۹۱۵۶۸۲
۱۳ نظر
۵۰۰۸
۱۳ نظر
۵۰۰۸
پ

نامه یک روزنامه‌نگار ایرانی به شاهزاده عبدالعزیز

روزنامه اعتماد ،نامه رضا زندی خبرنگار حوزه نفت و انرژی خطاب به وزیر نفت عربستان را منتشر کرده است. او در این نامه به زیانهای تنش میان دو کشور اشاره کرده است.

روزنامه اعتماد ،نامه رضا زندی خبرنگار حوزه نفت و انرژی خطاب به وزیر نفت عربستان را منتشر کرده است. او در این نامه به زیانهای تنش میان دو کشور اشاره کرده است.

در این نامه آمده است:

شاهزاده «عبدالعزیز بن سلمان»! وزیر محترم انرژی عربستان سعودی؛ به عنوان یک روزنامه‌نگار ایرانی که بیش از ۱۵ سال است شما را می‌شناسم، به عنوان خبرنگار مستقلی که در جلسات متعدد اوپک تاثیرگذاری‌های شما را از نزدیک دیده‌ام و به عنوان کسی که شاهد عملکردتان در کنفرانس‌های مختلف نفتی از جمله سومین اجلاس سران اوپک در ریاض بوده‌ام؛ از شما می‌خواهم صحبت‌های دیروز وزیر نفت ایران را جدی بگیرید و برای بهبود روابط بین دو کشور همسایه و مسلمان یعنی ایران و عربستان تلاش کنید.

آقای زنگنه دیروز شما را دوست ۲۲ساله خود خواند و گفت: «می خواهیم در منطقه با هم دوست باشیم و آنها (یعنی مقامات مملکت سعودی) نیز نباید ما را دشمن خود بدانند.» شاهزاده عبدالعزیز! دیروز من شخصا درباره احتمال تغییرات مثبت در روابط ایران و عربستان از وزیر نفت ایران سوال کردم. آقای زنگنه پاسخ داد: «من امیدوارم تغییرات مثبتی پیش بیاید.» لطفا این حرف‌ها را جدی بگیرید و فارغ از همه اختلافات، کمک کنید دو کشور به یکدیگر نزدیک شوند. شما به عنوان فرزند پادشاه عربستان و عضو هیات دولت، این قدرت را دارید.

۱- «عبدالعزیز بن سلمان»، بیش از دو دهه در کنار وزیران انرژی سعودی بوده و نقش موثری در اتخاذ تصمیمات مهم نفتی عربستان و اوپک داشته است. او از افراد کلیدی در تدوین استراتژی بلندمدت اوپک است. در سال ۲۰۱۶، شبی که قرار بود توافق تاریخی الجزایر برای کاهش تولید نفت اوپک (و بعدش توافق اوپک و غیراوپک) در الجزیره نهایی شود به چشم خود دیدم که همکاری هیات نفتی ایرانی و عربستان باعث شد تا توافق کاهش تولید نفت نهایی شود. کما اینکه قبل از آن، وقتی زنگنه و کاظم پور به جلسه قطر نرفتند، این توافق حاصل نشد. آن روزها شاهزاده عبدالعزیز هنوز وزیر نبود اما او برای بیش ازدو دهه، فرد بسیار تاثیرگذاری در سیاست‌های نفتی سعودی بوده است. حالا هم برای اولین‌بار در تاریخ سعودی، یک شاهزاده، وزیر انرژی عربستان شده که قدرتمندتر از وزرای قبلی‌اش یعنی هشام ناظر، علی النعیمی و خالد الفالح است.

۲- شاهزاده عبدالعزیز یک متخصص بازار نفت با سابقه بسیار طولانی است. او به خوبی می‌داند که معنای حملات اخیر به تاسیسات نفتی آرامکو چیست. می‌توان احتمال داد که تاریخ آرامکو و صنعت نفت عربستان به دو بخش قبل و بعد از حمله پهپادی به تاسیسات نفتی تبدیل شود چرا که عربستان همواره یک نقطه امن و قابل اتکا را برای خود و دنیا به نمایش گذاشته است. یعنی «آرامکو». احساس نا امنی در غول بزرگ نفتی و پر درآمدترین شرکت دنیا، می‌تواند بر جنبه‌های مختلف سعودی تاثیر بگذارد. از فروش سهام آرامکوگرفته، تا احتمال تدبیر مشتریان نفتی آرامکو برای متنوع‌سازی منابع خرید نفت‌شان در آینده.

۳- نقل شده که زکی یمانی، کسی که حدود ۲۴ سال وزیر نفت عربستان بوده، یکی از دلایل حمله امریکا به عراق را جدایی هر چه سریع‌تر امریکا از وابستگی به نفت عربستان تحلیل کرده است. تحلیل‌ها در حمله به آرامکو قطعا عمیق‌تر از آن است که فقط گفته شود مثلا ۵ درصد تولید نفت دنیا برای حدود یک‌ماه متوقف شده است یا مثلا چه مقدار بر اقتصاد عربستان یا حتی اقتصاد جهانی تاثیرگذار بوده است. در این مقطع حساس، اگر تصمیمات درستی گرفته نشود همه کشورهای عضو اوپک متضرر خواهند شد. به آمار اخیر اداره اطلاعات انرژی امریکا (eia) نگاه کنید. ایالات متحده امریکا در ماه جولای گذشته تنها یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز از کشورهای عضو اوپک، نفت وارد کرده است. کمترین مقدار از سال ۱۹۸۵ میلادی. یعنی کمترین مقدار در حدود ۳۵ سال گذشته. با افزایش تولید نفت ایالات متحده، به نظر می‌رسد کاهش واردات نفت امریکا از اوپکی‌ها و از جمله عربستان همچنان ادامه داشته باشد. نظام امریکا سرمایه‌داری است. در جایی سرمایه‌گذاری اقتصادی، سیاسی و نظامی می‌کند که برایش سود داشته باشد یا حداقل به آن احتیاج داشته باشد. وقتی اتکای امریکا به نفت اوپک و مهم‌تر از آن، سعودی کم شده باشد (که روزبه‌روز کمتر هم می‌شود) می‌توان تصور کرد که در آینده‌ای نزدیک، چطور با این کشورها مراوده خواهد کرد! از اینجاست که می‌توان نتیجه گرفت که کشورهای عضو اوپک و از جمله عربستان، خودشان باید برای تامین امنیت نفتی، اقتصادی، سیاسی و حتی نظامی‌شان به فکر باشند. و اینها حاصل نمی‌شود مگر با درک و تعامل.

۴- تشدید تنش بین دو کشور ایران و عربستان، صرف نظر از ابراز اختلافات‌شان، منافعی برای دو کشور همسایه ایجاد نخواهد کرد. بنابراین شایسته است تا همسایگان تحملشان را درباره اختلافات حداکثری کنند. ایران و عربستان در اوپک سال‌هاست که به خوبی با هم همکاری کرده‌اند. و این می‌تواند الگویی برای ایجاد روندی به منظور کاهش تنش‌ها باشد. من کاری به پیام‌های رد و بدل شده سیاسی بین ایران و عربستان از طریق کشورهای ثالث ندارم. ایران و عربستان با پشتوانه سال‌ها همکاری در اوپک، کانال‌های خوبی برای ارتباط و کاهش تنش دارند. اگر مسوولان دو کشور بخواهند. در این باره در مطلب جداگانه‌ای بیشتر خواهم نوشت.

۵- شاهزاده عبدالعزیز! توسعه و امنیت صنعت نفت برای پیشرفت اقتصاد جهانی لازم است. هم صنعت نفت عربستان باید ایمن بماند و هم ایران باید بتواند صنعت نفتش را بدون تحریم توسعه دهد و بازارهای نفتی‌اش را حفظ کند. کاش شما کمک کنید تا جنگ یمن، که جان بیگناهان زیادی را گرفته است، متوقف شود و تاسیسات نفتی آرامکو ایمن بماند. کاش شما به رفع تحریم‌ها علیه صنعت نفت ایران هم کمک کنید تا کشوری که زمانی دومین تولیدکننده نفت اوپک بود از بازار جهانی حذف نشود. این توازن برای همه خوب است. من از سال ۲۰۰۷، بخشی از نفت میدان نفتی شیبه عربستان را در خانه دارم. وقتی که به عنوان نماد و یادگاری از اجلاس سران اوپک، به خبرنگاران اهدا شد. پس برای صنعت نفت عربستان احترام قائلم. ایران و عربستان همسایه‌اند و چاره‌ای جز ایجاد رابطه مسالمت‌آمیز با یکدیگر ندارند. خواه امروز، خواه فردا. این به نفع همه است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      به نفع همه شماها دولتی هاست .نه مردم چهل ساله مردم خبری از درآمد نفتی ندیدند .کشور داره از طریق جیب مردم اداره میشه نه درآمد نفتی همون بهتر که در چاههای نفت بسته بشه .آخه در کشوری که بودجه آموزش وپرورش از جیب مردم وبودجه شهرداریها از جیب مردم بودجه راهنمایی رانندگی و بیمارستانها ومخابرات و دانشگاهها همه از جیب مردم تامین میشه پول نفت به چه کار مردم میخوره

    • بدون نام

      بوی تسلیم و سر خم کردن جلوی عربستان میاد

    • امیر

      مرگ بر آل سقوط و منافق

    • ایلانلو

      الاغ چراالتماس میکنی اونها(عربستان) بایدمنت ماروبکشه صنعت نفت یک شبه تولیدش نصف شد

    • رضا

      چقدر عالی که هنوز هم در عرصه رسانه افرادی دلسوز و کار بلد و منصف داریم،ایکاش از هر دو طرف چنین افرادی زیاد شوند و فعال

      پاسخ ها

      • بدون نام

        آقای روزنامه نگار دشمنی عربستان سعودی و ایران به نفع هیچ یک نیست وکسانی که این دشمنی به وجود آورده باید کارشناسی دو طرف کشور باشه اولا کسی که دستور اشغال سفارت عربستان در ایران داده چه کسانی بودن ، وعربستان سعودی چرا مخالف برجام بوده تا جای که به یمن حمله کرد تا برجام انجام نشه قدرت نمایی بنوعی علیه ایران کرد؟ کشور های که از این دشمنی سوءاستفاده می‌کنند نمیزارن آشتی بشه، وعربستان آمریکا سپر دفاع کرده رییس جمهور آمریکا علنی گاو شیرده خطاب می‌کند، که توهین به مسلمانان جهان است،
        اتحاد و همبستگی و مسلمانان تمام کشورهای جهان #برابر است با رفاه اجتماعی و سیاسی و اقتصادی برای مسلمانان،
        آنموقع کشور های آمریکایی و اروپایی و اسرائیلی و روسیه از لحاظ اقتصادی و سیاسی و اجتماعی وفروش تسلیحات نظامی نابود شدن

    • بی نام

      کو گوش شنوا !!!!!!!!

    • بدون نام

      احسنت


      انشاالله همه کشورهای مسلمان باهم متحد ودوست باشند

    • بدون نام

      اگر تندروها بگذارند........

    • بدون نام

      ای خدا به چه روزی افتادیم ...

    • بدون نام

      دست درد نکند شما خوب گفتید

    • م ص

      ماشاءالله، دوستی ایران و عربستان بنفع تمامی مسلمانان و منطقه می باشد

    • بدون نام

      خخخخ واقعا برای ایران چه اوردید جزع خاری که الان از عربستان خواهش میکنید کجاست شاه ایران تا این روزگار ملتش ببیند بکجا کشیده تف بر شما باد

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج