۹۱۰۲۶۸
۲۸ نظر
۵۱۴۶
۲۸ نظر
۵۱۴۶
پ

زنان شگفت‌انگیز تاریخ علم، که دنیا را تغییر دادند

در طول تاریخ زنان موفق زیادی وجود داشته‌اند که با وجود نقشی اساسی در پیشرفت علم و دانش، هرگز شناخته نشده‌اند. در ادامه با برترین‌ها همراه باشید تا به معرفی برخی از این زنان بپردازیم که توانسته‌اند تاثیر شگرفی از خود در تاریخ بر جای بگذارند.

برترین‌ها: در طول تاریخ زنان موفق زیادی وجود داشته‌اند که با وجود نقشی اساسی در پیشرفت علم و دانش، هرگز شناخته نشده‌اند. برخی از آن‌ها در زندگی خود تحت‌الشعاع مردان قرار گرفته‌اند و برخی نیز با سرنوشت بدی روبرو شده‌اند و مرگی ناگوار را تجربه کرده‌اند. از این رو تعداد بسیار کمی از آن‌ها توانسته‌اند مشکلات پیرامون خود را شکست داده و در دنیای علم و دانش خود را به اثبات برسانند. در ادامه با برترین‌ها همراه باشید تا به معرفی برخی از این زنان بپردازیم که توانسته‌اند تاثیر شگرفی از خود در تاریخ بر جای بگذارند.

۱. هیپاتیا

زنان شگفت‌انگیز تاریخ علم، که دنیا را تغییر دادند

هیپاتیا که در اواخر قرن چهارم در اسکندریه متولد شد، به عنوان فیلسوف و ریاضیدان در عصر خود شناخته می‌شد. او زندگی خود را وقف تحصیل و تدریس در راه علم کرد. او باعث پیشرفت ابزار‌هایی شد که می‌توانستند موقعیت ستارگان را تشخیص دهند. اگرچه هیپاتیا به عنوان اولین ریاضیدان زن تاریخ شناخته می‌شود، اما در زمان خود، میان مردم به صورت خوبی مورد استقبال قرار نمی‌گرفت و عده‌ای او را بت‌پرست می‌خواندند.

آموزه‌های علمی هیپاتیا بر اساس آثار افلاطون و ارسطو بودند. اما هیپاتیا متاسفانه با مرگ خوبی روبرو نشد. او در حالی که بین ۴۰ تا ۵۰ سال سن داشت توسط عده‌ای از اوباش شهر اسکندریه به قتل رسید. اما پس از مرگ او، «اورستیز» قتل او را محکوم کرد و بعد از این اتفاق، خشونت علیه فیلسوفان شهر اسکندریه خاتمه یافت. زندگی هیپاتیا همواره سرلوحه زندگی زنان موفق بسیاری در طول تاریخ بوده است.

۲. لیز میتنر

زنان شگفت‌انگیز تاریخ علم، که دنیا را تغییر دادند

لیز میتنر که در سال ۱۸۹۷ در شهر وین متولد شد، فیزیک‌دانی بود که رادیواکتیویته را مورد بررسی قرار داد. او از سال ۱۹۲۶ تا ۱۹۳۳ در مؤسسه‌ی «قیصر ویلهلم» و دانشگاه برلین تدریس می‌کرد. در سال ۱۹۳۸ به علت اینکه نژادی یهودی داشت مجبور به ترک کشور آلمان شد و پس از آن به کارکنان پژوهشگاه مؤسسه‌ی «مانه سیگبن» در شهر استکهلم پیوست.

لیز میتنر بخشی از تیمی بود که شکافت هسته‌ای را کشف کرد. با این حال وجود این دوست او «اتو هان» بود که موفق به دریافت این جایزه و جایزه نوبل شیمی شد. اگرچه کشف میتنر بسیار مهم بود، اما اعتبار وی تا سال‌ها بعد مورد توجه جامعه‌ی علمی قرار نگرفت. پس از مرگ میتنر نام او در زمینه‌ی علمی، به رسمیت شناخته شد و کار‌های او مورد تحسین قرار گرفت.

۳. آیدا لاولِیس

زنان شگفت‌انگیز تاریخ علم، که دنیا را تغییر دادند

آیدا لاولیس متولد سال ۱۸۱۵ در لندن، ریاضیدان، دانشمند، نوسنده و تنها دختر آنا ایزابلا و لرد بایرون بود. ازدواج پدر و مادر آیدا ازدواجی موفق نبود و زمانی که آیدا تنها یک ماه داشت، پدرش خانه را ترک کرد و دیگر به خانه برنگشت. این امر باعث شد که مادر آیدا به تنهایی او را بزرگ کند و همچنین باعث شکل‌گیری بخش اعظم شخصیت آیدا شد.

در سن ۱۸ سالگی، آیدا با ریاضیدان «چارلز بابیج» آشنا شد که به او انگیزه داد تا به گروه معروف خود که «دستگاه تحلیلی» نام داشت، بپیوندد. آیدا نه تنها در این گروه به یکی از افراد موفق تبدیل شد، بلکه آنچه که امروزه به عنوان اولین الگوریتم یک رایانه شناخته می‌شود را به ثبت رساند. این امر به طور رسمی او را به اولین برنامه نویس رایانه تبدیل می‌کرد. امروزه زبان برنامه نویسی که توسط وزارت دفاع ایالات متحده ایجاد شده است، به پاس قدردانی از زحمات آیدا لاولیس به نام او نامگذاری شده است.

۴. ژوسلین بل بورنل

زنان شگفت‌انگیز تاریخ علم، که دنیا را تغییر دادند

ژوسلین بل بورنل در سال ۱۹۴۳ متولد شد. ژوسلین اخترفیزیک‌دانی است که اولین سیگنال رادیویی یک «پالسار» را کشف کرد. پالسار ستاره‌ای است که در فواصل کوتاه و منظم اشعه‌ای بسیار شدید از خود تابش می‌کند. ژوسلین بل بورنل نیز برای رسیدن به موفقیت مسیری دشوار را طی کرد.

با اینکه ژوسلین نخستین کسی بود که پالسار را کشف کرد، اما تمام موفقیت این رخداد به استاد او «آنتونی هویش» رسید و تلاش‌های ژوسلین مورد توجه دنیای علم قرار نگرفت. زیرا در آن زمان هیچ کس ژوسلین را به رسمیت نمی‌شناخت. با این حال برنل در مصاحبه‌ای اعلام کرد که این اتفاق برای او خبر بدی محسوب نمی‌شود و این اتفاق باعث بیشتر شدن انگیزه‌ی او شده است. برنل امروزه یکی از موثرترین دانشمند‌ها و اخترفیزیک‌دان‌های انگلستان محسوب می‌شود.

۵. ماری کوری

زنان شگفت‌انگیز تاریخ علم، که دنیا را تغییر دادند

ماری کوری در سال ۱۸۶۷ در شهر ورشو متولد شد و دانشمند معروفی بود که ۲ جایزه‌ی نوبل شیمی و فیزیک را دریافت کرد. ماری کوری از پیشگامان کشف رادیواکتیویته بود و تکنیک‌هایی را برای جداسازی ایزوتوپ‌های رادیواکتیو و ۲ عنصر شیمیایی «پولونیوم» و «رادیوم» کشف کرد. به خاطر این یافته‌ها زندگی کوری تحت‌الشعاع رادیواکتیویته قرار گرفت.

او این عنصر شیمیایی را بدون اطلاع از میزان آسیبش، در همه جا حمل می‌کرد. ماری کوری اغلب یافته‌های خود را با همسرش «پیر کوری» و یکی از دو دخترش که «ایرن ژولیو کوری» نام داشت به اشتراک می‌گذاشت. ماری کوری در زندگی خود، دوستی نزدیکی با آلبرت انیشتین نیز داشت. بدون شک ماری کوری، برنده‌ی دو جایزه‌ی نوبل، از موفق‌ترین زنان تاریخ در زمینه‌ی علمی محسوب می‌شود.

۶. والنتینا ترشکووا

زنان شگفت‌انگیز تاریخ علم، که دنیا را تغییر دادند

والنتینا ترشکووا در سال ۱۹۳۷ در روسیه متولد شد. او فضا نورد و سیاست مداری عالی بود. والنتینا اولین زنی بود که در تاریخ ۱۶ ژوئن سال ۱۹۶۳ به وسیله‌ی فضاپیمای «وستوک۶» به فضا رفت. اگرچه در ابتدا این فضاپیما از مسیر اصلی خود خارج شد، اما با تلاش‌های والنتینا این فضاپیما به مسیر اصلی خود بازگشت.

ﻣﺄﻣﻮﺭﯾﺖ ﻭﺳﺘﻮﮎ۶ سه ﺭﻭﺯ ﺑﻪ ﻃﻮﻝ ﺍﻧﺠﺎﻣﯿﺪ ﻭ ﺩﺭ ﻃﯽ ﺍﯾﻦ ﻣﺪﺕ ﺗﺮﺷﮑﻮﻭﺍ آزمایش‌های ﺑﺴﯿﺎﺭﯼ ﺭﺍ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﺩﺍﺩ ﻭ ﺩﺍﺩﻩﻫﺎﯼ ﭘﺰﺷﮑﯽ ﺍﺭﺯﺷﻤﻨﺪﯼ ﺭﺍ ﺩﺭﺑﺎﺭﻩ‌ی ﺗﺄﺛﯿﺮ ﺑﯽﻭﺯﻧﯽ ﺩﺭ ﻣﺤﯿﻂ ﻓﻀﺎ ﺑﺮ انسان ﮔﺮﺩﺁﻭﺭﯼ ﻧﻤﻮﺩ. ترشکووا هنوز هم نخستین زنی است که در یک ﻣﺄﻣﻮﺭﯾﺖ فضایی به صورت انفرادی حضور داشته است.

۷. ریتا لوی مونتالچینی

زنان شگفت‌انگیز تاریخ علم، که دنیا را تغییر دادند

ریتا لوی مونتالچینی در سال ۱۹۰۹ در شهر تورین در ایتالیا متولد شد و دانشمندی بود که در زمینه‌های اعصاب و روانشناسی تخصص داشت. مونتالیچی همچنین موفق شد جایزه‌ی نوبل فیزیولوژی را نیز دریافت کند. با وجود این موفقیت‌ها، اما او زندگی آسانی نداشت. او که اصالتی یهودی داشت، در طول جنگ جهانی در دانشگاهی در ایتالیا تحصیل می‌کرد.

همزمان، در ایتالیا قوانینی برعلیه یهودی‌ها توسط «بنیتو موسولینی» وضع شد که با توجه به این قوانین ریتا مجبور به رها کردن دانشگاه شد. مونتالیچی تمام آزمایش‌های خود را به کمک میکروسکوپ کوچک و برخی از وسایل ارزان قیمت خود در اتاق خود انجام می‌داد. او پس از سال‌ها تلاش به همراه همکار خود «استنلی کوهن» توانست «فاکتور عصبی رشد»، که یک پروتئین اساسی برای بقای نورون‌هاست را جدا کند. این اتفاق، اولین یافته در ارتباط‌های سلول به سلول بود.

۸. مارگاریتا سالاس

زنان شگفت‌انگیز تاریخ علم، که دنیا را تغییر دادند

مارگاریتا سالس در سال ۱۹۳۸ در اسپانیا به دنیا آمد. وی که مدرک شیمی خود را از دانشگاه مادرید کسب کرد، مسئول ارتقاء تحقیقات اسپانیا در زمینه‌ی بیوشیمی و زیست شناسی مولکولی بوده است. مطالعه وی بر روی ویروس «Phi۲۹» بود که به ما این امکان را می‌دهد تا درباره نحوه‌ی رفتار DNA و چگونگی ارتباط رشته‌های آن اطلاعات بیشتری کسب کنیم.

مارگاریتا جوایز مختلفی را دریافت کرده است و به عنوان محقق اروپایی در سال ۱۹۹۹ توسط یونسکو انتخاب شده است. او همچنین در بین سال‌های ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۳، مدیر موسسه‌ی علمی اسپانیا بود. در سال ۲۰۱۸ به پاس قدردانی از زحمات مارگاریتا سالاس، مدرسه‌ای در شهر ساراگوسا در اسپانیا با نام وی تاسیس شد.

۹. ایرن ژولیو کوری

زنان شگفت‌انگیز تاریخ علم، که دنیا را تغییر دادند

ایرن ژولیو کوری در سال ۱۸۹۷ در شهر پاریس متولد شد. او دختر ماری و پیر کوری دو دانشمند برجسته بود. وی در طول جنگ جهانی اول در دانشگاه پاریس در رشته فیزیک و شیمی تحصیل کرد. پس از پایان تحصیل، او به عنوان دستیار مادر خود در «رادیو پاریس»، که بعد‌ها به موسسه کوری معروف شد، شروع به کار کرد.

تحقیقات وی در زمینه فیزیک هسته‌ای شامل ساختار اتم، طرح ریزی هسته و تولید مصنوعی عناصر رادیواکتیو بود. وی همچنین در سال ۱۹۳۵ به همراه همسر خود برنده‌ی جایزه نوبل شیمی شد. ایرن ژولیو کوری به علت تماس بیش از حد با پرتو‌های رادیواکتیو بر اثر بیماری سرطان درگذشت.

۱۰. هدی لامار

زنان شگفت‌انگیز تاریخ علم، که دنیا را تغییر دادند

هدی لامار در سال ۱۹۱۴ در شهر وین در کشور اتریش متولد شد. او مخترع و بازیگری عالی بود. داستان زندگی لامار بسیار جالب است. علی رغم اینکه او بیشتر زندگی خود را در حرفه‌ی بازیگری گذراند، ولی مخترع اولین نسخه‌ی یک طیف امواج گسترده بود که ارتباطات بی سیم از راه دور را امکان پذیر می‌ساخت که امروزه آن را با نام «Wi.Fi» می‌شناسیم. هدی لامار به همراه «جورج آنتیل» تکنیک این رمزگذاری را که به «پرش فرکانس» معروف است، توسعه دادند. اما قبل از کشف این تکنیک، هدی وضعیت وحشتناکی را تجربه می‌کرد. همسرش که «فردریش ماندل» نام داشت هدی را در خانه زندانی می‌کرد و او را مجبور کرد که از حرفه‌ی بازیگری نیز کناره گیری کند.

در سال ۱۹۳۷، هدی موفق به فرار شد و به پاریس رفت تا حرفه هنری خود را ادامه دهد. در آنجا وی با «لوئیس بی مایر» دیدار کرد و با وی قراردادی برای بازی در هالیوود امضا کرد. در سال ۱۹۴۲، هدی روش ارتباطی مخفی خود را ثبت کرد. لامار این کار را برای جلوگیری از شناسایی زیردریایی‌ها توسط نیرو‌های متفقین انجام داد، اما متاسفانه هدی لامار نتوانست اعتبار ثبت اختراع خود را دریافت کند.

منبع: Brightside

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      پس دکتر آذر اندامی چی؟؟؟

      پاسخ ها

      • بدون نام

        همین که عکس خوشگل ترین زن رو برای مطلب انتخاب کردید نشون میده زنها چه راه طولانی و بعیدی دارند در این جهان مردسالار

      • بدون نام

        فکر میکنم بعضی از ایرانی ها تنها هدفشون از خوندن بعضی مطالب اینه ک دنبال اسم ایرانی ها بگردن
        عزیزم کاری ک این خانم ها کردن علاوه بر اینکه کشف بزرگیه منجر به کشف چیز های خیلی بزرگتری هم میشه

    • بدون نام

      خواهشا این حس کاذبو به زنا ندیم که به اندازه مرداخوب هستن
      زنها از نظر جمعیت شاید قابل مقایسه با مردا باشن ولی هیچ وقت این دوگانه زن و مرد رو مطرح نکنین چون مطمعنا در همه شاخه ها با اختلاف زنها شکست میخورن
      اگه کسی هدفش برابریه نباید اینقد روی جنسیت تاکید کنه تا یکی یه کاری میکنه سریع نگین زن بوده و فلان خب مردا هزار برابر اینارو انجام دادن
      فمنیستها هدفشون برتر دونستن زن هست اونم در صورتی که واقعا زنها هیچی ندارن با هوچی گری فقط میخان بگن ما بهتریم

      پاسخ ها

      • ش.ص

        همینجور چرت و پرت بنویس باشه؟ من به عنوان مرد هر چیز دارم از مادرم هست و حالا هم همسرم. تو یا مادر خوبی نداشتی یا زنت تو سرت می زنه که به چرندگویی افتادی. بین زن و مرد چه فرقی هست ابله؟

      • بدون نام

        برات واقعا متاسفم اقای به اصطلاح محترم...تعفن آروغ نرینگی‌ت همه‌جا رو پرکرده!

      • بدون نام

        واقعیت اینه که فقط ده درصد مردها باهوش و مفیدند برای جامعه و اکثریتشون بی فایده اند.در گذشته از زور بازوی مردها استفاده می کردیم که الان روبوتها و ماشین ها جای زور بازوی مردانه رو می گیرند

      • بدون نام

        نه با اونایی که میگن زنها از مردها کمترن موافقم نه با اونهایی که میگن ده درصد مردها به درد بخورن و زنها بهترن موافقم،هممون انسانیم و مثل همیم،کاش اینو یه روزی بفهمید

      • بدون نام

        مردها هزار برابر انجام دادند چون آزاد بودند.نمیشه هزاران سال زنها رو حبس کنید و انتظار داشته باشید به اندازه مردها دانشمند داشته باشند.تو همین صد سال هم خیلی خوب کار کردند .شما جای زنها بودید محو شده بودید از زمین!

    • بدون نام

      قرار دادن هدی لامار در این لیست واقعا احمقانه ست و در واقع مخترع نیست زحمات رو دیگران کشیدند به اسم ایشون ثبت شده

    • بدون نام

      زیاد هم در مورد هدی لامار جون نوحه سرایی نکن در ۱۹ سالگی مستهجن ترین صحنه ی ممکن در سینما اونم در اون زمان رو بازی کرد و البته از صدقه سر همین شوهر بود که پاش در محافل علمی باز شد و در نهایت باعث شد بعدها اسم خودش رو به عنوان مخترع جا بزنه

    • بی بصیرت

      پرفسور مریم میرزا خانی چی؟

      پاسخ ها

      • بدون نام

        تاريخ علم رو تغيير نداده

    • بدون نام

      فقط هدی لامار که اختراعش به یسری نر کمک کرد تا بیان تو اینترنت بهش توهین کنن و عقده گشایی

      پاسخ ها

      • بدون نام

        حقيقت رو گفتم! نر هم نيستم . حالا بگو حسوديت ميشه

      • بدون نام

        دقیقا یک نر به تمام عیار هستی و حقیقتت رو لطفا برای خودت نگه دار

    • بدون نام

      اونموقع هم استادراهنماها حق خوری میکردن

      پاسخ ها

      • ناشناس

        دقیقا...مثل استاد راهنمای محترم من

    • بدون نام

      چرا اسمی از روزالین فرانکلین نیست که حقه بازی مثل واتسون دزد کشفش رو بدزده و به اسم خودش بزنه.

      پاسخ ها

      • بدون نام

        احتمالا به خاطر کار روی پرتو ایکس سرطان گرفت و میدونستید قبلا شاگرد انشتین بوده

    • بدون نام

      پس من چییییی؟؟؟

    • بدون نام

      ایول به همشون

    • بدون نام

      شما هم هی برید آخرین متد ها و عمل های زیبایی رو روی بدن و صورتتون اعمال کنید به فکر مد و لباس و اینستا و مهمونی و سلفی وارایشگاه باشید تا آیندگان به عنوان بی فکر ترین و بیهنرترین زن های تاریخ ازتون یاد کنن

    • رویا

      بسیار عالی و حیرت انگیز
      روحشان شاد

    • بدون نام

      چقد جالب. دستتون درد نکنه

    • عبدالرحمن

      عالی بود ممنون!

    • بدون نام

      باز در بين زنان ايراني چهره هاي موفق علمي وجود داره مرداي اين دوره كه اصلا لايق اسم مرد هم نيستند يه مشت سوسول دماغ عملي كه با كوته فكري فكر مي كنن با سييس پك مي تونن دل دخترا رو ببرن:))))

    • رضا

      آخری خیلی خفنه!فکر در اوج زیبایی و شهرت در هالیوود باشی از اون طرف مخترع پرش فرکانس
      فیلمشم دارن میسازن جدیدا

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج