۹۰۲۴۵۲
۱۶ نظر
۵۰۱۱
۱۶ نظر
۵۰۱۱
پ

پزشکان، اداره مالیات و کارتخوان ...!

غوغای مقاومت پزشکان در برابر نصب کارتخوان به دلیل مقاومت در برابر پرداخت مالیات سوژه جدیدی است که مدتی دستمایه حمله به این قشر از جامعه است؛ تا جایی که سیمای جمهوری اسلامی ایران هم این موضوع را درست فردای “روز پزشک”، وسیله تخریب پزشکان قرار داد.

خبرآنلاین: غوغای مقاومت پزشکان در برابر نصب کارتخوان به دلیل مقاومت در برابر پرداخت مالیات سوژه جدیدی است که مدتی دستمایه حمله به این قشر از جامعه است؛ تا جایی که سیمای جمهوری اسلامی ایران هم این موضوع را درست فردای "روز پزشک"، وسیله تخریب پزشکان قرار داد.

درباره رابطه پزشکان و مردم گفتنی زیاد است و مشکلاتی از هر دو طرف وجود دارد اما در باره این موضوع خاص به دو نکته اشاره می‌کنم:

اول آنکه پزشکان بطور کلی در دو بخش دولتی و خصوصی فعالیت دارند. سهم پزشکان بخش دولتی در خدمات بستری حدود ۸۰٪ است و مالیات هر نوع درآمد ایشان قبل از پرداخت کسر می‌شود. در بخش خصوصی هم که ۸۰٪ خدمات سرپایی را ارائه می‌کند، حساب و کتاب به شدت برقرار است و همه پزشکان این بخش هر سال در خرداد ماه در تکاپوی حل و فصل مالیات هستند، آنهم نه "مالیات بر درآمد" بلکه مالیات بر عنوان و موقعیت پزشک و محل مطب و ...
اعداد و ارقامی که در این باب و در باره فرار مالیاتی پزشکان مطرح شد، برای هر کس که با اقتصاد درمان آشنایی اجمالی داشته باشد خنده‌دار است؛ بخصوص وقتی پرداخت‌ها در بخش دولتی با ۱۲ ماه تأخیر و در بخش خصوصی و بیمه تکمیلی با ۶ ماه تأخیر صورت می‌گیرد.

پزشکان باید مالیات بدهند، این کار را کرده‌اند و در آینده هم خواهند کرد والبته نسبت به بی‌عدالتی اعتراض خواهند کرد، مانند جدولی که بجای درآمد، رشته را مبنای ضریب مالیات قرار داده است.

دوم: اگر ادعای این حجم از فرار مالیاتی درست باشد، متهم اول "اداره مالیات" است که چرا وظیفه خود را به درستی انجام نداده. مقایسه جایگاه اداره مالیات با بیمارستان‌های دولتی و حتی خصوصی در ارزیابی میزان اعتماد مردم به سازمانها که در سال ۹۷ انجام شده، بسیار تأمل برانگیز است. همه ما تجربه نحوه محاسبه مالیات را داریم! چند سال قبل مأمور حقیقت‌یاب اداره مالیات به مطب بنده مراجعه کرد و پس از تأیید تمام مواردی که در اظهارنامه ذکر کرده بودم گفت: شما امر دیگری با من ندارید؟!

عرض کردم خیر، شما حتما طبق قانون عمل خواهید کرد. لبخند زیبایی به من زد و مالیات آن سال من از کل درآمد مطب که هفته‌ای یک روز می‌رفتم بیشتر شد و پرداخت کردم! سال دیگر مامور محترمی تلفنی به من گفت شما با این وضع (هفته‌ای یک روز مطب، ماهی یک عمل خصوصی) چرا اصلا مطب می‌روید؟

گفتم برای این که مالیات بدهم! این تجربیات چون عینی است ذکر کردم وگرنه بدون شک افراد زیادی تجربه مشابه دارند، طبعا با رفتارها و البته نتایج متفاوت. اگر اداره مالیات کار خود را درست انجام می‌داد، هیچ پزشک و غیر پزشکی نمی‌توانست با راه‌های غیر متعارف از پرداخت مالیات طفره برود. شفافیت خیلی خوب است خصوصا وقتی که همه جانبه باشد و نورافکن آن به همه زوایا بتابد.

مالیات یکی از مهم‌ترین منابع همه دولت‌ها است و باید بصورت کاملا شفاف، عادلانه و منصفانه دریافت شود. هر مسیری که به این هدف منجر شود توسط تمام اقشار مردم ازجمله پزشکان پذیرفته خواهد شد. اگر واقعا این هدف چنانچه توسط مسئولان ذیربط گفته شده مورد نظر باشد، بهتر است بجای سوء استفاده از این موضوع و چوب حراج زدن به سرمایه های اجتماعی، سه ویژگی شفافیت، عدالت و انصاف را تعقیب کنیم.

*دکتر علی جعفریان

*استاد گروه جراحی عمومی و رییس سابق دانشگاه علوم پزشکی تهران

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بهزاد

      درود بر شرف شما
      در این مملکت فقط دنبال تخریب شرافت انسانیت و... هستند
      یه روز دکتر
      یه روز کارگر
      یه روز بازیگران
      یه روز معلمان

      پاسخ ها

      • بدون نام

        اون جیزی که شخیصت رو تخریب میکنه رفتار خود اون صنف هست!
        شما چند میگیری چهره سیاه سیستم پزشکی رو روتوش کنی؟

    • یاسر

      «و حکما گویند: چهار کس از چهار کس به جان برنجند: حرامی از سلطان و دزد از پاسبان و فاسق از غمّاز و روسپی از محتسب، و آن را که حساب پاک است از محاسب چه باک است»

      پاسخ ها

      • بدون نام

        دقیقا

        مسئله همین حساب بسیاربسیار ناپاک است!

    • بدون نام

      عزیزم اگه از کارت استفاده کنید . فعالیتت شفاف میشه و هیچ مامور مالیاتی نمی تونه مالیات اضافی بنویسع

    • محمد

      ضمن تایید مطالب بالا در حال حاضر امکان ثبت کارت خوان در سیستم مالیات نیست. فقط تهدید هست. اول زیر ساخت ها درست کنید بعد انتظار ثبت داشته باشید.

    • بدون نام

      کارگری که اول مالیات حقوقش را برداشت می کنند بعد حقوقش را میدن چه فرقی با یک پزشک دارد

    • بدون نام

      از قشر مرفه بی درد پول بگیر! مطلب بنویس!

    • احسان

      ممکنه که شما هفته ای یک روز مطب تشریف ببرید
      در عوض همکارانتون هر روز از صبح تا شب مطب تشریف دارند و بسسسسسسسیاری از مواقع هم زمان چند بیمار را با هم ویزیت میفرمایند.
      اگر پزشکان محترم ریگی به کفش ندارند از کارتخوان استفاده کنند تا شفاف و روشن مالیات بدهند.

    • مجی

      پس از چی می ترسید؟

    • بدون نام

      دکترا کاش ۲ واحد انسانیت پاس میکررن

    • روشن

      کو عدالت همه چی شد قالتاق بازی دودشم ب چشم فقرا میره همیشه متاسفانه

    • آراز

      شما پزشکا اگه مالیات میدادین وضع مملکت این نبود.خون ملت بیچاره رو تو شیشه کردین. هر جا پول باشه فسادآوره. مامورای مالیاتی نمیتونن ازتون مالیات بگیرن چون انقدر تو دولت و مجلس نفوذ دارین که با لابی گری و رشوه و فساد اجازه تصویب و اجرای قوانین واقعی رو نمیدین. اینا تجربیات شخصی منه.خدا ازتون نگزره.

    • بی نام

      چرا وزارت بهداشت بر کار پزشکان و پولی که بابت ویزیت یا عمل از بیمار میگیرند نظارت ندارد. کجای دنیا یک پزشک این همه پول از بیمار میگیرد و درآمد دارد آن هم غیر قانونی و زیر میزی. خانواده خیلی از پزشکان در کشورهای اروپایی کانادا و آمریکا است ولی چون در آمد پزشک در ایران زیاد است خودشان در ایران کار میکنند و پول ها را می‌فرستند خارج. یک استاد دانشگاه که دارای مدرک پی اچ دی است باید در هفته 40 ساعت کار کند و حقوقی که دریافت میکند به اندازه یک ساعت یک دکتر جراح هم نیست. تازه اگر همین دکتر جراح فرد با سوادی باشد و جزو نفرات اول دوره خود باشد و بعد از سپری کردن هفت خان رستم بتواند عضو هیات علمی دانشگاه شود به ازای 40 ساعت کار و تدریس در دانشگاه به اندازه همان استاد غیر پزشکی حقوق میگیرد. ولی چون اغلب پزشکان به صورت خصوصی کار میکنند و ازجیب دولت پول نمی‌گیرند دولت هم بر کارشان نظارت ندارند اینچنین از بیماران بدبخت که اغلب آنها هم وضعیت مالی خوبی ندارند و مجبورند از شام زن و بچه شان بزنند بریزند به پای دکتر که آنهم معلوم نیست آیا بیماری ایشان را تشخیص میدهند یا خیر چون فقط به فکر پول هستند

    • بدون نام

      سلام ودرود خداوند بر۴۰٪ جامعه پزشکی وهمیاران

    • بدون نام

      این روضه ها چه ربطی به کارتخوان داشت؟

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج