یمن امیدوار است

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج