صبح نو: کودک تا کمر در سطل زباله خم شده تا بتواند پلاستیکها را از میان زبالهها تفکیک کند و به فروش برساند اما به ناگاه مردی جوان او را بلند کرده و در سطل بزرگ زباله شهری میاندازد و با خنده دوستانش تشویق میشود.
آنچه روایت شد صحنهای از یک فیلم یا تئاتر نیست، حتی روایتی از یک کتاب داستانی تلخ نیز نیست بلکه واقعیتی که گفته شد در کرج روی داده است و دیروز در فضای مجازی منتشر شد.
از صبح دیروز که این فیلم چند ثانیهای منتشر و دستبهدست شد، خشم بسیاری از هموطنانمان را برانگیخت و احساسات زیادی را جریحهدار کرد. برخی بروز این رفتار زشت و انتشار آن را نشانه سقوط ارزشهای اجتماعی دانستند و برخی دیگر نیز مدعی شدند که جایگاه ارزشها تغییر کرده است.
هیولای درونت را بشناس
خانم لیلا ارشد، مددکار اجتماعی و فعال حقوق زنان و کودکان براین نکته تاکید میکند که جامعه ما نیاز به یک آموزش گسترده و وسیع برای مردم دارد. او توضیح میدهد: وقتی انسانها مهارت شناخت خود و شیوه ارتباط را بلد نیستند میتوانند در مواقعی دست به رفتارهایی بزنند که این رفتار کاملاً ضد اجتماعی و عجیب است.
بیماری دیدهشدن افراد را به لودگی میکشاند
مجید ابهری، آسیبشناس و مدرس جامعهشناسی نیز بر این نکته تاکید میکند که اینگونه افراد از نظر رفتارشناسی، دچار سندرم هیستورویونیک یعنی خودنمایشی هستند و از اینکه دیگران آنها را تماشا کنند، لذت میبرند. حال ممکن است این دیدهشدن با پوشیدن لباسهای غیر متعارف و با آرایشوپیرایش متفاوت محقق شود و گاه با رفتارهای نامتعادل و خارج از ضوابط و معیارهای رفتاری مانند آنچه که در این فیلم اتفاق افتاد.
به باور ابهری، نقش دولت و نهادهای دولتی در قبال نوجوانان و پیشگیری از سرایت چنین رفتارهایی، عرضه امکانات رفاهی و تفریحی رایگان یا ارزان قیمت به اقشار یاد شده و آموزش مهارتهای زندگی در مدارس به جای درسها و مطالبی که به هیچیک از نیازهای آنها را پاسخ نمیدهد و به درد دنیا و آخرت آنها نمیخورد. بنابراین باید مهارتهای زندگی به فرزندان جامعه آموزش داده شود تا از اینگونه رفتارها جلوگیری شود.
اگرفقرفقط مادی به حساب نیاید
بسیاری از متمولین ای جامعه زیر خط فقر میباشند البته از نوع فرهنگی
دادگاه باید این فرد را مجبور به جمع اوری اشغالهای درون سطل زباله کنه