جاباما
۸۹۸۲۳۵
۱۳ نظر
۵۰۲۵
۱۳ نظر
۵۰۲۵
پ

تهران چه پیامی به اعراب داد؟

چند تحلیلگر طی یادداشتی دلایل تغییر سیاست امارات و نزدیک شدن این کشور به ایران را مورد بررسی قرار می دهند.

خبرآنلاین: چند تحلیلگر طی یادداشتی دلایل تغییر سیاست امارات و نزدیک شدن این کشور به ایران را مورد بررسی قرار می دهند.

بخش خاورمیانۀ موسسه کارنگی، در یک نظرخواهی با حضور شماری از کارشناسان خاورمیانه، دلایل تغییر رویکرد در سیاست خارجی امارات متحده عربی و چرخش آنها به سوی ایران را مورد بررسی قرار داده است. جو ماکاران، کارشناس خاورمیانه در موسسه "عرب سنتر" دربارۀ چرخش اماراتی ها به سوی ایران معتقد است: چرخش امارات متحده عربی به سمت ایران، بیش از آنکه استراتژیک باشد، بیشتر تاکتیکی و پیامی است به دولت ترامپ. امارات متحده عربی به تازگی بر سر برخی مسائل از جمله نزدیکی واشنگتن به قطر، با دولت ترامپ دچار اختلاف شده است.

تهران چه پیامی به اعراب داد؟

هر چند اقتصاد امارات - به خصوص دبی- یارای رو در رو شدن با ایران را ندارد، با این حال محاسبات اماراتی ها این بود که ترامپ با ایران رو در رو نخواهد شد، اما از عبور و مرور کشتی ها در تنگه هرمز حمایت کرده و راهی برای مذاکره با ایران می یابد.

وی سه دلیل را در این رابطه بررسی کرد که به این شرح است: اول اینکه این مسئله می تواند به هسته اصلی استراتژی دولت ترامپ در خاورمیانه آسیب بزند؛ مثلا تشکیل ائتلاف عربی- اسرائیلی علیه ایران که متأثر از توافق جدید میان اسرائیل و فلسطین است و می تواند تلاش آمریکا برای تشکیل ائتلاف دریایی را دچار اختلال کند.

دوم اینکه، رویکرد جدید، اتحاد قدرتمند میان عربستان سعودی و امارات متحده عربی را به بوته آزمایش می نهد؛ تنها گذاشتن ریاض با بحرین و بسنده کردن رویارویی با ایران به جنگ لفظی با گزینه اندک و همچنین امتناع از مصالحه با حوثی های یمن.

و سوم اینکه تغییر رویکرد جدید به معنای رویگردانی از سیاستی است که پیشتر آن را "سیاست خارجی مداخله گرایانه" امارات می خواندند.

در ادامه نیز فاطمه الاسرار، تحلیلگر مسائل خلیج فارس نیز دربارۀ نزدیکی ابوظبی به تهران نوشته است: امارات متحده عربی در حال حاضر سیاست دوری از نزاع با ایران و متحدان آنها در یمن را در پیش گرفته است. حملات سهمگین حوثی های تحت حمایت ایران به عربستان سعودی، شدت یافتن حملات و همچنین حمله ایران به تانکرها در خلیج فارس، به خوبی آشکار کرد که تهران در این مسیر اهل اغماض و چشم پوشی نیست.

تهران با سیاست جدیدش این پیام را به کشورهای خلیج فارس ارسال کرد که در صورت فشار نظامی آمریکا، اولین بازنده این بازی آنها هستند. از سویی، توقیف تانکرهای نفت و ناتوانی برای آزاد کردن آنها، به خوبی ثابت کرد که واشنگتن نه در موضعی است که بتواند ایران را برای کاهش تنش ها تحت فشار قرار دهد و نه در وضعیتی است که بتواند از متحدانش در منطقه حمایت کند.

وی تصریح کرد: از طرف دیگر، ایالات متحده آمریکا در سیاستش در برخورد با ایران روشن و صریح نیست؛ از طرفی مدعی آغاز مذاکره و ارتباط گیری با ایران است و در عین حال این کشور را به حملۀ نظامی تهدید می کند. لذا در این چارچوب، در صورتی که ایران و متحدانش تصمیم به هدف گیری رقیبان داشته باشند، و با توجه به هزینه های سنگین اقتصادی که امارات متحده عربی باید بپردازد، این کشور چاره ای جز گشودن درهایش به روی ایران ندارد. خروج نیروهای نظامی امارات از یمن و کاهش حضور نظامی در حدیده نیز به معنای نشان دادن ارادۀ مثبت ابوظبی به تهران است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
درآمد ماهیانه 5-20 میلیون از توی خونه با موبایل

آموزش رایگان کسب درآمد 5-20 میلیون ماهیانه از خونه و فقط با یه موبایل ساده رو در یک وبینار رایگان آموزشی یاد بگیر

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      واقعا همینه دبی رویاروی اقتصادی با ایران نداره الان هم خیلی عقب افتاده هست پولش ارزش نداره اقتصادش خوابیده مردمش یارانه ۴۵ تومنی میگرین اصلا هم قطب اقتصاد خلیج نیست .
      بابا بخدا زشته این حرفا ب کسی بگین ک اصلا سواد نداشته باشه

      پاسخ ها

      • رضا

        از اقتصاد هیچی نمیدونی. اگه درگیر بشه یک سال طول نمیکشه که خیلی از ایران بد تر میشه

    • بدون نام

      خدایا عربها نابود گردان که چند بار ایران را نابود کردند

    • بدون نام

      امارات درآمدش نفت و توریست اگه ایران تنگه هرمز ببنده و یمنی ها چند تا بمب بندازن عملا فلج میشه

      پاسخ ها

      • بی نام؛

        البته تنگه هرمز را زیاد درست نیومدی چون امارات یک خط لوله بسیار بزرگ به دریای عمان کشیده و مطمئنا فلج نمیشه

      • رضا

        همون خط لوله فجیره بود که چند وقت پیش زده شد و باعث شد خیلی ها متوجه بشن اگر امارات با ایران خوب بود ایران قدرت داشت که دفاع کنه و نگذاره

    • بدون نام

      این بی احترامی که دولت ابوظبی به ایرانیان مقیم ابوظبی کرد وسفارت ایران در ابوظبی هیچ دفاعی از حق ایرانیان نکرد وسران ابوظبی ایرانیان که مقیم بودن اخراج کرد دیگر امیدی نیست به تجارت با این دولت

    • بدون نام

      دلیل نزدیک شدن امارات به ایران نقشه خود اعراب خلیج هست تا بدون زحمت و هزینه امنیت خلیج فارس از طرف خود ایران تامین بشه

    • بدون نام

      شما هم توهم برتون داشته

    • بدون نام

      چوب که بلند کنی گربه دزده. حساب کاردستش میاد

    • بدون نام

      حالا باز بعضي ها که شرایط سخت شده دیدن و واقعا هم هست بگن سیاست ایران اشتباهه

    • شانجانی

      پیام تهران به اعراب این بود 'که لطفا اعراب در امور داخلی ایران دخالت نکنند'!

    • بدون نام

      نوکر ایران باشید تا به کشور تان اسیبی نرسد

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج