۱۱۵۰۴۰۰
۲۰ نظر
۵۰۱۳
۲۰ نظر
۵۰۱۳
پ

بند شرم آورِ قراردادهای سینمای ایران

دستیار فیلمبردار: پرداخت ۲ هفته حقوق فردی که به کرونا مبتلا می‌شود، هزینه چندان سنگینی نیست اما همیشه زور تهیه‌کنندگان به ما می‌رسد.

کاوه معین‌فر در عصر ایران نوشت: حسن کیهانی‌کیا (دستیار فیلمبردار) در گفتوگویی با خبرگزاری مهر اعلام کرد با توجه به قراردادهای جدید سینمایی، اگر یکی از عوامل تولید به کرونا مبتلا شود، دستمزدی بابت دوره درمان دریافت نمی‌کند.

در این زمانه که کرونا بر جامعه سایه افکنده و تمامی اقشار هر کدام به نوعی با آن درگیر هستند واقعا شنیدن چنین اخباری جای تاسف دارد. این اتفاق حداقل یک نقض آشکار قوانین اخلاقی و انسانی است که یک کارفرما در قبال کسانی دارد که به شکل پیمانکاری با آنها فعالیت می‌کنند. شغل این قشر از جامعه این است که در سر صحنه فیلمبرداری فیلم یا سریال حضور داشته باشند و قطعا برای تامین معاش زندگی ناچارند که سر کار بروند. این گونه برخورد با هیچ معیاری نه درست است و نه قابل قبول!

این دستیار فیلمبردار توضیح داده است: «مدتی است که بندی به قراردادهای سینمایی عوامل پروژه‌ها اضافه شده است، که بر مبنای آن طرف اول قرارداد که تهیه کننده است، تاکید می‌کند در صورتی که فرد هنگام حضور در پروژه، به ویروس کرونا مبتلا شود، در طول دوره درمان هیچ دستمزدی برای وی در نظر گرفته نمی‌شود. همچنین تامین هزینه درمان نیز برعهده گروه نیست. در واقع وجود چنین بندی در یک قرارداد اصلاً انسانی نیست، چرا که فرد صحیح و سالم در یک پروژه حضور پیدا می‌کند، در همان پروژه مبتلا به کرونا می‌شود، آن وقت نه دستمزدی به فرد تعلق می‌گیرد و نه کمکی برای درمان فرد می‌شود.

بند شرم آورِ قراردادهای سینمای ایران

[...] درست است که می‌گویند قرارداد توافقی است، اما اگر هم بخواهیم اعتراض کنیم می‌گویند همین است که هست، ما نیز مجبور هستیم که چنین قراردادی را بپذیریم تا بتوانیم کار کنیم. به تازگی برای پروژه‌ای قرارداد بسته‌ام، هنگام امضاء نسبت به این بند اعتراض کردم اما گفتند که پروژه ما اینگونه است و ما توانایی پرداخت هزینه بیماری را نداریم، من هم به ناچار آن را پذیرفتم.

مساله این است که عوامل سینمایی مانند دستیاران فیلمبردار، دستمزد چندانی در قیاس با بازیگری که میلیاردی دستمزد دریافت می‌کند، نمی‌گیرند، یعنی پرداخت ۲ هفته حقوق فردی که به کرونا مبتلا می‌شود، هزینه چندان سنگینی نیست. اما همیشه زور تهیه‌کنندگان به ما می‌رسد.»

بر این اساس پرسش این است که آیا اگر یک کارمند ساده در مراکز دولتی یا خصوصی هم به کرونا مبتلا شود باید حقوق او را قطع کرد؟ با توجه به هزینه چند میلیاردی که برای یک فیلم سینمایی انجام می‌شود، یا چند ده میلیاردی که خرج سریال‌ها می‌شود، پرداخت حقوق و یا هزینه درمان عوامل چه اندازه است که تهیه کنندگان چنین بندی را در قرارداد گنجانده‌اند؟

ازطرف دیگر این دوستان عوامل فنی فیلم‌ها و سریال‌ها هم مانند همان کارمندان هستند که در زمانی محدودتر در خدمت پروژه ای سینمایی یا سریالی قرار دارند. اتفاقا اگر زمانی که مبتلا به بیماری شوند حقوق به آنها داده نشود چه بسا که در تامین دارو و درمان هم با مشکل مواجه شوند.

سینما و تلویزیون، هنر- صنعت - رسانه‌ای فرهنگ‌ساز است وقتی چنین اخباری را از قشر فرهنگی و هنری جامعه می‌خوانیم و می‌شنویم واقعا مشمئز کننده است.

چه بسا در این فیلم و سریال‌ها که چنین اتفاقات ناخوشایندی رخ می‌دهد بسیاری پیام‌های اخلاقی و تربیتی هم وجود دارد!

اگر یکی از این عوامل فیلم و سریال برای جلوگیری از قطع دستمزد ابتلا به کرونایش را مخفی کند و به جای مراجعه جهت درمان، سر کار حاضر شود، چند روز بعد خدای نکرده فوت کند مسئولیتش با سازندگان فیلم و سریال است. اگر مریضی مخفیانه یکی از عوامل باعث شود تمام گروه ناقل ویروس شوند چه؟

بند شرم آورِ قراردادهای سینمای ایران
در اظهارات حسن کیهانی‌کیا با خبرگزاری مهر اسم تهیه کننده‌ها و پروژه‌های سینمای هم ذکر شده است که من به دلایلی از بازنشر آنها خودداری کردم و به نظرم مهم نیست که چه پروژه و یا چه تهیه کننده‌ای چنین کاری را انجام می‌دهد، اصل قضیه این است که این اتفاق بسیار ناراحت کننده و غیر انسانی است.

جناب تهیه کننده، آقای فیلمساز و ... تولید هیچ فیلم و سریالی ارزش آن را ندارد که جان یک انسان با خطرمواجه شود. اتخاذ چنین رویکردی از اصحاب فرهنگ و هنر واقعا بعید است ولی انگار این حضرات خود می دانند که پیوندی با فرهنگ و هنر ندارند و تا این حد وقیح و بی‌شرمانه چنین بندی را در قراردادهایشان گنجانده اند.

وزارت ارشاد، ساترا و دیگر نهادهای مسئول و مرتبط کجا هستند؟ آیا کار شما به عنوان نهادهای عریض و طویل ناظر بر فرهنگ و هنر فقط این است که چند صحنه یا چند پلان از فیلم یا سریالی را سانسور کنید و تمام!

خانه سینما و اصناف سینمایی کجا هستند فقط یک دفترچه بیمه بدهید دست اعضا و تمام؟ آیا نباید در چنین مواردی به عنوان وظیفه صنفی از همکارانتان حمایت کنید؟

خود تهیه‌کننده ها و فیلمسازان چه؟ کجا هستید؟ آیا چنین بندی در قراردهای عوامل فنی سینما برای شما قابل قبول است؟ آیا شما اصحاب فرهنگ و هنر هستید؟

اصحاب اخلاق و انسانیتم آرزوست!

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      سینما و تاتر، مردند، تمام.

      پاسخ ها

      • بدون نام

        حقوشون کم کنید

      • بدون نام

        شما یه اتحادیه دارین این کارگر بدبخت چی بگه

    • دادا

      شخص کرونا گرفته اع ام باید گردد.بند خوبیه بدرد رخت میخوره

    • امیر زمانی

      انسانیت از جامعه ایران رخت بر بسته خدا به همه رحم کند

    • بدون نام

      تهیه کننده حیا کن فیلم سازی رو رها کن

    • بدون نام

      سلبریتی باید زجر بکشن مخصوصا باریگر هاش
      عامل روی کار امدن اصلاحات شیطانی که ایران نابود کرد همینا بودن

      پاسخ ها

      • بدون نام

        ۸۰ میلیون لایک

    • بدون نام

      اگر اکثر بازیگران از پذیرفتن چنین قراردادی امتناع کنن ، تهیه کننده مجبور به پذیرش خواسته بازیگران میشه. ولی تا وقتی که با توجیه " آخه چه کنیم " و " آخه مجبوریم " عمل بشه خب همین آش و همین کشک و همین کاسه است

    • علیرضا

      تهیه کنندگان وکارگردانها از بازیگران فیلمها

    • علیرضا

      تهیه کنندگان و کارگردان ها در حال حاضر پول میگیرند وبازیگران رادر فیلمهایشان بازی می دهند آیا نمی دانستید

    • تهمتن

      چرا کارگران مضلوم ساختمان وپروژها را نمی‌گید بازیگرا که باز دستشون به دهنشون میرسه

    • بدون نام

      دستمزد یک فیلم که بازی میکنید برابری با 90 سال که من حقوق بگیریم چیه تویی بوق کردید

    • خوشا شیراز

      یک سوال چرا بازیگرا عادت دادند ادای بدبخت بیچاره های فقیر رو در بیارن در حالی که اکثرا سوار خودرو لوکس و خونه های انچنانی و سفرهای خارجی شون هم که سر جاشه

    • بدون نام

      گلزار نوه من حساب میشد از من و کل فامیل مان ثروتش بیشتر چکار کرده خدا یک کم فقط فکر

      پاسخ ها

      • بدون نام

        ژنتيكش از شما و كل فاميلتان بيشتر مورد پسند جامعه قرار گرفته همين. ايشون خوش تيپ تر و خوش هيكل تر و جذاب تر از من و شما و تمام فك و فاميل بنده و جنابعالي بوده و هست. البته كه شانس هم داشته كه من و شما نداشتيم.
        ژنتيك،‌تقدير از پيش نوشته شده ي انسانهاست. اين جمله رو براي هميشه به خاطر بسپريد و به فرزندانتون هم ياد بديد. به اندازه ي ژنتيك و شانستون انتظار موفقيت داشته باشيد.

    • بدون نام

      خب رو تخت بيمارستان خوابيده دستمزد چي بگيره ؟؟؟
      درسته ديگه

    • معلم

      پس ما چی بگیم که انواع مالیات و بیمه را دلبخواه از یک ذره حقوقمان می کنند؟

    • بدون نام

      وقتی بیمه ها کرونا را قبول نمیکنند حتما انتظار دارید تهیه کننده که سی ساله جعبه شیرینی خالی توی فیلم ها میده دست بازیگر پوشش کامل درمانی معیشتی لحاظ کنه. :)

    • وطنپرست

      متاسفانه اکثر قوانین به نفع ثروتمندان نوشته و اجرا میشه

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج