۹۴۲۱۰۶
۵۰۰۷
۵۰۰۷
پ

پیام‌رسان «توتاک» ابزار جاسوسی امارات است

روزنامه نیویورک تایمز به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داد که امارات از پیام رسان تو تاک (ToTok) برای جاسوسی از رقبای داخلی و خارجی، شهروندان، منتقدان و روزنامه نگاران استفاده می‌کند.

خبرگزاری فارس: روزنامه نیویورک تایمز با اشاره به اپلیکیشن‌های پیامرسان برای انتقال پیام و تماسهای ویدئویی از اپلیکیشن توتاک به عنوان یک اپلیکیشن محبوب در کشورهایی که پیام رسانهایی مانند «واتس اپ» و «اسکایپ» را محدود کرده‌اند نام برد.

پیام‌رسان «توتاک» ابزار جاسوسی امارات است

با این حال، نیویورک تایمز به نقل از مقامات آمریکایی که به اطلاعات طبقه بندی شده دسترسی دارند، تحقیقات خود این روزنامه و برخی محققان گزارش داده است که اپلیکیشن توتاک یک ابزار جاسوسی است. این اپلیکیشن توسط حکومت امارات متحده عربی برای ردگیری مکالمات، تحرکات، ارتباطات و حتی سرک کشیدن به عکسها و مکالمات صوتی کاربران استفاده می‌شود.

براساس این گزارش، توتاک چند ماه پیش معرفی شده و میلیونها بار از طریق گوشیهای اپل و گوگل اپ استورها در سرتاسر غرب آسیا، آسیا، آفریقا و شمال آفریقا دانلود و نصب شده است. در حالیکه اغلب کاربران این اپ در امارات هستند، توتاک یکی از بیشترین اپلیکیشنهایی است که طی هفته‌های اخیر توسط کاربران اماراتی دانلود و نصب شده است.

این روزنامه آمریکایی در ادامه افزود: کشورهای خلیج فارس مانند عربستان سعودی، امارات و قطر پیش از این برای نظارت و جاسوسی از رقبای خارجی خود، روزنامه نگاران، منتقدان و... از شرکتها و پیمانکاران خصوصی مثل پیمانکاران اسرائیلی و آمریکایی استفاده می‌کردند. اما کارشناسان می‌گویند که توسعه توتاک نشان داد که دولتها میتوانند واسطه‌ها را حذف کنند و به طور مستقیم از اهداف خود جاسوسی کنند که داوطلبانه و البته بی اراده اطلاعات خود را در اختیار آنها قرار می‌دهند.

این روزنامه آمریکایی در ادامه افزود: یک تحلیل فنی و مصاحبه با متخصصان امنیت کامپیوتر نشان داد که شرکت پشت توتاک، «بریج هولدینگ»، احتمالا یک شرکت وابسته به «دارک متر» Dark Matter، یک شرکت اطلاعاتی و هک مستقر در ابوظبی است؛ جاییکه مقامات اطلاعاتی امارات پیش از این افرادی را از آژانس امنیت ملی آمریکا و سازمان اطلاعات نظامی اسرائیل به خدمت گرفته بودند.

به گفته مقامات پیشین آمریکایی و همچنین کارمندان، شرکت دارک متر به خاطر جرایم سایبری تحت تحقیقات پلیس فدرال آمریکا قرار دارد. ارزیابی اطلاعاتی آمریکا و تحلیلهای فنی همچنین توتاک را به شرکت «پکس AI» مرتبط می‌کند که یک شرکت داده مستقر در ابوظبی است و به نظر می‌رسد به شرکت دارک متر وابسته است.

نیویورک تایمز در ادامه نوشت: امارات یکی از متحدان نزدیک ایالات متحده آمریکا است و دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، این کشور را در تقابل با ایران به عنوان یک خاکریز قلمداد می‌کند. خانواده حاکم بر امارات اگر چه مدرن و یک ملت میانه روی عرب محسوب می‌شوند اما از تکنولوژی برای سرکوب مخالفان داخلی و همچنین روزنامه نگاران غربی، خالی کردن حسابهای بانکی منتقدان و حبس فعالان حقوق بشر استفاده می‌کند.

حکومت امارات اپلیکیشنهایی مثل واتس اپ و اسکایپ را محدود کرده است و این مساله باعث افزایش جدابیت اپلیکیشن‌هایی نظیر توتاک شده است.

غول ارتباطاتی هوآوی نیز که متعلق به چین است نیز اخیرا توتاک را تبلیغ کرده بود.

این روزنامه در پایان نوشت: سخنگوی سازمان سیا در آمریکا و سخنگوی دولت امارات از اظهار نظر در این زمینه خودداری کردند. بریج هولدینگ و شرکت پکس AI نیز به تلفنها و ایملیهای ما پاسخ ندادند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج