۱۰۵۳۴۱۹
۱۰ نظر
۵۰۰۸
۱۰ نظر
۵۰۰۸
پ

ساختار انتخابات در آمریکا و توضیح رای الکترال

هر چهار سال یک‌بار اولین سه‌شنبه ماه نوامبر، آمریکایی‌ها رییس جمهوری آمریکا را انتخاب می‌کنند. آرای عمومی، «الکتورها» (گزینش‌گران) را مشخص می‌کند، و رئیس جمهور به طور رسمی از طریق آرای الکترال (الکترال کالج، انجمن گزینش‌گر) انتخاب می‌شود.

برترین‌ها: هر چهار سال یک‌بار اولین سه‌شنبه ماه نوامبر، آمریکایی‌ها رییس جمهوری آمریکا را انتخاب می‌کنند. آرای عمومی، «الکتورها» (گزینش‌گران) را مشخص می‌کند، و رئیس جمهور به طور رسمی از طریق آرای الکترال (الکترال کالج، انجمن گزینش‌گر) انتخاب می‌شود.

ساختار انتخابات در آمریکا و توضیح رای الکترال گواهینامه الکترال کالج ایالت مریلند -دسامبر ۲۰۱۲

تعداد الکتور‌ها در هر ایالت بر اساس مجموع تعداد نمایندگان آن ایالت در مجلس نمایندگان آمریکا و سنای آمریکا مشخص می‌شود.

در مجموع ۵۳۸ رای الکترال برای تمامی ۵۰ ایالت تعیین شده و برنده انتخابات نامزدی است که دست‌کم ۲۷۰ رای الکترال را ببرد. از آنجا که رییس جمهور آمریکا نه با رای مستقیم مردم بلکه از طریق کالج الکترال انتخاب می‌شود، نامزدی که لزوما برنده بیشترین آرای عمومی شده ممکن است برنده انتخابات نباشد، اما چطور چنین چیزی اتفاق می‌افتد؟

کالج الکترال چیست؟

کالج در حقیقت گروهی از افراد است که یک وظیفه مشترک دارند. هر کدام از این افراد الکتور نام دارند و کارشان انتخاب رئیس جمهور و معاون رئیس جمهوری است. الکتور‌ها هر چهار سال یک بار و چند هفته بعد از انتخابات گردهم می‌آیند تا به این وظیفه عمل کنند.

الکتور‌ها چطور انتخاب می‌شوند؟

الکتور‌ها در هر ایالت در یک روند دو مرحله‌ای انتخاب می‌شوند. ابتدا احزاب سیاسی در هر ایالت، فهرست الکتور‌های مورد نظر را (پیش از انتخابات) انتخاب می‌کند. در مرحله دوم، طی انتخابات عمومی رای دهندگان الکتور‌های هر ایالت را از طریق رای دادن انتخاب می‌کنند. مرحله اول تحت کنترل احزاب سیاسی هر ایالت است و بر اساس هر ایالت متفاوت است. معمولا در مرحله اول الکتور‌ها با رای کمیته مرکزی حزب انتخاب می‌شوند. احزاب از الکتور‌ها انتظار دارند که به رای ایالت و حزب وفادار بمانند. این الکتور‌ها می‌توانند مقام‌های ایالتی، رهبران حزبی یا مردم عادی باشند.

مرحله دوم در زمان انتخابات اتفاق می‌افتد، وقتی رای دهندگان در هر ایالت کاندیدای مورد نظر خود را انتخاب می‌کنند در حقیقت الکتور‌های ایالت را بر می‌گزینند تا به نیابت از آن‌ها رییس جمهور را انتخاب کنند. به عبارتی وقتی نامزد رای یک ایالت را می‌برد، مجموع تمام رای‌های تعیین شده الکترال آن ایالت را برده است. این تعداد برای هر ایالت از پیش تعیین شده و متفاوت است.

ساختار انتخابات در آمریکا و توضیح رای الکترال

آیا الکتور‌ها محدودیتی برای رای دادن دارند؟

آیا الکتور‌ها می‌توانند به نامزد دیگری رای دهند یا مجبورند با همان نامزدی که رای ایالت را برده رای دهند؟ در حقیقت قانون اساسی و قوانین فدرال الکتور‌ها را ملزم به وفاداری به رای اکثریت ایالت نمی‌کند. هرچند در برخی ایالت‌ها الکتور‌ها باید بر اساس رای عمومی رای دهند. دیوان عالی کشور نیز معتقد است که الکتور‌ها در رای خود آزادی عمل دارند و مساله را به خود ایالت‌ها واگذار کرده. برخی ایالت‌ها برای «الکتور‌های عهدشکن» که خلاف رای اکثریت رای دهند مجازات و جریمه مشخص کرده اند، اما تاکنون موارد عهدشکنی نادر بوده و در ۹۹ درصد موارد الکتور‌ها وفادار بوده‌اند. هیچ الکتوری برای عهد شکنی مجازات نشده است.

تعداد آرای الکترال هر ایالت چقدر است؟

تعداد الکتور‌ها تقریبا بر اساس جمعیت آن ایالت است. در مجموع ۵۳۸ الکتور وجود دارد. ایالت کالیفرنیا با ۵۵ رای الکترال در صدر است. برخی ایالت‌ها مانند وایومینگ، آلاسکا، داکوتای شمالی و پایتخت (واشنگتن دی‌سی) حداقل یعنی ۳ رای الکترال دارند. تگزاس با ۳۸ رای، نیویورک و فلوریدا هر کدام با ۲۹ رای از ایالت‌هایی هستند که تعداد الکتور‌های آن‌ها نسبتا زیاد است. نامزدی که دست‌کم ۲۷۰ رای الکترال را ببرد پیروز انتخابات ریاست جمهوری خواهد بود.

ساختار انتخابات در آمریکا و توضیح رای الکترال نقشه رای الکترال به تفکیک ایالت

موافقان و مخالفان کالج الکترال

یکی از مشکل‌آفرین‌ترین جوانب سیستم کالج الکترال وقتی است که برنده انتخابات همان کسی نباشد که رای اکثریت را برده. در تاریخ انتخابات آمریکا ۴ بار این اتفاق رخ داده است: راترفورد هایس در سال ۱۸۷۶، بنجامین هریسون در سال ۱۸۸۸، جورج دبلیو بوش در سال ۲۰۰۰ و دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۶ چهار رییس جمهوری هستند که رای اکثریت را نبردند بلکه با رای الکترال انتخاب شدند. سال ۱۸۲۴ اندرو جسکون نیز با وجود این که رای اکثریت را داشت (به دلیل اکثریت نداشتن رای الکترال سه نامزد آن انتخابات) وقتی کار به مجلس نمایندگان آمریکا کشیده شد به جان کوئینسی آدامز انتخابات را واگذار کرد.

عدم هماهنگی میان رای عمومی و رای الکترال مزایا و معایبی دارد.

از مزایای آن این است که گفته می‌شود، این سیستم به رییس جمهور یک اکثریت فدراتیو و یک نیابت عمومی ملی داده و سبب یکپارچگی و اتحاد احزاب در سراسر کشور می‌شود. با این روش نامزد ریاست جمهوری باید حمایت نواحی مختلف جغرافیایی کشور را برای پیروزی در انتخابات کسب کند. موافقان همچنین استدلال می‌کنند که کالج الکترال از منافع ایالت‌های کوچک با جمعیت پراکنده نیز محافظت می‌کند.

ساختار انتخابات در آمریکا و توضیح رای الکترال نیویورک -دسامبر ۲۰۱۶ تظاهرات فعالان مخالف ترامپ، نوشته روی پلاکارد در مخالفت با سیستم رای الکترال است. (عکس شاتراستاک)

مخالفان کالج الکترال بر غیر دموکراتیک بودن نتیجه، وقتی که نامزد با بیشترین رای عمومی می‌بازد تاکید دارند. همچنین این روش نسبت به احزاب سوم و نامزد‌های مستقل به‌شدت تبعیض آمیز است. مخالفان به‌دنبال حذف کالج الکترال و رای گیری مستقیم و عمومی هستند. بسیاری از نظر سنجی‌ها نشان می‌دهد که عموم آمریکایی‌ها نیز با حذف کالج الکترال موافق هستند.

منبع: radiozamaneh

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      دو ترم در دانشگاه پاس کنی تا بفهمی رای گیری امریکا چطوری انجام میشه، انشاالله این ترامپ ریشه کن بشه اگرچه بایدن هم و سباستمداری امریکا هم دست کم از این ندارن

      پاسخ ها

      • بدون نام

        رای گیری آمریکا هرچی هست براساس رای مردم نیست

      • بدون نام

        کار درست همونا انجام میدن کسایی جمهور رو انتخاب میکنن که دانش دارن

      • بدون نام

        برای اینکه استکبار جمعی به وجود نیاد این کار رو کردن
        یکم مطالعه کنیم بد نیست
        حداقل 2 نهاد نظارتی غیر قابل ذکر رو ندارن که از نتایج صیانت کنن!!!!! بنابراین رای واقعی بیرون میاد

    • بدون نام

      سال ۱۸۲۴ اندرو جسکون نیز با وجود این که رای اکثریت را داشت (به دلیل اکثریت نداشتن رای الکترال سه نامزد آن انتخابات) وقتی کار به مجلس نمایندگان آمریکا کشیده شد به جان کوئینسی آدامز انتخابات را واگذار کرد.

      وقتی هیچ کاندیدایی موفّق به کسب حدّ نصاب لازم از آرای الکترال نشه، طبق قانون تعیین رییس جمهور به مجلس محوّل میشه. این مورد فقط در ۱۸۲۴ رخ داد (رقابت اندرو جکسون، هنری کلی، جان کوئینسی ادمز) و ادمز تنها رییس جمهور امریکاست که توسط مجلس انتخاب شد

    • بدون نام

      ساختار انتخابات چیه بابا.
      اسراییل و یهودیا انتخاب میکنن کی رییس جمهور بشه.
      فک میکنین چرا تمام کاندیداها خودشونو برا جلب نظر یهودیا میکشن؟مگه چقدر یهودی و اسراییلی وجود داره؟

      پاسخ ها

      • بدون نام

        خوب اگه اینطوریه که شما میگی مه باید ترامپ بشه
        چون هیچ رئیس جمهوری در آمریکا بهتر از ترامپ برای نتانیاهو و اسرائیلی ها نبوده
        لازم نیست بی خودی نظر بدی و سم افشانی کنی
        حرف نزنی سنگین تری

    • بدون نام

      مشکل ایران داخلیه ترامپ یا بایدن فرقی نداره فرض کنید دو نفر در حال دعوا هستند اگر یک طرف از دعوا دست بکشه اما طرف دیگه همچنان دنبال دعوا باشه دعوا ادامه پیدا میکنه

      پاسخ ها

      • بدون نام

        آآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآفرییییییییییییییییین

    • بدون نام

      اشاره کردید که در انتخابات ۱۸۷۶ رادرفورد هایس با اینکه اکثریت آرای عمومی را نیاورده بود به لطف رای الکترال به ریاست جمهوری رسید
      اما جالب اینجاست که حتی در الکترال کالج هم اختلاف رای هایس با رقیبش (ساموئل تیلدن) فقط یک رای بود! یعنی هایس فقط یک رای الکترال بیشتر از تیلدن آورد و رییس جمهور شد!

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج