۹۹۴۹۰۶
۱۹ نظر
۵۰۱۳
۱۹ نظر
۵۰۱۳
پ

ماجرای مستاجرانی که هیچ قانونی از آن‌ها دفاع نمی‌کند

در حالی که ستاد ملی مبارزه با کرونا اعلام کرده مستاجران بدون مراجعه به بنگاه می‌توانند قرارداد خود را تا دو ماه تمدید کنند اما به گوش می‌رسد که برخی صاحب‌خانه‌ها یا به مستاجر خود گفته‌اند خانه را تخلیه کنند یا اینکه کرایه خانه را به صورت نجومی افزایش دهند.

خبرگزاری برنا : در حالی که ستاد ملی مبارزه با کرونا اعلام کرده مستاجران بدون مراجعه به بنگاه می‌توانند قرارداد خود را تا دو ماه تمدید کنند اما به گوش می‌رسد که برخی صاحب‌خانه‌ها یا به مستاجر خود گفته‌اند خانه را تخلیه کنند یا اینکه کرایه خانه را به صورت نجومی افزایش دهند.

قیمت مسکن در روزهای اخیر و با وجود شیوع بیماری کرونا در حال افزایش بوده و این امر می‌تواند آسیب‌ها و مخاطرات جدی به اقشار آسیب‌پذیر و کم‌درآمد وارد کند.

بنابر دستورالعملی که ستاد ملی مبارزه با کرونا با درخواست وزارت راه و شهرسازی مصوب کرد برای کاهش رفت و آمدها به بنگاه و سطح شهر، مالکان موظف هستند قراردادهای اجاره‌ای را که مهلت آنها به پایان رسیده تا خردادماه تمدید کنند. این دستورالعمل برای کنترل شیوع کرونا و رعایت پروتکل‌های بهداشتی در بازار مسکن، ابلاغ شد.

اما درست در میانه جنگ با کرونا به گوش می‌رسد صاحب‌خانه‌ها یا به مستاجر خود گفته‌اند خانه را تخلیه کنند یا اینکه اجاره‌ها را حتی تا ۳ برابر افزایش دهند! از آنجایی که امکان جابجایی وجود ندارد، مستاجران سردرگم مانده‌اند چه‌کار باید بکنند؟ در این وضعیت اقتصادی نابسامان که ناشی از مسافر ناخوانده کروناست، چگونه کرایه‌های میلیونی بپردازند؟

کمال‌الدین شهریاری، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، با اشاره به قانونی نبودن مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت: تصمیم دولت مبنی بر مهلت دوماهه به مستاجران، هیچ مبنای قانونی ندارد چراکه قرارداد بین مالک و مستاجر تا زمانی که تمام نشده به قوت خود باقی است اما تمام که شود دوباره بحث توافق به میان می‌آید.

او افزود: پس از اتمام مهلت قرارداد، مستاجر با مالک توافق می‌کند یا خانه را تخلیه کرده یا اینکه مبلغ اجاره و رهن را بالا می‌برد.

شهریاری تصریح کرد: هیچ قانونی نمی‌تواند بر رابطه مالک و مستاجر ورود کند اگر در مجلس هم قانونی تصویب شود، شورای نگهبان آن را رد می‌کند چراکه این نوع قرارداد از نوع حقوق خصوصی است که در قانون اساسی صراحتا ذکر شده است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: مالک، حق هرگونه تصرف بر مال خود را دارد و می‌تواند حق انتفاع آن را به دیگری دهد حال در قبال آن پول دریافت کند یا اینکه به صورت رایگان در اختیار دیگری قرار دهد.

شهریاری گفت: هر قراردادی که تمام می‌شود مستاجر باید یا خانه را تخلیه کند یا اینکه با مالک بر سر قیمتی توافق کند و یک سال دیگر قرارداد ببندد بنابراین دولت نمی‌تواند هیچ مصوبه‌ای مبنی بر تمدید قراردادها تصویب کند.

او ادامه داد: به نظر می آید این طرح ها بیشتر به درد تریبون و سخنرانی در تلویزیون می خورد وگرنه قابلیت اجرا در جامعه ندارد.

این نماینده مجلس با اشاره به نحوه نظارت بر افزایش کرایه خانه‌ها گفت: در عقد قرارداد فقط توافق طرفین اهمیت دارد ممکن است یک مالک بی‌انصاف باشد و ۲ میلیون تومان روی کرایه بگذارد یا اینکه منصف باشد و شرایط اقتصادی موجود در جامعه را درک کند و اجاره خانه هم نگیرد.

شهریاری تاکید کرد: هیچ قانونی مبنی براینکه چقدر کرایه ها افزایش یا کاهش یابد وجود ندارد چون همانطور که تاکید کردم همه چیز به توافق طرفین برمی گردد.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: زمانی که ارزش پول ملی کاهش پیدا می‌کند، پراید ۷ میلیون تومانی، ۹۰ میلیون تومان می‌شود، یک پاکت شیر ۱۰۰۰ تومانی ۷ هزار تومان می‌شود مالک هم حق دارد اجاره خود را بالا ببرد چون برای برخی افراد این اجاره خانه‌ها تنها منبع درآمد است.

او افزود: اگر دولت می‌خواهد کاری انجام دهد باید در وهله اول جلوی تورم را بگیرد وگرنه مهلت ۲ ماهه به مستاجران دردی را دوا نمی‌کند.

مالکان نباید در این مهلت دوماهه کرایه ها را افزایش دهند/ مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا بدون تمدید قرارداد قابلیت اجرا دارد

مصطفی قلی خسروی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک، با اشاره به دستورالعمل تمدید ۲ ماهه اجاره گفت: این اتفاق مبارکی بود که برای حفظ سلامتی مردم با درخواست وزارت راه و شهرسازی از طریق ستاد ملی مبارزه با کرونا رخ داد.

او افزود: مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا قابلیت اجرا دارد و مالکان و مستاجران بدون عقد قرارداد جدید می توانند مهلت خود را ۲ ماه تمدید کنند.

خسروی بیان کرد: همچنین در این مهلت دوماهه صاحب‌خانه‌ها حق ندارند کرایه‌ها را افزایش دهند. جدا از این موضوع ما آنها را تشویق می‌کنیم شرایط موجود در جامعه را درک کنند و حداقل در این دوماه کرایه نگیرند.

او اظهار کرد: متاسفانه یک تفکر بدی علیه مشاورین املاک ایجاد شده که هر اتفاق بدی رخ می‌دهد ما را مقصر می دانند درصورتی که عامل گرانی و مشوش بودن مسکن ما نیستیم، مقصر بانک مرکزی است که هیچ کسی هم زورش به آن نمی‌رسد به همین دلیل به بخش خصوصی حمله می‌کنند.

خسروی گفت: زمانی که بانک مرکزی اعلام می‌کند کرایه خانه‌ها ۳۸ درصد افزایش یافته هرچقدر هم من بگویم اینگونه نیست کسی باورش نمی‌شود به همین دلیل گاهی اوقات اطلاع‌رسانی‌های نادرست باعث افزایش قیمت می‌شود.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک تصریح کرد: یک مسئله‌ای که همیشه وجود دارد این است مالکان حرف‌های خود را گردن بنگاه می‌اندازند؛ برای مثال می‌گویند مشاور املاک گفته ارزش ملک بالا رفته و مثلا ۱۰ درصد باید کرایه افزایش یابد درصورتی که خیلی اوقات اینگونه نیست به همین دلیل من این موضوع که مشاورین املاک باعث ترغیب مالکان برای افزایش اجاره‌ها می‌شوند را قبول ندارم.

رها شدن بازار مسکن در وضعیت کرونایی

هیچ کسی مسئولیت بازار آشفته مسکن را برعهده نمی‌گیرد. اتحادیه مشاورین املاک می‌گوید هیچ صاحب‌خانه‌ای حق ندارد کرایه را افزایش دهد و مجلس هم می‌گوید میزان اجاره بها بستگی به توافق طرفین دارد و هیچ‌کسی نمی‌تواند در آن دخالت کند یعنی یک صاحب‌خانه می‌تواند ۱۰ میلیون تومان کرایه را افزایش دهد و یک صاحب‌خانه هم می‌تواند اجاره خود را ببخشد. به نظر می‌رسد باید مجلس شورای اسلامی به عنوان نهاد قانونگذار فکری به حال آشفته مسکن کند و حداقل قانونی وضع کند تا هر مالکی هرچقدر که دوست داشت اجاره خانه را افزایش ندهد و این اتفاق در چارچوب قانون و میزان مشخصی رخ دهد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      اخه کجای دنیا اینقدر هر کی به هر کیه ؟ رقتی قیمت همه چی اینقدر بالا رفته چرا بعد از این همه سال پول پیش مستاجرها هنوز صدی سه حساب میشه /

      پاسخ ها

      • بدون نام

        فقط لعنت به این دولت خونه متری تو قرچک ۶میلیون
        متری ۳میلیون بود تو اسفند ۹۸ کسی نمیخرید
        فقط دولت و اتحادی مگه کشور هرکی هرکی صاحب نداره باید بریزن تو بنگاها ببینن طرف خونش ۵۰میلیون ارزش نداره رهن گذاشته با این قیمت

    • بدون نام

      برای کسانی که دو خونه بیشتر داشته باشند دولت باید مالیات سنگین ازشان بگیرند کسانی هستن که ۱۰۰ تا خونه دارن

      پاسخ ها

      • مریم

        تو هم برو ده تا بخر به بقیه چه مربوط

    • بدون نام

      حالا مثل اینکه از مردم دیگر حمایت میشه که از مستاجرها نمیشه.

    • رویا

      ماکه هم مغازه مسناجریم هم خونه دولت چکار کردکه صاحبخونه چکارکنه قبضارومیبخشیدن داریم فست فودوجمع میکنیم شهرداری ازپول پستماندم گرفت خواهشااول ازخودتون مایع بزاریدتابقیه هم به شمانگاه کنن

      پاسخ ها

      • مریم

        مایه درسته

    • بدون نام

      دو ماه و ده ماه فرقی به جال مستاجر نمیکند چون باید دوماه دوندگی کنی خونه ای گیر بیاری که توان پرداخت اجاره داشته باشی با این وضعیت کل ماه رو باید کار کنیم فقط اجاره خونه بدیم تنها چیزی که با تورم بالا نمیره دستمزده هر روز فقیر تر از دیروز شرمنده زن و بچه میشیم

    • حسن

      حدود یک میلیارد پول خونه مه دادم 500 هزار اجاره با 35 میلیون قرض الحسنه.
      یک میلیارد رو بذارم بانک حداقل ماهی 14 میلیون سود می گیرم.
      صاحب خونه گنج پیدا نکرده که ...
      چه خاکی به سرم بکنم.

      پاسخ ها

      • مهراب

        خوش به حالت که با این دولت تدبیر و امید خونت شده یک میلیارد،خیلیا تو خواب هم نمیدیدن ی روز بیاد بشه خونشون یک میلیارد

      • بدون نام

        عقل کل این بنده خدا شب وروز زحمت کشیده تاصاحب این خونه بشه توهم بجای اعتراضو حسادت برو تلاش کن خداهم کمکت میکنه

      • مریم

        کاربر مهراب تو هم عرضه داشته باش بخر یک میلیارررررد

    • بدون نام

      الهی آمین هرچی خیر است خدا بداد مسناجرین برسد چون واقعا در این وضعیت بیمار اقتصادی جور کردن کرایه مسکن باید یل دستان باشی

    • n.r

      این دستور وزیر راه اظهارات رئیس اتحادیه مشاوران املاک غیر قانونی و با دین اسلام مغایرت دارد چونغصب محسوب می‌شود جایی که غصب شده باشد نماز ندارد .و حرام است.

    • وحید

      آقایان ب داد مستاجران بیچاره برسید،این قانون هر کی هر چی مال کجای دنیاست،بزارید مردم ی کم آسوده خاطر باشند،اون ازماشین،این،از خانه ،هر روز ی دردی داریم.

    • بدون نام

      فقط از مستضعفان سوریه و لبنان و فلسطین باید حمایت کرد
      ایرانی کیلو چند؟

      پاسخ ها

      • بی نام

        مسئولین محترم به فکر قیمتهای نجومی مسکن باشند که ه روز بالا می ره...اون هم خانه هایی که ازهمه ی مصالحش کم شده تا بساز بفروشها سود بیشتری ببرند...تامستاجرین صاحب خانه شوند...وگرنه برای کور شب وروز خدا فرقی نمیکنه

      • بدون نام

        بله مسکن هم براشون ساختن اما ایرانی واسش حرامه

    • مریم

      یک بار میگوید کرایه خانه منبع درآمد صاحبخانه است و بار دیگر میگوید صاحبخانه دو ماه کرایه نگیرد

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج