۹۲۲۲۷۵
۲۵ نظر
۵۰۱۱
۲۵ نظر
۵۰۱۱
پ

سخنگوی دولت: کشور را تعطیل نکنیم!

علی ربیعی، سخنگوی دولت در ادامه یادداشت هفتگی خود در روزنامه ایران نوشت: رئیس جمهوری اما از تعطیلی در یک مفهوم ملموس‌تر سخن می‌گوید: کشور را تعطیل نکنیم! تعطیل کردن کشور یعنی مستغرق شدن در تعطیلی‌های تاریخ، یعنی عقب ماندن از سیر تحول واقعیت‌های پیرامون- که فرصت‌های توسعه و پیشرفت در آن نهفته است-: «فردا ما هستیم و می‌گوییم چه کسانی کشور را تعطیل کردند.»

علی ربیعی، سخنگوی دولت در ادامه یادداشت هفتگی خود در روزنامه ایران نوشت: رئیس جمهوری اما از تعطیلی در یک مفهوم ملموس‌تر سخن می‌گوید: کشور را تعطیل نکنیم! تعطیل کردن کشور یعنی مستغرق شدن در تعطیلی‌های تاریخ، یعنی عقب ماندن از سیر تحول واقعیت‌های پیرامون- که فرصت‌های توسعه و پیشرفت در آن نهفته است-: «فردا ما هستیم و می‌گوییم چه کسانی کشور را تعطیل کردند.»

امروز اما مهم‌تر از پرداختن به این پرسش که چه کسانی کشور را تعطیل کردند، آن است که بگوییم تعطیلی کشور چیست و چه توابع هولناکی برای امروز و فردای ما دارد. شایگان از تعطیلی‌ها و عقب‌ماندگی از «جهان» سخن می‌گفت: «منطقه ما ۴۰۰-۳۰۰ سال است که در تعطیلات تاریخی به سر می‌برد. امپراطوری عثمانی نمونه خوبی است، چون با اینکه یک پایش در اروپا بود، نه متوجه رنسانس شد، نه عصر روشنگری و نه انقلاب صنعتی. داستان ما این است. بنابراین من فکر می‌کنم ما نیاز به یک خانه‌تکانی ذهنی داریم.»

داستان ما چیز دیگری است، داستان عقب‌ماندگی توأمان از تحولات «جهان» و از «جهان نزدیک». ظرف این مدت، جهان نزدیک ما دچار تحول‌های ژرفی شده است: به ژاپن، سنگاپور، کره جنوبی و مالزی بنگریم، هند را تماشا کنیم و حتی همین ترکیه را ببینیم. شهروندان ما اکنون این تحولات را با چشمان مسلح و چشمان غیرمسلح می‌بینند.

هرچه به هزاره سوم نزدیک شدیم، تحولات محیطی فشرده‌تر و سریع‌تر در پیرامون ما تغییر می‌کند مشکل از جایی رخ می‌دهد که این تغییرات سریع‌تر از ادراک ما از تحولات اتفاق می‌افتند به یک معنا تقدم و تأخر واقعیت و ادراک زمانی مسأله اصلی ماست. شاید کهن الگوهای معرفتی ما اجازه درک آن تحول ژرف را که در جهان ما در شرف تکوین است نمی‌دهد.

چندی پیش - به بهانه ورود ساختارهای مورد نیاز برای ورود زنان به ورزشگاه- در بحث پیرامون ضرورت درک تحولات جامعه خودمان مفهوم «فقدان ساختارهای ذهنی» را به پیش کشیدم. دولت از مدت‌ها پیش ساختار‌های سخت‌افزاری حضور بانوان در استادیوم‌ها را فراهم کرده بود اما «ساختارهای ذهنی» برخی مخالفین هنوز در عصر ممنوعیت ویدئو و نوارهای بتاماکس به سر می‌برد. اگر این عقب‌ماندگی و زیستن در «تعطیلی‌های تاریخ» نیست پس چیست.

تلاش برای تعطیلی اقتصاد هم از همین جنس است. عدم الحاق به کنوانسیون‌های جهانی مربوط به مبارزه با پولشویی یعنی عدم الحاق به نظام بانکی جهانی در بالاترین سطح خود یعنی تعطیل کردن اقتصاد و تن دادن به کاهش ارزش پول و دل خوش کردن به درآمد‌های اندک برای اداره یک کشور بزرگ. رئیس جمهوری در پاسخ به رفتار مخالفان برجام و امتداد تحریم می‌گوید؛ اگر درهای کشور را به روی جهان ببندیم، باز هم این ملت زندگی روزمره بدون پیشرفت و آینده درخشان خواهد داشت اما این ملت شایسته چیزی فراتر از بقای محض و حیات محض است.

تقلیل شهروند به یک هستی بیولوژیک محض چیزی جز آنچه فیلسوفی آن را «حیات برهنه» نامیده نیست. یعنی زندگی عاری از سبک زندگی و کرامت و توسعه و پیشرفت و رفاه که هدف غایی تحریم‌های امریکایی نیز همین هست. باید ضمن مبارزه با اصل تحریم در نقطه کانونی آن، با این بت‌های ذهنی تحریم که تحریم را بزک می‌کند و به شکل امری اجتناب ناپذیر برای جامعه ایران بازنمایی می‌کند نیز مبارزه کرد. دولت در مسیری درست می‌کوشد بت تحریم‌ها هم در ذهنیت‌ها و هم در عینیت اقتصاد و دیپلماسی بشکند.

نه استراتژی تحریم سرنوشت محتوم ایران است و نه برای شکستن آن نیاز به سرافکندگی ملی و تن دادن به زور در قالب نظم امریکایی است. کشور ما با انقلاب اسلامی و با فرآیند تأسیس نهادهای مردم سالاری در پای صندوق‌های رأی وارد تاریخ جهان شد و نباید و نمی توان این کشور جهانی شده را دوباره به یک جزیره فروبسته درخود تبدیل کرد. رئیس جمهوری پیشتر از آنهایی سخن می‌گفت که سعی می‌کنند به موازات دیوار کشی تحریم گران به دور ایران، یک دیوار قطور‌تر از تحریم را حول جهان اقتصاد و بانک و ارتباطات و دیپلماسی را معماری کنند و جنبه‌‌ای نهادین به تحریم‌های ضد ایرانی ببخشند.

اگر می‌خواهیم مبارزه با فساد عمق بیشتری به خود بگیرد و به اقدامات مقطعی ونمادین محدود نشود باید زیرساخت‌های آن را آماده کنیم و لایحه شفافیت و لایحه تعارض منافع را در حیات هر روزه جامعه جاری کنیم. به نام هیچ مبارزه‌‌ای نمی‌توان اقتصاد و دیپلماسی را به تعطیلی کشاند.

کشورما در همان نخستین سال تولد جمهوری اسلامی در سامانه رفراندوم وانتخابات مجلس قانون اساسی و مجلس شورای اسلامی در سال ۵۸ ناگهان با یک جهش برق‌آسا از اعماق استبداد ۲۵۰۰ ساله به سطح مردم‌سالاری‌های نخست جهان صعود کرد. اینکه ارجاع رئیس جمهوری به الگوی «همه با هم» مجلس نخست، یعنی مشارکت همه ملت با همه رنگ‌های خود و نامزدی همه گرایش‌های سیاسی را منافی مر قانون بنامیم معنایی جز زیستن در تعطیلی‌های تاریخ و بازگشت به تاریکی‌های قرون سپری شده ندارد.

تلاش برای کشاندن مملکت به تعطیلی‌های اقتصاد و جا خوش کردن در تعطیلی‌های درازمدت تاریخ آنجا رخ می‌نماید که برخی هنوز از کهن الگوهای مربوط به مبارزه با برنامه تعامل با جهان دولت پیروی می‌کنند. هم بدان خیال موهوم که جزیره شدن و بستن درهای کشور به روی جهان خارج یعنی مبارزه با امریکا! واقعیت‌های جهانی به خوبی نشان می‌دهد در صورت قرار گرفتن در لیست سیاه گروه ویژه اقدام مالی انتقال پول اندک حتی از کشورهای همسایه امکانپذیر نخواهد بود.

اگر روزی از تحریم‌های امریکا هم خارج شویم بیرون آمدن از این لیست سیاه به تمایل رژیم صهیونیستی متصل خواهد شد. فرآیندهای جهانی شدن و پروتکل‌های بین‌المللی هرچند محدودیت‌هایی برای ما به همراه خواهد داشت اما قطعاً درون آنها فرصت‌های بسیاری برای کشور و نسل‌های امروز و فردا نهفته است. این قطعاً به برنامه‌ریزی و شیوه نگاه ما مرتبط است. به مخالفان توصیه می‌کنم از خوانش مکرر نطق‌های ترامپ آنجا که رسالت خود را مبارزه با جهانی شدن می‌خواند دریغ نکنند. همین ماه گذشته بود که ترامپ در سازمان ملل از مبارزه ملی‌گرایانه خود با فرآیند‌های جهانی شدن سخن گفت وگفتمان ضد جهانی شدن را با تهاجم به چین و ایران تکمیل کرد.

زیرا از دید ترامپ و آن جریان خاص ضد جهانی شدن در امریکا که ترامپ نماینده آن است، چین موفق شده است در طول ۴۰ سال اخیر با استفاده حداکثری از مزایای فرآیندهای مثبت جهانی شدن، مثل جهانی شدن تبادل کالا واطلاعات، خود را از اعماق تاریخ به سطح یک قدرت اقتصادی تراز نخست جهان بالا بکشد. ترامپ می‌خواهد بگوید کشورهایی مثل چین یا هند و دیگر کشورهای جهش یافته ظرف ۴۰ سال اخیر، «به هزینه ما» یعنی به یمن بسط دیپلماسی اقتصادی وسیاسی وحضور در امریکا ثروتمند شده‌‌اند وباید به این دوران جهانی شدن خاتمه داد.

بدین لحاظ مبارزه با زورگویی‌های ترامپ به مفهوم آن نیست که کشور خود را داوطلبانه تبدیل به یک جزیره محاصره شده در انبوهی از ائتلاف‌های ضد ایرانی کنیم، برعکس، باید کوشش کنیم با همسایگان، منطقه و با جهان دور ونزدیک برآمیزیم و با درکی از تحولات سریع جهانی، تغییرات محیطی گسترده و روزافزون فرصت‌های بیشتری برای رشد و توسعه و پیشرفت کشور فراهم سازیم. برنامه‌های فقرزدایی با بزرگ شدن اقتصاد محقق خواهد شد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • علی

      ملتی عصبی پرخاشگر بی ظرفیت تنگ نظر بدور از شعور اجتماعی هستیم ما.دلمون خوشه که از نظر نظامی قوی هستیم که آخر آخرش میشیم کره شمالی.بچه های ما آسایش میخوان نمیخواهیم با اطرافمون دائم بجنگیم.من وقتی خوشحالم که همکارم همسایه ام هم محلم همشهریم و در آخر هموطنم شاد باشن.

      پاسخ ها

      • بدون نام

        با تشکر از ابراز محبت به هموطنانت ..خدا رو شکر ما هموطن شما نیستیم

      • بدون نام

        ما نمیخواهیم بجنگیم ولی اگر ضعیف باشی دیگران به طمع ثروت کشور به ما حمله میکنند مثل صدام !!!!خوب هست که این طرز تفکر ساده لوحانه در میان همه مردم وجود ندارد ؟ایران تا کنون کدام جنگ را شروع کرده وآیا این جنگهای منطقه ما عاملش کشورهای ضعیف هستند یا قوی@؟؟؟

    • بدون نام

      موضوع کلی تر " تعطیلی کشور" نیست بلکه تعطیلی " فکر ، اندیشه ، ان هم در قرن ۲۱ افراد جامعه است .

    • بدون نام

      متن طولانی رو نمیخونیم کلا فعالیت تعطیل شده اینجا شما منظورتون شاید مابین تعطیلات زندگی مردم خیلی وقته تعطیل شده تولید کنتدگان دل پر دردی دارند کسانی هستند که زندگیها رو فلج کردند

    • بدون نام

      چقدر مذخرف نوشته صحبت از عقب موندگی مردم همه چیز رو میدانند و میبینند

    • بدون نام

      حکایت ما مثل اینست که هربار اواری روی سر خود خراب میکنیم و انتظار داریم چندتا مریض و ناتوان انرا با دست از روی ما بردارند

    • بدون نام

      حرفهای قشنگ .اما خروجی فلاکت .مردم رو اسکول کردین به خدا .اینهایی که میگین بد و پست هستن کین .چرا ما نمیبینیم. شما نمیتونین باهاشون مقابله کنین من و مردم چیکار میتونیم بکنیم ملت تو رو انتخاب کردن که کتر کنی نه اینکه ملت رو به جون هم بندازی

    • بدون نام

      جناب سخنگو کشور خیلی وقته تعطیل شده

    • بدون نام

      چی میگی؟

      اصلا خودت فهمیدی چی گفتی؟

    • @ ﷼۰۰﷼۰۰﷼ @

      اگر میخواهید این ۲۰ درصد هم تعطیل نشود تنها راه چاره رفتن کامل دولت به مرخصی همیشگی است.
      پس امروز بروید فردا دیر است

    • ن ج

      راست میگه تو کشور ما ۴ ماهش کامل یا نیمه تعطیله(رمضان محرم صفر فروردین )حالا تعطیلات خرداد واعیادمذهبی وغیره را که اضافه کنیم نصفه سال مملکت تعطیله

      پاسخ ها

      • M P

        شب بخیر فیلسوف

      • ali

        اگه سخنگوی محترم بیشتر فکر بکنن و مطالعه داشته باشن متوچه خواهند شد که تعطیلی هم جزیی از زندگی هستش
        در ضمن ما یک سوم ژاپن هم تعطیلی نداریم

    • بدون نام

      ربیعی پاچه خوار کشور رو رییس‌جمهور و اطرافیانش با گره زدن امورات کشور و ملت با برجام به تعطیلی کشانده بازم شماها دارید آدرس غلط میدید.چرا مثل سنگ پا از روی نمیرید.

    • داداش

      عروس نمی تونه برقصه میگه اطاق یا دیوار کجه

    • مجید

      سطح نخست مردم سالاریهای جهان؟؟؟!!!

    • بدون نام

      کو گوش شنوا خدا بداد بچه ها و نوه ها برسد خدا مسولین مارا از خواب بیدار کند خدا نجاتمان دهد ای خدا تو کجایی ی تکان اساسی بده همه بیدار شن

      پاسخ ها

      • بدون نام

        کشور تطیل است وفقط شما ها حقوق ها می گیرید

    • محمد

      اون چیزی که کشور رو تعطیل میکنه افرادی مثل اخوی ریئس جمهور یا اخوی معاون اول . حالا چون دارن بحسابشون میرسن کشور تعطیل میشه!

    • م س

      صحیح ومتقی است

    • بدون نام

      شما دولت بی تدبیر تعطیل نکنید اتفاقی نمیافته نگران نباشید....

    • بدون نام

      شما دولت بی تدبیر تعطیل نکنید اتفاقی نمیافته نگران نباشید....

    • بدون نام

      لطفا ...
      خیلی میخواید ابرو داری کنید جلو این دزدی و اختلاس ها رو بگیرید...

      پاسخ ها

      • مقدم

        وقتی مسولین کشور 30هزارنیروی امنیتی جهت امنیت وحفاظت ازکاروان های اربعین به کشورعراق گسیل میدارندیعنی دولت تعطیل؟وقتی بودجه های میلیاردصرف موادغذایی رایگان و ایاب وذهاب کاروان اربیعن می شودیعنی دولت تعطیل!؟وقتی کارکنان اکثرادارات ونهادی دولتی عازم سفراربیعن کشورعراق می شوند یعنی روند کاری ادارات ورسیدگی به مشکلات مردم تعطیل!!

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج