خواص باکتریکشی برگهای بهلیمو
پژوهشگر مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: اسانس بهلیمو، دارای خواص باکتریکشی و حشرهکشی است.
وی اضافه کرد: همچنین به عنوان ادویه در مصارف خانگی برای خوشبو و معطر کردن گوشت، ماهی، انواع مربا، پوره و... به کار میرود. اسانس بهلیمو در صنایع عطرسازی و تهیه ادکلن کاربرد دارد.
محقق مرکز تحقیقات کشاورزی ادامه داد: برگ و سرشاخه گلدار این گیاه، محرک، ضد تشنج، پایین آورنده درجه گرما (تب) در بیماریهای گوناگون بوده و از برگ این گیاه مانند بادرنجبویه در رفع درد معده، تپش قلب، احساس صداهای مبهم در گوش، حالات عصبی و خستگیهای روحی- روانی استفاده میشود.
نظری تصریح کرد: این گیاه را از نظر تقویت معده، باید در ردیف بهترین داروها قرار داد و بهتر است همیشه به صورت دم کرده مانند چای مصرف شود.
وی گفت: مصرف بهلیمو همچنین باعث تقویت حافظه میشود و دهان شویه برگهای آن برای جلوگیری از پوسیدگی دهان مؤثر است. همچنین میتوان پودر برگهای خشک شده آن را به بستنی اضافه کرد و برگهای خشک شده آن میتوانند سالها عطر و بوی خوش خود را حفظ کنند.
این پژوهشگر افزود: به منظور تهیه آب آشامیدنی مطبوع (تیزان) باید ۵ تا ۱۰ گرم برگ بهلیمو در ۵۰۰ میلیلیتر آب ریخته شود، همچنین جهت مصرف همراه غذا یا به صورت دم کرده، یک تا ۲ قاشق مرباخوری از برگ تازه در یک فنجان آب ریخته و ۲ تا ۵ فنجان در روز مصرف شود.
نظری یادآور شد: اسانس دارای اثر ضد باکتری بویژه بر روی میکروبهای فلور دندان و بطور عمده انواع گرم مثبت مؤثر است.
ارسال نظر