۹۶۰۱۷۰
۲۱ نظر
۵۰۱۳
۲۱ نظر
۵۰۱۳
پ

کاهش نرخ باروری در کشور

مشاور وزیر بهداشت با تأکید بر اینکه نرخ باروری در کشور در سال‌های اخیر کاهش داشته است، گفت: نرخ باروری از سال ۹۶ به سال ۹۷ به میزان ۱۲۷ هزار تولد کمتر بوده است که این آمار از سال ۹۷ به سال ۹۸ به ۱۵۰ هزار تولد کمتر رسیده است.

خبرگزاری ایسنا: مشاور وزیر بهداشت با تأکید بر اینکه نرخ باروری در کشور در سال‌های اخیر کاهش داشته است، گفت: نرخ باروری از سال ۹۶ به سال ۹۷ به میزان ۱۲۷ هزار تولد کمتر بوده است که این آمار از سال ۹۷ به سال ۹۸ به ۱۵۰ هزار تولد کمتر رسیده است.

دکتر محمداسماعیل اکبری در بخش دیگری از نشست خبری امروز خود به مبحث جمعیت اشاره کرد و گفت:‌ در حال حاضر جمعیت سالمند کشورمان زیر ۱۰ درصد است؛ یعنی هنوز جامعه جوان است، اما این جمعیت نیز به سوی پیری می‌رود؛ به شکلی که تا ۲۱ سال آینده این رقم به ۲۰ درصد و در ۳۰ سال آینده به ۳۰ درصد می‌رسد؛ یعنی ۳۰ سال دیگر ایران جزو چهار کشور پیر جهان قملداد خواهد شد. این نکته به ما متذکر می‌شود که با افزایش سن، رقم رشد سرطان‌ها نیز با افزایش قابل توجهی روبرو می‌شود؛ به شکلی که هزینه‌های فعلی که برای سرطان می‌پردازیم به ۱۰ برابر خواهد رسید.

افزایش ۱۰ برابری هزینه‌ درمان سرطان در ۳۰ سال آینده

رییس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در همین راستا ادامه داد: هزینه‌هایی که اکنون برای درمان سرطان می‌کنیم در ۳۰ سال آینده به ۱۰ برابر خواهد رسید. پس موقعیت ایجاب می‌کند که آینده‌نگر باشیم. سالمندهای بالای ۶۵ سال اکنون ۱۰ برابر جوان‌ها دارو مصرف می‌کنند.

وی با بیان اینکه دو اصطلاح در مورد جمعیت وجود دارد، گفت: اصطلاح "رشد جمعیت" و "نرخ باروری" اصطلاحاتی است که برای جمعیت استفاده می‌کنیم. در حال حاضر رشد جمعیت ما ۱.۲۴ است.

اکبری ادامه داد: سه گروه جمعیتی داریم؛ گروه اول گروه پایه که جمعیت زیر ۱۵ سال را شامل می‌شود، گروه دوم جمعیت در حال کار که سنین ۱۵ تا ۶۵ سال را تشکیل می‌دهند و گروه سوم سالمندان بالای ۶۵ سال هستند. نکته مهم آن است که نسبت‌های معقول برای جمعیت به این شکل است که گروه سنی بین ۱۵ تا ۶۵ سال ۷۰ درصد جمعیت را تشکیل داده و گروه پایه ۲۴ درصد جمعیت را و جمعیت سالمند نیز شش درصد جمعیت را تشکیل دهند.

وی با اشاره به اینکه دنیای غرب با برنامه‌ریزی ۱۰۰ ساله برای حفظ جمعیت خود تلاش کرده است، گفت: تصور می‌کنید چرا دنیای غرب به راحتی جوانان ما و به ویژه جوانان نخبه ما را به کشورهای خود پذیرش می‌کند. برای اینکه آن‌ها در گروه دوم جمعیتی و در سن کار هستند. امروزه فرانسوی‌ها نزدیک پنج درصد از جی‌دی‌پی خود را به فرزندآوری اختصاص دادند. حتی در ژاپن نیز وزارتی تحت عنوان وزارت فرزندآوری ایجاد شده است. یعنی دنیا به این نتیجه رسیده است که باید میزان تولد را افزایش دهد.

کاهش نرخ باروری در کشور

اکبری با تأکید بر اینکه نرخ باروری در کشور در سال‌های اخیر کاهش داشته است، بیان کرد: نرخ باروری از سال ۹۶ به سال ۹۷ به میزان ۱۲۷ هزار تولد کمتر بوده است که این آمار از سال ۹۷ به سال ۹۸ به ۱۵۰ هزار تولد کمتر رسیده است.

وی با اشاره به ابلاغ سیاست‌های جدید جمعیتی در کشور از سال ۹۳، ادامه داد: سال ۹۵ مرکز آمار ایران نرخ باروری را ۲.۱ اعلام کرد که این نرخ معادل سطح جانشینی در دنیا بود؛ در حالی که آن زمان این نرخ در کشور ۱.۹۸ بود. علت اعلام این عدد اشتباه به مردم استفاده از روش محاسباتی قدیمی و غلط بود.

اکبری با تعریف اینکه سطح جانشینی یعنی تعداد فرزندانی که یک زن در سن باروری به دنیا می‌آورد، تصریح کرد: هر کشوری در زمانی متفاوت دارای سطح جانشینی استاندارد متفاوتی است اما حداقل رقم اعلام شده در این خصوص ۲.۵۶ است.

وی با اشاره به اینکه در کشور ما حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد دختران ازدواج کرده و بچه‌دار می‌شوند، گفت: این یعنی ۳۰ تا ۴۰ درصد از دختران ما ازدواج نکرده و طبق موازین شرعی موجود در کشور بچه‌دار نمی‌شوند.

اکبری با تأکید بر اینکه از نظر اقتصادی و با اذعان تمام مقتصدین، جمعیت یک نوع سرمایه است، گفت: باید سیاست‌های ما مردم‌محور باشد یا به بیان دینی به دنبال مردم‌سالاری دینی باشیم و از پیشروی در سیاست‌های اقتصادی اشتباه که اوضاع فرزندآوری را با اختلال روبرو می‌کند، جلوگیری کنیم.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      یعنی ۹ ماه مرخصی هم کارساز نبود ؟

      پاسخ ها

      • ترامپ عجوزه

        متاسفانه آدم حسابیها دارند کم میشن و قبایل بدوی در حال زاد و ولدند کماکان

      • بدون نام

        اگر به هر نوزاد ماهیانه دو میلیون تومان بدهید چاره کار است

      • ( ZOOROO )

        تا این دولت‌مردود هست هیچ بچه ای متولد نخواهد شد.

    • بدون نام

      خواهشن دیگه دین رو وارد این قضیه نکنین که از فردا ممکنه مردم لجبازی کنن و همین آمار نصفه و نیمه رشد جمعیتی هم از دست بره

    • بدون نام

      کشوری که بچه و جمعیت میخواد باید براش هزینه کنه و امکانات فراهم کنه.فقط به حرف که نیست.

    • بدون نام

      مسئولینی که گرانی را آوردند و جلوی زندگی جوانان را گرفتند..... خودشان به فکر بچه آوردن باشن چون حقوقهای نجومی دارن میتونن خرج بچه شونو بدن نه ما کارگرها که خرج خودمونو به بدبختی میدیم

    • ب

      مردم توان خرید پوشک و شیر خشک رو ندارن قید بچه دار شدن رو میزنن

    • بدون نام

      بشین تابشه مردم نان ندارن بخورن اینو بفهمید

    • بدون نام

      بشین تابشه مردم نان ندارن بخورن اینو بفهمید

    • فرزاد

      یعنی اگه تعدادجوانهازیادشوددیگر افرادمسن نیازبه هزینه درمان ندارند؟

    • محاصره در وطن!

      تازه یادش افتاده آینده نگر باشه با موازین شرعی
      کجا داریم زندگی میکنیم ما
      خدایا بکش راحت شیم غلط کردم تو ایران بدنیا اومدم

    • .......

      به نام ایران ب کام دولت

      پاسخ ها

      • ........shanjani......

        '''' بالاخره خدا را شکر ' بعد از سالها '' قیمت یک کالایی '' کاهش یافته است!!

    • بی نام

      اقا پول نیست شکمون راسیر کنیم چه برسد به پوشاک بچه شیر خشک پول بدهیم اینهارو رایگان کنند تا مردم بچه بیارند

    • سونیا

      خب با این گرونی کسی نمیتونه بچه نگه داره

    • بدون نام

      سری که درد نمیکنه، چرا دستمال ببندیم

    • بدون نام

      به جای حرف عمل کنید

    • محمد

      ملت قاطی کردن به چه سازشمابرقصن یه بارمیگیدفرزندکمترزندگی بهتریهوصدوهشتاددرجه تغییرنظرمیدیداشتباه کردیم بچه بیاریدآخه اینجورنمیشه که به قول معروف یازنگی زنگی یارومی رومی درست؟

    • بدون نام

      اگر والدین نوزاد از نظر( عقلی بالغ) باشن صدتا بچه هم کمه

    • بدون نام

      در کل تاریخ بشر تعداد( انسان خداگونه) کم بوده بیایید نرخ زادوولد را در همه کشورها( کم تر) کنیم

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج