۹۱۶۹۵۹
۱۹ نظر
۵۰۰۸
۱۹ نظر
۵۰۰۸
پ

سرمایه ۳۴۰میلیاردیِ خودروسازان در کارخانه قند!

ایران‌خودرو و سایپا در اقدامی عجیب سهام کارخانه‌ای را که در ۲ ماه اخیر ۴ میلیون فروش داشته ۵۰۰ درصد افزایش دادند. ارزش سهام خریداری شده شرکت قند توسط زیرمجموعه‌های خودروساز نزدیک به ۳۴۰ میلیارد تومان است.

روزنامه فرهخیتگان در خبری نوشت: ایران‌خودرو و سایپا در اقدامی عجیب سهام کارخانه‌ای را که در ۲ ماه اخیر ۴ میلیون فروش داشته ۵۰۰ درصد افزایش دادند. ارزش سهام خریداری شده شرکت قند توسط زیرمجموعه‌های خودروساز نزدیک به ۳۴۰ میلیارد تومان است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد یک شرکت از زیرمجموعه ایران‌خودرو به نام شرکت سلیم و شرکتی دیگر از زیرمجموعه‌های سایپا به نام شرکت رایان سایپا در حالی طی چندین ماه اقدام به خرید بیش از ۱۱۷ میلیون سهام یک شرکت تولید «قند» کرده‌اند که بررسی فعالیت این شرکت تولید قند نشان می‌دهد شرکت مذکور طی دو ماه فقط چهار میلیون تومان درآمد داشته اما سهام آن با ورود شرکت‌های خودروساز رشد ۵۰۰درصدی در نیمه اول سال جاری داشته است.

سرمایه ۳۴۰میلیاردیِ خودروسازان در کارخانه قند!

رشد 500 درصدی ارزش سهام شرکت تولید قند که در حال حاضر نیز تولیدی ندارد، درحالی است که رشد شاخص کل بورس طی نیمه اول سال حدود 60 درصد بوده است.

طبق اطلاعاتی که شرکت قند ثابت‌ خراسان‌(با نماد بورسی قثابت) در سامانه کدال و سامانه بورس منتشر کرده، در آخرین تغییرات سهام این شرکت به تاریخ 17 مهرماه، سهامداران شرکت عبارتنداز: 1- شرکت سرمایه‌گذاری سلیم با 96 میلیون و 474 هزار سهم(حدود 18.9 درصد از کل)، 2- شخص حقیقی با 23.1 میلیون سهم(حدود 5/4درصد از کل)، 3- شرکت رایان سایپا با 20میلیون و 569 هزار سهم(حدود 4درصد از کل)، 4- شخص حقیقی با 19.3 میلیون سهم(حدود 3.8درصد از کل)، 5- شرکت نکاپلاستیک با 14.3 میلیون سهم(حدود 2.8 درصد از کل)، 6- شرکت ره پویان تجارت یوتاب با 11.9 میلیون سهم(حدود 2.3 درصد از کل)، 7- شرکت گسترش سرمایه‌گذاری ایرانیان با 7.3 میلیون سهم(حدود 1.4درصد از کل) و 8- شخص حقیقی با 5.1 میلیون سهم(حدود یک درصد از کل).

بنا به اظهارات آقامحمدیان، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری سلیم(در تاریخ دوم مرداد سال 98)، مجموعه سلیم در سال ۱۳۸۳ به‌عنوان یک شرکت سهامی عام تاسیس و در سال ۱۳۹۳ توسط «تعاونی اعتبار گروه صنعتی ایران‌خودرو» خریداری شده است. به گفته وی حدود ۷۳درصد از سهام شرکت سرمایه‌گذاری سلیم به کارکنان گروه صنعتی ایران‌خودرو انتقال یافت و این شرکت در حال حاضر متعلق به حدود 45 هزار نفر از کارکنان گروه صنعتی ایران‌خودرو است.»

در کنار شرکت سرمایه‌گذاری سلیم که وابسته به ایران‌خودرو است، شرکت رایان سایپا نیز دیگر نامی است که سهام شرکت قند ثابت‌ خراسان را خریده است. براساس صورت مالی شرکت و اطلاعات درج شده بخش سهام شرکت لیزینگ رایان سایپا و همچنین اطلاعات درج شده در روزنامه رسمی قوه قضائیه، این شرکت (رایان‌ سایپا) نیز به واسطه لیزینگ رایان سایپا از زیرمجموعه‌های تودرتوی شرکت خودروسازی سایپاست. قابل ذکر است همان‌طور که گفته شد دو شرکت وابسته به ایران‌خودرو و سایپا(شرکت سلیم و رایان سایپا) در مجموع 117 میلیون برگه سهام شرکت قند ثابت خراسان را خریداری کرده‌اند که با احتساب قیمت دو هزار و 887 تومانی هر سهم این شرکت در 16 مهرماه، ارزش سهام خریداری شده توسط این دو شرکت زیرمجموعه خودروسازان به حدود 338 میلیارد تومان می‌رسد که رقم بسیار چشمگیری است.

اینکه چرا شرکت‌های زیرمجموعه خودروسازان (که مدیران آنها را هیات‌مدیره سایپا و ایران‌خودرو منصوب می‌کنند) اقدام به خرید سهام شرکتی می‌کنند که اولا هیچ قرابتی با حوزه فعالیت آنها نداشته و ثانیا در دو ماه اخیر نیز فقط چهار میلیون تومان درآمد از فعالیت خود کسب کرده و حتی مدتی است فعالیت تولید آن کاملا متوقف شده، خود قصه پرغصه‌ای است که برای تشریح آن نیاز است کمی آمار و ارقام را مرور کنیم. در نگاه اول فرض را بر این می‌گذاریم که شرکت‌های زیرمجموعه‌ خودروسازان (شرکت سلیم و رایان‌سایپا) به نیت خیر و به قصد سودرسانی به ده‌ها هزار سهامدار این شرکت‌ها که کارکنان هستند، اقدام به خرید سهام کارخانه‌های تولیدی قند ثابت خراسان کرده‌اند، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد هر برگه سهام شرکت مذکور در تاریخ 28 فروردین حدود 488 تومان بوده که با فعالیت‌های سوداگرانه و حباب‌ساز دو شرکت زیرمجموعه خودروسازان، این سهام با رشد عجیب 492 درصدی در تاریخ 16 مهرماه به دو هزار و 887 تومان رسیده است.

رشد نزدیک به 500 درصدی ارزش سهام شرکت قند درحالی است که رشد شاخص کل بورس در سال جاری نزدیک به 60 درصد بوده است. براین اساس رشد 500 درصدی سهام یک شرکت متوقف‌شده را هرطور و در هر اقتصادی (اعم از اقتصاد دولتی و اقتصاد آزاد) و در هر قاره و جغرافیایی حساب و کتاب کنیم، نمی‌تواند این میزان رشد نجومی داشته باشد، مگر اینکه حباب‌بازان و حباب‌سازان به حیل مختلف با خرید سهام و تحریک سرمایه‌های خرد، سهام‌های مذکور را به اینجا برسانند.

سرمایه ۳۴۰میلیاردیِ خودروسازان در کارخانه قند!

سرمایه ۳۴۰میلیاردیِ خودروسازان در کارخانه قند!

سرمایه ۳۴۰میلیاردیِ خودروسازان در کارخانه قند!

سرمایه ۳۴۰میلیاردیِ خودروسازان در کارخانه قند!

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      خوب که چی ؟ اینو همه میدونن که زیاندهیه خودروسازها فقط بهانه ایه که دولت دست گرفته تا به بهانه واگذاری سهامشو بین خودشون تقسیم کنن

      پاسخ ها

      • arad rad

        علی برکت الله
        هر دم از این باغ بری میرسد

    • بدون نام

      سئوال اینجاست که اگر بورس ایران رانتی و سیاسی نیست چطور کارخونه ای که زیان ده هستش را وارد چرخه فروش سهام میکنه

    • حمید

      سلام دولتی که از عهده خودرو ساز بر نمی آید چطور خودش رو با آمریکا سر شاخ می کند امکان ندارد مگر اینکه دست خودرو ساز با دولت یکی باشد

    • بدون نام

      علنی دارن به ریش مردم میخندن و بدتر ما مردم هرروز بی رگتر میشیم

      پاسخ ها

      • مرتضی

        دادش یه روزی میرسه که همه جواب بدن

    • بدون نام

      به کارخانه خودشون هم اطمینان ندارند.
      می رن جای دیگر ثبت نام میکنند

    • بدون نام

      کلاه مردم رابرداشتندوپولهارامیبرنددرکارخانه دیگرسهام میخرندوبعداعلام میکنندکه خودروسازی صرف نمیکند

    • ایرانی ایرانی

      ‌وقتی بانکهای کشور بنگاه داری میکنن چه انتظاری از این خودرو سازها

    • علی

      شغل دومشون دیگه

    • علی

      شغل دومشون دیگه

      پاسخ ها

      • سرباز وطن تیکه پاره

        خذا لعنت کند این مسعو لین را امین

    • بدون نام

      درخواست می شود دادستان وارد ماجرا شود.

      پاسخ ها

      • بدون نام

        بخاطر همین است قند وشکر احتکار وگران شده است سیاست فروش خودرو را در پیش گرفتند

      • بدون نام

        سیستماتیک

    • بدون نام

      یعنی این خودرو سازها هر غلطی میخوان میکنن کسی هم نمیتونه بهشون چیزی بگه ، بعد میگن ما سرمایه نداریم بدهی قطعه سازو بدیم ، پس این همه پول رو از کجا آوردن ، (آقای ریسی بفرما اقدام کن )

    • بدون نام

      خواهشا قند وشکر رو مثل پراید خرابش نکنید .

    • بدون نام

      خدا لعنت کنه مسئولین دروغگوو خودروسازهای خائن کثیف را

    • بینام

      خدا لعنت کنه این فرغون سازای دزد رو.

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج