۱۰۰۹۴۲
۵۰۰۸
۵۰۰۸
پ

خواص باکتری‌کشی برگ‌های به‌لیمو

پژوهشگر مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: اسانس به‎لیمو، دارای خواص باکتری‌کشی و حشره‌کشی است.

خبرگزاری ایسنا: حامد نظری منطقه لرستان، اظهار کرد: به‎لیمو در درمان سوء هاضمه، نفخ، دردهای عصبی، سردردهای یک طرفه، سرگیجه و علائم سرماخوردگی استفاده می‎شود.

وی اضافه کرد: همچنین به عنوان ادویه در مصارف خانگی برای خوشبو و معطر کردن گوشت، ماهی، انواع مربا، پوره و... به کار می‌رود. اسانس به‎لیمو در صنایع عطرسازی و تهیه ادکلن کاربرد دارد.

محقق مرکز تحقیقات کشاورزی ادامه داد: برگ و سرشاخه گلدار این گیاه، محرک، ضد تشنج، پایین آورنده درجه گرما (تب) در بیماری‌های گوناگون بوده و از برگ این گیاه مانند بادرنجبویه در رفع درد معده، تپش قلب، احساس صداهای مبهم در گوش، حالات عصبی و خستگی‌های روحی- روانی استفاده می‎شود.

نظری تصریح کرد: این گیاه را از نظر تقویت معده، باید در ردیف بهترین داروها قرار داد و بهتر است همیشه به صورت دم کرده مانند چای مصرف شود.

وی گفت: مصرف به‎لیمو همچنین باعث تقویت حافظه می‌شود و دهان شویه برگ‌های آن برای جلوگیری از پوسیدگی دهان مؤثر است. همچنین می‌توان پودر برگ‌های خشک شده آن را به بستنی اضافه کرد و برگ‌های خشک شده‌ آن می‎توانند سال‌ها عطر و بوی خوش خود را حفظ کنند.

این پژوهشگر افزود: به منظور تهیه آب آشامیدنی مطبوع (تیزان) باید ۵ تا ۱۰ گرم برگ به‎لیمو در ۵۰۰ میلی‌لیتر آب ریخته شود، همچنین جهت مصرف همراه غذا یا به صورت دم کرده، یک تا ۲ قاشق مرباخوری از برگ تازه در یک فنجان آب ریخته و ۲ تا ۵ فنجان در روز مصرف شود.

نظری یادآور شد: اسانس دارای اثر ضد باکتری بویژه بر روی میکروب‌های فلور دندان و بطور عمده انواع گرم مثبت مؤثر است.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج