۸۵۱۸
۱ نظر
۵۰۰۳
۱ نظر
۵۰۰۳
پ

دلایل این درد زنانه را بشناسید

درد لگنی مادران

دردی شدید با شروع ناگهانی و کوتاه مدت. اغلب با علائم دیگری همچون تهوع، استفراغ، تعریق، اضطراب و گاهی با علائم عفونت مثل تب همراه است.

درد لگنی مادران

۱. درد حاد:

دردی شدید با شروع ناگهانی و کوتاه مدت. اغلب با علائم دیگری همچون تهوع، استفراغ، تعریق، اضطراب و گاهی با علائم عفونت مثل تب همراه است. شایع‌ترین عوامل آن عبارتند از: حاملگی خارج رحمي، سقط جنین، عفونت‌های حاد، اختلالات تخمدان، اختلالات تخمک‌گذاری، درد‌های ناشی از دستگاه گوارش (آپاندیسیت، انسداد روده، سندرم روده تحریک‌پذیر و...)، عفونت‌ها و سنگ‌های سیستم ادراری، درد‌هاي ناشی از دیواره شکم مثل فتق جدار شکم.

۲. درد سیکلیک:

شایع‌ترین این درد‌ها قاعدگی دردناک است که حدود ۵۰ درصد خانم‌ها به آن دچارند. در نوعی از این درد که معمولا يك تا ۲ سال بعد از بلوغ و شروع قاعدگی‌ها ظاهر می‌شود، تولید ماده پروستاگلاندین در اندومتر (دیواره داخلی رحم) افزایش یافته و سبب افزایش فشار داخل رحم و انقباضات شدید رحمی می‌شود. درد ناشی از این حالت معمولا چند ساعت قبل یا درست بعد از شروع خونریزی ماهانه بروز می‌کند و ممکن است ۴۸تا ۷۲ ساعت طول بکشد. این درد همراه با درد کمر و پا‌ها، تهوع، استفراغ، اسهال و به ندرت حملات سنکوب است و معمولا با ماساژ شکم، فشار یا حرکت بدن بهتر می‌شود.

• درمان دارویی: درمان دارویی باید درچند روز اول خونریزی قاعدگی صورت گیرد و برای اطلاع از پاسخ مثبت بیمار به دارو باید دوره ۴تا ۶ ماهه درمان برای او در نظر گرفته شود. در درمان این درد معمولا از داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی مثل مفنامیک اسید و ايبوپروفن استفاده می‌شود. اما این دارو‌ها باید قبل یا هنگام شروع درد تجویز شوند و به طور مداوم هر ۶ تا ۸ ساعت مصرف شوند. در بیمارانی که تمایل به جلوگیری از بارداری دارند قرص‌های ضد بارداری خوراکی هم بسیار مفید است. اگر بیمار به این رژیم پاسخ ندهد می‌توان کدئین را به مدت ۲ تا ۳ روز در ماه به روند درمان اضافه کرد.

نوع دوم این درد‌ها ناشی از اختلالات زمینه‌ای لگنند و اغلب یک یا ۲ هفته قبل از قاعدگی شروع شده و تا چند روز بعد از قطع خونریزی ادامه پیدا می‌کنند و در مقایسه با نوع اول مداوم‌ترند. داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی (مفنامیک اسید و ايبوپروفن) و قرص‌های جلوگیری از بارداری نسبت به نوع اول تاثیر کمتری در تسکین این درد دارند.

۳. درد مزمن:

دردهایی که بیشتر از ۶ ماه طول می‌کشند، محدود به لگنند و به حدی شدید هستند که باعث ناتوانی عملکردی شخص می‌شوند. علل اين درد عبارتند از: جابه‌جا شدن بافت آندومتر رحم، چسبندگی رحم، احتقان وریدهای تخلیه‌کننده خون در تخمدان‌ها و رحم، عفونت حادی که خوب درمان نشده است، ماندن قسمتی از تخمدان بعد از عمل خارج کردن رحم و تخمدان، سندرم روده تحریک‌پذیر، التهاب مثانه، بیماری‌های عصبی- عضلانی کف لگن و دیواره شکم.

از آنجا كه علل بسیار متنوعی در مورد دردهای لگنی موجود است، روش‌های ارزیابی و تشخیصی آنها متفاوتند و بسته به علت یافت شده برای درد لگنی، درمان مناسب بايد توسط پزشک انجام گیرد. در بیمارانی که منشا مشخصی برای درد پیدا نشده است معمولا درمان باید چند بعدی و شامل ویزیت‌های منظم توسط پزشک، روان درمانی، آموزش تکنیک‌های ریلکسیشن، کنترل استرس، مشاوره جنسی و زناشویی و همچنین طب سوزنی باشد.

اختصاصی مجله اینترنتی برترین ها Bartarinha.ir

درد لگنی مادران

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • paria

      ali bod

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج