۸۵۲۳۷۵
۱۴ نظر
۵۰۱۰
۱۴ نظر
۵۰۱۰
پ

چرا اقتصاد ایران در سال گذشته آب رفت؟

یک اقتصاددان گفت: نوسانات شاخص های مختلف اقتصادی، شوک بازار ارز، کاهش ارزش ریال، تحریم و افزایش هزینه های تولید از جمله مهم ترین دلایل منفی شدن رشد اقتصادی در سال ۹۷ بود.

مهر نوشت: یک اقتصاددان گفت: نوسانات شاخص های مختلف اقتصادی، شوک بازار ارز، کاهش ارزش ریال، تحریم و افزایش هزینه های تولید از جمله مهم ترین دلایل منفی شدن رشد اقتصادی در سال ۹۷ بود.

روز گذشته مرکز آمار ایران گزارشی از وضعیت رشد اقتصادی در ۹ ماهه ابتدایی سال ۹۷ منتشر کرد که بیانگر رشد منفی ۱.۹ درصدی بدون احتساب نفت و منفی ۳.۸ درصدی با احتساب نفت رسیده است.

در این رابطه کمیل طیبی اقتصاددان با بیان اینکه اقتصاد ایران متشکل از ارزش افزوده ۴ بخش خدمات، نفت، صنعت و کشاورزی است، اظهار داشت: سال گذشته با توجه به نوساناتی که در شاخص‌های مختلف اقتصادی اتفاق افتاد، شوکی که در بازار ارز به وجود آمد و ارزش ریال کاهش یافت و از سویی دیگر هزینه‌های تولید در بسیاری از بخش‌ها افزایش پیدا کرد نشان می‌داد که باید منتظر منفی شدن روند رشد اقتصادی کشور باشیم.

وی افزود: درواقع زمانی که ارزش پول ملی کاهش می‌یابد و هزینه‌ها به خصوص در حوزه صنعت با افزایش مواجه می‌شوند، در مقابل بازده اقتصادی پایین می‌آید و منابع مالی تحت تأثیر قرار گرفته و محدود می‌شود.

طیبی با بیان اینکه از سویی دیگر رقم صادرات غیرنفتی محقق نشد، گفت: عامل تورم، محدود شدن منابع ارزی و نوسانات بازارهایی همچون بازار سرمایه دست به دست هم دادند تا دوباره با رشد منفی به ویژه در بخش صنعت و تولید مواجه شویم.

وی با اشاره به تأثیر تحریم‌ها بر روند رشد اقتصادی کشور، اظهار داشت: با توجه به اینکه روند حرکتی تحریم در حال طولانی شدن است به طوری که حتی بعد از برجام هم این تحریم‌ها همچنان شریان‌های مالی را مسدود کرد، توانست تأثیر مستقیمی بر رشد اقتصادی گذارد.

این اقتصاددان با بیان اینکه در این بین حتی شاهد منفی شدن رشد بخش کشاورزی هم بودیم، گفت: در بخش کشاورزی مشکلات مزمنی همچون خشکسالی، نبود سرمایه گذاری و عدم تأمین نهاده‌های کشاورزی منجر به بروز رشد منفی شد.

وی با تاکید بر اینکه باید متولیان تصمیمات و برنامه ریزی های دقیقی را اتخاذ کننذ، اظهار داشت: از سویی دیگر تقویت روابط منطقه‌ای می‌تواند کمک شایانی به بهبود اوضاع کند؛ درواقع باید روابط تجاری را در سطح منطقه با مکانیزم‌های مختلف همچون ایجاد بازارهای یکپارچه و سرمایه گذاری مشترک بهبود بخشیم و با توسعه روابط اقتصادی به کم شدن تنش‌های منطقه کمک کنیم.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بام

      چه قدر شما به فکر توسعه روابطین یعنی نمیدونی چرا اب رفته

      پاسخ ها

      • علی

        چونکه مسولان کم لیاقتن این که واظع.

      • بدون نام

        ای بابا هرچی ما میگوییم که اول بانک مرکزی باعث بود بعد از آن مسئولین ناکارامد برنامه و بودجه، یعنی هفتاد درصد از ناکارامد نوبخت بوده چرا خودتان را می پیچونید،

      • بدون نام

        ای بابا هرچی ما میگوییم که اول بانک مرکزی باعث بود بعد از آن مسئولین ناکارامد برنامه و بودجه، یعنی هفتاد درصد از ناکارامد نوبخت بوده چرا خودتان را می پیچونید،

    • یک ایرانی

      از بی کفایتی و اختلاس دولتمردان .

    • بی نام‌

      متاسفانه با کشور های منطقه چندان روابط سیاسی و تجاری مناسب نداریم عراق و سوریه که قادر به کمک نیستند هیچ نیاز مند حمایت ایران هستند الباقی هم نه تنها با ایران روابط ندارند بلکه تا حدودی دشمنی هم دارند بنابراین تراز تجاری ما همیشه منفی خواهد ماند

    • بدون نام

      تازه میگی چرا

    • وفایی

      دزدی ،دزدی عالیجناب

    • مصطفی عارف

      تا وقتی با قدرتهای اقتصادی دنیا سر جنگ داشته باشید همین اوضاع هست، تازه هنوز صادرات نفت رو داریم اگر این تحریم یکی دوسال دیگه ادامه پیدا کنه اونوقت چهل سال به عقب برمیگردبم

      پاسخ ها

      • بدون نام

        درسته تا بادنیا دست دوستی ندیم همین آش همین کاسه هست واقعا خیلی از کشورهای دیگه عقب افتادیم نمیدونم این مسولان چه کار میکنن

    • بدون نام

      چون تعاونی بود وجنس تعاونی باشست وشو آب میره وکاملاً طبیعی هست

    • بدون نام

      بخاطراین که جنسش خوب نبود گلم

    • بدون نام

      خیلی ساده است وقتی یک دولت سرمایه کشور (طلا و ارز) را به حراج عمومی می گذارد اقتصاد آب می رود. بقیه اش همه دری وریه

    • عباس گلدوست

      عدم اعتقاد مسولین به اجرای عدالت و چشم امید داشتن به مالیات گزاف و زوری از فقرا و صادرات مایحتاج مردم به خارج و هزاران دزدی کلان دولتی و خواست دولت برای بی ارزش کردن پول مردم بیچاره علاوه بر اقتصاد، دین مردم را نیز نابود کرده و ملت در افسردگی و ناامیدی از اینده هستند ...

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج