۱۹۷۹۶۷
۵۰۰۵
۵۰۰۵
پ

استانی شدن انتخابات مجلس یا ...

طرح استانی شدن انتخابات برای مجلس پنجم است. ظاهرا نماینده های فعلی مجلس شورای اسلامی عزمشان را جزم کرده اند که این طرح خاک خورده در بایگانی مجلس را عملیاتی کنند. چرا که پریروز به طرح دو فوریتی آن رای داده و دیروز هم کلیات آن را تصویب کردند و حالا به صورت رسمی در چرخه دستورکار مجلس قرار گرفته است.

«استانی شدن انتخابات یا ...» عنوان یادداشت روز روزنامه آرمان به قلم نعمت احمدی است که در آن می خوانید.

طرح استانی شدن انتخابات برای مجلس پنجم است. ظاهرا نماینده های فعلی مجلس شورای اسلامی عزمشان را جزم کرده اند که این طرح خاک خورده در بایگانی مجلس را عملیاتی کنند. چرا که پریروز به طرح دو فوریتی آن رای داده و دیروز هم کلیات آن را تصویب کردند و حالا به صورت رسمی در چرخه دستورکار مجلس قرار گرفته است.

یکی از انتقادات مطرح شده آن است که با تصویب نهایی این طرح و برگزاری انتخابات مجلس به صورت استانی، افراد مستقل یا افرادی که در منطقه ای که محبوب هستند و به یک سخن آن عده از افرادی که بودجه ای برای تبلیغات ندارند ولی در عین حال مقبولیتشان چشمگیر است، نخواهند توانست به مجلس شورا راه پیدا کنند.

بنابراین کسانی نماینده مردم خواهند شد که بتوانند هزینه تبلیغات در استان را پرداخت کنند. طبیعتا چنین افرادی هم از مجاری مختلف کمک خواهند گرفت که در آن صورت شائبه هایی در مورد کاندیداتوری آنها پیش خواهد آمد. به عبارتی کسانی که پول و امکانات دارند، روانه مجلس خواهند شد و به خاطر هزینه ای که برای تبلیغات گرفته اند دچار معذوریت ها و محذوراتی خواهند شد. مثلا در استان کرمان، غیر از خود کرمان ۱۰حوزه انتخابی وجود دارد.

استانی که از نظر وسعت بزرگ ترین استان کشور به شمار می رود و گستره وسیعی دارد. در این استان اگر نماینده ای از حوزه انتخابی زرند قصد داشته باشد که کاندیدای مجلس شود، باید در کل استان دست به تبلیغات بزند. در ۱۰حوزه انتخابی باید ستاد انتخاباتی راه اندازی کند. اگر به حوزه انتخابی، یا شهر خودش اکتفا کند، ۱۵درصد از آرای کل استان را جلب نخواهد کرد. بنابراین موفق نخواهد بود و به جای او کسانی منتخب خواهند شد که در همه استان معرفی شده اند. به عبارتی شانس کسانی که دارای امکانات مادی باشند، بیشتر شده است.

البته در مواردی این طرح می تواند مفید فایده هم باشد. مثلا برای کسانی که از شهرت ملی برخوردارند و همه اهالی یک استان او را می شناسند، می تواند مفید باشد. هر چند من در این مساله هم حُسنی نمی بینم. هم اکنون استان تهران ۳۰نماینده در مجلس دارد. شهرهای اطراف تهران مانند رباط کریم، شهریار، ورامین، قیام دشت، دماوند و... هم نمایندگان خاص خود را به مجلس فرستاده اند. اگر طرح استانی شدن انتخابات نهایی شود نمایندگان شهرهای اطراف تهران نمی توانند در استان تهران به خوبی معرفی شوند و در نتیجه کسانی که در تهران شهرت دارند منتخب خواهند شد. کاندیدایی که مثلا در حوزه انتخابی فیروزکوه شهرت دارد و همین طور به حوزه انتخابی خود آشناست نخواهد توانست خود را در تهران معرفی کند.

با این وجود نماینده های حوزه های کوچک تر حذف خواهند شد. در این طرح همچنین پیش بینی نشده که اگر نماینده ای استعفا دهد، فوت کند یا به هر دلیلی نتواند در مجلس حضور پیدا کند، کسی که باید جای وی را بگیرد چطور باید انتخاب شود؟! از طرفی امروز به دلیل ارتباط نزدیک تر نماینده ها با مردم در کلانشهرها، چنین شهرهایی را به چند منطقه تقسیم بندی می کنند؛ یعنی برای بهبود رابطه نماینده با مردم تا جایی که امکان دارد حوزه های انتخابی را کوچک تر در نظر می گیرند نه اینکه حوزه های خردتر را کلان تر کرده و معایب ذکر شده را به وجود آورند!
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج