۸۷۵۴۲۶
۶ نظر
۵۰۰۵
۶ نظر
۵۰۰۵
پ

دیپلمه‌ها زودتر جذب بازار می‌شوند

به اعتقاد یک فعال حوزه کار"مدرک گرایی" در جامعه سطح توقعات و انتظارات فرد از شغل را بالا می‌برد و او را به پشت میزنشینی عادت می‌دهد.

خبرگزاری ایسنا: به اعتقاد یک فعال حوزه کار"مدرک گرایی" در جامعه سطح توقعات و انتظارات فرد از شغل را بالا می‌برد و او را به پشت میزنشینی عادت می‌دهد.

عبداله مختاری اظهار کرد: متأسفانه با سیاست‌هایی که در پیش گرفته‌ایم جامعه را تنها مدرک گرا کرده‌ایم به نحوی که داشتن یک مدرک از دانشگاه آزاد، پیام نور و علمی کاربردی یک افتخار شده است، ولی ما به دنبال کار و تولید علم نیستیم و پز دادن مدرک به یک آفت برای جامعه تبدیل شده است.

وی ادامه داد: امروز رشته‌های مختلفی از کتابداری و گل‌سازی تا آشپزی و خیاطی در دانشگاه‌ها تدریس می‌شود، ولی مگر قبلاً تجربه عملی کار خیاطی نداشتیم که خیاطی را وارد دروس دانشگاهی کرده‌ایم تا جوانان مدرک خیاطی بگیرند و خانه نشین شوند؟ فارغ التحصیل رشته خیاطی تا پشت چرخ ننشسته باشد از لابه لای کتابهای تئوریک نمی‌تواند خیاط ماهری شود.

مدرک‌گرایی مانع ارزش‌گذاری به کار است

این فعال حوزه کار تصریح کرد: در اداراتی که به مدرک‌گرایی روی آورده‌اند تصور می‌شود هرچه مدرک تحصیلی بالاتر باشد، کار افراد مقبولیت بیشتری دارد در حالی که نیروهای کار این ادارات بهره‌وری بسیار پایینی دارند و مدام از کار می‌زنند اما در عوض نیروی خدماتی که در چنین اداراتی در ساعات طولانی کار یدی انجام می‌دهد از حقوق و ارزش کار کمتری برخوردار است به همین دلیل معتقدم باید شغل‌ها را ارزش گذاری و بر اساس جایگاه واقعی آنها تعریف مزد کنیم.

مختاری با بیان اینکه مدرک‌گرایی مانع ارزش‌گذاری به کار می‌شود، گفت: وقتی یک پزشک به مطبش نرود یا مدیرعامل در دفتر کارش حاضر نشود منشی یا مدیر دفتر او کارش را انجام می‌دهد ولی اگر یک نیروی خدماتی حاضر نشود داد همه در می‌آید.

دیپلمه‌ها زودتر جذب بازار کار می‌شوند

وی متذکر شد: بر اساس نظرسنجی‌ها، افراد دارای مدرک دیپلم و فوق دیپلم سریع‌تر جذب بازار کار می‌شوند؛ دلیلش این است که مدرک سطح توقع و انتظارات افراد را بالا می‌برد و این تلقی در فرد به وجود می‌آید که چون مدرک گرفته حتماً باید در یک اداره دولتی استخدام شود و پشت میز بنشیند و کسر شأنش می‌شود در کاری غیر دولتی مشغول شود اما یک دیپلمه بر اساس توقعی که از کار خود دارد عمل می‌کند. او کار را نه تنها یک وسیله برای کسب درآمد بلکه مورد ارزش و احترام می‌داند.

آمارها نشان می‌دهد ۴۰ تا ۵۰ درصد افرادی که به قصد اشتغال وارد دوره‌های مهارتی می‌شوند، به بازار کار راه می‌یابند. کارشناسان بر این باورند که بسیاری از رشته‌های دانشگاهی بدون توجه به ملاحظات بازار کار و توجه به ظرفیت پذیرش در لیست رشته‌های دانشگاهی قرار می‌گیرند؛ به زعم آنها به جای حذف رشته‌های دانشگاهی باید ظرفیت رشته‌های پر تقاضا افزایش یابد و رشته‌های دانشگاهی بدون در نظر گرفتن صندلی‌های خالی، متناسب با نیازهای جامعه و بازار کار تعریف شوند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • معصومه

      چه صحبت های درست و به حقی. بسیار درست و منطقی توضیح دادن.مرسی. ایشالا که خودمون جامعه مون رو درست کنیم.

    • haniye

      من یه دیپلمه۲۱ساله هستم دارای روابط اجتماعی بالا و مطالعات بالا و دوس دارم همیشه اطلاعاتم بالا و بروز باشه
      من هیچوقت هیچ علاقه ای به کارهای دولتی نداشتم و هزینه و وقتمو صرف دانشگاهای پولی و الابختکی نکردم و با اون پول ی کسب و کار ازاد(مغازه)زدم و عاشقانه دارم کار میکنم و لذتشو میبرم،ای وسط خیلیا که بعضا خودشون سطح علمی بالا ندارن یه طعنه و کنایه های میزنن برای دیپلمه بودنم،
      اما مهم اینه من ب علاقه و خواسته قلبیم رسیدم .ب هدفم عشق دارم و واسه کسی کار نمیکنم و افق آینده ام روشنه انشاءلله

      پاسخ ها

      • بدون نام

        موفق باشی زندگی مثل بستنی چوبیه تاقبل اب شدن حسابی ازش لذت ببرهیچ وقت به حرفای ادمای کوته فکرتوجه نکن راحت زندگی کنباارزوی موفقیت بیشتر

    • بدون نام

      کار کجا بود... بعدشم راسته... بله بارها و بارها شده رفتم شرکت های مختلف واسه کارگری با لیسانس دانشگاه دولتی شیراز ولی ردم کردن در حالیکه 90 درصد کارگراش دیپلمه هستن.... .

    • رحیم

      اگه مدرک گرایی بده چرا دریغ از یک نفر دیپلم تو اموزش پرورش استخدام نمیشه مگه دیپلم کم مدرکی هست یعنی یه دیپلم نمیتونه یه کلاس اول درس بده؟؟؟

    • بدون نام

      خیلی اشتباه متوجه شدی آقا رحیم.. معلم کلاس اول بودن تخصصی خیلی بیشتر از دبیرستان و دانشگاه میخواد... مقاطع بالا همت دانش آموز باعث موفقیته ولی در ابتدایی فن تدریس.. فن کلاسداری.. روانشناسی... خود معلم باید یه شخصیت سالم و کامل داشته باشه تا بتونه شخصیت های بزرگ پرورش بده.. کوچکترین تحفیر و توهین و بدآموزی از پایه نابودشون میکنه

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج