۹۵۰۰۲۶
۱۱ نظر
۵۰۶۰
۱۱ نظر
۵۰۶۰
پ

فوت‌وفن طبخ قلیه‌ماهی؛ طعمی جذاب از دل جنوب

چقدر با قلیه ماهی میانه خوبی دارید؟ آیا تا به حال آن را امتحان کرده‌اید؟ یا در تصوراتتان ترکیب سبزی و ماهی چندان جالب به نظر نمی‌رسد و بیخیالش شده‌اید؟ کافی است تصوراتتان را دور بریزید و دست به کار شوید. قلیه ماهی یک غذای جنوبی است که قطعا با یک بار امتحان کردنش طوری طرفدارش می‌شوید که دیگر نمی‌توانید از آن بگذرید؛ اگر طبخ آن را خوب بلد باشید.

ایرنا زندگی: چقدر با قلیه ماهی میانه خوبی دارید؟ آیا تا به حال آن را امتحان کرده‌اید؟ یا در تصوراتتان ترکیب سبزی و ماهی چندان جالب به نظر نمی‌رسد و بیخیالش شده‌اید؟

چقدر با قلیه ماهی میانه خوبی دارید؟ آیا تا به حال آن را امتحان کرده‌اید؟ یا در تصوراتتان ترکیب سبزی و ماهی چندان جالب به نظر نمی‌رسد و بیخیالش شده‌اید؟ کافی است تصوراتتان را دور بریزید و دست به کار شوید. قلیه ماهی یک غذای جنوبی است که قطعا با یک بار امتحان کردنش طوری طرفدارش می‌شوید که دیگر نمی‌توانید از آن بگذرید؛ اگر طبخ آن را خوب بلد باشید.

مواد لازم:

  • سیر: ۶ عدد
  • سبزی پلو: ۳۰۰ گرم
  • شنبلیله: ۵۰ گرم
  • فیله مـاهی: ۴ تکـه
  • پیاز متوسط: ۲ عدد
  • تمبر هنـدی: ۲۰۰ گرم
  • روغن مـایع: بـه انـدازه کافی
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبـه: بـه انـدازه کافی

فوت‌وفن طبخ قلیه‌ماهی؛ طعمی جذاب از دل جنوب

فوت‌وفن طبخ قلیه‌ماهی؛ طعمی جذاب از دل جنوب

طرز تهیه و دستور پخت:

۱. برای قلیه ماهی می‌توانید از ماهی شیر، شوریده و سنگسر استفاده کنید. ماهی‌هایی که فیله هستند و تیغ کمتری دارند.

۲. بعد از تکه‌کردن ماهی‌ها آن‌ها را با فلفل، زردچوبه، نمک، کمی روغن زیتون و زعفران مزه‌دار کنید و بگذارید چند ساعتی بماند.

۳. سبزی پلو و شنبلیله را نیز خرد کنید.

۴. سیر و پیاز را هم پس از خردکردن سرخ کنید و به آن زردچوبه و فلفل و نمک اضافه کنید. سپس سبزی‌ها را هم به آن اضافه کنید.

۵. بعد از اینکه کامل تفت دادید، نصف لیوان آب اضافه کنید و اجازه دهید تا سبزی‌ها خوب پخته شود.

۶. در همین میان ماهی‌ها را در ظرف جدایی سرخ کنید.

۷. سپس به مخلوط سبزی تمبرهندی را که با آب رقیق کرده‌اید اضافه کنید.

۸. در نهایت ماهی‌های سرخ‌شده را به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا طعم سبزی به خرد ماهی‌ها رفته و خوب جا بیفتد.

۹. این غذا را با برنج سفید سرو می‌کنند.

فوت‌وفن طبخ قلیه‌ماهی؛ طعمی جذاب از دل جنوب

فوت و فن‌ها:

۱. در روش سنتی و اصیل طبخ قلیه مـاهی، مـاهی را سرخ نمی‌کننـد و بـه صورت خام در خورش می‌انـدازنـد. اگر تمـایل داریـد می‌توانیـد کمی مـاهی را سرخ کنیـد امـا مراقب باشیـد گوشت مـاهی خشک نشود و نرم و آبدار باقی بمـانـد.

۲. در روش سنتی و اصلی پخت قلیه مـاهی مجلسی، سبزی قلیه را بـه همراه سیر و پیاز در یک هـاون بزرگ حسابی می‌کوبنـد و له می‌کننـد و سپس آن‌هـا را با هم تفت می‌دهنـد.

۳. می‌توانیـد بعد از درسـت شـدن قلیه مـاهی و پایان زمـان پخت خورش، بـه مدت ده دقیقه شعله گاز را بسیار ملایم کنیـد تـا خورش‌تـان حسابی روغن بینـدازد.

۴. سبزی قلیه ماهی مجلسی باید آنقدر ریز شود که سبزی حالت خمیری پیـدا کنـد. برای این‌کـه سبزی قلیه مـاهی حسابی ریز و خرد شود می‌توانیـد آن را بـه همراه پیاز در غذاساز بریزیـد و با هم میکس کنیـد تـا سبزی بـه ریزترین حالت ممکن خرد شود و حالت خمیری پیـدا کنـد و پیاز هم در خورش مشخص نباشـد.

۵. در صورت تمـایل می‌توانیـد یک قاشق غذاخوری رب‌گوجه فرنگی را با روغن تفت دهیـد و در اواسط پخت قلیه بـه آن اضافه کنیـد تـا خوشرنگ شود.

۶. از هر نوع مـاهی کـه طعم آن را می‌پسنـدیـد می‌توانیـد برای تهیه این خورش اسـتفاده کنیـد. نکته مهم این اسـت کـه مـاهی مورد اسـتفاده شمـا گوشتی باشـد.

۷. می‌توانیـد بـه جای مـاهی از میگو برای تهیه قلیه بـه همین سبک اسـتفاده کنیـد، در این صورت خورش قلیه میگو خواهیـد داشت.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      سبزی قلیه ماهی اصیل فقط و فقط گشنیزه و شنبلیله است

    • بدون نام

      فقط گشنیز وکمی شنبلیله خشک.خوب سرخ بشه.ماهی رو سرخ نکنید.اگر بخواهید کمی غلیظ تر باشه یک قاشق آرد در آب سرد حل کنید وبا کمی آب قلیه مخلوط کنید واضافه کنید.ممنون

    • حسین دشت کار

      سلام . این دستور العمل اشتباه است . بنده خودم بچه بوشهر هستم
      وقلیه ماهی ماهی مال استان ما است .

      پاسخ ها

      • بدون نام

        خب بگو چجوری درست میکنی ماهم بدونیم

    • بدون نام

      دوستان طبع ماهی سرد هست بهتر بعد از ناهی از خرما به عنوان مصلح استفاده بشه نه ترشی و پیاز که کنارش گذاشتن

    • بدون نام

      درمنزل یکی از جنوبیهای مهمان نواز قلیه ماهی خوردم ک هنوز مزش زیر زبونمه ،واقعا دستپخت عالی آدم دیوونه میکنه

    • بدون نام

      من تو قشم خوردم،انقدر خوشمزه بود که هیچ وقت طعمشو از یاد نمیبرم

    • بدون نام

      با تن ماهی هم خوب میشه.من بیشتر اوقات با تن ماهی درست میکنم.و حتما یک قاشق آرد رو با سبزیجاتش سرخ کنید بعد آب اضافه کنید تا لعاب دار بشه.

    • بدون نام

      چندنکته سبزی قلیه گشنیز وشنبلیله هست که دوستان اشاره کردند ، بر خلاف خورشت سبزی که باید سبزی ریز خورد بشه وزیاد تفت داده بشه سبزی قلیه درشت تر خورد میشه وتفت خیلی کمی هم داده میشه،حتما یک تا دوقاشق آردگندم تفت داده تاخامیش گرفته بشه همراه باتمروآب ولرم چنگ زده بشه که صاف یکدست بشه ، تمر باید ازنوع سیاهش باشه،شیروشوریده بدرد قلیه نمی خوره،سنگسر، میش ماهی،هامور،صبیتی،زمینکن بدرد قلیه میخوره .

      پاسخ ها

      • بدون نام

        من امروز با زمینکن درست کردم جاتون خالی

    • بدون نام

      من همه ی مناطق ایران رودوست دارم اماخدایی خانومای شمالی وجنوبی غذاهای خاص وفوق العاده ای درست میکنن دستشون طلا.من خودم یه خانومی هستم که اکثرغذاهای سنتی مشهورهمه ایران روبلدم ولی وقتی خودشون درست کنندبنظرم بی نظیره.

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج