۹۸۰۱۷۵
۱ نظر
۵۰۰۲
۱ نظر
۵۰۰۲
پ

آنچه بهبودیافتگان کرونا درباره تغذیه‌شان باید بدانند

رییس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور معتقد است که مشاوره و توصیه‌های تخصصی تغذیه‌ای برای بیماران بهبود یافته از کرونا در زمان ترخیص توسط رژیم درمانگر ضروری است و این افراد باید مدت ۶ ماه تا یک سال تحت نظر و پیگیری باشند.

خبرآنلاین: رییس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور معتقد است که مشاوره و توصیه‌های تخصصی تغذیه‌ای برای بیماران بهبود یافته از کرونا در زمان ترخیص توسط رژیم درمانگر ضروری است و این افراد باید مدت ۶ ماه تا یک سال تحت نظر و پیگیری باشند.

جلال الدین میرزای رزاز روز پنجشنبه درباره اهمیت تغذیه برای بیماران مبتلا به ویروس کرونا بیان کرد: به دلیل نوظهور بودن بیماری ناشی از ویروس کرونا، با استناد به مطالعات انجام شده در سایر بیماری‌های مشابه مانند سارس و مرس، دیده شده که ظرفیت سیستم تنفسی و سیستم ایمنی افراد حتی پس از گذشت یک سال به حالت عادی برنمی‌گردد. همچنین نقص در عملکرد کبد ممکن است مدت‌ها طول بکشد و مشکلات عصبی روانی ناشی از ابتلا به بیماری تا هفته‌ها پس از بهبود دیده شده که بر کیفیت زندگی افراد تاثیرگذار است.

این استاد دانشگاه افزود: سال‌هاست که اهمیت و نقش تغذیه در افزایش و توانایی عملکرد سیستم ایمنی در برابر آلودگی‌ها و عفونت‌هایی که سلامت انسان را تهدید می‌کنند، اثبات شده است. با برخورداری از الگوی غذایی سالم، علاوه بر پیشگیری و بهبود روند درمان، می‌توان در دوران بازتوانی، به تسریع فرایند بهبود، ترمیم سیستم ایمنی، ترمیم بافت‌های آسیب دیده با بازگشت به فیزیولوژی نرمال بدن و جلوگیری از ابتلای دوباره کمک کرد.

رییس انجمن تغذیه ایران درباره نحوه ارائه برنامه غذایی مناسب به بیماران، جمع آوری و ارزیابی وضعیت جسمی و تغذیه‌ای بیماری بر اساس اطلاعات فردی بیمار شامل سن، جنس، شغل، وضعیت تاهل و معیشت، بررسی دسترسی به مواد غذایی را ضروری دانست و گفت: باید به این داده‌ها، اطلاعاتی چون سوابق پزشکی، ارزیابی وضعیت تغذیه بیمار بهبود یافته، ارزیابی تن سنجی، ارزیابی بالینی و بررسی داروهای مصرفی برای جلوگیری از اثر تداخل غذا و دارو را هم اضافه کرد.

میرزای رزاز اظهار کرد: سوء‌تغذیه پس از درمان، به دلیل عدم آگاهی مراقبان بیمار در منزل می‌تواند موجب تضعیف مجدد سیستم ایمنی بیمار شود.

وی بیان کرد: این توصیه‌ها و دستورالعمل‌ها بر اساس نخستین راهنمای بالینی تغذیه‌ای بیماران کرونا در کشور تهیه شده که انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی ایران از جایگاه قانونی و رسالت سازمانی در خصوص تغذیه در ایام کرونا تا به امروز سه راهنمای بالینی را تدوین کرده و به زبان انگلیسی ترجمه و در اختیار سازمان جهانی بهداشت نیز قرار داده و کشورهای منطقه مدیترانه شرقی (کشورهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا) بر اساس راهنمای بالینی ارسالی ایران به سازمان جهانی بهداشت در حال فعالیت هستند.

مطالعات اخیر نشان می‌دهند هنوز هیچ روش اختصاصی وجود ندارد که با تقویت سیستم ایمنی بتوان از ابتلای افراد، به‌ خصوص افراد مبتلا به دیابت، به ویروس کرونای جدید پیشگیری کرد. به طور کلی آرامش (کنترل استرس)، خواب کافی و تغذیه مناسب می‌تواند منجر به بهبود عملکرد سیستم دفاعی بدن شوند.

مهدیه مدرسی متخصص تغذیه در این زمینه به خبرنگار سلامت ایرنا گفته بود: از توصیه به مصرفه مکمل‌ها بدون نظر پزشک خودداری شود، زیرا مصرف دوزهای بالای ویتامین و مواد معدنی اثر محافظتی ثابت شده‌ای در پیشگیری از بیماری‌های عفونی ندارند.

تا ظهر چهارشنبه (دیروز) ۶۴۵۸۶ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و ۳۹۹۳ نفر به علت ابتلا به این ویروس فوت کرده و ۲۹۸۱۲ نفر نیز بهبود یافته‌اند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      همه چی گفتی فقط یادت رفت غذاهایی که باد بخورن رو به زبون بیاری
      مسخره

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج