جاباما
۳۵۴۰۴۳
۱۲ نظر
۵۰۰۶
۱۲ نظر
۵۰۰۶
پ

تنور طلاق را دهه شصتی ها داغ کرده اند؟

دهه شصتی ها یک نسل خاصی در جامعه ایرانی هستند که منشا تحولات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی زیادی در جامعه ایران شده اند و می شوند. علت استمرار این چالش ها را در واقع باید در مسایل جمعیت شناسی جستجو کرد.

خبرآنلاین: دهه شصتی ها یک نسل خاصی در جامعه ایرانی هستند که منشا تحولات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی زیادی در جامعه ایران شده اند و می شوند. علت استمرار این چالش ها را در واقع باید در مسایل جمعیت شناسی جستجو کرد.

متخصصان جمعیت شناسی به طور کلی معتقدند، اثرات یک نسل در تمامی سال های زندگی آنها قابل بررسی است و حتی پس از مرگ بسیاری از آنها، هنوز اثرات آنها در جوامع قابل رویت است. با این حال دهه شصتی ها در واقع حاصل مقطع سیاسی و اجتماعی پس از انقلاب هستند.

در سال هایی که نرخ موالید به شکل خیره کننده ای در سال های نخست انقلاب اسلامی ایران افزایش یافت و این افزایش به حدی بود که بعد از آن سیاست «فرزند کمتر، زندگی بهتر» رو آمد. افزایش موالید در دهه شصت نمودار رشد جمعیتی ایران را دچار تغییرات عمده است و اولین تاثیرات خود را در ورود به مدرسه آنها نشان داد. نیمکت های چند نفره، کمبود کلاس و کمبود معلم، کمبود کرسی های دانشگاهی ،سختی بالای کنکور و افزایش سال های پشت کنکور ماندن، مشکلات بیکاری و اشتغال و... از عمده چالش های این نسل است. حتی به جرات می توان گفت بحران سالمندی ایران که از دهه های آینده آغاز می شود نیز تا حد زیادی متاثر از دهه شصتی هاست.

با این حال بررسی ها نشان می دهد در دهه ۸۰ همزمان با افزایش میزان ازدواج در میان جوانان طلاق نیز از رشد قابل توجهی برخوردار شده است. آن طور که در نمودار زیر مشاهده می کنید همزمان با افزایش میزان ازدواج های دهه شصتی ها در دهه ۸۰ میزان طلاق نیز افزایش بالایی داشته است.

تنور طلاق را دهه شصتی ها داغ کرده اند؟

تنور طلاق را دهه شصتی ها داغ کرده اند؟

طلاق توافقی نیز محصول دهه شصتی هاست؟

اما نکته دیگر در این رابطه، بحث طلاق توافقی است که در حال حاضر بخش زیادی از پرونده های طلاق را به خود اختصاص داده است. تا پیش از دهه ۸۰ تعداد پرونده هایی که به صورت توافقی منجر به طلاق می شد بسیار کم بود. اما طی ۵ سال اخیر تعداد پرونده های طلاق افزایش یافته است و به نظر می رسد از جمله چالش های دهه شصتی هاست. طلاق توافقی چیست؟

در طلاق توافقی زن و مرد توافق می كنند از یكدیگر جدا شوند و این توافق در حكم دادگاه ثبت می شود و ضمانت اجرای قانونی پیدا می كند، ولی از آنجا كه بر اساس ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی حق طلاق با مرد است و مرد هر وقت كه بخواهد می تواند زن خود را طلاق بدهد، معمولا زنان همه یا بخشی از حقوق مالی خود را می بخشند تا همسرشان را برای جدایی راضی كنند.

حکم مربوط به درخواست طلاق توافقی معمولاً سریعتر صادر می شود. البته این امر پس از طی مراحلی صورت می گیرد؛ بدین ترتیب که اگر دادگاه نتواند اختلافات زوجین را حل و فصل نماید و آنها را به ادامه زندگی مشترک متقاعد کند، طبق «آیین نامه اجرایی تبصره یک ماده واحده قانون اصلاح مقررات مربوط به طلاق»، هر یک از طرفین را مکلف می ;km که ظرف ۲۰ روز یک داور را از میان اقارب خود معرفی کنند.

البته در صورت موافقت ریاست محترم دادگاه هر دوی آنها می توانند یک شخص را به عنوان داور انتخاب و معرفی نمایند. همچنین داورها می بایست شرایطی مثل مسلمان بودن، بالاتر از چهل سال تمام داشتن، متأهل بودن و ... را دارا باشند. و در صورت امتناع یا عدم توانایی هر یک از زوجین نسبت به معرفی داور، دادگاه رأسا از بین افراد دیگر که واجد شرایط مربوطه باشند، داور را تعیین خواهد کرد. داوران می بایست زن و شوهر را دعوت و حداقل در دو جلسه با مذاکره و نصیحت آنها را به رفع اختلاف و سازش و ادامه زندگی مشترک تشویق کنند و در مدتی که دادگاه تعیین کرده نظر خود را نسبت به امکان یا عدم امکان سازش به دادگاه تسلیم کنند.

داوران می توانند نظرشان را جدا جدا و یا مشترکا در یک ورقه به دادگاه بدهند؛ و ملزم نیستند که هر دو یک نظر داشته باشند. مثلاً ممکن است یکی نظرش بر ادامه زندگی باشد و دیگری نظرش بر جدایی و طلاق باشد. و قاضی با توجه به نظر داوران و صحبت‌هایی که خود با زوجین انجام داده و صورت جلسات تنظیمی و دیگر شواهد و قرائن و امارات تصمیم به صدور یا عدم صدور حکم طلاق خواهد گرفت.

لازم به یادآوری است که دادگاه ملزم نیست که حتمابه نظر داوران عمل کند و آنچه که خود از مجموعه رسیدگی هایش استنباط کند برایش ملاک خواهد بود. البته مسلما نظر داورها چنانچه منطقی باشد تأثیر خود را در صدور حکم طلاق و یا عدم صدور آن خواهد گذاشت.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
درآمد ماهیانه 5-20 میلیون از توی خونه با موبایل

آموزش رایگان کسب درآمد 5-20 میلیون ماهیانه از خونه و فقط با یه موبایل ساده رو در یک وبینار رایگان آموزشی یاد بگیر

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • علی

      من نمیدونم چرا هر روز یه امار میدن خدایی این امارها رو کی میده
      روز اول : 80 درصد طلاق ها از دهه 50
      روز دوم 80 درصد طلاق ها از دهه 70 ها که سریع تصمیم میگیرن
      روز سوم 80 درصد طلاق ها واسه دهه 80 دختران زیر 18 سال
      روزچهارم دهه 60 ها مقصر اصلی میشن

      حتما 4 روز دیگه میگن 80 درصد طلاق ها واسه دهه 90ی هاست
      واقعا این امار دادنه !!

    • یک دهه شصتی

      اصلا بگو دهه شصتی ها بندگان خداها ازدواج کرده اند که بخوان طلاق هم بگیرن؟!!!
      من که تصور می کنم بیشترین آمار مجردها برای شصتی هاست!!!
      خصوصا دختراشون!!!
      خیلی خوب بود دهمه مون اینم بندازید گردن ما!!
      .. گرانی و فقر باعث بیکاری. فحشا و اعتیاد و طلاق می شه!!! و اصلا ارتباطی هم به دهه تولد نداره!

    • بدون نام

      بهترین ومسعولیت پذیرتر از دهه شصتی ها وجود ندارد..اون چیزی تعجب اور ه....اینکه هیچ قانونی برا دهه شصتی ها که نتونستن به کار بروند نیست.این ظلمه

      پاسخ ها

      • بدون نام

        ولش کنید ما فقط باید دوباره متولد بشیم و همین و بسسسسسسسسسسسسسسسسس

    • بدون نام

      بيچاره ما دهه شصتيا!!!!!
      هر چي خواستن رو ما آزمايش كردن و هر بلايي خواستن سرمون آوردن حالا مشكلات اجتماعي جامعه و كشورم افتاد گردن ما

    • بدون نام

      دهه 60 دیگه نیست همه از فقر و بی کاری و.... خانه نشین شدند اصلا نمیدونم چرا این همه مصیبت فقط واسه دهه 60...................

    • بدون نام

      نگید دهه ی شصتیا بگید نسل سوخته ای ها

    • حامد

      ما دهه شصتي ها دوس داريم!

    • masih

      اقایی که رفتی نشستی بالا امار امار میکنی وقتی شما ها با .... بهترین زندگی رو داری و حقوق چند میلیونی میگیری سنت ... بازم سر کاری بزن بیرون بزار دهه شصتی ها زندگی کنن شما ها اصلا .... از این امار 99در صدش مشکل مالیه چرا همش .... میگید یکم کمتر ... .......

    • بدون نام

      ای ..... به این زندگی هر چی مصیبت مال دهه شصتیا شد

    • فرهاد

      خدایی خیلی رو دارید که با این همه مصیبت که سر دهه شصتی ها اوردین یه همچین تیتری رو می گذراید.اینکه آمار طلاق تو دهه شصت بالاست فقط بی کفایتی مسئولان این کشور رو نشون می ده و بس!

    • دهه هفتادی

      چه ربطی به دهه شصتیا داره اخه ازدواج نادرست اخرش به طلاق کشیده میشه

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج