۹۷۹۶۱۴
۱۴ نظر
۵۰۰۹
۱۴ نظر
۵۰۰۹
پ

تحلیل عبدی درباره آمار قربانیان مشروبات تقلبی

عباس عبدي در روزنامه اعتماد نوشت: از ابتدا كه پاي اين ويروس عجيب به ايران باز شد، يك نكته روشن بود. اينكه كرونا مي‌تواند بسياري از تضادهاي پنهان در حكمراني و سياست‌گذاري و قانون‌گذاري ايران را به رخ بكشد. تضادهايي كه از گذشته وجود داشت ولي به عللي يا پنهان مانده بود يا برجسته نمي‌شد.

عباس عبدي در روزنامه اعتماد نوشت: از ابتدا كه پاي اين ويروس عجيب به ايران باز شد، يك نكته روشن بود. اينكه كرونا مي‌تواند بسياري از تضادهاي پنهان در حكمراني و سياست‌گذاري و قانون‌گذاري ايران را به رخ بكشد. تضادهايي كه از گذشته وجود داشت ولي به عللي يا پنهان مانده بود يا برجسته نمي‌شد.

يكي از اين تضادها عدم تمايز ميان دو مفهوم گناه و جرم بود. در پاييز سال ۱۳۹۷، در همين زمينه يادداشتي در روزنامه ايران نوشتم كه تندروهاي اصولگرا عصباني شدند و يادداشت را نخوانده تيغ تكفير را از نيام قدرت كشيدند و فرياد برآوردند كه چه نشسته‌ايد كه مي‌خواهند حرام خدا را حلال كنند. آن يادداشت تحت عنوان دوربرگردان فرهنگي بود كه...

در پي مرگ و مسموميت تعداد زيادي از مردم به دليل مصرف متانول به جاي الكل رخ داده بود. در آن يادداشت آورده بودم كه: «در ۴۵ روز گذشته ۹۵۹ نفر بر اثر مصرف مشروبات الكلي كه ظاهرا حاوي الكل متانول بوده است دچار مسموميت‌هاي شديد شده‌اند. از ميان افراد مسموم ۹۲ درصدشان مرد و ۸ درصد زن هستند كه فوت‌شدگان نيز برحسب جنسيت به همين نسبت هستند. همچنين اكثريت آنان شامل جوانان ۲۱ تا ۳۰ سال مي‌شوند كه قابل توجه است. جالب است كه اين اتفاق در ماه محرم و صفر رخ داده كه حتي اگر ميزان مصرف كمتر نشده باشد، بعيد است كه اضافه شده باشد. ولي حجم و تعداد مسمومان به طرز معناداري بيش از گذشته است.

از اين تعداد ۸۴ نفر فوت شده‌اند، ۳۰۵ نفر به مرحله دياليز رسيده‌اند و اعضاي داخلي بدن‌شان دچار مشكلات حاد شده است و ۲۷ نفر نيز نابينا شده‌اند. اينها عمدتا در چند استان محدود كشور رخ داده است. البرز، هرمزگان و خراسان شمالي و تهران بيش از ۹۰ درصد موارد را شامل مي‌شوند.» اكنون نيز ظاهرا كاري را كه كرونا نتوانسته است انجام دهد، متانول و الكل صنعتي در حال انجام دادن است. اجازه دهيد كه چند رقم تلفات كشور را با يكديگر مرور كنيم. در فاصله اول اسفندماه سال ۱۳۹۸ تا ۱۳ فروردين سال ۱۳۹۹، يعني حدود ۴۰ روز، تعداد فوت‌شدگان ناشي از كوويد۱۹، اندكي بيش از ۳۰۰۰ نفر است.

فوت ناشي از تصادفات حدود ۷۶۰ نفر است كه به علت كاهش حمل‌ونقل و تردد جاده‌اي كمتر از گذشته شده است و فوت ناشي از مصرف الكل تقلبي، حدود ۶۰۰ نفر است. افرادي كه در وضع وخيم هستند براي كرونا حدود ۳۹۰۰ نفر، براي الكل تقلبي حدود ۲۰۰۰ نفر و براي تصادفات بيش از ۶۲۰۰ نفر است. كوويد۱۹، جان افراد پير و سالمند را هدف خود قرار مي‌دهد، زورش به جوانان نمي‌رسد، ولي تصادفات و الكل تقلبي، افراد جوان را نشانه مي‌رود و اجازه نمي‌دهد كه كوويد۱۹ در گرفتن جان افراد جوان تنها بماند! پرسش اين است كه چرا با چنين ابعاد بزرگي از مرگ و ميرهايي مواجه هستيم كه در كمتر كشور توسعه‌يافته‌اي مشابه آن را مي‌بينيم؟

براي فهم بهتر ماجرا كافي است به اظهارات سخنگوي محترم قوه قضاييه نيز توجه كنيم كه در پاسخ به مساله فوت‌هاي ناشي از مصرف الكل تقلبي اظهار داشت كه: «ما اصلا قائل به مصرف الكل نيستيم اما الكل‌هايي كه براي مصارف يك استانداردهايي دارد، توسط برخي افراد به صورت غيراستاندارد تهيه و تعدادي از افراد در خوزستان و خراسان رضوي بازداشت شدند و با اينها قاطعانه برخورد خواهيم كرد و اينها بايد پاسخگوي اعمال مجرمانه خود در ارتباط با فوت و ورود صدمات به شهروندان باشند.» مساله اصلي اينجاست؛ كماكان توجه نمي‌كنيم كه ميان جرم و گناه تفاوت وجود دارد. نمي‌توانيم رفتاري را جرم‌انگاري كنيم ولي تعداد زيادي از افراد آن را انجام دهند. به عنوان نمونه براساس آموزه‌هاي ديني، غيبت عملي بسيار زشت است. بدتر از زنا و مشابه خوردن گوشت بدن برادر مومن توصيف شده است. ولي اين عمل هيچ‌گاه جرم شناخته نمي‌شود، چون در عمل غير ممكن است كه افراد را به صفت غيبت محاكمه و مجازات كرد.

راه‌حل آن بسط آموزه‌هاي اخلاقي و ديني از طريق روحانيون يا ديگر مناديان اديان و اخلاق است. فقط اصلاح برخي از رفتارها در توان حكومت‌ها است. رفتارهايي كه با نظم اجتماعي در تعارض است. اضافه بر آن را بايد از طريق ديگري حل كرد. ۶۰۰ نفر فوتي به علت مصرف الكل تقلبي و بيش از ۲۰۰۰ نفر دچار عارضه كه بسياري از آنان كور شده‌اند با هيچ توجيهي قابل بيان نيست، جز اينكه اين وضع را ناشي از مشكلات قانونگذاري بدانيم كه چيزي را جرم معرفي كرده كه اول، تعداد فراواني مرتكب آن مي‌شوند، در نتيجه از قبح عملي آن خارج شده است. دوم اينكه به لحاظ اجرايي نيز حكومت و قوه قضاييه و ضابطين قضايي قادر به جلوگيري از ارتكاب آن و مجازات مرتكبين نيستند.

تا حدي مثل قضيه ماهواره شده است. كرونا در مدت كوتاه خود توانسته است كه نشان دهد بحران مزبور ريشه در كدام تناقضات فكري و حقوقي و قانون‌گذاري و حتي اجرايي كشور دارد. حكومت نمي‌تواند در برابر اين همه خسارت جاني و مالي بي‌تفاوت باشد. دستگيري و مجازات چند نفر متخلف نيز مشكلي را حل نمي‌كند. مساله اين است كه چرا تعداد زيادي مصرف مي‌كنند؟ و چرا توليد مقادير تقلبي و مرگ‌آور آن تا اين حد زياد و شايع است؟ يا بايد نسبت به عوامل ايجادكننده اين وضعيت تجديدنظر كرد، يا آنكه برخورد انتظامي و قضايي را به نحوي اصلاح كرد كه بتواند مانع از بروز اين عوارض سنگين شود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      عه !!!!
      با این توجیهات باز که میخواید حرام خدا را حلال کنید!!!!!!
      کاری نکنید که طوری بشود !!

      پاسخ ها

      • بدون نام

        عبدی راه حلش رو نگفتی .

    • بدون نام

      عبدی جان بهانه مصرف زیاد الکل برای حلال کردن و قانونی کردن آن جایز نیست و شرعا و عقلا محکوم است

      پاسخ ها

      • بدون نام

        نمیگه حلالش کنید، میگه از راه تبلیغ دینی و فرهنگی باید کاری کرد که مردم مصرف نکنند. با زور نمیشه، مثل قضیه دیش های ماهواره که بسیج و نیروی انتظامی از روی سقف خونه ها جمع آوری میکردن و له میکردن

      • بدون نام

        خودت خنده ت نمیگیره وقتی میگی شرعا و عقلا؟؟؟

    • بدون نام

      اگر مشروب ازاد باشد مواد مخدر از رونق میافتد و کسب و کار تعدادی کساد میشود

    • محمدی

      ببینیددولت سیگار تریاک شیشه نمیدونم همرو خودش وارد میکنه یا تولید میکنه برا درآمد زایی خودش این یکی رو هم راه اندازی کنه هم مردم یه چیزی تقلبی نخورن هم یه سود به جیب خودش ب ره الان بهترین کارخونه تو شرکت هفتپه شوشتراست از زمان شاه الان من کسی سراغ دارم چند روز جلوتر گرفتنش با ۲۰ کیلو مواد چندروز زندان بود آزاد شد سر وضعیتش دوبرابرش گذاشته خوب این چطور میتونه بیاد این کار بکنه اگه کار خود دولت نبوده

    • شهروند

      الکل باید آزاد و قانونی شود .و خواهد شد

    • بدون نام

      خوب همين مونده تو کشور اسلامی شراب را حلال کنید!!!!!!!!!!!

      پاسخ ها

      • بدون نام

        مگه جاهای دیکه کافرن ؟

      • بدون نام

        نمیگه حلال کنید. میگه آزاد کنید. کسی که ممکنه نمیخوره

    • بدون نام

      اقای عبدی...اگر بخواهیم بر اساس نظر اکثریت قانون تصویب کنیم پس باید تا چند وقت دیگه حجاب رو برداریم..مشروب رو ازاد کنیم....همجنسگرایی رو مجوز بدیم...چون مردم خواستن...اگه به دل مردم رفتار کنیم جز به گناه نمیرسیم....لطفا جواب این تناقض رو بدید

    • بدون نام

      بنظرم اگر این ازادی مثلا در جزیره کیش وحالا جای دیگر یعنی تو کشور یکی دو جا را ازاد کنند که اگر کسی اهلش بود پنهانی وداستان تقلبی ومرگ ومیر کمتر میشود چرا خودمان را به ان راه زده ایم زیرا عین واقعیت است ویک عده اهلش هستند

      پاسخ ها

      • ...... ش ...

        ... عباس عبدی... وزیر بهداشت تا بعد از ۱۴۰۰ !!

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج