۹۰۸۹۷۹
۸ نظر
۵۰۰۴
۸ نظر
۵۰۰۴
پ

ابتکار دانشمندان ایرانی در تشخیص سریع سرطان

"نگار توسلیان" و "امیر میربیک سبزواری"، دانشمندان ایرانی "موسسه فناوری استیونز"، ابزار جدیدی ابداع کردند که می‌تواند به تشخیص سریع و کم‌هزینه سرطان پوست کمک کند.

ایسنا نوشت: "نگار توسلیان" و "امیر میربیک سبزواری"، دانشمندان ایرانی "موسسه فناوری استیونز"، ابزار جدیدی ابداع کردند که می‌تواند به تشخیص سریع و کم‌هزینه سرطان پوست کمک کند.

به نقل از نیچر ورلد نیوز، حتی بهترین متخصصان پوست هم نمی‌توانند سرطان پوست را با چشم تشخیص دهند و باید برای بررسی لکه‌های مشکوک، از ذره‌بین و برای جدا کردن بافت مورد نظر، از چاقوی جراحی استفاده کنند تا ارزیابی مورد نظر خود را انجام دهند.

ابتکار دانشمندان ایرانی در تشخیص سریع سرطان

"نگار توسلیان"(Negar Tavassolian) و "امیر میربیک سبزواری"(Amir Mirbeik-Sabzevari)، دانشمندان ایرانی "موسسه فناوری استیونز"(Stevens Institute of Technology) آمریکا، با استفاده از پرتوهای موج کوتاهی که در تلفن‌های همراه و اسکنرهای امنیتی فرودگاه‌ها به کار می‌روند، فناوری جدیدی ابداع کردند که می‌تواند ضایعات پوستی را تشخیص دهد و سرطانی بودن یا نبودن آنها را مشخص کند. شاید نهایتا بتوان این فناوری را در یک ابزار دستی به کار گرفت تا تشخیص سرطان پوست به سرعت و بدون نیاز به استفاده از چاقوی جراحی صورت بگیرد.

این فناوری می‌تواند تعداد بافت‌های غیرضروری را تا ۵۰ درصد کاهش دهد. میربیک، نویسنده ارشد این پژوهش گفت: این فناوری، تحول‌پذیر است و هیچ ابزار دیگری، قابلیت‌های این فناوری را ندارد.

پژوهشگران در این فناوری، از پرتوهای موج کوتاهی استفاده کردند که معمولا در تلفن‌های همراه و اسکنرهای امنیتی فرودگاه‌ها از آنها استفاده می‌شود. این امواج، در مواد خاصی نفوذ می‌کنند و به ماموران امنیتی امکان می‌دهند تا بدانند که هنگام رد شدن از اسکنر، اشیایی مانند کلید در جیب مسافران قرار دارد.

جراحان "مرکز پزشکی دانشگاه هکنساک"(HackensackUMC) آمریکا در بررسی‌های اخیر خود، نمونه‌هایی از بافت پوست بیماران را جمع‌آوری کردند. توسلیان و میربیک، ابزاری ابداع کرده‌اند که می‌تواند تصاویر واضحی از این نمونه‌های بافت ارائه دهد و تومورهای کوچک را با دقت در بررسی‌های آزمایشگاهی مشخص کند. سلول‌های سرطانی در این آزمایش، انرژی را تا حدود ۴۰ درصد بیشتر از بافت سالم منعکس کردند و نشان دادند که انعکاس پرتوهای موج کوتاه می‌تواند یک نشانگر قابل اطمینان برای بافت سرطانی باشد.

توسلیان گفت: ما در پژوهش خود نشان دادیم که این فناوری می‌تواند برای تشخیص سریع سرطان پوست مورد استفاده قرار بگیرد. این پژوهش، گام مهمی برای رسیدن به هدف نهایی ما یعنی ابداع یک ابزار دستی ایمن برای تشخیص سرطان‌های گوناگون پوست از جمله ملانومای کشنده به شمار می‌رود.

اگرچه این فناوری، یک ابزار جدید به شمار می‌رود اما هزینه کمی دارد. از آنجا که مدار اصلی آن، مدار به کار رفته در تلفن همراه است، هزینه تهیه آن بسیار پایین خواهد بود.

توسلیان افزود: هزینه‌ تهیه این ابزار احتمالا کمتر از ۱۰۰۰ دلار خواهد بود. این فناوری تقریبا مشابه ابزارهای بزرگنمایی است که متخصصان پوست از آن استفاده می‌کنند و نسبت به ابزار تصویربرداری مبتنی بر لیزر که کندتر و سنگین‌تر هستند و دقت کمتری دارند، ارزان‌تر است.

از آنجا که پرتوهای کوتاه‌موج به پوست نفوذ می‌کنند، اسکنرها می‌توانند تصاویری سه‌بعدی از تومورها ارائه کنند و با راهنمایی جراحان، نیاز به بافت‌برداری همراه با آزمون و خطا را کاهش دهند.

این ابزار می‌تواند طوری تنظیم شود که تصاویر را به صورت خودکار تفسیر کند و اطلاعات تشخیصی مهم را بدون نیاز به آموزش اپراتور فراهم کند.

توسلیان ادامه داد: با استفاده از این ابزار، نیازی نیست که بیماران تا مدت زیادی منتظر نتایج بررسی باشند و می‌توانند در صورت لزوم، به پزشک متخصص مراجعه کنند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • ن.ن

      عکس خانومه رو چرا سانسور کردی برادر سانسورچی!!!!!!!!!

      این همه علم بالا و قابل توجه...بعد چسبیدی به تار موش که کسی نبینه؟؟؟؟؟؟!!!!!!

      ای داد بیداد.....

      پاسخ ها

      • بدون نام

        همین که زن دانشمنده و لازم نداره برای نرها خودآرایی کنه کافیه.شماها زیر اخبارش چرند بنویسید

    • بدون نام

      خوب که خوتان اعلام میکنید در آمریکا زندگی میکند پس آن خوب میدانست کجا باید برود مرگ برآمریکا: خخخخخخخ

    • ......

      دانشمندان ایرانی دانشگاه آمریکا ،،،، الان ب اسم ایران تموم میشه یا امریکاااا ؟!

    • بدون نام

      ای داد که میگیم مرگ بر امریکا ولی تمام دانشمندان کشورم در امریکا هستن

    • بدون نام

      اگر این دو تا پژوهشگر و دانشمند اینجا بودن بجای اینکارا می بایست موشک می ساختند

    • مش قاسم

      اینا تو آمریکا هستند دانشمندان آمریکایی هستن نه ایرانی

      پاسخ ها

      • بدون نام

        درسته مش قاسم. موافقم باهات

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج