۹۰۳۹۸۹
۲۸ نظر
۸۸۶۰
۲۸ نظر
۸۸۶۰
پ

۱۲ دلیل منطقی برای نخوردن گوشت قرمز

بسیاری در سراسر جهان برای کاهش مصرف گوشت قرمز تلاش می‌کنند که در این مطلب به برخی از دلایل آن اشاره می‌کنیم.

برترین‌ها: در همان آغاز مطلب به این نکته اشاره کنیم که در یک سال اخیر و به دلیل افزایش بی‌رویه قیمت گوشت قرمز در کشور، هر جا سخن از کاهش مصرف گوشت قرمز بوده، مخاطبان این توصیه را به افزایش قیمت این ماده خوراکی و تلاشی سیستماتیک برای دور کردن مردم از گوشت قرمز و کم اهمیت نشان دادن گرانی و فواید آن تلقی کرده‌اند.

در حالی که افزایش قیمت گوشت قرمز و ناتوانی بسیاری از خانواده‌های ایرانی در خرید آن بر کسی پوشیده و قابل انکار نیست، اما تمایل به کاهش مصرف گوشت قرمز در سال‌های اخیر به یک ترند جهانی تبدیل شده و از بد حادثه این ترند با افزایش بی‌رویه این ماده غذایی در ایران همراه شده است.

۱۲ دلیل منطقی برای نخوردن گوشت قرمز

بدین ترتیب قصد نویسنده به هیچ عنوان کم‌اهمیت جلوه دادن ارزش غذایی و خوراکی گوشت برای سرپوش گذاشتن بر قیمت بالای آن در کشور نیست.

گوشت قرمز در بسیاری از نقاط جهان بخش اعظم رژیم غذایی افراد را تشکیل می‌دهد به نحوی که بخش اعظم ترکیبات غذا‌های خوشمزه فست فودی را گوشت قرمز تشکیل می‌دهد. علیرغم خوشمزه بودن و فواید این ماده غذایی در افزایش بافت ماهیچه‌ای، اما در سال‌های اخیر مطالعات نشان داده که گوشت قرمز نقاط تاریکی نیز دارد، زیرا همچنان که مشکلاتی را برای سلامت انسان ایجاد می‌کند، تولید آن صدمات جبران ناپذیری به محیط زیست وارد می‌نماید. بدین ترتیب بسیاری در سراسر جهان برای کاهش مصرف گوشت قرمز تلاش می‌کنند که در ادامه به برخی از دلایل آن اشاره می‌کنیم.

۱. مصرف گوشت قرمز با سرطان کولون مرتبط است

کمتر بیماری را می‌توان ترسناک‌تر از سرطان دانست و این بیماری است که بسیاری امیدوارند هیچگاه نیازمند مبارزه با آن نباشند. شاید هیچ چیزی بدتر از انتظار برای دریافت نتیجه ماموگرافی یا شناسایی شدن غده‌ای در جایی نامناسب از بدن نیست. علیرغم پیشرفت‌های قابل توجه علم پزشکی در درمان انواع سرطان، اما این بیماری هنوز هم برای کسانی که به آن مبتلا می‌شوند ترسناک است.

۱۲ دلیل منطقی برای نخوردن گوشت قرمز

دوستداران گوشت قرمز نیز باید بدانند که پزشکان توصیه کرده‌اند از مصرف گوشت قرمز فرآوری شده، مانند آن دسته گوشت‌هایی که در غذا‌های فست فودی مورد استقاده قرار می‌گیرد خودداری کرده و به طور کلی مصرف گوشت قرمز خود را کاهش دهند. علت این توصیه نیز ارتباط مصرف گوشت قرمز با انواع سرطان و به خصوص سرطان کولون است. مطالعات نشان می‌دهد که مصرف گوشت قرمز و نوع فرآوری شده آن، خطر ابتلا به این نوع سرطان خطرناک را ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش می‌دهد.

۲. مصرف گوشت قرمز می‌تواند به بیماری‌های قلبی منتهی شود

سرطان تنها بیماری نیست که با مصرف گوشت قرمز ارتباط دارد، زیرا به گفته پزشکان، بین مصرف گوشت قرمز و بیماری‌های قلبی نیز رابطه مستقیمی وجود دارد. در این مورد نیز گوشت‌های قرمز فرآوری شده مانند انواع سوسیس، بیش از دیگر انواع گوشت و نوع فرآوری نشده آن خطرناک بوده و به سیستم قلبی و عروقی صدمه می‌زنند. برای مثال، تحقیقی که در سوئد صورت گرفته نشان می‌دهد که مردانی در این کشور که گوشت قرمز فرآوری شده مصرف می‌کردند با ریسک بالاتری در زمینه سکته قلبی مواجه بودند.

مطالعه‌ای دیگر در ایالات متحده نشان داد که در بدن افرادی که به طور متناوب گوشت قرمز مصرف می‌کردند، سطح یک محصول جانبی خطرناک در بدن به نام TMAO که ارتباط مستقیمی با بیماری‌های قلبی دارد بسیار بالاتر است.

۱۲ دلیل منطقی برای نخوردن گوشت قرمز

با این وجود، مطالعات نشان می‌دهد که مصرف گوشت قرمز تا ۹۰ گرم در هر بار و به مدت سه روز در هفته خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش نمی‌دهد. از این رو توصیه اصلی کاهش دادن مصرف گوشت قرمز است و نه متوقف کردن آن به طور کامل.

۳. پروتئین مورد نیازتان را از راه‌های دیگر می‌توانید تامین کنید

شاید سوال بسیاری این باشد که اگر خوردن گوشت قرمز را متوقف کنیم پس پروتئین مورد نیاز بدنمان را از کجا تامین نماییم؟ پاسخ به این سوال شاید شما را غافلگیر کند. باور عمومی این است که در صورت مصرف نکردن گوشت، پروتئین مورد نیاز بدن تامین نخواهد شد که اینطور نیست. انواع آجیل، حبوبات، بقولات و سویا منابع گیاهی و فوق‌العاده‌ای برای پروتئین هستند.

از این رو شاید برای تامین پروتئین مورد نیاز بدن خود اصلاً نیازی به مصرف گوشت نداشته باشید. علاوه بر این گوشت حیوانات زیادی آن بیرون وجود دارد که خطر گوشت قرمز برای سلامتی را نداشته و می‌توانید از آن‌ها برای تامین پروتئین استفاده کنید. برای مثال، ماهی منبع فوق‌العاده‌ای از چربی‌های اشباع نشده است که برای سلامت قلب بسیار مفید است.

۱۲ دلیل منطقی برای نخوردن گوشت قرمز

ماهی‌های غیرپرورشی (آزاد) دارای مقادیر قابل توجهی امگا ۳ یا همان اسید لینولنیک آلفا هستند که علاوه بر خاصیت ضد التهابی، در بدن به EPA و DHA تبدیل می‌شود که برای تقویت مغز بسیار مفیدند. گوشت ماکیان و تخم مرغ نیز دیگر گزینه‌های پروتئینی موجود برای داشتن یک رژیم غذایی سالم هستند.

۴. گوشت قرمز مقادیر زیادی چربی اشباع شده دارد

کره. پنیر. بستنی و استیک. همه این غذا‌ها چه نقطه اشتراکی دارند؟ علاوه بر خوشمزه بودن، همه آن‌ها مقادیر زیادی چربی اشباع شده در خود دارند. از آنجایی که بدن انسان طوری سیم پیچی شده که از مزه و بوی غذا‌های پرچرب لذت ببرد، کاملاً منطقی است که مزه این غذا‌ها برای انسان خوشایند باشد. چیزی خوشمزه‌تر از یک چیزبرگر چرب در انتهای یک روز پرکار و در حالی که به شدت گرسنه هستید می‌شناسید؟ اما افسوس که اگر بخواهید قلبی سالم داشته باشید باید از مصرف چربی‌های اشباع شده خودداری کنید.

بدین ترتیب از آنجا که گوشت قرمز غنی از چربی‌های اشباع شده است باید مصرف آن را کاهش دهید. به همین دلیل اگر چه شاید هر روز هوس کنید یک چیزبرگر خوشمزه بخورید، اما بهتر است گوشت قرمز را با جوجه یا همبرگر‌های گیاهی جایگزین نمایید.

۱۲ دلیل منطقی برای نخوردن گوشت قرمز

۵. از ای. کولی جلوگیری کنید

سیاست‌های امنیت غذایی باعث شده که خطر ابتلا به بیماری‌ها در اثر عوامل بیماری‌زایی که در غذا‌ها وجود دارند کاهش یابد. بدین ترتیب باکتری‌های کشنده‌ای مانند ای. کولی به ندرت در غذا‌های سالم یافت می‌شود. ورود این باکتری با بدن با اسهال، دل پیچه، تهوع و استفراغ همراه است و حتی می‌تواند زندگی شما را نیز تهدید کند. به همین دلیل به هر قیمتی باید از آن دوری کرد. شوربختانه، گوشت قرمز می‌تواند این باکتری را در خود داشته باشد، به ویژه گوشت قرمز احشامی که از مزارع تغذیه می‌کنند.

۱۲ دلیل منطقی برای نخوردن گوشت قرمز

۶. به کلسترول بالا نه بگویید

اگر شما نیز از آن دسته کسانی باشید که سالانه آزمایش‌های جسمی متعدد و کاملی برای اطمینان از سلامت خود انجام می‌دهید (یا به طور مرتب خون اهدا می‌کنید) بدون شک از سطح کلسترول خون خود آگاه و به آن حساس هستید. داشتن این اطلاعات بسیار مفید است، زیرا سطح بالای کلسترول بد یا همان LDL در خون می‌توان خطرات زیادی برای سلامت شما داشته باشد.

بدین ترتیب اگر از قبل سطح کلسترول خون شما بالاست باید از مصرف غذا‌هایی که کلسترول بالایی دارند اجتناب کنید. گوشت قرمز مقادیر زیادی چربی اشباع نشده و کلسترول دارد و بدین ترتیب در زمره غذا‌هایی است که مصرف آن سطح کلسترول خون شما را افزایش می‌دهد.

۱۲ دلیل منطقی برای نخوردن گوشت قرمز

۷. تولید گوشت قرمز تاثیر بسیار بدی بر محیط زیست دارد

تنها مشکلات مربوط به سلامت نیست که باید در کاهش مصرف گوشت قرمز به آن استناد کنید. اگر به مسائل زیست محیطی حساس باشید نیز باید بدانید که مصرف گوشت قرمز آسیب قابل توجهی به محیط زیست وارد می‌کند. قبل از همه باید بدانید که صنعت تولید گوشت قرمز بسیار بزرگ بوده و حدود ۱.۳ میلیارد نفر در سراسر جهان در آن فعالیت دارند و بر اساس گزارش بخش غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد، ۴۰ درصد از تولید ناخاصل داخلی جهان را به خود اختصاص می‌دهد.

همچنین این صنعت ۷۰ درصد از زمین‌های کشاورزی جهان را برای مصارف خود در اختیار دارد که ۳۰ درصد از سطح کل زمین را شامل می‌شود. بدین ترتیب صنعت تولید گوشت قرمز نقشی بزرگ و تعیین کننده در زمینه جنگل زدایی، فرسایش زمین، تولید گاز‌های گلخانه‌ای (۱۸ درصد)، نابودی زیستگاه‌های جانوری و آلودگی هوا و آب دارد.

۱۲ دلیل منطقی برای نخوردن گوشت قرمز

اینکه یک نفر از مصرف گوشت قرمز دست بکشد تغییر بزرگی ایجاد نخواهد کرد، اما بدون شک کمک کننده است. برای مثال اگر هر آمریکایی تنها استیک مصرفی خود را با حبوبات جایگزین می‌کرد برنامه دولت اوباما برای کاهش گاز‌های گلخانه‌ای محقق می‌شد.

۸. گوشت قرمز منابع آبی جهان را محدود ساخته است

بالاتر از به خود اختصاص دادن حجم بالایی از زمین و نقش مخرب بر محیط زیست، صنعت پرورش احشام برای تولید گوشت، منابع آب شیرین جهان را نیز با مشکل مواجه کرده است. تولید گوشت قرمز در مقایسه با حبوبات و به ازای هر کالری تولیدی، ۲۰ برابر آب بیشتری مصرف می‌کند. همچنین ردپا و اثر ضد آبی تولید گوشت قرمز از طریق گوساله، ۶ برابر بزرگتر از این عدد در مورد حبوبات غنی از پروتئین است.

بدین ترتیب با مصرف پروتئین‌های گیاهی به جای پروتئین موجود در گوشت قرمز، به شکل قابل توجهی در مصرف آب صرفه‌‎جویی خواهد شد. حتی جوجه و تخم مرغ نیز در مقایسه با گوشت قرمز گزینه‌های بهترین از لحاظ مصرف آب هستند. حبوبات اگر چه معمولاً هنگام مصرف آب بیشتری در خود دارند، اما به آب بسیاری کمتری نسبت به گوساله و گوسفند نیاز دارند.

۱۲ دلیل منطقی برای نخوردن گوشت قرمز

۹. گزینه‌های ارزان‌تری نیز وجود دارد

افراد کمی هستند که هنگام خرید از فروشگاه به دنبال پس‌انداز و کاهش هزینه‌ها نبوده و از این کار لذت نبرند. این همان چیزی است که در سال‌های اخیر بیشتر نمود پیدا کرده و در شرایطی که قیمت مواد خوراکی روز به روز افزایش می‌یابد بیش از پیش اهمیت پیدا کرده است. همه می‌دانیم که هزینه پرداختی برای گوشت قرمز بسیار بیشتر از هزینه پرداختی برای دیگر منابع گیاهی دارای پروتئین است.

گوشت همیشه گرانقیمت‌ترین گزینه بوده و بدین ترتیب با رفتن به سراغ گزینه‌های پروتئین‌دار دیگری مانند حبوبات، عدس، تخم مرغ و سویا می‌توانید صرفه‌جویی قابل توجهی در خرید‌های خود داشته باشید. بدین ترتیب کاهش مصرف گوشت قرمز و استفاده از حبوبات و گیاهان پروتئینی به جای آن، نه تنها برای سلامت شما بهتر است بلکه هزینه‌های شما را نیز کاهش خواهد داد.

۱۲ دلیل منطقی برای نخوردن گوشت قرمز

۱۰. بدون گوشت قرمز مدت بیشتری عمر می‌کنید

شاید هیچ چیز به اندازه کباب کردن در یک مهمانی خوشایند نباشد، اما خبر بد برای دوستداران باربکیو این است که گوشت قرمز اگر چه خوشمزه است، اما می‌تواند عمر شما را کاهش دهد.

بر اساس مطالعات محققان دانشگاه هاروارد، مصرف گوشت قرمز فرآوری نشده می‌تواند خطر مرگ زودرس را تا ۱۳ درصد افزایش دهد در حالی که این عدد برای گوشت قرمز فرآوری شده بیش از ۲۰ درصد است. همچنین مطالعات نشان داده که با جایگزین کردن یک وعده غذایی گوشت قرمز با غذا‌های سالم پروتئین‌داری مانند ماهی، سویا و حبوبات، احتمال مرگ زودتر از موقع از ۷ تا ۱۹ درصد کاهش خواهد یافت.

۱۲ دلیل منطقی برای نخوردن گوشت قرمز

۱۱. مصرف گوشت قرمز با از کار افتادن کلیه مرتبط است

متاسفانه هنوز خبر‌های بد بیشتری در مورد مصرف گوشت قرمز داریم، حتی بیشتر از آن چیز‌هایی که تاکنون گفته‌ایم. بر اساس مطالعات صورت گرفته، یک ارتباط مستقیم مبتنی بر دُز (مقدار مصرف) بین از کار افتادن کلیه و مصرف گوشت قرمز وجود دارد.

بر اساس مطالعه‌ای که بین سال‌های ۱۹۹۳ تا ۱۹۹۸ بر روی بیش از ۶۳.۰۰۰ مرد و زن بالغ چینی با سنین ۴۵ تا ۷۴ سال صورت گرفته، بعد از ۱۵ سال نزدیک به ۱۰۰۰ نفر از این افراد با از کار افتادن کلیه مواجه شدند و این دسته کسانی بودند که در ۱۵ سال گذشته بیشترین مصرف گوشت قرمز را داشتند.

۱۲ دلیل منطقی برای نخوردن گوشت قرمز

۱۲. خودداری از تایید روش‌های غیراخلاقی دامپروری

در عصر مدرن اکثر افراد به جای تولید گوشت قرمز در خانه آن را از مراکز فروشگاهی خریداری کرده و بدین ترتیب مشارکتی مستقیم در سلاخی کردن حیوانات ندارند. اما هنوز هم در بسیاری از جوامع خود گوشت قرمز مصرفی‌شان را تولید کرده و حیوانات را سلاخی می‌کنند.

در مزارع و قصاب خانه‌های بزرگ، حیوانات در شرایط خوبی قرار نداشته و تمام طول عمر کوتاهشان را در یک فضای بسته نگهداری می‌شوند. در مورد گاوها، در مراکز پرورش بزرگ، اغلب آن‌ها را در ماه‌های پایانی قبل از سلاخی در فضا‌های بسته نگه داشته و از چریدن در فضای باز و خوردن علف محروم می‌کنند. بدین ترتیب اگر مدافع حقوق حیوانات باشید شاید از مصرف گوشتی که بدین شکل تولید می‌شود حس خوبی نداشته باشید.

منبع: thelist

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      ای بی شعور ها همه حرفاتون چرت مردم ندارند که بخورن گوشت نخوری انرژی نداری ادمهایی میشناسم که بسیار زیاد گوشت میخوردن ولی بالا صد سال عمر کردن

      پاسخ ها

      • عجب دنیایی

        گوشت کجا هست کی میشناسه تا حالا اسمشو نشنیدم

      • بدون نام

        دقيقا!

      • بدون نام

        گوشت نخورید ضرر داره

      • ارام

        چون گرونه مردم نمیتونن بخرن میگن ضرر داره اره شما راس میگید بربم قارچ بخوریم خوبه

      • مهران مهدیزاده

        احسنت

    • مهرداد

      حالا تو خوب نبودن مصرف بالای گوشت قرمز که شکی نیست ولی این همه عیب چرا وقتی قیمتش گرون شد خودش را نشون داد؟؟؟ ایا این مضرات برای طبقه مرفه هم همینطور عمل میکنه یا فقط رو بدبخت بیچاره ها صد نوع ضرر داره؟؟؟

    • بدون نام

      کاری بر سر ملت بدبخت اوردن که اصلا نمیتونن بخورن،چ برسه به اینکه کمتر بخورن...

      پاسخ ها

      • بدون نام

        خجالت بکشین با این حرفها ,انقدر گوشت نخوردن یه عده کم خونی گرفتن

    • nahid

      الان حتما انتظار دارین از مسئولین تشکر کنیم بابت گرون کردن گوشت؟؟

    • بدون نام

      کاش در مورد گوشت مرغ هم مطلب میزاشتن

    • بدون نام

      کلا این مقالات برای کشورهایی مثل آمریکاست که برای غذاشون یک تکه بزرگ استیک مصرف می کنند. کشور ما مردم در حد متعادل گوشت مصرف می کنند

    • بدون نام

      گوشت قرمز ضرر داره شما نخورید ارزونتر شه فقط ما بتونیم بخوریم...آفرین مردم

    • بدون نام

      گوشت قرمز ضرر داره شما نخورید ارزونتر شه فقط ما بتونیم بخوریم...آفرین مردم

    • بدون نام

      دلیل اول درایران:قیمت نجومی!

    • بدون نام

      من ترجیح میدم یه ببر( گوشتخوار) باشم تا یه گوسفند( گیاهخوار)

    • بدون نام

      مهم ترين دليلش اينه كه ژن خوبا همه چيزاي خوب رو فقط براي خودشون مي خوان!
      بخوريد ولي زياده روي نكنيد! اين چرنديات رو هم نمي خواد به خورد مردمي بديد كه اگه بخوان هم نمي تونن زياد گوشت بخورند

    • بدون نام

      متاسفم با این متن غیرمنطقی که گفتید.یه مستند امریکایی در مورد پروتیین و بهترین منبع اون می دیدم که کاملا مخالف متن شما بود

    • بدون نام

      اینا چرند محضه. زنان و دختران باید حداقل هفته ای دویست و پنجاه گرم گوشت قرمز مصرف کنند چون پریود میشن. بچه ها تو سن رشد اگر گوشت قرمز نحورند، دچار عقب ماندگی های جسمی و ذهنی میشن و مردها اگر میخوان پسر دار بشن، باید مصرف گوشت قرمز رو ببرند بالا البته باید در خوردن هرچیز تعادل داشت

      پاسخ ها

      • بدون نام

        چرت و پرت محض؛
        کاش مطلب رو کامل میخوندی؛ دانشمندا میگن بهتره گوشت قرمز نخورید و لی تاکید هم میکنن که باید پروتئینهای جایگزین حتما مصرف شن

    • بدون نام

      برترين ها حالت خوشه؟ يه روز ميگي گياهخواري باعث كم هوش شدن نسل بعدي ميشه يه روز ميگي گوشت نخوريد! اصلا به تو چه كه در زمينه ي چيزي كه با سلامت مردم سر و كار داره و تو هم تخصصي در موردش نداري نظر ميدي؟!

    • بدون نام

      یک دلیل منطقی برای خوردن گوشت قرمز : خوشمزه است

    • حامد

      دلیل اول و اصلی برای نخوردن گوشت قرمز گرانی هستش .... همین و بقیه هیچ

    • بدون نام

      من یه مدت گیاه خواری کردم ولی جز سوختن غذلات بدنم و افسردگی شدید چیزی نسیبم نشد

      پاسخ ها

      • بدون نام

        گیاهخواری باید از روی اصول باشه ؛ هر رژیم غیر اصولی و غیر علمی به بدن آسیب میزنه

    • بدون نام

      گوشت برای بدن ضرر دارد نخورید

    • بدون نام

      منم زیاد نمیخورم اگه دو روز بخورم سه روز بعد غذای بی گوشت میخورم

    • بدون نام

      واقعا متاسفم که این قدر بی سواد داریم که میگن اگر گوشت نخوریم نمی تونیم مواد مغذی امونو تامین کنیم یا دچار عقب ماندگی ذهنی و جسمی میشیم( توی کامنت یکی از دوستان بود ) واقعا خنده داره !

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج