۸۵۹۶۱۱
۲۰ نظر
۵۰۰۷
۲۰ نظر
۵۰۰۷
پ

تحلیل شرایط ایران و آمریکا؛ جنگ می‌شود یا نه؟

حسین علایی؛ تحلیلگر مسائل استراتژیک در روزنامه شرق نوشت: از زمان روی‌کارآمدن ترامپ، هر روز بر میزان تضادها و تنش‌های میان آمریکا و ایران افزوده شده است. خروج از برجام، بررسی مجموعه اقداماتی که ترامپ علیه ایران انجام داده و تلاش برای به‌صفررساندن صادرات نفتی ایران، همه بیانگر آن است که آمریکا قصد دارد با فروپاشی اقتصاد ایران، فشار عظیمی را بر عموم مردم وارد کند تا آنها تنها راه چاره را «تسلیم»شدن در برابر خواسته‌های آمریکا بدانند.

حسین علایی؛ تحلیلگر مسائل استراتژیک در روزنامه شرق نوشت: از زمان روی‌کارآمدن ترامپ، هر روز بر میزان تضادها و تنش‌های میان آمریکا و ایران افزوده شده است. خروج از برجام، بررسی مجموعه اقداماتی که ترامپ علیه ایران انجام داده و تلاش برای به‌صفررساندن صادرات نفتی ایران، همه بیانگر آن است که آمریکا قصد دارد با فروپاشی اقتصاد ایران، فشار عظیمی را بر عموم مردم وارد کند تا آنها تنها راه چاره را «تسلیم»شدن در برابر خواسته‌های آمریکا بدانند.

تحلیل شرایط ایران و آمریکا؛ جنگ می‌شود یا نه؟

بااین‌حال، این مطرح می‌شود که آیا آمریکا فقط به تنگ‌ترکردن «محاصره اقتصادی و سیاسی» ایران اکتفا خواهد کرد یا اینکه ترامپ قصد دارد به‌تدریج و با بهره‌گیری از «راهبرد نمدمالی»، زمینه‌ها و بسترهای لازم را برای جنگ محدود و ضربتی آمریکا با ایران فراهم کند؟ تجربه تاریخی نشان داده آمریکا همیشه از ظرفیت نیروهای مسلح خود برای نیل به اهداف سیاست خارجی استفاده کرده است و در صورتی که احساس کند با به‌کارگیری قوای نظامی خود به مقصود مطلوب می‌رسد، تردیدی در برپایی جنگ و به‌کارگیری ارتش نخواهد کرد؛ اما آیا آرزوی آمریکا در «براندازی» جمهوری اسلامی و روی‌کارآوردن حکومت و دولتی همسو با منافع ایالات متحده با کمک اسرائیل، سلطنت‌طلب‌ها و منافقین در ایران، تحقق خواهد یافت؟

از دیدگاه نظری (تئوریک)، در چهار حالت امکان وقوع «جنگ محدود» آمریکا با ایران بسیار جدی می‌شود:

1- تضعیف «قدرت دفاعی» و کاهش ظرفیت «پاسخ‌گویی مؤثر» جمهوری اسلامی؛ به‌گونه‌ای که امکان «پیروزی سریع» را برای ارتش آمریکا فراهم کند.
۲- قدرت‌گرفتن بیش از حد ایران؛ به‌گونه‌ای که توانمندی‌های جمهوری اسلامی برای آمریکا و اسرائیل به صورت «تهدیدی بالفعل»، جدی تلقی شده و با جنگیدن با ایران، این نگرانی برای همیشه برطرف شود.

۳- اراده جدی ترامپ برای نشان‌دادن‌ ابراز قدرت و به‌دست‌گیری رهبری و مدیریت منطقه خاورمیانه و بهره‌گیری از جنگ برای پیروزی در دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری.

۴- ترکیبی از عواملی که در بالا یاد شد.

اگر نگاهی به روحیه ترامپ بیندازیم، او بسیار علاقه‌مند است تا چند مسئله مهم جهانی ازجمله «مسئله ایران» را در دوران ریاست‌جمهوری خود حل کند. او معتقد است ایران با افزایش توانمندی‌های موشکی بومی خود، به «قدرت بازدارندگی» مؤثر رسیده است. با همین نگاه است که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را که ستون‌فقرات قدرت دفاعی ایران است، در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار می‌دهد تا ایران را تضعیف کند.

آمریکا بر این باور است که سیاست‌های جمهوری اسلامی امنیت، بقا و موجودیت اسرائیل را تهدید می‌کند و امکان اجرائی‌شدن «معامله قرن» را برای مسلط‌کردن اسرائیل بر فلسطینیان و کشورهای منطقه به محاق می‌برد؛ درحالی‌که سیاست ترامپ، توسعه سرزمینی اسرائیل با اعلام الحاق جولان سوریه به اسرائیل و تضمین بقای رژیم اسرائیل با انتقال سفارت آمریکا به بیت‌المقدس است.

از طرفی، ایران با «نفوذ منطقه‌ای» خود توانسته است نه‌تنها تهدیدات نظامی را از مرزهای خود دور کند، بلکه حالا نیروهای وفادار و علاقه‌مند به انقلاب اسلامی، آرام‌آرام به مرزهای اسرائیل نزدیک می‌شوند تا مراقب تهدیدات صهیونیست‌ها باشند. از دید همراهان ضدایرانی ترامپ، علت اصلی ظهور چنین وضعیتی، درآمدهای نفتی و توانمندی‌های مالی ایران است که می‌تواند برنامه توسعه «توان موشکی» و «نفوذ منطقه‌ای» جمهوری اسلامی را تغذیه کند؛ بنابراین باید ظرفیت، قدرت اقتصادی و نیز مراودات و تعاملات بین‌المللی ایران به‌طور مرتب تضعیف شود تا نه‌تنها این کشور رفتار و سیاست‌های خود را تغییر دهد، بلکه این «ضعف اقتصادی» موجب ناپایداری جمهوری اسلامی شود. پس می‌توان گفت همه اقدامات دولت آمریکا بر مبنای تضعیف ظرفیت و توان اقتصادی و نیز کاهش روابط بین‌المللی ایران تمرکز یافته است تا با سرریزشدن صبر مردم و افزایش تنگناهای معیشتی، امکان حرکت سریع اعتراضی از درون کشور فراهم شده و آنگاه با فشار بیرونی، نظم سیاسی در ایران بر هم بریزد.

البته آمریکا دنبال «پیروزی بدون جنگ» است و می‌داند که شروع هر جنگی با ایران، به‌سادگی و راحتی به پیروزی یک‌طرفه منجر نخواهد شد، بلکه وضعیت «بازنده- بازنده» را برای طرفین درگیر و کشورهای منطقه به ارمغان خواهد آورد. بر همین اساس است که ایران استراتژی «اجتناب از جنگ» را در برابر استراتژی «قورباغه‌پز» آمریکا اتخاذ کرده است و تمایلی به درگیرشدن با آمریکا ندارد و برای جلوگیری از وقوع منازعه و جنگ تلاش می‌کند. در این میان، آمریکا می‌داند که دفاع ملت ایران جدی خواهد بود. باید به‌هوش بود و در راستای «مقاوم‌سازی ملی» با اصلاح سیاست‌های داخلی برای افزایش ضریب «وحدت ملی» و نیز سعی در «توسعه اقتصادی» با ازبین‌بردن موانع ماندگار در برابر پیشرفت کشور و همچنین ایجاد «فضای کسب‌وکار» مناسب گام برداشت تا آمریکا به اهداف خود نرسد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      به زودی جنگ آغاز خواهد شد

      پاسخ ها

      • یاران 58

        مرگ بر آمریکا،،، آیا دولتمردان ایران با مردم در این چهل سال گذشته رفتار احترام و ارزش قائل بودند؟؟ آیا اختلاس های میلیاردی پارتی بازی و دکل دزدان مبارزه کرد؟ برای اقتصاد و فرهنگ، و نشاط مردم ایران، چکار کرده؟ آیا اکثریت مردم راضی هستند؟ اگه مردم ایران راضی هستند، آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکنه

    • kf

      اشالله که شود

    • بدون نام

      امیدوارم جنگ بشود

      پاسخ ها

      • بدون نام

        امیدوارم. جنگ بشود

    • محمد گیلانی

      تحلیل خوبی بود .

    • بدون نام

      طبق فرمایشات رهبر هیچ درگیری فیزیکی صورت نمیگیرد .همه جنگ همین فشارهای اقتصادیست که این هم اندازه وزمان خاص خود رادارد .مثل مدت سربازی یه روز تمام میشه .وهر کسی فرار نکنه درست خدمت کنه .آخر وعاقبت خوب وموفقی رو خواهد داشت ولی کسی که در بره تا آخرش باید در بره .حالا کدومش خوبه تصمیم با شما

    • مهسا

      ایشالا که دوست صمیمی آمریکا بشویم

      پاسخ ها

      • بدون نام

        توبرو دوست امریکا شو امریکا دوست نمیخواد نوکر وزیر دست میخواد

    • ir..

      خسته شدیم بزار بزنن بکشنمون این چه مملکتیه

    • بدون نام

      ما باید حمله پیشگیرآنه انجام دهیم نباید آنقدر بنشینیم تا آمریکا بهمان حمله کند صادرات نفتی یک میلیون بشکه خجالت آوره

      پاسخ ها

      • علی کرمانشاه

        ننشسته‌ایم کاملا اماده و صده هزار موشک روی اهداف امریکا و همپیمانهای جنایتکار آن ثپت گراء شده و اماده برای لحظه اعلام که نفس امریکایی ها و صهیونیزمها چیده شود.

    • حق پر ست

      تحلیل درستی است اما امریکا در کوتاه مدت توانایی استفاده از گزینه نظامی را نداردچون فرماندهی ارتش امریکا از قدرت نظامی ایران مطلع است پس ترامپ فقط قادر به فشار اقتصادی در طول دوره ریاست جمهوری خود خواهد بود

    • بدون نام

      واقنم

    • بدون نام

      نه خیر، هنوز گاوها کامل دوشیده نشده..

    • بدون نام

      بهتربزن این ننگ نبینیم مملکت نصفش شدافغانی این خودش ازجنگ بدتر

      پاسخ ها

      • بدون نام

        خدا کنه آمریکا بزنه خسته شدیم از بس که کلک زدند سرمون کل اداره ها شدن دز وپارتی فساد اداری تو مملکت داره بیداد میکنه

    • امیر

      آمریکا تمایل به حمله نظامی به ایران داردولی خودش واردکارزارمیدان نخواهدشدونیابت جنگ باایران رادرصورت بسته شدن تنگه هرمزبه ناتو عربی خواهدسپردوخودش درسایه می ایستدوتماشامیکند.همان کاری که درجریان جنگ عراق باایران کردوهمان کاری که توسط داعش باعراق وسوریه کرد!!

      پاسخ ها

      • بدون نام

        بهتره ما به نیروهای امریکا در منطقه حمله پیشگیرانه بکنیم اگر ۱۰۰۰ تا از نیروهای امریکا را بکشیم امریکا از خلیج فارس فرار میکند ما باید از حمله امریکا به صدام عبرت بگیریم انها اول ده سال صدام را تحریم کردن و فقط فروش نفت در برابر غذا بود وقتی ضعیف شد حمله سراسری کردند

      • بدون نام

        امریکا دلش برای مردم ما نسوخته و نخواهد سوخت .امریکا فقط به فکر منافع خودش است .و بدانید اگر امریکا هم باشد وضع ما خوب نخواهد شد .و البته امریکا بر پایه ی ظلم و زورگویی ست و ظلم ماندگار نیست .

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج