۹۸۵۰۲۶
۱۶ نظر
۵۰۱۱
۱۶ نظر
۵۰۱۱
پ

نرخ سود سالانه تغییری نکرده است

تصمیم بانکهای خصوصی برای اجرای نرخ سود سپرده به معنی کاهش نرخ سود نیست، بلکه اجرای مصوبه سال ۱۳۹۵ شورای پول و اعتبار است؛ فقط نرخ سود روزشمار از ۱۰ به هشت درصد کاهش یافته است.

خبرگزاری ایسنا: تصمیم بانکهای خصوصی برای اجرای نرخ سود سپرده به معنی کاهش نرخ سود نیست، بلکه اجرای مصوبه سال ۱۳۹۵ شورای پول و اعتبار است؛ فقط نرخ سود روزشمار از ۱۰ به هشت درصد کاهش یافته است.

بانک‌های خصوصی تصمیم گرفته‌اند که سقف نرخ سود سپرده را رعایت کنند و به رغم اینکه قرار بود نرخ سود سپرده برای اشخاص حقیقی حداکثر ۱۷.۵ درصد و حقوقی ۱۵ درصد باشد، اما در تصمیم جدید قرار شده که بانک‌ها نرخ سود سپرده اشخاص حقیقی و حقوقی را حداکثر ۱۵ درصد در نظر بگیرند و برای سپرده‌های کوتاه‌مدت نیز نرخ سود هشت درصد تعیین کرده‌اند.

در همین راستا، بر اساس توافقی که بین بانک‌های خصوصی شده، از ابتدای اردیبهشت، نرخ سود بانکی حداکثر ۱۵ درصد اعمال خواهد شد؛ یعنی نرخ مصوب شورای پول و اعتبار در تیرماه سال ۱۳۹۵. همچنین توافق شده که با بانک خاطی برخورد شود.

در سال‌های گذشته بانک‌های خصوصی عمدتا سقف نرخ سود سپرده را رعایت می‌کردند ولی تعداد کمی از بانک‌ها سودهای بالاتری پرداخت می‌کردند. اما افزایش بیش از نرخ تعیین شده به صورت گسترده از سوی بانک‌ها در دوره قبلی بانک مرکزی اتفاق افتاد. به این صورت که به مدیران بانکی به صورت شفاهی گفته بود که برای نجات بازار ارز، نرخ سود را تا ۲۰ درصد پرداخت کنند و مابه‌التفاوت پنج درصدی آن را از بانک مرکزی بگیرند. البته این مابه‌التفاوت هیچ وقت به بانک‌ها پرداخت نشد و به همین دلیل بانکها تصمیم گرفته‌اند که دیگر بالاتر از ۱۵ درصد بابت سپرده‌های سالانه سود نپردازند چون به قول خودشان زیان‌آور است.

اما یکی از دلایلی که بانک‌ها را ملزم به اجرای پرداخت نرخ سود طبق مصوبه شورای پول و اعتبار کرده، این است که سازمان امور مالیاتی سود بیش از ۱۵ درصد پرداخت شده به سپرده‌ها را بهره می‌داند و از آن مالیات دریافت می‌کند.
سازمان مالیاتی معتقد است که بانک‌ها بیش از ۱۵ درصد نباید سود بدهند و در غیر این صورت، به مابه‌التفاوت این سود تا نرخ رسمی (۱۵ درصد)، مالیات ۲۵ درصدی تعلق می‌گیرد.

در واقع بانک‌ها تاکنون قرارداد خود را بر پایه سود سالانه ۱۵ درصدی می‌بستند و در پایان سال مالی در صورتی که سود حاصل از پرداخت تسهیلات نسبت به سود پرداخت شده به سپرده‌ها بیشتر می‌شد، پس از کسر سه درصد حق‌الوکاله بانک، ماحصل آن را به مشتریان خود پرداخت می‌کردند که بعضا سبب پرداخت سود بالاتر از ۱۵ درصد می‌شد اما سازمان امور مالیاتی این سود را ربا می‌داند و از آن مالیات می‌گیرد. این در حالی است که سود پرداختی به سپرده‌ها معاف از مالیات است و به همین دلیل بانک‌ها تصمیم گرفته‌اند که سقف نرخ ۱۵ درصدی سود سپرده را رعایت کنند.

کاهش ۲ درصدی نرخ سود سپرده ماهانه

مهم‌ترین و بزرگ‌ترین محل تامین سرمایه برای بنگاه‌های تولیدی و فعالیت‌های اقتصادی در کشورهای پیشرفته دنیا، بازار سرمایه است، اما در کشورهای کمتر توسعه‌یافته و کشورهایی که اقتصاد ضعیف‌تری دارند، این بازار نمی‌تواند آن طور که باید کار خود را انجام دهد.

ایران نیز یکی از کشورهایی است که مردم آن کمتر با بازار سرمایه آشنا هستند و همین امر سبب شده تا بخش عمده سرمایه موردنیاز فعالیت‌های اقتصادی از طریق تسهیلات بانکی انجام شود؛ تسهیلاتی که با توجه به منابع در اختیار بانک مرکزی، محدود بوده و می‌توان استفاده‌های بسیار بهتری از آنها کرد.

یکی از دلایلی که بانک‌ها به محل اصلی تامین سرمایه تبدیل شده‌اند، این است که مردم ترجیح می‌دهند که منابع مالی خود را در بانک بگذارند تا در بازار سرمایه؛ چراکه سود مطمئن خوبی از این سرمایه‌گذاری جذب می‌کردند.

با وجود اینکه شورای پول و اعتبار و بانک مرکزی سقف نرخ سود سپرده‌های بانکی را برای سپرده‌های کوتاه‌مدت تا ۱۰ درصد و بلندمدت تا ۱۵ درصد تعیین کرده‌اند، اما در سال‌های اخیر بانک‌ها سودهای بیش از ۲۰ درصد نیز به سپرده‌گذاران پرداخت کرده‌اند و هیچ‌گاه برخورد جدی با آن‌ها انجام نشده است.

البته از سال گذشته بانک مرکزی جدیت بیشتری نسبت به نظارت بر این مورد انجام داد و تاکید کرد که هیچ بانکی نباید بیش از ۲۰ درصد سود پرداخت کند که به نظر می‌رسد این تصمیم در راستای کاهش قدم به قدم نرخ سود تا رسیدن به نرخ مصوب باشد.

بر اساس اطلاعات به دست آمده همچنین قرار است که نرخ سود سپرده‌های کوتاه‌مدت که تاکنون ۱۰ درصد بوده، به رقمی کمتر از سقف اعلام‌شده از سوی بانک مرکزی، یعنی هشت درصد برسد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      پول گذاشتن در بانک حماقت محض است بجای آن دو تیکه طلا بخر زیر خاک دفن کن برا روز مبادا

    • بدون نام

      اگر همه پولشان رو از بانکها بیرون بیارند هم ربا نمیشه هم سود بانکی زیاد میشه.

      پاسخ ها

      • بازنشسته اقتصاد و مدیریت.

        چرا مانند دهه 70 و 80 از روش مضاربه استفاده نمیشود که هم ربا نیست و هم فعالیت های اقتصادی افزایش می یابد.و هم سپرده گذاران سود بیشتر می برند.و هم اقتصاد سالمتر میشود. سود15درصد را بدهند و در آخر تفاوت آنرا یکجا پرداخت کنند.البته اگر بخواهیم اقتصاد سالمی داشته باشیم و جلو سو استفاده ها را بگیریم.

    • بدون نام

      این چندرغاز سود سپرده رو هم نگه دارید واسه خودتون مسئول....افراد عادی و بیسواد خیلی بیشتر از شما درک میکنند

    • بدون نام

      گول سر بچه می مالید و فکر می کنید صاحبان سپرده ها اندازه شما هم عقل ندارن؟!
      با این وضعیت مردم پولشونو واز بانکها می کشن بیرون!
      بهتره این آسمون و ریسمونو برای خودتون ببافید!

    • بینام

      فقط با کلمات بازی کرده

    • بدون نام

      سود وامها رو هم کم کنید

    • بدون نام

      مرگ بر ظالمين

    • بدون نام

      برا این تصمیمتان نرخ کالاهم به ۹۵نه۹۶بدگردانید

    • فیروزکوهی

      این سودها فقط تامین کننده قسمتی ازافت ارزش پول ملی هست شما با این کار بازار رامتورم میکنید

    • بدون نام

      این چه مسخره بازیه تورم رسمی ۴۲پرصد چرا از بورس مالیات نمیگیرند با سود ماهانه چهل درصد؟!

    • بدون نام

      دروغه. ١٥ درصد سالانه میشه ١٢.٧ درصد اشتباه نکنید.کلا دارن مردم میچاپن

    • بدون نام

      همینجوریشم سود سپرد گذاریا خیلی کمن حالا میخوان کاهشم بدن کاهش بدن مام مجبور میشیم پولامونو از بانکا بکشیم بیرون کارمندان بانکا بشنینن دیوار نگاه کنن

    • بدون نام

      وقتی ارزش پولا اومدن پایین عوضش این که سودا رو افزایش بدن میخوان کاهش بدن این چه بازی جدیدیه

    • بدون نام

      بدبخت مردم این ازدضعیت افزایش حقوقها بااین تورم وحشتناک واین هم ازوضعیت سودبانکی که یه کم خرج بازنشستگانی میشد که حقوفق پایینی داشتند وبعدازسی سال کارسنوات خودشون را دربانک گذاشتند تا سو دبانکی بگیرن بااین تصمیمات بیشترین ضربه به خانواده های کم درامد واردمیشه بهتره توتصمیمات وضعیت افرادضعیف اول موردبررسی قرارگرفته وبعد به جنبه های دیگرکاراتدیشیده شود.

    • علی

      سلام این که شما فقط دنبال این باشید که کدام بانک سود بیشتری میدهد و همانجا پولتون رو بگذارید و سود بگیرید ، طبق نظر مراجع تقلید این ربا است و ربا یکی از گناهان کبیره است که دنیا و آخرت انسان را تباه میکند . هر چه زودتر از خدا طلب مغرت خدا و پولتون رو از حساب سود دار بردارید . در ضمن در مورد عقود شرعی ، این ها معمولا فقط روی کاغذ است و در عمل طبق آن اجرا نمیشود و سیستم سود دهی و وام دهی بانک ها اساسا ربوی است .

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج