۹۸۹۱۹۳
۳۱ نظر
۵۰۱۰
۳۱ نظر
۵۰۱۰
پ

سقوط آزاد بن‌سلمان

احتمالا هر رهبری که با پوتین دیدار کرده این گفته من را تصدیق کند، اینکه شما می‌توانید به هر اندازه که دوست دارید با رئیس جمهور روسیه چانه بزنید. شما حتی می‌توانید در دو طرف مخالف دو جنگ منطقه‌ای، در سوریه و لیبی قرار داشته باشید، اما در عین حال می‌توانید روابط کاری با او را حفظ کنید. نمونه این مثال هم رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه است. اما کاری که شما هرگز نباید با پوتین انجام دهید بردن او به گوشه رینگ است. این کاری است که ولیعهد سعودی با دادن اولتیماتیم به پوتین و فریاد زدن سر او در جریان گفتگو تلفنی انجام داد.

انتخاب: دیوید هرست در میدل ایست آی نوشت: محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی (MBS) دیگر نمی‌تواند جوانی یا بی تجربگی از خود نشان دهد.آن زمان دیگر گذشته است. آنچه که امروز می‌بینی همان چیزی است که به دست می‌آوری. سو مدیریت، اشتباه و جنگ در ارتباط با وی به عنوان ولیعهد قطعا به عنوان پادشاه هم ادامه خواهد یافت.

در ادامه این مطلب آمده است: آخرین نمونه از اقدامات فاجعه‌بار او نیز جنگ نفتی و تماس تلفنی اخیر با رئیس‌جمهور روسیه، ولادیمیر پوتین بود.

یک اشتباه بزرگ

محمد بن سلمان می‌تواند خودش ببیند که چه اشتباهات بزرگی مرتکب شده است. قیمت نفت کاهش یافته، ذخیره نفت به سرعت تمام می‌شود و شرکت‌های نفتی با توجه به شرایط حال حاضر چاره‌ای جز قطع تولید ندارند. بخش نفت و گاز که حدود ۵۰ درصد از تولید ناخالص داخلی پادشاهی و ۷۰ درصد از درآمد صادراتی آن را به خود اختصاص می‌دهد، حالا به کلی محو شده است.

احتمالا هر رهبری که با پوتین دیدار کرده این گفته من را تصدیق کند، اینکه شما می‌توانید به هر اندازه که دوست دارید با رئیس جمهور روسیه چانه بزنید. شما حتی می‌توانید در دو طرف مخالف دو جنگ منطقه‌ای، در سوریه و لیبی قرار داشته باشید، اما در عین حال می‌توانید روابط کاری با او را حفظ کنید. نمونه این مثال هم رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه است.

اما کاری که شما هرگز نباید با پوتین انجام دهید بردن او به گوشه رینگ است. این کاری است که ولیعهد سعودی با دادن اولتیماتیم به پوتین و فریاد زدن سر او در جریان گفتگو تلفنی انجام داد.

سقوط آزاد بن‌سلمان

محمد بن سلمان اکنون می‌فهمد که برگ های برنده وی در برابر روسیه چقدر ضعیف بوده‌اند. شاید درست آن بود که پیش از برقراری تماس فردی او را نصیحت می‌کرد، البته جارد کوشنر، داماد دونالد ترامپ و مشاور خاورمیانه رئیس‌جمهور آمریکا، از اقدام ولیعهد سعودی با خبر بود ولی اعتراضی به او نکرد.

این توضیح می‌دهد که چرا اولین واکنش ترامپ، استقبال از سقوط نفت بود. ترامپ فکر کرد با کاهش قیمت نفت، به میزان یک میلیارد دلار، قدرت مصرف کننده در آمریکا آزاد خواهد شد. او البته به آنچه که سقوط قیمت نفت برای صنعت نفت کشورش رقم می‌زد بی توجه بود.

عربستان بدون نفت

با قیمت هر بشکه نفت برنت کمتر از 20 دلار، محمد بن سلمان قصد دارد با این موضوع کنار بیاید که وقتی جهان به نفت کشورش نیاز نداشته باشد سرنوشت او چه خواهد شد. مدتی است که افت مالی عربستان سعودی آغاز شده است. هنگامی که پدرش بن سلمان در 23 ژانویه 2015 به عنوان پادشاه منصوب شد، ذخایر خارجی کشور رقمی بالغ بر 732 میلیارد دلار بود. در دسامبر سال گذشته، این میزان به 499 میلیارد دلار کاهش یافت، به گفته مقامات پولی و مالی عربستان سعودی (SAMA) این کشور در مدت چهار سال 233 میلیارد دلار ضرر کرده است.

براساس گزارش بانک جهانی، سرانه تولید ناخالص داخلی عربستان نیز کاهش یافته به طوری که از 25243 دلار در سال 2012 به 23338 دلار در سال 2018 رسیده است. صندوق بین‌المللی پول محاسبه كرده كه بدهی خالص سعودی‌ها امسال به 19 درصد از تولید ناخالص داخلی‌شان خواهد رسید، این میزان در سال آینده به 27 درصد و احتمالا با توجه به بحران نفت و کرونا در سال 2022 به 50 درصد برسد.

جنگ در یمن، کودتای مصر و مداخلات در سرتاسر جهان عرب، خرید و فروش تسلیحات سنگین از آمریکا، پروژه‌های بلندپروازانه مانند شهر نئوم و تزئین مجلل کاخ‌ها بخشی از اقداماتی بود که موجب سنگین‌تر شدن بدهی‌های کشور شد.

اقتصاد عربستان پیش از این بحران كروناویروس در تلاش بود كه با رشدی معادل 0.3 درصد و افت 25 درصدی در ساخت و ساز از سال 2017 کنار بیاید. حالا بحران کروناویروس و لغو حج عمره كه سالانه میلیون‌ها زائر را به عربستان می‌کشاند بدین معنا است که 8 میلیارد دلار دیگر از ترازنامه مالی ریاض پاک می‌شود.

سرمایه گذاری‌های نادرست

یکی از نشانه‌های سرمایه‌گذاری‌های نادرست، کاهش ارزش نسبی صندوق‌های ثروت مستقل است. برادر بزرگ اعراب یعنی عربستان سعودی اکنون خود را از همسایگان بسیار کوچکتر خود در خلیج فارس در این زمینه پایین‌تر می‌بیند.

صندوق سرمایه ثروت مستقل یا صندوق سرمایه گذاری عمومی (PIF) عربستان در رتبه یازدهم جهان و پس از اداره سرمایه گذاری ابوظبی، مؤسسه سرمایه گذاری کویت و مؤسسه سرمایه گذاری قطر قرار دارد. وقتی بودجه‌های مستقل کشورها محاسبه می‌شوند، ابتدا امارات متحده عربی با بودجه‌ای به ارزش 1.213 تریلیون دلار و سپس کویت با 522 میلیارد دلار و در نهایت قطر با 328 میلیارد دلار بالاتر از عربستان سعودی با 320 میلیارد دلار قرار می‌گیرند.

صندوق بین المللی پول حتی قبل از اینكه همه‌گیری كروناویروس آغاز شود، تصور می‌كرد كه برنامه ریزی برای افزایش ثروت این صندوق به تریلیون دلار تنها با متنوع شدن اقتصاد عربستان سعودی میسر خواهد شد. اگر عربستان سعودی بخواهد ثروت صندق خود را از 300 میلیارد دلار فعلی به تریلیون دلار برساند بازده مالی به تنهایی جایگزینی درآمدی مناسب در جهان پس از نفت نخواهد بود. تنها تولید نفت 10 میلیون بشکه در روز به ارزش 65 دلار در هر بشکه کفاف عربستان را می‌دهد.

هیچ محرک مالی وجود ندارد

امروز عربستان سعودی نمی‌تواند به مانند همسایگان خود بسته‌های مالی در خورد توجه برای مردم‌اش در نظر بگیرد. این پادشاهی یک درصد از تولید ناخالص داخلی را برای حمایت از اقتصاد خود در طول قرنطینه خرج می‌کند، در حالی که قطر 5.5 درصد، بحرین 3.9 و امارات 1.8 درصد را هزینه می‌کنند.

اثر منطقه‌ای

هر دو ستون برنامه محمد بن سلمان برای نوسازی و اصلاح کشور اکنون در حال فروپاشی است. برنامه وی برای جذب سرمایه گذاری خارجی با فروش پنج درصدی آرامکو در بورس های خارجی نقش بر آب شده و برنامه وی برای متنوع سازی اقتصادی نیز در هاله‌ای از ابهام قرار گرفته است.

بسیاری از کشورها در منطقه از نابودی محمد بن سلمان خوشحال هستند. او به سادگی صدمات زیادی به بسیاری از مردم به ویژه در مصر وارد کرده است. می‌شد پیش‌بینی کرد که در دوران پس از نفت، محمد بن سلمان قدرت حمایت خود را از بدهد، قدرت یک الیگارشی که می‌تواند بدون هیچ مشکلی یک میلیارد پوند در دقیقه هزینه کند.

اما فروپاشی اقتصاد عربستان سعودی که ده‌ها سال است موتور محرک اقتصاد کل منطقه بوده، به سرعت در مصر، سودان، اردن، لبنان، سوریه و تونس احساس می‌شود، همه این کشورها میلیون‌ها نفر کارگر در عربستان دارند که درآمد خود را به کشورشان تزریق می‌کنند. در واقع این چشم اندازی نیست که کسی باید از آن در منطقه استقبال کند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • اریو برزن

      یه طوری نوشتید انگار فقط عربستان از کاهش قیمت نفت ضرر کرده!!!!

      پاسخ ها

      • بدون نام

        ایران که نفتی نمیفروخت.اصلا قابل قیاص نیست.تازه همونم پول نمیدادن چون تحریم بودیم

    • محمد

      سقوط عربستان نزدیک است.

    • بلیه های اسمانی

      متاسفانه شیر ارزان شده وگاو شیرده با تهدیدهای ترامپ،مجبور به کاهش تولید وصادرات شیر خود شد.

    • محمد

      برخلاف تصور عموم من زندگی بن سلمان رو توMBCدیدم اون تو سن 13سالگی مشاور وزیر اقتصاد وتو23سالگی فرماندار ریاض 28سالگی وزیر دفاع بوده اون کم تجربه نیست کم سنه یه شاهزاده هست که تو سیاست بزرگ شده البته پسرعموهاش اگر براش مشکل ایجاد نکنند اون باهوشه پس سقوط معنا نداره

    • بدون نام

      یکی بایدبحال ایران گریه کنه..خدالعنت کنه عربستان به ماچه،،ایشالا نابودبشه

    • بدون نام

      از آمار بدختی دیگران حالمون بهم میخوره به ما چه مربوطه

    • بدون نام

      این حرفای الکی رو بذارید کنار . عربستان یک کشور ثروتمند و جزو بیست اقتصاد بدتر دنیا هست شما بهتره به فکر مردم خودتون باشید

    • بدون نام

      گذشت زمان سقوط آزاد رفيق پوتين رو نشان خواهد داد

    • هادی ت

      بسیار مفید و ارزشمند بود و با اشتباهات بن سلمان آشنا شدیم ایکاش مطلبی هم در خصوص سیاست های منطقه ای ایران و منافع و مضرات آن بدون حب و بغض تهیه و منتشر کنید با تشکر از تحریریه زحمتکش شما.

    • بدون نام

      تحلیل های صدمن یه غاز را تحویل ملت ندید

      پاسخ ها

      • صفرخان

        مدیر نمایش صفرخان منتظر جوابه

    • بدون نام

      ببین ما کجاییم‌ داریم واسه‌ پنج میلیارد چقدر به صندوق بین الملل التماس میکنیم

    • بدون نام

      وضعیت ایرانو بگو .عربستان به من وتو چه؟

    • بدون نام

      عربستان بازنده جنك نفت وكاهش يك سومي ارزش يا بشكه اي نفت شده با بدهي سنگین مالي..

    • بدون نام

      کاش از صندوق مستقل ایران هم میگفتی شاید ایران اصلا صندوقی براش نمونده همه بدن ما فقط خوبیم

    • بدون نام

      سقوط قیمت نفت به ضرر همست بجز ایران و روسیه!

      پاسخ ها

      • زنده باد دانش. زنده باد کتاب

        یه لحظه ببخشید، سقوط نفت یادت نره عزیزم.

        این الان چی نوشت؟؟؟
        گفت، عربستان نمیتونه مثل دیگر کشورهای دور و برش، بسته‌ی مالی برای مردمش حواله کنه؟؟؟؟
        منظورشون یک میلیون تومن پول نزولی بود که به مردم دادن؟؟!
        وای خدای من!

        بله میفرمودید. ببخشید.
        سقوط نفت بود بحث شما.

    • بدون نام

      بلاخره آن روز فراخواهدرسیدآلسعود به نظرات کشورمان تن خواهند دادچون حق با سیاستمدران ماست

    • بدون نام

      هیچی نمیشه!

    • مح

      هر که با طناب ترامپ به چاه رود سقوط ازاد درپی خواهد داشت شیر تمام خلاص

    • بدون نام

      توجه کنید با توجه با افت اقتصادی عربستان در چند سال گذشته صندوق عمومی آنها رتبه یازدهم دنیا داراست.راستی ما چندم دنیا هستیم؟

    • تع

      کشورهای عربی اگه مثل قطر نشن دیگه هیچ امیدی بهشون نیست امارات روباه صفت فعلا چندین بار جون سالم بدر برده .حتما یا سرنوشت عربستان دذ انتظارش هست یا مجبوره مگه راه قطر درپیش بگیره.ابرقدرت منطقه ایران هست چون ضرر بسیاری براش داده تاحالا. و تاپای جان مایع گذاشتن رو خوب بلده .

    • بدون نام

      سرانه ی تولیدشون ۲۵ هزار دلار در سال. ینی نفری ۴۰۰ ملیون تومن به پول ما اونوقت شیعیان عربستان در فقر و بدبختی زندگی می کنن

      پاسخ ها

      • بدون نام

        بن سلمان مرد اصلاحات....

    • بدون نام

      به میخ میزنی به نعلم بزن،خود شما چی زیر۱۰۰میلیارد دلارین،بخاطر دخالتهای بی جا

      پاسخ ها

      • بدون نام

        کل موجودی ایران زیر ۴۰ میلیارده حالا مقایسه کن با ۳۶۰ میلیارد عربستان

    • بدون نام

      شما به عربستان چه کار داری خودت رو درست کن

    • بدون نام

      گاو شیر دیده خدا لعنتت کنه

      پاسخ ها

      • صفرخان

        هیچی نگیم بهتره

    • صفرخان

      اقای مدیر بر نامه چرانظرات صفر خان را نمایش نمیدی. شما طرفدار خفقان هستی یاازادی بیان لطفا نمایش بده تا باور کنم نظرات را خودتون نمی نمی نویسد

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج