۷۱۸۳۶۳
۷ نظر
۵۰۰۴
۷ نظر
۵۰۰۴
پ

در بازار چه خبر است؟

حسن روحانی، رییس جمهور هفته گذشته در مشهد تاکید کرد که در سال‌۹۷ مشکل تامین ارز نخواهیم داشت. اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهور هم اخیرا گفته است: هیچکدام از شاخص‌های اصلی اقتصاد کشور نگران کننده نیست.

انتخاب: حسن روحانی، رییس جمهور هفته گذشته در مشهد تاکید کرد که در سال‌۹۷ مشکل تامین ارز نخواهیم داشت. اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهور هم اخیرا گفته است: هیچکدام از شاخص‌های اصلی اقتصاد کشور نگران کننده نیست.

با افزایش ناگهانی قیمت دلار در نیمه دوم سال گذشته، پیش بینی ها حکایت از افزایش قیمت در کالاهای اساسی به ویژه در حوزه پوشاک، خوراک و نیز کالاهای وارداتی حکایت می کرد. مسئولان برای جلوگیری از تبعات این افزایش قیمت وارد ماجرا شدند. دبیر ستاد تنظیم بازار بلافاصله از ممنوعیت هر گونه افزایش قیمت کالاها و خدمات تا پایان فروردین ۹۷ خبر داد.

مرکز آمار ایران هم تورم فروردین ماه را ۸.۱ درصد اعلام کرد. بانک مرکزی هم اعلام کرد در هفته آخر فروردین، قیمت خُرده فروشی گروه های برنج ۰.۱ درصد، حبوب ۰.۴ درصد، میوه های تازه ۲.۲ درصد، سبزی های تازه ۱.۹ درصد، گوشت مرغ ۰.۳ درصد و چای ۰.۳ درصد نسبت به هفته قبل از آن کاهش یافته است. در عین حال، قیمت خرده‌فروشی گروه های تخم مرغ ۳.۱ درصد، گوشت قرمز ۴.۶ درصد، قند و شکر ۰.۸ درصد و روغن نباتی ۰.۱ درصد نسبت به هفته قبل از آن افزایش و قیمت گروه لبنیات ثابت در مدت مشابه بوده است.

با این وجود، دو موضوع نگران کننده اوضاع را تغییر داده است. اولا واقعیت بازار، با آنچه آمارهای خشک بیان می کنند، متفاوت است. در ثانی، موج اصلی افزایش قیمت کمی دیرتر یعنی از ماه اردیبهشت در حال آغاز شدن است.

مسکن، خودرو، گوشت و لوازم خانگی در فروردین گران شدند

گزارش ها درمورد بازار مسکن، خودرو و برخی اقلام خوراکی در فروردین ماه، افزایش قیمت متاثر از وضعیت دلار را نشان می دهد.

حسام عقبایی، رئیس اتحادیه املاک استان تهران با بیان اینکه نوسانات نرخ ارز یکی از عوامل تأثیر‌گذار در رشد قیمت مسکن است، گفت: پیش‌بینی می‌شود در نیمه اول سال‌جاری بازار مسکن با افزایش قیمت ۱۰ تا ۱۵ درصدی مواجه شود.

منصور پوریان، رئیس شورای تأمین کنندگان دام زنده هم در اواسط فروردین ماه گفته بود: خرده‌فروشان به بهانه نوسان نرخ دلار در سطح عرضه گوشت گرانی ایجاد کردند. او البته تاکید کرد که هیچ نوع افزایش قیمتی در سطح عمده فروشی نداریم. این مسئول همچنین تایید کرد که «نوسان نرخ دلار مشکلاتی را برای واردکنندگان ایجاد کرده» و ابراز امیدواری کرد، دولت با تأمین ارز، درصدد رفع مشکلات تجار است.

درمورد بازار خودرو هم، فرهاد احتشام‌زاد رئیس فدراسیون واردات در فروردین ماه، به تشریح تأثیرات افزایش نرخ ارز بر واردات پرداخت و عنوان کرد که این افزایش می‌تواند تأثیر مستقیمی بر افزایش قیمت خودرو داشته باشد.

او گفت: بر اساس آمار در روزهای اخیر، نرخ ارز با افزایش روبه‌رو نبوده و تقریباً به ثبات نسبی رسیده است اما اگر قیمت هفته‌های گذشته را مد نظر قرار دهیم نرخ ارز با افزایش همراه شده و این افزایش در بخش‌ها و مواردی واردات را تحت تأثیر قرار خواهد داد که از جمله آنها بخش خودرو است.

رئیس اتحادیه لوازم خانگی نیز از افزایش حدود ۶ درصدی قیمت لوازم خانگی به دنبال افزایش نرخ دلار در هفته‌های آغازین فروردین ماه خبر داد و تصریح کرد که این افزایش قیمت، رکود در بازار را تشدید خواهد کرد.

محمد طحان‌پور گفت: قیمت کالاهای مواد اولیه تولید داخل مثل فولاد، مس و محصولات کارخانه‌های مادر افزایش یافته است و تولیدکنندگانی که این مواد را خریداری می‌کنند می‌گویند به دلیل بالا رفتن قیمت مواد اولیه مجبور هستند که کالاهایشان را گران کنند.

اردیبهشت؛ نگرانی از افزایش دوباره و افسارگسیخته قیمت ها

بیستم فروردین ماه، دولت قیمت ۴۲۰۰ تومانی را برای دلار تعیین کرد. پس از آن، واردات با قیمتی بالاتر از دلار ۴۲۰۰ تومانی طبیعتا نمی بایست انجام می شد مگر از طریق قاچاق؛ منابع رسمی آمار قاچاق را ۱۲ میلیارد دلار در سال تخمین زده اند. با همین آمار، حدود ۲۰ درصد واردات قاچاق خواهد بود که بی تردید در قیمت های بازار اثرگذار است. ضمن اینکه تخصیص ارز کافی به واردکنندگان کالاهای مصرفی و نیز سرمایه ای، با مشکلاتی مواجه است.

واقعات بازار نیز همین موضوع را تصدیق می کند به طوری که برخی آمارهای رسمی حکایت از آن دارد که میزان واردات نهاده‌های تولیدی و مواد اولیه مورد نیاز برخی صنایع تولیدکننده کالاهای اساسی، به شدت کاهش یافته و حتی در برخی از موارد به صفر رسیده است.

همین تغییرات نرخ ارز کافی بود تا قیمت برخی کالاها در بازار گران شوند. کاهش واردات و احتمال کمبود در بازار در ماه های آتی هم بر نگرانی ها افزوده است.

محمد آقاطاهر، رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی اعلام کرده که نوسانات دلار، قیمت کالاهای اساسی را افزایش داده و برخی اقلام از جمله قند و شکر را هم هشت درصد گران کرده است.

از سوی دیگر، یکی از بنکداران مواد غذایی هفته گذشته به یکی از رسانه ها گفته بود: توزیع کالا از سوی برخی کارخانجات تغییرات جزئی داشته و البته کاهش عرضه هم در بازار وجود داشته است، چراکه تکلیف نرخگذاری‌ها با توجه به دلار ۴۲۰۰ تومان و یارانه‌ای که دولت قرار است به تولیدکنندگان بپردازد، هنوز مشخص نیست و همین امر، عمده‌فروشان را به خرده فروش تبدیل کرده است.

به گفته او، بسیاری نگران هستند که دولت چه نرخی را در آینده برای ارز اعلام خواهد کرد یا اینکه اصولا سیاست اعطای یارانه برای پوشاندن فاصله دلار ۳۸۰۰ تومانی با ۴۲۰۰ تومانی را تا چه زمانی ادامه خواهد داد.

اشاره او به سیاستی است که دولت در پیش گرفت تا از افزایش قیمت جلوگیری کند. بر این اساس، از آنجا که کالاهای اساسی که باید برای واردات طبق روال گذشته دلار مبادله‌ای یعنی دلار ۳۸۰۰ تومانی می‌گرفتند، پس از اعلام دلار ۴۲۰۰ تومانی از سوی دولت، باید نرخ بالاتری را متحمل می‌شدند اما دولت وعده داد، دلار مورد نیاز آنها را با نرخ ۳۸۰۰ تومانی تامین کند. اکنون این نگرانی وجود دارد که با رها شدن این سیاست، قیمت ها ناگهان افزایش یابد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • لی ای

      خبری نیست سلامتی

      پاسخ ها

      • هم وطن

        ب سلامتی. ریس جمهور محترم. فراوانی اجناس ارزونی کارفراوان امنیت کامل روزگار بکام ملت شماخوش یاشید

    • بدون نام

      در بازار همه چیز عالیه ارزانی و رونق و تورم صفر.

    • بدون نام

      دربازارخبری نیست دنیا امن وامان بازاریان به دعای خیرمشغولند وعوام بعکس آن... پس محاسبه کنید کدام ناله به آسمان بالا رود وشما را از عرش به فرش کشد که استحقاق آن دارید

    • بام

      بنازم انسانیت که نیستن بزرگان گکمی دیر یعنی هر سال مابادی خبر گرانی بشنویم واقعا که بیعقلیم دیگه نان که بالا هستش دیگه برنج چرا همش میخواین هیچ یزی راببرینبالا تا عکسالعمل مردم ببین چیه متسفم برای کسایی که الکی باعاصاب مردم روی گرانیرامیره باید زار گریست هیچی نگرانیکننده نیست اره

    • بدون نام

      هیچ خبری نیست

      پاسخ ها

      • بدون نام

        نماینده مردم نشسته رئیس جمهور محترم نشسته مسؤلان قبول دارند خبری ندارن.همه چیز،نشسته

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج