۹۰۲۵۸۱
۱۵ نظر
۵۰۱۰
۱۵ نظر
۵۰۱۰
پ

سن قربانیان آزار جنسی در محل کار؛ زیر ۲۷ سال

قربانیان آزار جنسی در محل کار، عمدتا زنان جوان و تحت سلطه‌ای هستند که از سوی روسا و مردان دارای قدرت و منزلت بالاتر مورد آزار جنسی واقع می شوند. آنان عمدتاً در بخش های خصوصی فاقد نظارت و کنترل مورد آزار واقع شده اند.

خبرگزاری برنا: قربانیان آزار جنسی در محل کار، عمدتا زنان جوان و تحت سلطه‌ای هستند که از سوی روسا و مردان دارای قدرت و منزلت بالاتر مورد آزار جنسی واقع می شوند. آنان عمدتاً در بخش های خصوصی فاقد نظارت و کنترل مورد آزار واقع شده اند.

خشونت و آزارهای جنسی موجب بازدارندگی زنان می شود، به طوری که تحرک اجتماعی آنها را در مکان های عمومی به شدت محدود می‌کند. چراکه آزار جنسی در این مکان‌ها رایج‌تر است، به طوریکه تهدید دائم اینگونه جرایم در محیط های کاری واقعیت متفاوت اجتماعی و مکانی را برای زنان ایجاد کرده است.

زنان برابر وقایعی چون آزارهای جنسی بسیار آسیب پذیرند، زیرا نتیجه چنین رفتارهایی و مواجهه با آنها، به هیچ شکل برای‌شان پیش بینی پذیر نیست. در واقع سکوت زنان برابر آزارهای جنسی، به دلیل شرم، ترس از سرزنش و عدم حمایت نهادهای اجتماعی است.

بررسی اخیر در سطح جهان نشان داده ۵۱ درصد زنان که در استخدام هستند، قربانی توجه مردانند که شامل سوءاستفاده‌های جسمی و متلک گویی های لفظی و غیره نسبت به زنان است.

در این راستا با امیرمحمود حریرچی، جامعه شناس و رفتارشناس اجتماعی، به گفت و گو نشستیم که در ادامه می خوانید:

حیا و ترس دو عامل پیشروی مردان در آزار فیزیکی

حریرچی با بیان اینکه بیشترین آزارهایی که زنان گزارش کرده‌اند آزارهای کلامی است، گفت: اگرچه آزارهای فیزیکی در محیط کار وجود دارد اما گزارش آن کمتر از انواع دیگر است.

وی ادامه داد: به نظر می‌رسد در مواردی نیز پیشروی های بیشتری وجود داشته باشد، اما زنان به دلیل حیا، ترس از سرزنش شدن و سایر هزینه های احتمالی تمایلی به سخن گفتن در این باره ندارند.

این جامعه‌شناس تصریح کرد: این درحالی است که عده ای از زنان تجربه آزارهای دیگری از سوی مجرم تحت عناوین گوناگونی چون دعوت به خانه، صیغه کردن، دوست شدن و درخواست صریح رابطه را داشته اند.

اکثر آزارهای جنسی در سنین زیر 27 سال اتفاق افتاده است

حریرچی با اشاره به اینکه بارزترین ویژگی مشترک این زنان که آنها را برابر آزارهای جنسی آسیب پذیر ساخته، جوان بودن آنهاست، ادامه داد: بر اساس آمارها اکثر آزارهای جنسی در سنین زیر ۲۷ سال اتفاق افتاده و با افزایش سن از میزان آزار جنسی کاسته شده است زیرا زنان جوان به دلیل حمایت کمتر و آگاهی کمتر از آزارهای جنسی بیشتر در معرض آسیب قرار دارند و به دلیل عدم شناخت و آشنایی با روش های مقابله میزان آزارهای جنسی در میان آنها بیشتر است.

وی گفت: اکثر قربانیان برابر آزار جنسی نه تنها لب به سخن نمی گشایند، بلکه شیوۀ اجتناب یا انکار را در پیش می گیرند زیرا زنانی که از آزارهای جنسی به شدت رنج می‌برند، به دلیل ترس از تحقیر یا اخراج شدن از شغل‌شان سکوت را انتخاب می کنند.

مقصرانگاری زنان و سرزنش، دو عامل مهم در مخفی ماندن جرم

این جامعه شناس شناسایی چنین جرایمی را به این دلیل که کمتر گزارش، کشف یا علنی می شوند، دشوار عنوان کرد و توضیح داد: مخفی ماندن این جرایم عمدتاً ازآن جهت است که نگرش غالب جامعه مقصرانگاری زنان و سرزنش آنها به هنگام وقوع آزار جنسی است.

حریرچی عنوان کرد: چنین جرایمی پیامدهای زیان بار بسیاری همچون ازدست دادن شغل و درآمد ناشی از کار، احساس گناه، ترس و بی آبرویی دارد که زمینه محدودسازی زنان را در جامعه فراهم می سازد.

وی افزود: علاوه بر این، اختلال در رفتارهای اجتماعی و ترس از محیط های عمومی به شدت در این زنان درونی خواهد شد و نتیجه آن ایجاد احساس بدبینی زنان نسبت به جنس مذکر است. یعنی وجود چنین آسیب‌هایی می تواند ترسیم کنندە چهره نامطلوبی از مردان خصوصاً افراد ناشناس برای زنان باشد.

آزار جنسی در محیط کار؛ جرمی خاموش

حریرچی با بیان اینکه آزار جنسی به عنوان جرمی خاموش، می تواند زمینه ساز کجروی های دیگری شود که هرکدام از آنها تهدیدی بر امنیت اجتماعی خواهد بود، گفت: ازآنجاکه امروزه زنان با پذیرش نقش‌ها و مسئولیت‌های متفاوت در جامعه، در تمامی عرصه های سیاسی، اجتماعی و نظامی، حضوری فعال و همه جانبه دارند، نیاز به پلیس زن جهت ایجاد آرامش، اطمینان، اعتماد، نظم و بالاخره امنیت همه جانبه در جامعه بانوان احساس می شود.

این جامعه شناس عنوان کرد: ازجمله مأموریت هایی که پلیس زن می تواند در تأمین امنیت عمومی جامعه داشته باشد، نظارت بر محیط‌های کاری زنان و پیگیری مشکالت و مسائل آنان است. از آنجاکه آزار جنسی همیشه ازسوی قربانیان پوشیده شده، به نظر می رسد زنان تمایل داشته باشند که آزار جنسی را با کسانی که شبیه و همجنس خودشان هستند درمیان بگذارند.

اصلاح روندهای قانونی شکایت از خاطیان و حمایت از زنان

وی در پایان خاطرنشان کرد: اصلاح روندهای قانونی شکایت از خاطیان و حمایت از زنانی که به دلیل اظهار شکایت از آزار جنسی کارشان را از دست می دهند، گام مهمی در ایجاد امنیت شغلی و روانی زنان است. زیرا در غیراینصورت، مجرمان با اعتماد کامل از نبود شواهد و مدارک علیه جرم‌شان، به رفتارهای تجاوزگرایانه خود ادامه خواهند داد و زنان فاقد قدرت و تحت سلطه نیز روزبه روز در محیط کار با تهدیدات جدی تر و آسیب های بیشتری مواجه خواهند شد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      برین تو این برج های تجاری تهران ببینید چه خبره .....

      پاسخ ها

      • بدون نام

        بي نمازي بي نمازي و بي نمازي بي حجابي بي غيرتي ماهواره و موسيقي منجر به كصافت كاري ميشه

    • رضا

      به نظر من دوره آموزشی چگونگی مواجه با این جرم در محل کار هم برای خانمها و هم آقایان باید اجباری باشه.و مقررات دقیق در این رابطه اعمال شود.

    • بدون نام

      کرم از خود درخته.

      پاسخ ها

      • بدون نام

        چرت نگو دوغتو بخور!!!!

    • کارگر بی حمایت!!حقش خورده میشه بی نهایت.

      برید تو کارخونه جات ببینین چ خبره!!

    • بدون نام

      شاغل بودن و همکار بودن زن و مرد، این مشکلات رو هم به بار میاره. کاریش هم نمیشه کرد.

      پاسخ ها

      • بدون نام

        عه؟؟

    • بدون نام

      واسه اینه که اسلام حریم زن و مرد را جدا کرده است

      پاسخ ها

      • بدون نام

        موافقم.

    • بدون نام

      این مسائل دردسرساز درهمه جا هست! اما تو کشورهای اسلامی همینطور ایران بایدگفت نقش حیا وناموس دینی ،دود شد رفت تو افق!
      مردا الان دارن بامسایل جنسی انواع کمبود وعقده هاشونو رفع میکنند.

    • عبدالرحمن

      میتوانم سؤال کنم جواب میلیاردها دلار حیف و میل بیت المال فقط برای جلوگیری از این کار را باید از کی بگیریم؟

    • محمد

      هر مشکلی تودنیا چاره داره این مشکل هم با اندیشه خوب حل میشه با جدا کردن محیط کاری زنان با مردها خیلی از مسائل حل میشه اگر دنبال راه حل باشن من طرحهای خوبی دارم

      پاسخ ها

      • صبا زندی

        بابا آق محمد طراح!

    • داودی نژاد

      تاخودزن نخادوراضی نشه هیچکی نمیتونه باش کاری بکنه پس مطمئن باش که اگه کاری صورت گرفت ازطرفین هستش وبی میل نبوده..

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج