۹۰۷۴۷۳
۳ نظر
۵۰۰۹
۳ نظر
۵۰۰۹
پ

مو‌های «گنبد قابوس» سبز شد!

جدیدترین عکس منتشر شده از اثر جهانی گنبد قابوس - که تاریخ ثبت آن ۲۱ شهریور را نشان می‌دهد - از سبز شدن علف‌های "هرز" روی گنبد مخروطی شکل یا همان کلاهک این اثر جهانی خبر می‌دهد.

خبرگزاری ایسنا: گنبد قابوس سال ۹۸ خود را با باران و سیل آغاز کرد، سیلی که در طول چند روز نه تنها این محوطه‌ی جهانی، بلکه همه‌ی شهر احاطه کرد، هر چند آسیب‌های سیل به شهر و مردم بی‌شمار بودند که هنوز بخش زیادی از آن‌ها برطرف نشده‌اند اما آثار تاریخی درگیر این سیل نیز بخش دیگری از این آسیب‌ها بودند که شاید بتوان گفت درصد کمی از آن‌ها نیز هنوز جبران نشده‌اند.

اما گنبد قابوس به واسطه‌ی جهانی بودن‌اش داستان متفاوتی دارد، یکی از تهدیدهایی که از چند سال قبل گنبد جهانی قابوس را تهدید می‌کند، نم‌زدگی در جداره‌ این اثر جهانی است، به خصوص در بخش‌های پایینی این بنای تاریخی. اما اکنون سبز شدن این علف‌های هرز روی گنبد مخروطی شکل این اثر جهانی، قطعا تهدید بیشتری برای این اثر جهانی محسوب می‌شود.

هر چند تصاویر منتشر شده از این گنبد جهانی در طول یکی دو سال گذشته نیز از وجود این علف‌های هرز خبر می‌دهد، اما به نظر می‌رسد شرایط نگهداری و حتی بارانِ سیل آسایی که نوروز امسال در این منطقه بود، عاملی موثر در رشد سریع‌تر و سرسبزی بیشتر این اثر تاریخی شده است.

مو‌های «گنبد قابوس» سبز شد!

نوروز نورتقانی - مدیر پایگاه میراث جهانی گنبد قابوس - ۲۵ خرداد امسال در نشست تخصصی «میراث‌فرهنگی و مواجهه با بحران سیل» درباره‌ی شهر گلستان بعد از سیل؛ با تاکید بر این‌که قطعاً شعوری پشت انتخابِ مکان ساخت برج گنبد قابوس است که روی تپه ساخته شده، اظهار کرد: در زمان وقوع سیل، نگران گِل‌آلود شدن آب بودیم که خوشبختانه آب گل‌آلود نشد، در آن شرایط اگر آب منطقه گل‌آلود می‌شد، نشان از آب‌شستگی تپه‌ها و محوطه‌های اطراف بود اما با توجه به سطح بالا آمدگی تپه از سطح زمین یعنی ۹ متر و ۸۸ سانتی‌متر، این اتفاق نیفتاد در حالی که در بخش‌هایی از شهر، تا حدود یک متر و نیم زیر آب رفت.

وی خیسی بنای گنبد قابوس که از ابتدای امسال قدری افزایش داشت را نتیجه‌ی سیل و باران دانست و گفت: ولی خوشبختانه، نم در پایه بنا باعث تغییر زیادی نشده است.

هفت سال از جهانی شدن گنبد قابوس می‌گذرد، اثری جهانی که گنبد قابوس به عنوان بلندترین برج آجری جهان یکی از بی‌نظیرترین یادمان‌های برجسته معماری ایران در دوره اسلامی در شمال شهر گنبد کاووس و در ۳۰ کیلومتری بازمانده شهر باستانی گرگان (جرجان) قرار دارد. این اثر به سال ۳۹۷ هجری قمری به عنوان یادمان "شمس المعالی قابوس بن وشمگیر" ساخته شده است.

ارتفاع این برج ۵۵ متر و با احتساب بلندی تپه در مجموع ۷۰ متر از سطح زمین ارتفاع دارد. به روی بدنه جریان دو ردیف کتیبه به خط کوفی ساده نصب شده است که بانی و تاریخ انسان را معرفی می‌کند. این بنای عظیم تمام آن از آجر ساخته شده و نمونه‌ای ارزنده در فن آجرکاری است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • mehdi...3424

      همون علف های هرز با ریشه دواندن در گنبد این اثر تاریخی باعث فروپاشی سقف میشن باید مانع روییدن اونها بشن فقط کمی دلسوزی میخواد که آرزوست!

      پاسخ ها

      • مهدی ۵۵

        ۳۲۲۴کمی خدا به شما ....بده که به اینا امیدواری

    • بی نام

      متاسفانه بزرگاهای مملکت مردم روفراموش کردن چه برسه به بناهای تاریخی .....

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج