۹۲۷۹۴۱
۵۳ نظر
۵۲۱۸
۵۳ نظر
۵۲۱۸
پ

زنانِ بیکینی‌پوش در ساحل؛ وقتی عربستان همه را شوکه می‌کند!

حتی مردم محلی عربستان شوکه شده اند که این تغییر چقدر سریع اتفاق افتاد. سامی خیاری، راهنمای گردشگری که در کانادا تحصیل کرده و از سال ۲۰۰۵ منتظر چنین لحظه‌ای بوده است می‌گوید: «ما از سرعتی که در اینجا همه چیز تغییر کرد، شگفت زده شده ایم.»

فرارو: دو زن جوان با بیکینی، یکی از انگلستان و دیگری از آمریکا در حالی که روی یک تیوب بادی توسط قایق موتوری کشیده می‌شوند با سرخوشی جیغ می‌کشند. امجد، مالک خصوصی ساحل در حال عکس گرفتن از اسکله است. یک نیروی گارد مرزی با دوربین شکاری در دست روی صخره‌ها ایستاده است. در آن لحظه حواسش از خط مرزی مصر پرت شده است و به هیجان روی قایق لاستیکی می‌نگرد.

به نقل از وِلت، در مجاورت اینجا، نماز عصر در مسجد شروع می‌شود. برخی مهمانان در حال غواصی در امتداد صخره‌های مرجانی هستند. وقتی خورشید غروب می‌کند هرکس راهی برای رفع خستگی دارد؛ مثل خوردن چای و خرما در ساحل.

صحنه‌های یک اقامتگاه ساحلی در "حقل" در شمال غربی عربستان سعودی، سورئال است. زنی از امارات متحده عربی که یک عبای مشکی سنتی پوشیده است، کل روز را در حال عکاسی است. او می‌گوید: «احساس می‌کنم انگار در فیلم "ترومن شو" هستم.»

در طول شب، عربستان سعودی درهایش را به روی گردشگران غربی باز کرده است. دولت باور دارد این فرصتی است که قبلا از دست رفته بود و منجر به رشد اقتصادی عظیمی برای کشور می‌شود.

از پایان سپتامبر، گردشگران از ۴۹ کشور سراسر جهان توانستند به عربستان سعودی سفر کنند. قبلا این کار تنها برای زوار مذهبی، تجاری که دعوت می‌شدند و تعداد انگشت شماری از گروه‌های گردشگری که شدیدا تحت کنترل بودند، امکان پذیر بود. اما حالا گردشگران غربی می‌توانند در سراسر کشور سفر کنند؛ البته به جز شهر‌های مقدس مدینه و مکه.

حتی مردم محلی عربستان شوکه شده اند که این تغییر چقدر سریع اتفاق افتاد. سامی خیاری، راهنمای گردشگری که در کانادا تحصیل کرده و از سال ۲۰۰۵ منتظر چنین لحظه‌ای بوده است می‌گوید: «ما از سرعتی که در اینجا همه چیز تغییر کرد، شگفت زده شده ایم.»

عربستان سعودی می‌خواهد مردم چین، ژاپن، روسیه، مالزی، سنگاپور، استرلیا، آمریکا و اروپا که به طور خاصی به فرهنگ و تاریخ علاقه‌مند هستند را جذب کند. چرا که این کشور تا حد زیادی دست نخورده باقی مانده است و یک گنجینه باستان شناسی به حساب می‌آید. آثار باستانی ارزشمندی برای قرن‌ها در صحرا دست نخورده باقی مانده است. تعداد کمی از آن‌ها از بین رفته است و بسیاری از آن‌ها در حال حفاری توسط پژوهشگران بین المللی است.

عربستان سعودی مقر پنج مکان ثبت شده مرکز میراث جهانی یونسکو است. یکی از برجسته‌ترین آن‌ها شهر باستانی دو هزار ساله "حِجر" است که شباهت زیادی به شهر تاریخی پترا در اردن دارد.

زنانِ بیکینی‌پوش در ساحل؛ وقتی عربستان همه را شوکه می‌کند! مدائن صالح

این شهر که مدائن صالح هم نامیده می‌شود بیش از ۱۳۰ مقبره بزرگ دارد که به اندازه خانه هستند و با پله، پنجره و شیروانی روی صخره کنده کاری شده اند. دروازه‌هایی که مقبره‌ها را احاطه کرده اند با مجسمه عقاب بی سر، مار و طرح گل بوته، تزئین شده است.

هنر ماقبل تاریخ حک شده روی صخره‌ها هم مشهور است: حیوانات وحشی، نیزه، شتر، اسب و شکارچیانی که دیوار‌ها با آن‌ها تزئین شده است. اما بازهم چیز‌هایی وجود دارد: شهر کهن جده، شهر قرون وسطایی دیریا در ریاض و الاحساء که بیش از ۲.۵ میلیون درخت نخل دارد و بزرگترین واحه در جهان است.

حالا کمپ کردن در صحرای عربستان امکان پذیر است. آژانس‌های مسافرتی بسیاری سفر شبانه به جبل فهرین که به "لبه جهان " مشهور است را برگزار می‌کنند. این مکان از نظر ژئوپلتیکی عجیب است و صخره‌هایی دارد که ۹۸۰ فوت ارتفاع دارند.

اما در حالی که تمام این مناطق زیبا هستند، گردشگران هنوز نگران این مساله هستند که پول خود را به کشوری سرازیر می‌کنند که برای ظلم، نقض حقوق بشر و جنگ یمن بدنام است. اگرچه هشداری از سوی اداره‌های امور خارجه در مورد سفر به عربستان سعودی صادر نشده است، اما به گردشگران شدیدا توصیه شده است از مرز یمن بازدید نکنند. به نظر می‌رسد این مساله گردشگران غربی و برگزار کنندگان تور را از سفر به عربستان باز نداشته است. بر اساس آمار وزارت امور خارجه عربستان در طول ده روزِ آزاد شدن ورود گردشگران، ۲۴ هزار ویزا صادر شده است.

عربستان با سبک زندگی غربی انطباق پیدا می‌کند

کل کشور یک کارگاه عمرانی بزرگ است. هرچا را که می‌بینید، بزرگراه، فرودگاه، تونل، هتل و شهرک‌ها در حال ساخت هستند. زبان دوم در این کشور انگلیسی است و تابلو‌های خیابان‌ها به خط عربی و لاتین است. تمام ارتباطات در عربستان سعودی دیجیتال است و بیشتر از طریق واتس اپ انجام می‌گیرد؛ هرچند همه می‌دانند که این ارتباطات به راحتی قابل نظارت است.

در هنگام ورود به فرودگاه از کسی انتظار نمی‌رود روسری به سر کند. از توریست‌هایی که از روی احتیاط این کار را انجام می‌دهند می‌خواهند برای گرفتن عکس پرسنلی آن را در بیاورند.

زنانِ بیکینی‌پوش در ساحل؛ وقتی عربستان همه را شوکه می‌کند!

وقتی فرودگاه را ترک می‌کنید کسی از شما نمی‌پرسد چه کسی شما را می‌رساند؛ امری که در گذشته رایج بود. اوبر و تاکسی موجود است و دانشجو‌ها و معلمانی هستند که برای کسب درآمد و تقویت زبان رانندگی می‌کنند.

در کافه‌هایی که که به تازگی در جده باز شده اند، تفکیک جنسیتی وجود ندارد. همه کنار هم می‌نشینند؛ چه زوج باشند، چه خانواده و چه گروهی از دوستان. بسیاری از زنان کاملا با حجاب هستند، اما تعداد کمی هستند که محجبه نیستند. با این وجود، بیشتر گردشگران زن برای اینکه در چشم نباشند روی سرشان روسری می‌اندازند.

بر اساس قوانین جدیدِ هنجار‌های عمومی که مدتی پس از اینکه پادشاه اعلامیه قوانین سفر را اعلام کرد، منتشر شد بازدیدکنندگان غربی مجبور نیستند روسری به سر کنند. با این وجود برخی از این قوانین جدید شامل پوشاندن زانو‌ها وشانه‌ها، فحش ندادن، عدم رفتار عاطفی در ملاء عام و از همه مهم‌تر در صف نزدن می‌شود.

زنانِ بیکینی‌پوش در ساحل؛ وقتی عربستان همه را شوکه می‌کند!
در سال ۲۰۱۸ رانندگی در عربستان برای زنان قانونی شد

پلیس مذهبی که مردم را به رعایت مسائل دینی و اخلاقی وادار می‌کرد چند سالی است دیگر قدرت ندارد و به سختی آن‌ها را می‌بینید. زنان عربستانی که تنهایی سفر می‌کنند می‌توانند اتاقی در هتل رزرو کنند و گردشگران مجرد غربی می‌توانند در هتل اتاق خواب دو تخته بگیرند. گردشگران مرد و زن می‌توانند در ساحل با هر لباسی بگردند فقط حق ندارند برهنه شوند.

در عربستان برنامه ریزی شده است که سهم گردشگری از ۳ درصد فعلی به ۱۰ درصد تولید ناخالص داخلی تا سال ۲۰۳۰ برسد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      ولی چه زندانی بوده ...مخصوصا برای زنها
      ولی هنوز زناشون اعتماد به نفس ندارن ...ده تایی زن یه مرد میشن...باید مغز زن عربستانی آزمایش بشه
      بخاطر کم هوشی مردا روشون تسلط دارن

      پاسخ ها

      • بدون نام

        چشم نداری این همه پیشرفتو ببینی.
        بی فرهنگ شما چی فقط ادعای تمدن دارین

      • بدون نام

        کو‌عکسش

      • بدون نام

        ایران که داغتر از عربستان جالبه

      • بدون نام

        حرف مفت زدن از عادات دیرین ماست

      • بدون نام

        واقعا برهنگی نشانه پیشرفته؟؟؟!! هنوز فهمتون این قدره؟؟ خبرنگارها رو میکشن و زنهارو برهنه میکنن که ابله ها رو گول بزنن، ...

      • بدون نام

        زنان فقط در بدنشون خلاصه نشدند که آزادی یا پیشرفتشون رو فقط در نوع لباسی که می پوشند می بینید که تازه اینم توریستهای خارجی بودند نه خود زنان عربستان.لعنت بر مردسالاری بخصوص این نوع سرمایه سالارش که حقوق زن رو به شکل ظاهر و بدنش تقلیل داده

      • بدون نام

        بخاطر مغز زنهای عربستانی نبوده و نیست.بخاطر نرینگی افراطیه.در ایران هم زیاده!

      • بدون نام

        برهنگی مردها لابد باعث پیشرفته؟ اینکه زنها اختیار بدنشون دست خودشون باشه و به عنوان چیز جنسی بهشون نگاه نشه بله نشانه پیشرفته.ولی بعیده مرد خاورمیانه ای اینو درک کنه حالا حالا.

      • بدون نام

        برهنگی آزادی نیست.

    • رضا پارسا

      حتی ب نظر منی ک ادم مذهبی هستم این اتفاقات باعث توسعه میشه و با کمی نگاه ابزاری نکردن ب انسانها و فرهنگ میشه هم توسعه یافته بود و راه خدارو رفت..
      ولی مسئله کشور ما اینا نیست مردمی ک زباله میریزند هرکجا ک دوست دارن پارک میکنند فهش میدهند براحتی برای سود خود دروغ میگویند و سالهاست باشیوه غلط اموزشی هیچ چیزی را درست یاد نگرفته اند.. کاره این مردم خیلی سخت است

      پاسخ ها

      • ی آدم معمولی

        خیلی هم سخته درست کردن این مملکت

      • بدون نام

        عوام جوگیر فراموش نکنند این تغییرات ظاهری صد سال پیش در ایران هم رخ داد و نتیجه اش رو هم بعدا دیدیم.عربستان صد سالی هم از ما عقب تره در این فقره.تغییرات باید درونی و تدریجی باشه نه ظاهری و تزریقی!

    • بدون نام

      و ما با ختلاف خیلی زیاد متحجرترین کشور دنیاییم

    • مهدی

      خب خدا رو شکر مردم عربستان بالاخره عاقبت بخیر شدند!

      پاسخ ها

      • بدون نام

        ن تو خیلی وقته عاقبت بخیری هنوز تو پوستت هستی

      • بدون نام

        هر وقت به جای این همه نری که در قدرت اند زنهای عاقل و بزرگسال قدرت گرفتند من باور میکنم

    • حشمتاله دهقان

      چه عجب این بیداری انسانی روی عربستان تاثیر گذشته است با این اقدامات برای گردشگران

    • بدون نام

      کشور مذهبی تبدبل به شده به‌کشور‌‌هردمبیل. وبی حیا.

      پاسخ ها

      • بدون نام

        مثلا که آزادن!!! ما هم که گوشمون درااز

    • بدون نام

      به.ریس.رویسا.بگوید.دور.ایران.دیوار.بکشیدی.از.همهنطر..حلو.پشرفت.ایران.راگرفتی....

      پاسخ ها

      • بدون نام

        این دیوار همین الان هم هست
        ولی به رئیس روسا بگویید حداقل اوضاع اقتصادی و درست کنید دلمون خوش باشه اگر هیچی نداریم ولی رفاه اولیه و کف و داریم

      • بی انگیزه

        اصراری نیست کامنت بذاری داداچ....

    • بدون نام

      انشاالله هرچه زودتر چنین اتفاقی در ایران نیز بیفتند.هر چه می کشیم.از دست تندروهاست

      پاسخ ها

      • بدون نام

        باشه

      • بدون نام

        باشه

    • بدون نام

      اندکی صبر سحر نزدیک است ...

    • بدون نام

      بهترین کار ممکن رو کردن

    • خلیلی قوشچی

      خاک تو سر مسوولین ما

    • بدون نام

      برنامه ای ک رضا شاه 100 سال پیش در ایران اجرا کرد

      پاسخ ها

      • بدون نام

        آره واقعا، روحش شاد.

      • بدون نام

        احمقاته بود. نتیجه اش روهم بعدا دید.تغییرات باید در ذهن انسانها ایجاد بشه نه در ظاهرشون

    • بدون نام

      خاک برسر ملتی که از اصل خودش افتاد وبر اسب سرکش دیگری درحال یورتمه به ناکجاآباد هست تکلیف خودش هم معلوم نیست کشور فارس زبان ولی همه چیز تازی .تاریخ وتمدن جهان ایرانه ولی افسوس از این ملت قدر نشناس،

    • بدون نام

      برای نسل جدیدشون معجزه شده

      پاسخ ها

      • ی آدم معمولی

        آره واقعا

    • بدون نام

      قابل توجه عزیزان در نهایت مثل چین که بعد از سالها حکومت کمونیستی ..به تجارت ازاد و جهان ازاد همسو شود

    • mehdi...3424

      قبله مسلمین چه با صفا شده

    • بدون نام

      نمیشه تعدادی مسئول ازعربستان وارد کنیم تا از تحجر در بیاییم؟

    • بدون نام

      آفرین به عربستان که ازهیچ می خواهد به همه چیز برسد.از نظرجاذبه های گردشگری توریستی عربستان درمقابل ایران صفر هم نیست منفیه اماببین چی کار داره می کنه. رانندگی رو که آزاد کرد.زنهها وخانمهاشون می تونن برای دیدن مسابقه استادیوم برن که البته در ایران هنوز ممنوعه.می گه زنهاشون توساحل راحت می تونن بچرخن البته در چهارچوب قانون که باید پوشیده باشن و...ازنظر صنعت توریست وگردشگری که گفتم عربستان منفیه با چندتاکویروچنداثرمحدود وناچیزتاریخی می خواد گردشگر جذب کنه اما ایران که بهشت کره زمینه هیچ کاری نمی کنه.

    • بدون نام

      اگر عربستان طرح ، ۲۰۳۰ داره یعنی طرح رشد ده ساله ،
      ما در ایران طرح. ۵۰۰ اجرا کردیم تموم شد منتهی ۵۰۰ سال برگشتیم عقب

    • بدون نام

      و ما همچنان اینجا مسولین در حال اختلاس و دزدی و دروغ به ملت

    • عزت

      دمشون گرم به اینا میگن اصلاحات

    • بدون نام

      یجوری میگی انگار در صف زدن یه رفتار سنتی اسلامی هستش

    • الهام

      من فکر میکنم اون هایی که مخالف این طرح هستند یک عده حسود هستند که تحمل پیشرفت کشور رقیب ندارن در ثانی در جواب دوستمون دختر های اونجا اغلب تحصیل کرده غرب و بسیار زیبا هستند

      پاسخ ها

      • بدون نام

        بسیار زیبا بودن جز حقوق زنان محسوب میشه؟ اول بفهمید حقوق زن چیه بعد کامنت بذارین!

    • بدون نام

      حالا ما از اونا مسلمانتر هستیم! بریم برا ۴۰ سال دوم!!!!؟؟

      پاسخ ها

      • بدون نام

        ما‌ کاسه داغتر از اشیم

    • بدون نام

      عربستان وحشی بدوی هم برای ما شد حسرت

    • بدون نام

      اجازه نشون دادن این خبر رو هم ندارین بعد از عربستان و بن سلمان ایراد میگیرین. اینجور تیتر بزنین: آزادی به عربستان هم رسید.

    • 110

      سیر قهقرایی و تحجر مبارک مردم ایران زمین باد!!!!!!

    • بدون نام

      میخوام برم مکه تابستون سال آینده آخه زیارت ثواب داره

      پاسخ ها

      • بدون نام

        حقوق زنان وقتی محقق میشه که نرینگی تحت کنترل باشه نه اینطور افسار گسیخته و نفرت انگیز فوران کنه!

    • امیر

      علی برکت الله

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج